واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
پیشبینی کارشناس تکنیکال بورس از آینده بازار سرمایه/ کدام بازار امنترین محل برای سرمایهگذاری است؟
امیررضا کاهدی می گوید بیمه سهام مانع افت بیشتر شاخص می شود سهامدار با احساس امنیت وارد بازار می شود.
ابوالفضل طهماسبی: بازار بورس این روزهای شرایط خوبی را تجربه نمی کند و از ابتدای سال جاری تا کنون شاخص کل بیش از 6700 واجد افت داشته است و همین موضوع نگرانی هایی را در میان سهامداران ایجاد کرده و موجب خروج نقدینگی از باار سرمایه شده است.
اما این اتفاق در شرایطی رخ می دهد که از 11 تیرماه دور جدید مذاکرات هسته ای آغاز می شود و بسیاری از کارشناسان به آینده این مذاکرات و تاثیر آن بر بازار بورس امیدوار هستند و مسئولان نیز اعلام کرده اند در صورتی که نتیجه مذاکرات مثبت باشد بازار از شرایط فعلی نجات پیدا خواهد کرد.
امیررضا کاهدی کارشناس تکنیکال بازار سرمایه در گفت و گو با نامه نیوز در این رابطه می گوید بحث های سیاسی و مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 نیز بر بازار بورس تاثیر گذار است و در صورتی که نتایج مذاکرات مثبت باشد بازار به آن واکنش مثبت نشان می دهد و شاهد رشد قیمت ها هستیم و به نظر می رسد اگر چنین اتفاقی رخ دهد تا قبل از پایان سال جاری میلادی شاهد رشد شاخص باشیم.
وی همچنین درباره سردرگمی مردم برای سرمایه گذاری و بهترین بازار برای حضور مردم به منظور سرمایه گذاری در آن معتقد است اقتصاد ایران خشک شده است و اکثر شرکتها مشکل سرمایه در گردش دارند و این هم احتمالا به این دلیل است که سرعت گردش پول پایین آمیده است و در شرایط فعلی بهترین محل برای سرمایه گذاری همان سپرده های بانکی است.
مشروح گفت وگوی امیررضا کاهدی با نامه نیوز را در ادامه مطالعه فرمایید:
***
بازار بورز از ابتدای سال 93 با افت های پیاپی همراه بوده است و همین موضوع نگرانی های فراوانی را در میان سهامداران ایجاد کرده است. دلایل افت شاخص کل بورس در سال جاری را چطور ارزیابی می کنید؟
افت شاخص بورس که این روزها شاهد آن هستیم به یکباره رخ نداده و از سال 87 شروع شده است و دلیل اصلی آن هم رشد های شاخص بود که سازمان بورس هم به آن دامن می زد و باعث شکل گیری حباب در بازار شد.
علاوه بر افزایش حبابی شاخص کل بحث رشد قیمت دلار در سال های اخیر نیز بر بازار بورس تاثیر گذار بوده است به طوری که سود شرکتها تقریبا دو و یا سه برابر شد و از حدود 20 هزار میلیارد سود به 55 هزار میلیارد تومان رسیدم ولی مشکل اصلی این بود که این رشد سود به دلیل تورم بود و به یکباره بوجود آمد و در واقع سود حسابداری بود نه سودی که از رشد اقتصادی ناشی شود.
مجموعه این عوامل دست به دست هم دادند و باعث شدند شاخص بورس در سال های اخیر افزایش یابد ولی امسال رشد شاخص از این عوامل تقریبا متوقف شده است و اگر سال گذشته سود شرکت ها 55 هزار میلیارد تومان بود امسال هم به نظر می رسد همین حدود باشد و به این به این معنی است که رشد سودی اتفاق نمی افتد و در حال حاضر هم این اتفاق در شرکت ها قابل مشاهده است.
فرآیند سود آوری لازمه دو اتفاق است که نخستین اتفاق رشد تولید و دیگری رشد قیمت محصولات است. رشد قیمت ها که به نظر می رسد در سال جاری آنچنان نباشد و رشد تولید هم با توجه به رکود حاکم پیش بینی نمی شود و بر همین اساس امسال انتظار سود اندکی را در بازار داریم.
طی محاسبه ای که انجام داده ایم ارزش کل شرکت های بورس که زمانی تا حدود 360 هزار میلیارد تومان رسیده بود که هم اکنون به حدود 340 هزار میلیارد تومان رسیده است و به نظر می رسد از این هم کمتر شود و به حدود 311 هزار میلیارد تومان هم برسد.
به نظر شما چه راه حلی برای خروج از این وضعیت وجود دارد؟
در مورد دلایل افت شاخص بورس مشکل اشتباه تشخیص داده شده است. سازمان بورس از ابتدا نیز نباید در قیمت ها دخالت می کرده است و از سال 87 این اتفاق رخ داده و شاخص کل نیز تغییر کرده است و سعی کردند بازار را مثبت کنند.
قیمت سهام مساله توافقی بین خریدار و فروشنده است و به هیچ وجه سازمان بورس نباید در آن دخالت کند ولی این اتفاق رخ داد و موجب شد تا قیمت ها افزایش پیدا کند. در حال حاضر هم نباید دخالتی از طرف سازمان بورس انجام شود و اشتباه اصلی این بود که زمانی جلوی افت قیمت را گرفتند و باعث شدند بازار اینگونه وارد رکود شود. یعنی اگر در بحث قیمت دخالت نکرده بودند در وضعیت صعودی و نزولی، هم اکنون شاهد یک بازار عادی بودیم که معاملات در آن انجام میشد.
در بازار اصلی بورس ارزش معاملات به 96 میلیارد تومان رسیده است و این در شرایطی است که زمانی 500 میلیارد تومان بود و این اتفاق به دلیل این است که بی موقع ترمز قیمت ها کشیده شد.
هم اکنون سازمان بورس در صدد بازگرداندن نقدینگی خارج شده به بازار بورس است و برای این موضوع نیز طرح بیمه سهام را مطرح کرده است. به نظر شما چنین طرحی می تواند نقدینگی را به بازار سرمایه بازگرداند؟
بیمه سهام جلوی افت بیشتر را میگیرد و سهامدار با احساس امنیت وارد می شود اما مشکلی که وجود دارد این است که بحث سهامداران کسب سود است نه اینکه دارایی هایشان بیشتر ضرر نکند و دنبال فرصتی هستند که سود ببرند نه ایکه ضرر نکنند. یعنی اگر کسی پول نقد داشته باشد به سمت سرمایه گذاری در بانک می رود و اوراق خریداری نمی کند.
در مجموع بعید به نظر می رسد که این طرح هم بتواند کمکی به بازار بورس داشته باشد و در بهترین حالت کمی جلوی افت شاخص را می گیرد. هم اکنون شرایط به نحوی است که به نظر می رسد بیشتر از این شاهد ریزش قیمت ها نباشیم و بازار بورس در حال رسیدن به تعادل است اما پول هایی که از بازار خارج شده دوباره به بورس تزریق نمی شود و دلیل اصلی این موضوع نیز به اشتباه کشیدن ترمز قیمت ها بود و مسئولان باید اجازه می دانند قیمت ها کاهش پیدا کند و پس از آن پر توان به سمت افزایش حرکت می کردند.
آینده بازار در سال جاری را چگونه پیش بینی می کنید؟
در بازار بورس بحثی با عنوتن عامل سودآوری مطرح است و در شرایط فعلی نرخ رشد 2 درصد و تورم 25 درصد وجود دارد و همین موضوع می تواند سود محدودی را به همراه داشته باشد.
البته بحث های سیاسی و مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 نیز بر بازار بورس تاثیر گذار است و در صورتی که نتایج مذاکرات مثبت باشد بازار به آن واکنش مثبت نشان می دهد و شاهد رشد قیمت ها هستیم و به نظر می رسد اگر چنین اتفاقی رخ دهد تا قبل از پایان سال جاری میلادی شاهد رشد شاخص باشیم.
افت شاخص کل بورس مردم را برای سرمایه گذاری سردرگم کرده است. به نظر شما بازار جایگزین بورس برای سرمایه گذاری کدام بازار است؟
وضعیتی که این روزها در بازار بورس حاکم است در تمام بازارها وجود دارد و من موافق اینکه می گویند مشکل ازدیاد نقدینگی داریم نیستم.
اقتصاد ایران خشک شده است و اکثر شرکتها مشکل سرمایه در گردش دارند و این هم احتمالا به این دلیل است که سرعت گردش پول پایین آمیده است و در شرایط فعلی بهترین محل برای سرمایه گذاری همان سپرده های بانکی است.
1393/4/8
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]