واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
6 کاپیتان هستهای حریف /وندی شرمن دربازکن آمریکاییها، ریابکوف مرد مرموز روسها و طعم «گس» انگلیسی
پس از توافق موفقیتآمیز هستهای دولت وقت واشنگتن با مقامات کرهشمالی در سال 1997 که عمده زحمت آن بر دوش وندی شرمن از او بهعنوان «دربازکن» کابینه کلینتون یاد کردند. به گزارش نامه نیوز، روزنامه شرق در گزارشی نوشت؛
وندی شرمن، دربازکن آمریکاییها
رونمایی از سایت سفارت مجازی آمریکا در دسامبر 2011 با حضور «وندی شرمن» بهانهای شد تا او در کانون توجه قرار بگیرد. پس از توافق موفقیتآمیز هستهای دولت وقت واشنگتن با مقامات کرهشمالی در سال 1997 که عمده زحمت آن بر دوش این سیاستمدار کهنهکار بود از او بهعنوان «دربازکن» کابینه کلینتون یاد کردند. انتصاب شرمن به ریاست هیات مذاکرات هستهای با تهران از عزم جدی دولت اوباما برای حلوفصل این پرونده حکایت دارد. او در سال 1976 با مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه مریلند فارغالتحصیل شد و در سال 1993 به استخدام وزارت امور خارجه کشورش درآمد.
دوریویر، جانشین مرد سرسخت
ریاست هیات فرانسوی در این مذاکرات از یکماه گذشته برعهده «نیکلاس دوریویر» قرار گرفته، آخرین سمت او، دستیار وزیر فرانسه در امور بینالملل همچنین نماینده دایم فرانسه در سازمان ملل بوده است. ژاک اودیبر پیش از دوریویر عهدهدار این سمت بود. او بههمراه «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه مواضع بسیار سختگیرانهای علیه برنامه هستهای تهران داشت. اودیبر نیز بهعنوان مشاور سیاسی خارجی رییسجمهوری فرانسه به کاخ الیزه رفته است.
ریابکوف، مرد مرموز روسها
«سرگئی الکسی یویچ ریابکوف» معاون فعلی وزیر خارجه دولت کرملین، سیاستمدار 54ساله و نماینده ارشد و تامالاختیار کشورش در گروه 1+5 است و در سالهای اخیر پستهای مهم و کلیدیای را عهدهدار بوده و سالها بخش امنیت و اطلاعات خارجه روسیه را اداره میکرده و از او بهعنوان پیچیدهترین و مرموزترین مهره این وزارتخانه یاد میکنند. وی از صلحآمیزبودن برنامه هستهای ایران حمایت میکند و معتقد است تحریمها بر پیشرفت هستهای تهران بیاثر بوده است.
هانس دیتر لوکاس آلمانی، با لهجه عبری
نماینده آلمان در گروه غربی گفتوگوهای هستهای لوکاس 55ساله است که سالها سمتهای مهمی را برای کشورش از جمله در سفارتهای کشورش در آمریکا و کشورهای اروپایی ایفا کرده. این سیاستمدار از سال 2010 تاکنون نماینده آلمان در کمیته سیاسی و امنیتی اتحادیه اروپا و نیز نماینده دایمی آلمان در بروکسل است. اوایل ماه می «یاکوف امیدرور» مشاور امنیتملی اسراییل در سفر به برلین دیدار با لوکاس را در صدر برنامههای خود قرار داد. از لوکاس بهعنوان ستون پنجم اسراییل یاد میکنند.
طعم «گس» انگلیسی
سایمون گس، نماینده بریتانیا در مذاکرات هستهای با ایران است. او از سال 1977 میلادی در وزارت امور خارجه بریتانیا کار میکند. او در لاگوس و آتن کار کرده و از ژانویه 2013، بهعنوان «مدیرکل سیاسی وزارت خارجه» و «نماینده ویژه نخستوزیر در امور افغانستان و پاکستان» فعالیت کرده است. گس از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ و قطع روابط سیاسی ایران و بریتانیا، سفیر این کشور در تهران بود. او همزمان با مذاکرات هستهای در مورد بازگشایی سفارتهای دو کشور بریتانیا و ایران نیز مذاکراتی با همتای ایرانی خود دارد.
«وانگ چون» چینی خوشبین
«وانگ چون» مدیرکل کنترل تسلیحات وزارت خارجه چین از مذاکرات وین، به جمع اعضای 1+5 پیوسته.
پیش از این لیو، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه این کشور مذاکرهکننده چینی، در گروه 1+5 بود. وانگ چون در مذاکرات حضور دارد اما کمتر دیدار دوجانبهای با دیگر کشورها دارد. او عمدتا در لابی هتل و در جمع خبرنگاران حضور دارد. او رسیدن به توافق را یک ضرورت و ظرفیت غنیسازی ایران را اصلیترین مساله در این مذاکرات میداند.
1393/4/15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]