واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران:
احیای "بافت های فرسوده" با تدوین برنامه جدید نوسازی
عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران گفت: در حال تدوین برنامه ای است که بتواند در احیاء بافت های نابسامان شهری، ایجاد وحدت رویه، تعاملات بین بخشی و هم افزایی دستگاه های مدیریت شهری گام های اساسی بردارد.
مجید روستا عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در خصوص برنامه های شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در بافت های نابسامان شهری، اظهار داشت: در حال حاضر رویکرد شرکت عمران و بهسازی شهری ایران نسبت به بحث نوسازی و بهسازی شهری رویکردی کاملا اجتماعی است، تجارب گذشته در حوزه نوسازی و بهسازی شهری نشان داده است که اغلب اقدامات گذشته پروژه محور و بیشتر با اهداف کالبدی همراه بوده اند و نتوانستند به صورت جامع به ابعاد محله های هدف نوسازی و بهسازی شهری بپردازند .
عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری با اشاره به اینکه. فقر ، آموزش ، بهداشت ، درآمد ، امنیت و ... است که تبلور آن کالبدی در هم ریخته و آشفته است، گفت: مساله اصلی این محله ها فقر شهری است و این فقر در ابعاد اجتماعی ، اقتصادی ، زیست محیطی و کالبدی نمایان است.
وی با بیان اینکه نگاه جامعی نسبت به این محله ها تا کنون نبوده و برنامه ها صرفا معطوف به تولید و ساخت مسکن با محوریت وزارت راه و شهر سازی( شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران )بوده و به صورت فراگیر به نیازهای ساکنین نپرداخته است افزود: در حال حاضرشرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهر ی ایران برنامه ای را تحت عنوان بازآفرینی پایدار محدوده ها و محله های هدف برنامه های احیاء ، بهسازی و نوسازی شهری ایران را در قالب سند ملی راهبردی بمنظور هماهنگی بین بخشی و وحدت رویه و مدیریت یکپارچه شهری ، که هم منجر به هم افزایی اقدامات کلیه دستگاههاو مدیریت شهری تدوین نموده است .
روستا در ادامه خاطر نشان کرد: در واقع این تکلیفی بوده که ماده 16 قانون حمایت از احیاء بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری به وزارت راه و شهر سازی( شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران )ابلاغ گردیده بود که همکاری وزارت کشور، میراث فرهنگی و شوررای عالی استانها تهیه گردد.
عضو هیئت مدیر ه در ادامه اظهار داشت : البته این سند در دولت قبلی هم در دستور کار قرار گرفته بود، ولی چون نگاه سند بیشتر به سمت حاکمیت بود و ظرفیت های نهاد های غیر دولتی ،بخش عمومی در تاریخ 17/7/92 از دولت مهلت سه ماهه جهت بازنگری با هدف ایجاد وحدت رویه ، تعاملات بین بخشی و هم افزایی دستگاه های مدیریت شهری استفاده از کلیه ظرفیتهای اجتماعات محلی ، توسعه گران بخش نوسازی و بهسازی اخذ گردید .
وی در ادامه توضیح داد: کلیات این سند در کارگروه تخصصی کمیسیون زیر بنایی ، صنعت و محیط زیست هیئت محترم دولت مصوب شد همچنین آیین نامه طرق مختلف تامین مالی به استناد تبصره دو ماده 7 قانون حمایت از احیاء بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری به شرکت مادر تخصصی عمران بهسازی شهری ایران مکلف نموده تامین منابع مالی به شیوه ها نوین و متنوع تدوین نمایدکه خوشبختانه کلیات آئین نامه مذکور نیز به تصویب کارگروه تخصصی کمسیون محترم زیر بنایی هیات محترم دولت رسیده است ، همانگونه که ذکر گردید دراین ائین نامه طرق شیوه های تامین منابع مالی و همچنین ورود بازار سرمایه و بورس جهت تضمین شیوه های جدید فراهم گردیده است .
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]