واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مرکز ملی فرش ایران تامین مواد، طراحی و خرید محصول از گیلان را متعهد شد رشت - ایرنا - رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت گیلان گفت: مرکز ملی فرش ایران تأمین مواد اولیه، طراحی و خرید محصول نهایی فرش دستباف از استان را متعهد شده است.
به گزارش ایرنا، ˈعلی منتظریˈ عصر پنجشنبه در نشست بررسی مسایل و ارائه راهکارهای ارتقاء جایگاه فرش دستباف گیلان که با حضور مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان ، رؤسای ادارات صنعت، معدن و تجارت شهرستان ها، رؤسای اتحادیه های فرش دستباف شهرستان ها و فرش بافان استان برگزار شد، افزود: به منظور حمایت از اشتغال و توسعه آموزش های بازار محور، فرش دستباف مورد حمایت های ویژه دولتی در استان قرار می گیرد.
وی با اشاره به جایگاه فرش دستباف در ایجاد اشتغال و کارآفرینی و ایجاد ارزش افزوده ادامه داد: براساس آخرین آمار هم اکنون 10 هزار نفر بافنده فرش در استان گیلان داریم اما متأسفانه میزان تولید این محصول با آمار بافندگان مطابقت ندارد.
منتظری با اشاره به لزوم حمایت های دولتی از بافندگان فرش دستباف از عقد تفاهم نامه سه جانبه بین سازمان صنعت، معدن و تجارت ، سازمان فنی و حرفه ای و صنایع دستی و گردشگری استان خبر داد و افزود: با تأکید ویژه استاندار و به منظور حمایت از اشتغال و توسعه آموزش های بازار محور و همکاری سه جانبه ادارات مربوطه، این تفاهم نامه به امضاء رسید که آموزش، تولید، بازاریابی و فروش از اصلی ترین نکات قابل توجه در این تفاهم نامه است.
وی ایجاد اشتغال را اصلی ترین محور این تفاهم نامه عنوان کرد و گفت: با اختصاص اعتبار قابل توجه به تعاونی های استان با همکاری وزارت تعاون و اتحادیه فرش دستباف کشور طبق مذاکرات انجام گرفته، استان گیلان به عنوان یکی از استان های پایلوت اجرای این طرح قرار گرفته است.
رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت گیلان همچنین از آمادگی این سازمان و فراهم سازی امکانات لازم برای رونق اشتغال از سوی این نهاد خبر داد و تصریح کرد: هنر صنعت فرش ایرانی در بازارهای بین المللی دارای جایگاه ویژه ای است از این رو استان گیلان به عنوان استان تولیدکننده ابریشم می بایست بهره کافی را از این مزیت ببرد.
منتظری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در سال های گذشته خاستگاه ابریشم ایران، استان گیلان بوده و ابریشم اصلی ترین ابزار در تولید فرش دستباف مرغوب است باید تلاش کنیم تا از مزایا و استعدادهای استان بیشترین بهره مندی را در ایجاد اشتغال پایدار، تولید و ارزآوری داشته باشیم.
وی در ادامه از اعلام آمادگی مرکز ملی فرش ایران برای نیل به این موفقیت در استان خبر داد و افزود: این مرکز تأمین مواد اولیه، طراحی و خرید محصول نهایی فرش دستباف از استان را متعهد شده است.
منتظری همچنین برگزاری نمایشگاه های تخصصی فرش دستباف ، حمایت از حضور بافندگان فرش دستباف در نمایشگاه های ملی و بین المللی، ایجاد هماهنگی از سوی استاندار با دستگاه ها و نهادهای اجرایی جهت حمایت و خرید فرش دستباف گیلان، حمایت مدیران صنایع استان جهت تهیه هدایای مورد نظر، ایجاد زمینه های لازم برای تأمین مواد اولیه مرغوب، طراحی ، فروش و بازاریابی فرش دستباف گیلان را از جمله حمایت های مورد نظر در این تفاهم نامه عنوان کرد.
وی افزود: برای حمایت هرچه بیشتر از تولید فرش دستباف گیلان تمامی اعتبارات مورد نیاز برای ارتقاء جایگاه تولید فرش را از مرکز ملی فرش ایران دریافت خواهیم کرد و در اختیار اتحادیه ها و بافندگان قرار می دهیم.
وی خاطرنشان کرد: باید با تلاش و همدلی بتوانیم جایگاه فرش دستباف گیلان را به جایگاه سابق آن برسانیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان افزود: برای نیل به موفقیت در بازارهای بین المللی، جلسه ای با اتحادیه صادرکنندگان استان برگزار خواهد شد تا در این جلسه راهکارها و حمایت های صادرکنندگان از تولید و فروش فرش دستباف گیلان را جذب کنیم.
وی در ادامه به لزوم تشکیل کمیته تخصصی برای ایجاد تعامل بیشتر و حمایت مؤثرتر از تولید فرش دستباف اشاره کرد و افزود: تلاش می شود کمیته ای متشکل از کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان فنی و حرفه ای، میراث فرهنگی و گردشگری و اتحادیه بافندگان فرش دستباف به زودی تشکیل شود تا رسیدگی به امور به صورت تخصصی و فراگیر و با سرعت بیشتر صورت گیرد.
در ادامه این نشست مدیرکل فنی و حرفه ای استان گیلان با اشاره به نبود امکانات منسجم و سازماندهی شده ، نبود امکانات بافت فرش در منازل و عدم مدیریت یکپارچه در تولید فرش مرغوب گیلان گفت: برای حل این مشکل اماکنی از سوی اداره کل فنی و حرفه ای در اختیار بافندگان و اتحادیه ها قرار می گیرد.
رسول شمشادی تصریح کرد: به منظور ایجاد تعامل بیشتر و حمایت از تولید فرش دستباف اداره کل فنی وحرفه ای استان 13 مرکز خوداشتغالی فنی و حرفه ای و قابل واگذاری را در قالب عقد اجاره در اختیار بافندگان و اتحادیه های فرش دستباف قرار می دهد.
وی تعیین میزان اجاره بهای این مراکز را بسیار ارزان عنوان کرد و افزود: تعیین میزان اجاره بهاء این مراکز از سوی کارشناسان رسمی دادگستری انجام می شود.
وی با اشاره به برگزاری دوره های دو ماهه آموزش قالیبافی گفت: ارائه مدرک فنی وحرفه ای به کارآموزان و بهره مندی از مزایای بیمه ارزان و تحت حمایت های دولتی ویژه قالیبافان و اخذ تسهیلات ویژه قالیبان از جمله مزایای تولید فرش دستباف است.ک/3
7292/695
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]