واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی در گفتگو با مهر اعلام شد؛
مشارکت جدید گازی ایران، روسیه و آلمان/ ذخیرهسازی گاز پارسجنوبی در کویر
مدیرعامل شرکت ذخیرهسازی گاز طبیعی با تشریح مشارکت جدید متخصصان ایران، آلمان و روسیه برای اجرای نخستین طرح ذخیرهسازی گاز در گنبدهای نمکی در سطح منطقه خاورمیانه، اعلام کرد: با اجرای این پروژه امکان ذخیره سازی گاز پارس جنوبی در گنبدهای نمکی کویر کاشان فراهم خواهد شد.
مسعود سامی وند در گفتگو با مهر درباره جزئیات مشارکت جدید گازی ایران با شرکتهایی از آلمان و روسیه در طرح های ذخیره سازی گاز طبیعی کشور، گفت: برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت طرح ذخیره سازی گاز طبیعی در گنبدهای نمکی در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی ایران با اعلام اینکه در حال حاضر تمامی مراحل مطالعاتی لرزه نگاری، لرزه نگاری انفجاری و 260 هزار متر حفاری در گنبدهای نمکی نصرآباد کاشان بیا ذخیره سازی گاز طبیعی انجام شده است، تصریح کرد: به منظور بومی سازی و انتقال دانش فنی ذخیره سازی گاز در گنبدهای نمکی در این پروژه شرکت های ایرانی با شرکت هایی از آلمان و روسیه همکاری مشترک می کنند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه رهبر کنسرسیوم طرح ذخیره سازی گاز در کاشان یک شرکت ایرانی است، اظهار داشت: شرکت های آلمانی و روسی در بخش هایی از این پروژه همکاری دارند که برنامه ریزی برای انتقال دانش فنی انجام شده است.
سامی وند با یادآوری اینکه به زودی ایران علاوه بر مخازن تخلیه هیدروکربوری در ذخیره سازی در گنبدهای نمکی به دانش فنی بومی دست می یابد، تبیین کرد: یکی از مهمترین اهداف اجرای پروژه نصرآباد کاشان ذخیره سازی گاز طبعی میادینی همچون پارس جنوبی و تزریق آن به شبکه سراسری برای فصول سرد سال است.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی ایران با یادآوری اینکه اجرای این پروژه نیاز به آب دارد، تبیین کرد: از این رو برای صیانت از مخازن زیر زمینی آب قراردادی برای خرید آب فاضلاب شهری كاشان به ارزش تقریبی 5 میلیارد تومان با شركت آب و فاضلاب كاشان منعقد شده است.
وی با بیان اینکه با تکمیل مراحل مطالعاتی و اکتشافی از دو ماه آینده حفاری اولین حلقه چاه در گنبدهای نمکی کاشان به منظور ذخیره سازی گاز طبیعی آغاز خواهد شد، افزود: در این طرح بیش از ٦ نوآوری جدید انجام شده و از تکنولوژیهای روز جهان نیز بهره گرفته شده و زمینه و زیرساخت برداشت تا سقف ٨٠ میلیون متر مکعب در روز از این پروژه وجود دارد.
وی با اشاره به این كه در فاز نخست این طرح ٢ میلیارد متر مکعب و در فاز دوم نیز ٢ میلیارد متر مکعب گاز ذخیره می شود، یاد آور شد: با بهره برداری از طرح گنبد نمکی نصرآباد کاشان، دو میلیارد متر مکعب به ظرفیت ذخیره سازی گاز کشور اضافه می شود.
سامی وند با اشاره به سرمایه گذاری یكهزار میلیارد تومانی این پروژه در كاشان و ساخت تأسیسات گازی، استخراج گاز دراین پروژه را معادل قرار داد صادرات گاز ایران به پاکستان عنوان کرد و گفت: در هر فاز این پروژه 2 میلیارد مترمکعب گاز که به مراتب بیشتر از مخزن گازی سراجه قم بوده تولید خواهد شد است.
۱۳۹۳/۳/۳۰ - ۱۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]