واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی: کمتر از هفت درصد جمعیت ایران بیسواد هستند خبرگزاری پانا:معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: در مقایسه با اوایل پیروزی انقلاب جمعیت بیسواد کشورمان به حداقل رسیده به طوریکه در حال حاضر کمتر از هفت درصد جمعیت ایران بیسواد هستند.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ ارديبهشت ساعت 13:21
![](http://pana.ir/Image/PicArchive/2014/4/1_635338563869016204_s.jpg)
به گزارش خبرگزاری پانا، علی باقرزاده در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه در اردبیل گفت: 34 سال پیش به فرمان امام راحل نهضت سوادآموزی در هفتم دی ماه 58 شکل گرفت و همه امکانات و منابع کشور در این مسیر بسیج شد تا در یک حرکت و عزم عمومی سوادآموزی در اولویت قرار گیرد. وی تصریح کرد: فرمان امام راحل در آن مقطع دارای سه پیام تأثیرگذار بود که در کوتاه مدت باید همه ایرانیان از نعمت خواندن و نوشتن اولیه برخوردار بوده و در کنار آن علمآموزی و سوادآموزی زمینهای را فراهم کند تا کشور به مرز خودکفایی در عرصههای مختلف رسیده و فرهنگ وابستگی ریشهکن شود. معاون وزیر آموزش و پرورش سومین پیام امام را در تشکیل نهضت سوادآموزی توجه کامل به فراگیر شدن علمآموزی بیان کرد و افزود: حضرت امام تاکید داشتند که سراسر ایران باید مدرسه باشد و معنای این جمله آن است که همه ایرانیان باید خود را در مقام تعلیمدهنده یا تعلیمگیرنده قرار دهند تا آگاهی و بصیرت واقعی جامعه محقق شود چرا که رمز پیشرفت و توسعه کشورها و تمدنها تکیه بر گوهر علم و دانش است. باقرزاده در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: هیچ تمدن و کشوری بدون تقویت بنیه علم و تحولات آن نمیتواند خود را از وابستگیها نجات دهد به طوریکه در پیام امام راحل بر اصل موضوع و تقدم آموزش برای همگان واجبتر از عرصه بهداشت و مسکن نیز تاکید شده بود. وی بیان کرد: یونسکو با این الگو سند جهانی آموزش برای همگان را تصویب کرد در حالی که امام راحل ما در پیام تاریخی خود در ضرورت علمآموزی این امر را مورد تاکید قرار دادند به طوریکه 550 هزار نفر آموزشیار و کادر نهضت سوادآموزی در این 34 سال کوشیدهاند تا با سیاستگذاری درست شاخص سوادآموزی بهبود پیدا کند. باقرزاده گروه هدف را زیر 50 سال بیان کرد و یادآور شد: در سال 58 و زمان تشکیل نهضت سوادآموزی 52 درصد مردم ایران در گروه سنی یاد شده بیسواد بودند که امروز این رقم به کمتر از هفت درصد رسیده به طوریکه در برخی از استانها جمعیت بیسواد کمتر از سه درصد است. رئیس سازمان نهضت سوادآموزی سرعت پیشرفت و توسعه را یادآور شد و ادامه داد: در کشور ما فاصله بیسوادی زنان و مردان به کمتر از هفت درصد و روستایی و شهری به کمتر از سه درصد رسیده که این خود نشاندهنده برقراری عدالت آموزشی و جنسیتی در کشور است که بیوقفه ادامه دارد به طوریکه 80 درصد فعالیت سوادآموزی در نقاط روستایی و برای زنان و بانوان است تا نابرابریهای گذشته جبران شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: براساس آخرین سرشماری انجام شده در گروه سنی زیر 50 سال، 3.5 میلیون نفر در کشور بیسواد هستند که هر چند در قیاس با جمعیت کشور رقم پایینی است اما همچنان تلاش جدی را میطلبد تا امر بیسوادی در این کشور ریشهکن شود. باقرزاده در ادامه سخنان خود افزود: ما با یک فهم و ادبیات مشترک با همه کشورها بیسواد به کسی اطلاق میکنیم که نتواند بنویسد و یا بخواند و چهار عمل ساده حساب را انجام دهد که در حقیقت با ایجاد مهارت خواندن و نوشتن میتوان او را از این وضعیت نجات داد. وی تصریح کرد: در کنار این امر تلاش ما بر این است تا با سوادآموزی و یادگیری مهارتها فضای کسب و کار برای افراد بیکار فراهم آید و مناسبات مطلوبی نیز فراهم شود به طوریکه در این زمینه ما در تلاش هستیم تا یک آمار و ارقام دقیق را داشته باشیم. معاون وزیر آموزش و پرورش از ایجاد بانک اطلاعاتی دقیق برای ثبت اطلاعات افراد بیسواد خبر داد و خاطر نشان کرد: ما در این یک سال گذشته تلاش مان را انجام دادیم تا این بانک اطلاعاتی را مهیا کنیم که موفقیت خوبی نیز در این زمینه به دست آمده به طوریکه در یک حرکت قابل قبول مناسب و با مستندات گروههای سنی زیر 50 سال به ویژه مدرک تحصیلی اطلاعات ثبت شده و یک وضعیت روشن و شفافی را در شناسایی جمعیت باسواد و بیسواد شاهد هستیم. باقرزاده ثبتنامهای کاذب و دوباره شرکت کردن در کلاسهای آموزشی را یک آفت جدی در این حوزه برشمرد و اضافه کرد: ما تلاش میکنیم تا اولیای دانشآموزان عاری از هرگونه تفکرات سطح سوادشان را اعلام کنند تا در صورت نیاز برای اولیای دانشآموزان امکان آموزش سوادآموزی بهتر فراهم آید. وی بیان کرد: ما تمام مدیران مدارس را موظف کردیم تا اطلاعات جامعی را از اولیای دانشآموزان حتی از خواهر و برادر آنها که احتمالاً بیسواد هستند، به دست آورند تا ما از طریق خود مدارس امکان آموزش و سوادآموزی آنها را فراهم کنیم. باقرزاده در ادامه یادآور شد: با کنار گذاشتن افراد آموزشناپذیر و برخی از افراد مجهولالمکان سعی و تلاش ما بر این است تا در هر مدرسه برای اولیای دانشآموزان بیسواد کلاسهای آموزشی برگزار کنیم تا آنها بتوانند از این وضعیت خلاصی پیدا کنند. وی ادامه داد: 364 هزار نفر در وهله اول از اولیای دانشآموزان شناسایی شدند تا در کلاسهای سوادآموزی حضور پیدا کنند که در استان اردبیل رقم تعیین شده هشت هزار و 268 نفر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]