واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ (۲۳:۱۰ب.ظ)
خريد بيش از 300 هزار تن گندم مازاد بر نياز کشاورزان در آذربايجان شرقي معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي از خريد بيش از302 هزار و 84 تن گندم مازاد بر نياز کشاورزان اين استان تا هفته منتهي به 27 شهريور ماه خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان جهادكشاورزي آذربايجان شرقي، ايوب ايراني فام با بيان اينکه توليد 700 هزار تن گندم در سال زراعي جاري در استان محقق شده است افزود: ميزان خريد تضميني گندم به عوامل زيادي همچون پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان بستگي دارد و اعلام ميزان آن نشانگر ميزان توليد گندم در استان نيست.
وي با بيان اينکه تا 25 مردادماه سالجاري بيش از 152 ميلياردو 334 ميليون تومان از وجه کشاورزان استان پرداخت شده است، افزود: به دليل مانده بخشي از مطالبات کشاورزان استان به ميزان 34 ميلياردو 280 ميليون تومان، بيشتر آنان رغبت چنداني به فروش محصول خود به مراکز خريد تضميني ندارند و بيشتر محصول خود را نقداً و به قيمت مناسب در سر مزرعه به واسطه ها و خريداران بخش خصوصي مي فروشند و اگر پرداخت بهاي گندم خريداري شده توسط مراکز خريد تضميني به موقع صورت مي گرفت ميزان خريد گندم تا 500 هزار تن نيز محتمل بود.
ايراني فام با بيان اينکه تا 26شهريورماه در آذربايجان شرقي 143هزار و 321 تن گندم توسط شرکت غله و بيش از 34 هزار و 233 تن نيز توسط سازمان تعاون روستايي خريداري شده است، افزود: براساس آمارهاي موجود نيز بيش از 124 هزار و 540 تن گندم نيز توسط کارخانجات آرد و سيلوهاي بخش هاي خصوصي مقدار قابل توجهي نيز توسط عوامل مختلف بصورت توافقي از کشاورزان خريداري شده است.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان با بيان اينکه بيش از 40 درصد صنايع آردبري کشور شامل صنايع قنادي، کارخانجات ماکاروني و بيسکويت و... کشور در آذربايجان شرقي قرار دارد، افزود: به دليل کيفيت مناسب گندم آذربايجان شرقي براي صنايع فوق نه تنها آرد مورد نياز صنايع آردبري آذربايجان شرقي توسط گندم هاي توليدي استان تأمين مي شود، بلکه آرد مورد نياز بيشتر کارخانجات و صنايع آردبر استان تهران نيز از گندم هاي آذربايجان شرقي تأمين مي شود، لذا خريد تضميني گندم، سهم کمتري را به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اينکه با پيگيريهاي وزارت جهاد کشاورزي اميدواريم مانده مطالبات کشاورزان گندمکار در اسرع وقت پرداخت شود، افزود: ما سعي مي کنيم توليد گندم را به نحوي هدايت کنيم تا نياز کارخانه ها را فراهم کنيم و برنامه ريزي هاي کشت بر اين اساس شکل گرفته است تا توليد را تقاضا محور کنيم.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي استان با بيان اينکه کارخانجات آردسازي و سيلوهاي بخش خصوصي و صنايع آردبري بايستي در بحث توليد هم نقش داشته باشند، افزود: آنها بايستي در کيفيت توليد اثرگذار بوده و در خريد هم با تأمين نقدينگي بتوانند خريد کنند، لذا بايد تلاش کنيم خودمان توليد و خريد را مديريت کنيم.
وي با بيان اينکه از نظر کيفيت مي توانيم در تنوع ارقام با همکاري مراکز تحقيقاتي با توجه به شرايط اقليمي استان گام هاي مؤثري برداريم، افزود: خريد گندم بايد براساس کيفيت گندم قيمت گذاري شود تا بهره بردار به سوي توليد با کيفيت عالي هدايت شود و در نتيجه محصول بدست آمده در کارخانه ها با کيفيت بالا باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]