واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو هیات مدیره بورس خبر داد، آمادگی بورس کالا برای اجرای سیاست قیمت تضمینی تهران - ایرنا - عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار از آمادگی بورس کالا برای اجرای روش قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی در محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: در شیوه جدید، هزینه های حمل و نقل و نگهداری و تحویل و انبارداری حذف و به دولت کمک می شود که از طریق ساز و کار بورس از کشاورز حمایت کند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، قاسم محسنی با بیان اینکه اجرای ایده قیمت تضمینی از مدتی پیش مطرح بود، افزود: از آنجا که در ماده 32 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی مصوب سال 89 آمده است که وزارت جهاد کشاورزی می تواند به جای خرید محصولات کشاورزی که قیمت تضمینی برای آن اعلام شده از روش قیمت تضمینی استفاده کند، این ایده در نشست اخیر مسئولان ارشد وزارت امور اقتصادی و دارایی و مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح شد و نهایتا در دستور کار بورس کالا قرار گرفت.
رییس کمیته برنامه ریزی، سیاست گذاری و مدیریت ریسک سازمان بورس در تبیین روش جدید افزود: در روش قیمت تضمینی به جای اینکه دولت کالا را از کشاورز خریداری و انبار کند تا در مقطعی دیگر به فروش برساند، کشاورز خود به صورت مستقیم و یا با واسطه، کالایش را در بورس کالا عرضه می کند تا بر اساس مدل عرضه و تقاضا قیمت آن مشخص شود.
وی ادامه داد: در این شیوه اگر متقاضی حاضر شد محصول را به آن قیمتی که دولت تعیین کرده یا بالاتر از آن بخرد، بحثی نیست، در غیر این صورت مابه التفاوت آن به کشاورز پرداخت خواهد شد.
محسنی به "بازارهای اولیه" به عنوان یکی دیگر از محورهای نشست اخیر مسئولان ارشد وزارت امور اقتصادی و دارایی و مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار اشاره کرد و گفت: در این جلسه بیان شد که هدف اصلی ما در بازار سرمایه تقویت بازار اولیه است.
عضو هیات مدیره سازمان بورس، دومین هدف بنیادی را بسترسازی مناسب برای ایفای نقش قوی تر بورس های کالایی در اقتصاد دانست و افزود: با این اقدام هم کالاهای اساسی و استراتژیک بیشتری در این بورس ها داد و ستد می شود و هم قیمت ها به سمت شفافیت بیشتر حرکت خواهد کرد.
وی تصریح کرد: در بخش بازار مشتقه نیز هدف تقویت بازار است؛ چون ابزارهایی برای پوشش ریسک های نوسان نرخ های مختلف کالا و ارز و طلا وجود دارد که می تواند بازار ثانویه را تقویت کند.
رییس کمیته برنامه ریزی، سیاست گذاری و مدیریت ریسک سازمان بورس سپس اضافه کرد: بازار ثانویه نیز در نهایت از طریق نقدشوندگی لازم برای اوراق بهاداری که دربازار اولیه به فروش می روند، هم بر بازارهای اولیه تاثیر می گذارد و هم قادر خواهد بود به بورس های کالایی و انرژی عمق دهد.
محسنی در خصوص اینکه دیدگاه های مدیران ارشد بازار سرمایه و مسئولان وزارت اقتصاد چه زمان جمع بندی و به صورت گزارش به دولت ارسال خواهد شد، گفت: این گزارش فصل های متعدد دارد؛ یک فصل آن مطالعه اسناد بالادستی مثل برنامه چهارم، برنامه پنجم، سیاست های کلی نظام، سند چشم انداز و سیاست های اقتصاد مقاومتی است که باید مطالعه و عملکرد بازار سرمایه در خصوص آن تشریح شود.
وی گفت: فصل بعدی هم در خصوص وضع موجود بازار سرمایه و تشریح آن است که این دو فصل تا پایان شهریورماه جاری نهایی می شود.
به گفته عضو هیات مدیره سازمان بورس، فصول بعدی هم که به مطالعات کشورهای دیگر و نهایتا چالش هایی که پیش روی ماست می پردازد و برنامه های پیشنهادی برای مقابله با این چالش ها را مطرح می کند، در ماه های بعد تکمیل خواهد شد.
یادآور می شود، نشست مسوولان ارشد وزارت امور اقتصادی و دارایی و مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار همراه با طرح موضوعاتی برای پیشنهاد به دولت در برنامه ششم توسعه، یکشنبه گذشته برگزار شد .
در این نشست علی صالح آبادی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار، مدیران بورس ها (کالا، انرژی، فرابورس و بورس اوراق بهادار)، مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی تسویه وجوه و اوراق بهادار و معاون وزیر اقتصاد حضور داشتند.
اقتصام(1) 9141 ** 1574
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]