واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مسوول وزارت کشور:حضور داعش درمرز ایران تبعات جبران ناپذیری برای آنها خواهد داشت کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل امور مرزی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز وزارت کشور با تاکید بر اینکه گروه های تروریستی از جمله داعش توان ضربه زدن به جمهوری اسلامی را ندارد، گفت: خود آنها نیز به این باور رسیده اند که حضورشان در مرزهای کشورمان تبعات جبران ناپذیری را برایشان خواهد داشت.
ˈمجید آقا باباییˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از احاطه کامل وزارت کشور بر مرزها و رصد هرگونه فعالیت در این حوزه خبر داد.
وی در خصوص حضور گروهک تروریستی داعش در کشور عراق، هرگونه احتمال ناامنی را در مرزهای ایران،به واسطه حضور این گروهک رد کرد و گفت: هرگونه تغییر و تحول در کشورهای همسایه رصد می شود و به شکلی جدی به امنیت در حوزه مرزها نگاه می کنیم ، ولی با این حال این تغییر و تحولات الزاما نمی تواند تهدیدی برای مرزهای ایران به حساب آید.
آقا بابایی خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است این است که این گروهک های تروریستی به مرزهای کشورمان نزدیک نشده اند و خود آنها نیز بخوبی می دانند که نباید به مرزهای ما نزدیک شوند، چرا که به بدترین نحو با آنان برخورد و تبعات جبران ناپذیری برایشان به همراه خواهد داشت.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد با اقدامات دولت عراق هرچه سریعتر بساط این گروهک ها جمع و منطقه از لوث وجودشان پاک شود.
**امنیت نسبی در بسیاری مرزهای کشور ایجاد شده است
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور، در ادامه و با تاکید بر اینکه هم اکنون شاهد امنیت نسبی در بیشتر مرزهای کشور هستیم، یادآور شد: فعالیت های گروهک های تروریستی، گروه های قاچاق و... نیز نتوانسته مرزهای کشورمان را به ناامنی بکشاند.
آقا بابایی افزود: در چند سال اخیر با اقدامات خوبی که در وزارت کشور صورت گرفت، و همچنین با همکاری خوب نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و استانداران استان های مرزی کشور،مشکل خاصی در حوزه امنیت مرزها نداشته ایم.
وی گفت: اگر در سال های دورتر تهدیدات امنیتی به کشور رسوخ پیدا می کرد ،اما امروز این تهدیدات به آن سوی مرزها منتقل شده و گروهک های تروریستی و ضد انقلاب نمی توانند در مرزهای ایران استقرار دایمی داشته باشند.
وی اظهارکرد:در مرزهای استان کرمانشاه ،به جز یکسری مسایل که در خصوص قاچاق مشروبات الکلی و اسلحه وجود دارد که آن هم بزودی به حداقل خواهد رسید ،امنیت خوبی برقرار است و هیچ نگرانی جدی از بابت مرزهای کرمانشاه از لحاظ امنیتی نداریم.
** قاچاق کالا آسیب جدی به بخش تولیدی وارد می کند
آقا بابایی در ادامه به بحث قاچاق کالا نیز اشاره کرد و گفت:جلوگیری نکردن از این کار آسیب جدی به بخش تولیدی کشور وارد کرده و علاوه بر اینکه زیرساخت های اقتصادی را به هم می ریزد باعث ایجاد درآمد نامشروع و پولشویی نیز می شود.
مدیرکل امور مرزی و مبارزه با قاچاق کالا وزارت کشور، خاطرنشان کرد: به همین دلیل برنامه های خوبی برای جلوگیری از قاچاق کالا در دست تهیه و اقدام است که در آینده نزدیک به کاهش این پدیده کمک و باعث رونق تولیدات داخلی خواهد شد.
وی با بیان اینکه بسیاری از کالاهای قاچاق در کشور نیز تولید می شود، فرهنگ سازی و تغییر نگرش را از نیازهای کشور در این زمینه عنوان و ابراز امیدواری کرد با نهادینه شدن آن در جامعه شاهد به حداقل رسیدن بحث قاچاق در کشور در آینده ای نزدیک باشیم.
** از 64 بازارچه مرزی تنها 25 بازارچه فعال است
مدیرکل امور مرزی و مبارزه با قاچاق کالا وزارت کشور در ادامه از وجود 64 بازارچه مرزی در کشور خبر داد و گفت: از این تعداد تنها 24 بازارچه فعال و نیمه فعال هستند که پنج بازارچه رسمی شده اند.
آقا بابایی اظهارکرد:در سال های گذشته بازارچه های مرزی نقش موثرتری در اقتصاد کشور به همراه داشتند اما به تدریج و با استقرار دولت های مرکزی در افغانستان و عراق، و تغییر نگرش کشورهای همسایه، در عمل بازارچه های مرزی ما با تاثیر پذیری از این موضوع از حالت خیلی فعال خارج شدند.
وی با تاکید بر اینکه کارکرد بازارچه های مرزی باید تغییر کند، گفت: لازم است تا بازارچه ها را از بعد اقتصادی خارج، و نقش خدماتی نیز به آنان واگذار شود و در واقع آنها را وارد حوزه عملیاتی کرد.
** پرویزخان مهمترین بازارچه کشور است
آقا بابایی همچنین با اشاره به وضعیت مرز و بازارچه پرویزخان، آن را مهمترین بازارچه کشور معرفی کرد و گفت: این بازارچه هم اکنون یکی از پنج بازارچه و مرز رسمی کشور است و امیدواریم با توجه بیشتر مسوولان استانی وضعیت آن ارتقا یابد.
وی در خصوص بازارچه تیله کو کرمانشاه نیز گفت: این بازارچه در حال فعال شدن است که برای آغاز به کار رسمی نیاز به یکسری زیرساخت ها دارد، و بزودی شاهد فعالیت آن خواهیم بود که در آن صورت کمک زیادی به صادرات و واردات ،از مرزهای استان کرمانشاه خواهد داشت.
مدیرکل امور مرزی و مبارزه با قاچاق کالای وزارت کشور همچنین از ابلاغ لایحه ارتقای معیشت مرزنشینان و کمک به اقتصاد آنان از سوی مجلس به این وزارتخانه خبر داد و گفت: محورهای مختلفی در این لایحه مدنظر است از جمله اینکه در آن پیش بینی شده تا بسیاری از سود اقتصادی، مستقیم به جیب آنان برود، تعاونی های مرزنشینان ارتقا یابد، و بازارچه های مرزی نیز تغییر کارکرد پیدا کنند.
**مدیریت کلان مرزهای ایران با وزارت کشور است
آقا بابایی در ادامه خاطرنشان کرد: مدیریت کلان مرزهای کشور براساس ماده 203 قانون برنامه پنجم و مصوبه 577 شورای عالی امنیت ملی بر عهده وزارت کشور است و این وزارتخانه به عنوان نهادی ملی مسوول سیاست گذاری و برنامه ریزی در حوزه مرزهای کشور را بر عهده دارد.
وی گفت: وزارت کشور سیاست گذاری کلی را در خصوص مسایل امنیتی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... برعهده دارد و با همکاری ارگان های نظامی، انتظامی و اطلاعاتی ، حراست از مرزها را برعهده گرفته است.
وی با بیان اینکه از اسفند سال 91 این تفویض اختیار به وزارت کشور واگذار شد، اظهارکرد: در این مدت کوتاه اقدامات زیربنایی و کارشناسی شده خوبی صورت گرفته و امیدوارم با ادامه همین روند شاهد توسعه و امنیت بیش از پیش مرزهای کشور باشیم.
گفتگو از : مسعود اسماعیلی
7458/567/640
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]