تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در هر جمعه، اندكى از سبيل و ناخن‏هاى خود را بگير، و اگر هم چيزى وجود نداشته باشد، آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860619373




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا رویای کشاورزان کهگیلویه و بویراحمدی کابوس می شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

آیا رویای کشاورزان کهگیلویه و بویراحمدی کابوس می شود؟ یاسوج – ایرنا- چند سالی است کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد با شور و شوق بیشتری زمین های خود را شخم می زنند و برخی از آنها از این راه درآمد خوبی بدست می آورند ولی همواره نگران مرزهای غربی ایران هستند که آیا امسال باز است یا خیر؟


هرچند کهگیلویه و بویراحمد از استان های مرزی ایران نیست اما فاصله چندانی با عراق ندارد و برخی از محصولات کشاورزی استان از جمله هندوانه به این کشور صادر می شود و کشاورزان، از این تجارت، درآمدهای مناسبی بدست می آورند.
بر اساس برآوردهای مسوولان کهگیلویه و بویراحمد سال گذشته بیش از 68 هزار تن هندوانه در کهگیلویه و بویراحمد تولید و بیشتر آن روانه بازارهای عراق شد.
کشاورزان استان، امسال نیز به کشت این محصول اقدام کرده اند به طوریکه بسیاری از دشت های شهرستان های کهگیلویه، گچساران و باشت به آن اختصاص یافته است.
رییس اداره جهاد کشاورزی کهگیلویه گفت: 600 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت هندوانه اختصاص یافت که پیش بینی می شود 24 هزار تن هندوانه از این مزارع برداشت شود.
محمد رازی پور افزود: هندوانه شهرستان کهگیلویه به دلیل مرغوبیت علاوه بر استان های همجوار به چند کشور حوزه خلیج فارس، عراق و ترکیه صادر شده و ارز آوری خوبی برای کشور و شهرستان داشته است.
علی امامی رییس جهاد کشاورزی باشت نیز با بیان اینکه 430 هکتار از مزارع این شهرستان زیر کشت بهاره صیفی جات رفت گفت: 70 درصد این مزارع به هندوانه اختصاص یافته است.
عطااله مهدی پور رییس جهاد کشاورزی گچساران نیز با بیان اینکه یک هزار و 500 هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان به کشت بهاره صیفی اختصاص یافت گفت: در یک هزار هکتار از این زمین ها هندوانه کشت شده است.
به صورت میانگین درآمد هر تن هندوانه با قیمت هر کیلوگرم 3500 ریال، 150 میلیون ریال است که نسبت به سایر کشت ها درآمد خوبی است اما به شدت به بازار متکی است، بازاری که در خارج از ایران وجود دارد.
رضا رئیسی نژاد یکی از کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد می گوید خود و برادرانش بیش از 20 هکتار هندوانه کشت کرده اند که هزینه هر هکتار بیش از 60 میلیون ریال است.
این کشاورز کهگیلویه و بویراحمدی که به گفته خودش از محل کشت هندوانه در سال گذشته نزدیک به 500 میلیون ریال درآمد داشته است می گوید: اما امسال مطمئن نیست چنین درآمدی دوباره تکرار شود.
وی به دشت های پهناوری که در شهرستان های بهبهان و گچساران به هندوانه اختصاص یافته است اشاره می کند و معتقد است امکان دارد امسال کشاورزان درآمد سال گذشته را نداشته باشند یا حتی زیان ببینند.
به گفته رئیسی نژاد موفقیت او و همکارانش به مرزهای ایران و عراق بستگی دارد که آیا این مرزها برای صادرات باز باشد یا خیر.
او می گوید: بهای هندوانه را نه بازار استان بلکه مرز عراق تعیین می کند؛ اگر مرز باز باشد قیمت این محصول نیز مناسب خواهد بود.
فرشاد برادر رضاست که همچون او به کشت هندوانه اقدام کرده و در سه سال گذشته نیز چنین کاری کرده بود. او مجرد، 22 ساله و در شهرستان کهگیلیویه سکونت دارد که تابستان 1392 نزدیک به 300 میلیون ریال درآمد داشت.
فرشاد از وضعیت درآمد کشاورزی خشنود است و باور دارد که می تواند با این شغل زندگی خوبی داشته باشد اما معتقد است حمایت های دولت برای ادامه روند رو به رشد کشاورزی در این شهرستان ضروری است.
وی مهمترین دغدغه خود را پایین نیامدن قیمت محصولات کشاورزی می داند و معتقد است واردات بی رویه و جلوگیری از صادرات محصولات کشاورزی، رونق تولید را می گیرد و باعث زیاندهی و بیکاری در این بخش می شود.
او می گوید که اگر دولت از این جهت از کشاورزان استان حمایت کند بخش زیادی از جوانان استان که دنبال شغل هستند به سمت مشاغل کشاورزی خواهند رفت.
به گفته این کشاورز، هندوانه از زمانی که قابلیت مصرف پیدا کرد باید هر چه سریعتر روانه بازار شود چون بعد از چهار روز بازار پسندی آن از بین می رود.
با این اوصاف بیشتر نگرانی کشاورزان از امکان صادرات محصول است که از این جهت خواهان حمایت مسوولان هستند هرچند بخش زیادی از آن به سیاست های گمرگ استان های مرزی در عراق بستگی دارد.
بهنام احمدی مدیرکل گمرک کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به سیاست های دولت برای افزایش صادرات گفت: سیاست کلی دولت افزایش صادرات است اما امکان دارد در برخی موارد از خروج برخی کالاها جلوگیری شود یا مسوولان گمرک عراق از واردات کالایی به کشورشان جلوگیری کنند.
کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد همواره تابستان1390 را در ذهن دارند که هندوانه را کیلویی 300 ریال به فروش می رساندند و بیشتر آنان در آن سال زیان دیده بودند.
در سال 1390 اشباع بازار داخلی و ممانعت مقامات گمرکی عراق از ورود هندوانه به آن کشور باعث شده بود محصول هندوانه روی دست کشاورزان استان بماند و ضروری است مسوولان با توجه به کشت زیاد امسال، از پیش برای جلوگیری از تکرار آن تدبیر کنند.
رایزنی با گمرک عراق و هماهنگی با مسوولان ارشد کشور در این زمینه راهگشاست و با صادرات به موقع این محصول برای توسعه بخش کشاورزی و بهبود درآمد کشاورزان استان استفاده کرد.
627
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




06/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن