واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: ترسیم شاخص های سلامت استان آذربایجانشرقی از سوی کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی خبرگزاری پانا:معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی گفت: باید شاخص های سلامت استان از سوی کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی تهیه و بر اساس آن جایگاه فعلی استان تثبیت و برنامه های آینده ترسیم شود.
۱۳۹۳ سه شنبه ۱۷ تير ساعت 10:49
به گزارش خبرگزاری پانا، سعید شبستری خیابانی در جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان، اظهار کرد: دولت تدبیر و امید بر اهمیت سلامت در بین مردم واقف بوده و هم و غم این دولت تامین سلامت جامعه است.
وی با بیان این که کارگروه سلامت بالاترین مرجع تصمیمگیر در حوزه سلامت استان است، خاطرنشان کرد: باید شاخص های سلامت استان از سوی این کارگروه تهیه و بر اساس آن جایگاه فعلی استان تثبیت و برنامه های آینده ترسیم شود.
وی همچنین از اعضای این کارگروه خواست تا در خصوص آب آشامیدنی روستایی، سلامت آب، شناسایی علل مصرف کم سبزیجات و تغذیه سالم راهکارهای لازم را شناسایی و برای طرح و اجرایی شدن در کارگروه استان ارایه کنند.
شبستری گفت: متاسفانه میزان و درجه سختی آب آشامیدنی تبریز بالا رفته و در فصول مختلف این میزان کم و زیاد می شود از این رو باید مردم را در این خصوص آگاه سازیم تا در صورت امکان از دستگاه های تصفیه آب استفاده کنند.
وی همچنین با اشاره به این که 16 درصد مردم استان، سیگار و قلیان مصرف میکنند، گفت: مصرف سیگار اولین دروازه ورود به اعتیاد است که متاسفانه آمار مصرف آن در جامعه بالا رفته و مصرف مشروبات الکلی نیز رو به افزایش گذاشته که باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم در این جلسه گزارشی از وضعیت موجود استان در حوزه بهداشت و سلامت ارایه کرد و گفت: بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و حوادث ترافیکی و غیرترافیکی سه عامل عمده مرگ و میر در استان در سال گذشته به شمار میروند.
محمدحسین صومی افزود: هماکنون نرخ امید به زندگی در بین مردان استان، 73 سال و در بین زنان، 75 سال است.
وی همچنین مصرف ناکافی سبزی و میوه، مصرف سیگار و قلیان، فعالیت فیزیکی کم و چاقی را از مهمترین عوامل خطر سلامت در استان ذکر کرد و گفت: 16 درصد از جمعیت استان از سیگار و قلیان استفاده میکنند و 48 درصد جمعیت نیز مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند.
در این جلسه پس از توضیحات مدیرکل دامپزشکی استان در خصوص ساماندهی میادین دام، نظارت بهداشتی بر محصولات دامی و پروتئینی، طرح پلاککوبی دامها، شناسنامهدار کردن تخممرغ، تعیین میزان فلزات سنگین در استخرهای پرورش ماهی و ردیابی گوشت مرغ، مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی میزان تحقق موارد مطرح شده را بررسی و اعلام کند.
در این جلسه همچنین برنامه اجرایی حل مشکل اولویتدار چاقی و اضافهوزن تشریح و مقرر شد دستگاههای مسوول این برنامه را مطالعه و نظرات خود را به دبیرخانه کارگروه سلامت ارایه کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]