واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: گزارش رویترز از رونق صنعت فولاد ایران/ شکست مذاکرات هم رشد این صنعت را متوقف نخواهد کرد
رویترز با اشاره به رشد و رونق صنعت فولاد ایران نوشت: حتی در صورت عدم موفقیت مذاکرات هستهای باز هم صنعت فولاد ایران به رشد خود ادامه خواهد داد و صادرات فولاد این کشور موجب کاهش بیشتر قیمت های جهانی خواهد شد.
آفتاب: به نقل از رویترز، ایران در حال افزایش صادرات فولاد خود و دعوت از سرمایهگذاران خارجی برای ۴ برابر کردن تولید فولاد خود در طی یک دهه آینده است. تهران این کار را با هدف جایگزین کردن درآمد ناشی از فولاد با بخشی از درآمد نفتی از دست رفته خود انجام میدهد.
بر اساس اعلام کارخانه فولاد مبارکه، ایران به عنوان کشوری با اقتصاد در حال توسعه که به شدت به ساخت و ساز وابسته است، در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به طور متوسط ۱.۳۵ میلیون تن فولاد صادر کرد.
اما بر اساس آمارهای اتحادیه تولیدکنندگان فولاد ایران، صادرات فولاد این کشور در طی هفت ماهه ابتدایی امسال به ۱.۲۶ میلیون تن در ماه رسید.
بهادر اهرامیان، یکی از اعضای اتحادیه تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: «به دلیل گسترش سریع تولید داخل در سالهای اخیر، با مازاد تولید مواجه هستیم.»
بخش عمدهای از صادرات فولاد ایران به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا صادر میشود و میتواند برای دور زدن تحریمها از طریق معاملات تهاتری یا حسابهای پسانداز گشوده شده در بانکهای کشورهای غربی انجام گیرد.
تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا فروش فولاد ایران را منع نمیکند. اما محدودیتهای مالی اعمال شده بر بخش بانکی، مانع از پرداخت پول فولاد صادراتی ایران به دلار میشود و این موجب دشوار شدن تجارت فولاد ایران میگردد.
صنعت فولاد ایران در مقایسه با بخش نفت این کشور که هدف تحریمها قرار گرفته است، چندان عظیم نیست.
مقدار درآمد نفتی که ایران به دلیل تحریمها از دست میدهد، ماهیانه حدود ۴ میلیارد دلار برآورد شده است. در مقابل صادرات فولاد این کشور تا ماه جولای امسال بر مبنای قیمتهای فعلی، به حدود ۶.۳ میلیارد دلار خواهد بود.
اما جواد اردلان، رئیس موسسه مشورتی ایران ترید اند اینوستمنت در لندن که دفاتری نیز در تهران دارد گفت، درآمد بیشتر مهم است، بخش فولاد را خودکفا میسازد و از تحریمها جدا میکند.
اردلان افزود: «فولاد و سنگ آهن صنعتی استراتژیک در ایران است. اگر فولاد کافی در کشور نباشد، صنعت ساخت و ساز مختل خواهد شد و ۵۰ درصد یا بیش از ۵۰ درصد صنایع مرتبط آسیب خواهند دید. این مسئله می تواند موجب وقوع بیکاری گسترده شود.»
آمارهای اتحادیه جهانی فولاد نشان میدهد که ایران در ۸ ماهه ابتدایی سال جاری، ۱۰.۶۴ میلیون تن فولاد خام تولید کرده که ۶.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. این رقم سه برابر نرخ ۲.۴ درصدی رشد متوسط جهانی بوده است.
با وجود این افزایش، کشور همچنان از برنامهریزی قبلی خود برای رساندن میزان تولید فولاد به ۵۵ میلیون تن در سال تا سال ۲۰۲۵ عقب است.
کارشناسان صنعت فولاد میگویند، اگر مذاکرات هستهای شکست بخورد و اقتصاد کشور همچنان تحت فشار تحریمها باقی بماند، رسیدن به تولید سالانه ۵۵ میلیون تن فولاد دشوار خواهد بود.
این کارشناسان در عین حال اذعان می کنند که حتی در صورت عدم موفقیت مذاکرات باز هم صنعت فولاد ایران به رشد خود ادامه خواهد داد و صادرات فولاد این کشور به فزونی عرضه در بازار جهانی خواهد افزود و موجب کاهش بیشتر قیمت ها خواهد شد.
ایران همچنین در حال جذب شرکتهای خارجی تولیدکننده فولاد برای سرمایهگذاری در این کشور است. به گفته مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، تهران در ماه ژوئن موافقتنامهای را با شرکت کویت استیل برای ساخت یک مجتمع جدید تولید فولاد با ظرفیت یک میلیون تن امضا کرده است.
به گزارش تسنیم، وی همچنین گفته است که در طی تابستان امسال، ۳۷ شرکت خارجی برجسته برای همکاری با صنایع معدن و معدن کاری ایران اعلام آمادگی کردهاند.
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]