تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860985492
![نمایش مجدد: تصفیه فاضلاب روستاها؛ کمک به محیط زیست و تامین بخشی از آب refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
تصفیه فاضلاب روستاها؛ کمک به محیط زیست و تامین بخشی از آب
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob کارشناسان و مسوولان مطرح کردند؛ تصفیه فاضلاب روستاها؛ کمک به محیط زیست و تامین بخشی از آب یزد - ایرنا - خشکسالی های پیاپی و گرمای طاقت فرسای سال های اخیر در یزد موجب شده است تا ضرورت استفاده بهینه از آب های موجود و جلوگیری از هدر رفت آن به هر شکل ممکن بیش از پیش آشکار شود.
![تصفیه فاضلاب روستاها؛ کمک به محیط زیست و تامین بخشی از آب](http://img7.irna.ir/1393/13930426/81240857/81240857-5828911.jpg)
به گزارش ایرنا، به باور کارشناسان و دست اندرکاران این بخش؛ تصفیه پساب فاضلاب های روستایی ضمن آنکه از آلوگی محیط زیست جلوگیری می کند بخشی از آب مورد نیاز بخشهای مختلف را نیز تامین خواهد کرد.
استان یزد به عنوان منطقه ای خشک و کویری با بارندگی سالانه 80 تا 100 میلیمتر در قلب کویر مرکزی ایران واقع شده است.
در این میان نبود سامانه دفع فاضلاب در روستاها علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی به هدر رفت آب به میزان قابل توجهی منجر شده است.
هر چند شبکه فاضلاب روستایی در استان یزد وجود ندارد اما نباید این بهانه ای برای آلوده شدن محیط زیست و پیامدهای ناشی از آن باشد ضمن آنکه می توان از همین آب هم استفاده بهینه کرد.
*** استفاده از پساب های تصفیه شده از راه حل های دفع فاضلاب های روستایی
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان یزد، استفاده مجدد از پساب های موجود را بهترین راه حل این معضل می داند.
ˈمحمدرضا حاتمیˈ در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: رشد پیوسته جمعیت، آلودگی آبهای سطحی و زیر زمینی، توزیع غیر یکنواخت منابع آبی و خشکسالی های دوره ای، سازمان ها و متخصصان آب و فاضلاب را برآن داشته است که بدنبال منابع جدیدی برای تامین آب باشند.
به گفته وی فن آوری استفاده از پساب تصفیه شده فاضلاب با کیفیت بالا به عنوان یک منبع آب قابل اعتماد توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
این مسوول اظهار داشت: امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ابداع روش های تصفیه پیشرفته فاضلاب، می توان بخش عمده ای از فاضلاب های تولید شده را تصفیه کرد و پساب آنها را به سیکل استفاده مجدد باز گرداند.
حاتمی اضافه کرد: روش تصفیه فاضلاب و نوع سامانه انتخابی برای بازگردانی و استفاده مجدد از پساب تابع نوع پساب تولید شده اولیه، کیفیت پساب اولیه، نوع کاربرد پساب بعد از تصفیه و کیفیت مورد نیاز پساب جهت بازگردانی و استفاده مجدد است.
وی گفت: از فاضلاب های روستایی می توان در موارد گوناگونی استفاده بهینه و از هدر رفت آب و آلودگی محیط زیست جلوگیری و بدنیال آن از پسابهای تصفیه شده استفاده کرد.
این مسوول ˈآبیاری کشاورزیˈ را از جمله این موارد ذکر کرد و افزود: با توجه به اینکه در ایران مصارف کشاورزی بیشترین مقدار مصرف آب را به خود اختصاص می دهد می توان با استفاده از ˈتکنیکهای استفاده مجدد از پسابˈ، منبع آبی مناسبی را برای این بخش تامین کرد.
حاتمی از ˈآبیاری مناظر طبیعیˈ به عنوان مصداق دیگر استفاده از پساب های تصفیه شده نام برد و گفت: این بخش شامل آبیاری پارکها، مناظر طبیعی اطراف فضاهای اداری، تجاری و صنعتی و نیز فضای سبز اطراف مناطق مسکونی است.
به گفته وی بدلیل گستردگی مساحت این مناطق، آب قابل توجهی صرف این امور می شود که می توان از طریق بازگردانی و بازیابی پساب مورد استفاده در منازل، ادارات و فضاهای تجاری (فاضلاب بهداشتی) بخش عمده ای از آن را تامین کرد.
وی استفاده از پساب تصفیه شده روستایی در ˈفعالیت های صنعتی بخصوص در بخش فرایند و خنک سازیˈ را هم یادآور شد و افزود: در استفاده از پساب برای خط تولید صنایع مختلف، لازم است بدلیل نیاز به آب با کیفیت مطلوب، بسته به شرایط، تصفیه متناسبی انجام شده و پساب بعد از ارتقای کیفیت به خط تولید بازگردانده شود.
حاتمی، ˈتغذیه منابع آب زیر زمینیˈ را از دیگر موارد استفاده از این آب دانست و یادآور شد: این عمل هم از طریق حوضچه های پخش پساب و هم از طریق تزریق مستقیم به آبخوان های زیر زمینی انجام می شود.
وی همچنین با اشاره به استفاده از این اب در ˈمصارف تفریحی و زیست محیطیˈ گفت: این بخش شامل تعداد زیادی از مصارف غیر آشامیدنی از قبیل ایجاد دریاچه های تفریحی، تزریق به تالاب ها، افزایش جریانات سطحی و رودخانه ها است.
به گفته این مسوول، در بخش مصارف غیر آشامیدنی از قبیل آتش نشانی، تهویه مطبوع، فلش تانک، ساخت و ساز نیز می توان از پساب ناشی از دفع فاضلاب بهره برد.
حاتمی تاکید کرد: برای مصارف حاضر عموما باید شبکه مختصری برای بازگردانی نصب شود که هزینه آن در مقابل هزینه ناشی از صرفه جویی بسیار اندک بوده و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه خواهد بود.
*** عوارض و آسیب های دفع پساب ها با روش سنتی
دیگر کارشناس آب و فاضلاب روستایی استان یزد نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: نشت پساب و مشکلات ناشی از آن در روستاهای استان موضوع مهمی است که باید در دستور کار مسوولان و مردم قرار گیرد.
محمد فاتحی افزود: هر چند امروزه مشکلات آب، برق، گاز و حتی تلفن مناطق روستایی تا حدودی حل شده و مردم در آرامش و رفاه بیشتری زندگی می کنند اما مشکل فاضلاب در برخی از روستاهای استان یزد همچنان به قوت خود باقی و مشکلات زیادی را بوجود آورده است.
وی از جمله این روستاها را مل کوه و هفتادر در شهرستان اردکان، خوانسار در شهرستان خاتم، علی آسفیج در شهرستان بهاباد، گزستان و هریس در بافق، کذاب و هامانه در اشکذر، سورک و ندوشنˈ در شهرستان میبد و دامنه کوه منشاد در شهرستان مهریز ذکر کرد که از مشکل دارترین روستاهای استان در زمینه فاضلاب هستند.
معاون طرح و توسعه آبفار یزد اضافه کرد: بخش عمده ای از مناطق این روستاها در ناحیه کوهستانی قرار گرفته و بدلیل بالا بودن سنگ کف، عدم نفوذ پذیری زمین و شیب زیاد، امکان حفر چاههای جذبی برای فاضلاب وجود ندارد.
وی تاکید کرد: به همین دلیل اهالی این روستاها معمولا به حفر چاههای کم عمق اقدام می کنند که دوام زیادی ندارد و هر 30 تا 40 روز یک بار سر ریز شده و باید تخلیه شود.
این مسوول ادامه داد: دفع فاضلاب خانگی بدین شکل موقتی بوده و مشکلات عدیده ای را برای اهالی بوجود آورده است.
وی به بخشی از این مشکلات اشاره کرد و گفت: پرداخت هزینه های سنگین تخلیه هر چاه، وجود انگل و حشراتی مانند سالک و کک و احتمال انتقال بیماریهای گوناگون و سر ریز شدن فاضلاب و نمایان شدن ظاهر نامطلوب آن در منطقه از جمله معضلات آن است.
فاتحی افزود: نفوذ فاضلاب به پایه های ساختمان و حتی نمناک شدن و تخریب دیوار ساختمانها، سر ریز شدن فاضلاب به خانه همسایه و ایجاد مزاحمت برای آنها، نفوذ فاضلاب به استخر آبهای کشاورزی و تاثیر آن در کشاورزی منطقه، وجود چاههای متعدد در قسمتهای مختلف روستا که روی آنها به صورت موقتی پوشانده شده و علاوه بر ایجاد خطر موجب نامطلوب شدن چهره روستا می شود را از دیگر معضلات ناشی از این امر اعلام کرد.
وی یکی از راه حل های نامناسب و البته مضری که اهالی روستاها برای دفع فاضلاب اندیشیده اند را تهیه حوضچه های سرپوشیده ذکر کرد که مقداری سطح آن از زمین بلندتر است.
فاتحی، عواقب این کار را حتی از حفر چاه خطرناکتر دانست و گفت: این اقدام علاوه بر جا گذاشتن معایب ذکر شده، مناظر بسیار زشت و نامطلوبی از فاضلاب در سطح روستا بوجود می آورد که زیبنده نیست.
وی از تدبیر دیگر روستاییان تبدیل چاههای قدیمی خشک شده آب به چاه فاضلاب اشاره کرد و افزود: این روش هم 4 تا 5سال بیشتر دوام نمی آورد.
این مسوول گفت: در آخر هر هفته و روزهای تعطیل سال بدلیل خیل عظیم جمعیتی که به امید یافتن محیطی پاک و هوایی آزاد به روستاهای استان سفر می کنند مشکلات موجود چند برابر می شود.
*** استفاده از شبکه های غیر متمرکز مدیریت فاضلاب در روستاهای دور افتاده
معاون بهره برداری آبفار یزد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا برای رفع این مشکلات به برخی راه حل ها اشاره می کند.
محمد حسین سیفی معتقد است: استفاده از فاضلاب تصفیه شده در جوامع کوچک به عواملی همانند گستردگی جامعه، جنبه های اجتماعی -اقتصادی، موقعیت آنها نسبت به دیگر جوامع و دسترسی به زمین برای استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده بستگی دارد.
وی افزود: استفاده از شبکه های متمرکز جمع اوری و تصفیه فاضلاب روشی گسترده برای تولید آب بازیابی شده در مناطق توسعه یافته شهری و دیگر نواحی با جمعیت زیاد است.
این کارشناس اضافه کرد: البته این سامانه ها از لحاظ هزینه های زیربنایی و راه اندازی برای مناطق با تراکم جمعیتی کم و خانه های پراکنده مناسب نیستند.
سیفی گفت: شبکه های غیرمتمرکز مدیریت فاضلاب برای تصفیه فاضلاب تولید شده در شهرهای کوچک، روستاها و مناطق دورافتاده که نصب سیستمهای متمرکز تصفیه فاضلاب از نظر فنی، سیاسی، زیست محیطی و اقتصادی مناسب نیست، قابل استفاده هستند.
وی افزود: بنابر این شاید بهترین راه حل برای رفع مشکل دفع غیر بهداشتی فاضلاب در روستاهایی مانند ˈهفتادرˈ و ˈمل کوهˈ با جمعیت نسبتا محدود و ساختار ویژه زمین در این مناطق، استفاده از سیستمهای غیر متمرکز مدیریت فاضلاب و تصفیه و استفاده بهینه از آن است.
به گفته این مسوول، از آنجا که مشکل یاد شده در این روستاها زندگی روزمره مردم را مختل کرده و اهالی از این مشکل به تنگ آمده اند، آنها خواستار پیگیری جدی طرح فاضلاب و تصفیه پساب در این روستاها توسط متولی شرکت آب و فاضلاب روستایی هستند.
*** استفاده از پساب های فاضلاب در بخش کشاورزی منتفی است
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان یزد هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در هیچ نقطه از استان از آب ناشی از دفع فاضلاب در بخش کشاورزی استفاده نمی شود.
ˈمحمدرضا مصطفویˈ علت را آلوده بودن این آبها اعلام و اظهار کرد: از نظر این سازمان استفاده از این آبها منتفی است.
معاون نظارت و پایش مدیرکل محیط زیست استان یزد نیز اثرات نامطلوب دفع فاضلاب ها بصورت غیربهداشتی در روستاها را تایید کرد.
ˈمحمدرضا کوچک زادهˈ در گفت وگو با خبرنگار افزود: این اثار یا زیربنایی یا بهداشتی است که آثار زیربنایی آن بر روی اب و خاک اثر گذار بوده و حتی بوی آزار دهنده آن هم مد نظر است.
به گفته وی، همچنین این آبها که بخشی از آن بصورت حوضچه نگهداری میشود بر محیط زیست اثرگذار است که البته
این مشکل مربوط به همه روستاها نیست.
بکار بستن توصیه کارشناسان برای دفع بهداشتی فاضلاب و پرهیز از روش های غیر بهداشتی و نابجا در این زمینه می تواند بخشی از مشکلات فاضلاب های روستایی را رفع کند.
استان یزد افزون بر یک میلیون نفر جمعیت دارد که کمتر از یک چهارم آنها در مناطق روستایی استان ساکن هستند.
این استان نزدیک به چهار هزار روستا و آبادی دارد که افزون بر یکهزار روستا دارای سکنه است. ک/4
650 /616
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/contact.png)
تماس بی واسطه با مسئولین
26/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
رئیس سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با فارس ماهیانه بالغ بر ۲ میلیارد تومان برای تامین لوازم کمک توانبخشی به م
رئیس سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با فارسماهیانه بالغ بر ۲ میلیارد تومان برای تامین لوازم کمک توانبخشی به معلولان داده میشودرئیس سازمان بهزیستی کشور گفت ماهیانه مبلغ ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان جهت تامین لوازم کمک توانبخشی معلولان به استانها داده میشود همایون هاشمی در گفتمدیرکل محیط زیست استان البرز: 20 درصد بیمارستانهای البرز به سیستم تصفیه فاضلاب مجهز است
مدیرکل محیط زیست استان البرز 20 درصد بیمارستانهای البرز به سیستم تصفیه فاضلاب مجهز استمدیرکل محیط زیست استان البرز گفت براساس برآوردها و بازدیدهای انجام شده تنها 20 درصد بیمارستانهای البرز به سیستم تصفیه فاضلاب مجهز است به گزارش خبرگزاری فارس از کرج حسین محمد بعد از ظهر امآبگیری سد داریان یک تهدید زیست محیطی یا فرصت اقتصادی
آبگیری سد داریان یک تهدید زیست محیطی یا فرصت اقتصادی سنندج – ایرنا – بسیاری گمان می کنند تنها آسیب جدی ساخت سد داریان از بین رفتن چشمه پرآب کانی بل است اما امروز یک کارشناس اداره کل محیط زیست کردستان تبعات جدی تری را در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مطرح کرد نبی احمعاون استاندار آذربایجان غربی: توسعه صنعتی نباید زمینه ساز تخریب محیط زیست شود
معاون استاندار آذربایجان غربی توسعه صنعتی نباید زمینه ساز تخریب محیط زیست شود ارومیه - ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت حرکت به سمت توسعه صنعتی نباید زمینه ساز تخریب محیط زیست و افزایش آلودگی های زیست محیطی شود هادی بهادری سه شنبه شب در جلسه بررسی استحصالمدیرکل تامین اجتماعی هرمزگان خبر داد واگذاری بخشی از فرآیند پرداخت کمک هزینه ازدواج به کارگزاریهای رسمی
مدیرکل تامین اجتماعی هرمزگان خبر دادواگذاری بخشی از فرآیند پرداخت کمک هزینه ازدواج به کارگزاریهای رسمیمدیرکل تأمین اجتماعی هرمزگان از واگذاری بخشی از امور مربوط به فرآیند پرداخت کمک هزینه ازدواج به کارگزاریهای رسمی تأمین اجتماعی در این استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از بتکمیل طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر نورآباد 200 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
تکمیل طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر نورآباد 200 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد خرم آباد - ایرنا - فرماندار شهرستان دلفان گفت تکمیل و بهره برداری از طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر نورآباد به 200 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد علی باقری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود عمدفتر برنامه محیط زیست سازمان ملل اعلام کرد تنش آبی برای 40 درصد جمعیت کره زمین
دفتر برنامه محیط زیست سازمان ملل اعلام کردتنش آبی برای 40 درصد جمعیت کره زمیندفتر برنامه محیط زیست سازمان ملل اعلام کرد در زمان حاضر 40 درصد از کل جمعیت کره زمین در مناطقی زندگی میکنند که با تنش آبی مواجه هستند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو پبه منظور حفظ محیط زیست بخشی از بزرگراه شهیدشوشتری به شکل تونل اجرا می شود/آغاز عملیات اجرایی فاز اول از نیمه د
به منظور حفظ محیط زیست بخشی از بزرگراه شهیدشوشتری به شکل تونل اجرا می شود آغاز عملیات اجرایی فاز اول از نیمه دوم امسال معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران گفت برای حفظ محیط زیست و طبیعت بکر مسیر بزرگراهی شهید شوشتری به احتمال زیاد بخشی از فاز دوم این پروژه به صورت تونل اجرایی خواهابتکار:موضوع اقتصاد سبز با رعایت ملاحظات زیست محیطی در دولت مطرح است
ابتکار موضوع اقتصاد سبز با رعایت ملاحظات زیست محیطی در دولت مطرح است تهران-ایرنا-رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت در دولت پیگیری موضوع اقتصاد سبز با رعایت جدی ملاحظات زیست محیطی مطرح است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست دکتر معصومه ابتکار در نشست مشترک با وزیرسهم معدن از تولید ناخالص ملی به 5 درصد می رسد/ الزام توسعه معدن به رعایت ملاحظات زیستمحیطی
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی نعمتزاده خبرداد سهم معدن از تولید ناخالص ملی به 5 درصد می رسد الزام توسعه معدن به رعایت ملاحظات زیستمحیطی وزیر صنعت معدن و تجارت گفت هم اکنون سهم معدن از تولید ناخالص ملی 1 درصد است که بر اساس برنامه ریزی وزارت صنعت معدن و تجارت به 5 درصد ماستاندار فارس:زیاده خواهی در بخش کشاورزی به محیط زیست لطمه زده است
استاندار فارس زیاده خواهی در بخش کشاورزی به محیط زیست لطمه زده است شیراز - ایرنا - استاندار فارس با بیان اینکه زیاده خواهی در حوزه کشاورزی به محیط زیست صدمه زده است گفت این همه دستپاچگی و حرص برای کسب ثروت بیشتر برای چیست چرا هنوز برداشت گندم در برخی مزارع تمام نشده کشاورزانافزایش همکاریها بین ادارات حفاظت محیط زیست و دامپزشکی آذربایجان شرقی
افزایش همکاریها بین ادارات حفاظت محیط زیست و دامپزشکی آذربایجان شرقی تبریز- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت همکاریهای مشترک با اداره کل دامپزشکی استان در راستای تامین سلامت حیوان و انسان افزایش می یابد حمید قاسمی روز پنجشنبه در نشست مشترک با مدیرکل دامپزشکیمعدن چناره اندیمشک به دلیل آلودگی محیط زیست تعطیل شد
فیسبوک تویتر Google Cloob معدن چناره اندیمشک به دلیل آلودگی محیط زیست تعطیل شد دزفول- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست اندیمشک از تعطیلی معدن چناره تولید کننده مواد معدنی این شهرستان خبر داد مهدی سراج الدین شامگاه سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت فعالیت این شرکت مواد معدنی معروشمارش معکوس برای سرمایه گذاری در آبیدر، مسایل زیست محیطی فراموش نشود
شمارش معکوس برای سرمایه گذاری در آبیدر مسایل زیست محیطی فراموش نشود سنندج- ایرنا- دستگاه ها متولی در حوزه سرمایه گذاری در سنندج دور هم جمع شدند تا بسته پیشنهادی سرمایه گذاری در پاک جنگلی آبیدر سنندج را مورد بحث و بررسی قرار دهند و در این میان مسوولان برخی از دستگاه ها بر رعایت مپاسخ منفی به طرح های توسعه کافی نیست / محیط زیست راهکار بدهد
معاون عمرانی استانداری فارس پاسخ منفی به طرح های توسعه کافی نیست محیط زیست راهکار بدهد شیراز - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت پاسخ منفی کارشناسان حوزه محیط زیست به برخی از طرح های توسعه لزوما حفاظت محیط زیست را به همراه نخواهد داشت بهتر است همگی به جایبا تصویب دولت و ابلاغ معاون اول عضویت وزیران کشور و اطلاعات و رئیس بانک مرکزی در کمیسیون اقتصاد، فرهنگی و امور
با تصویب دولت و ابلاغ معاون اولعضویت وزیران کشور و اطلاعات و رئیس بانک مرکزی در کمیسیون اقتصاد فرهنگی و امور زیربنایی صنعت و محیط زیست لغو شدمعاون اول رئیس جمهور مصوبه دولت در مورد لغو عضویت وزیران کشور و اطلاعات و رئیس کل بانک مرکزی در کمیسیونهای اقتصاد فرهنگی و امور زیربنایحل مشکل فاضلاب شهرک ولیعصر گرمی مغان در گرو تامین اعتبار است
حل مشکل فاضلاب شهرک ولیعصر گرمی مغان در گرو تامین اعتبار است اردبیل - ایرنا - معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل حل مشکل فاضلاب شهرک ولیعصر عج گرمی را نیازمند تامین اعتبار دانست ساسان میرزارحیمی روز یکشنبه در جلسه بررسی طرح فاضلاب گرمی گفت سرریز چاه های فاضلاب-
اقتصادی
پربازدیدترینها