تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: قانع بودن به نادانى، حرص به دنيا، بخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850440171




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگرانی آل سعود از سرنوشت عربستان پس از ملک عبدالله


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگرانی آل سعود از سرنوشت عربستان پس از ملک عبدالله
در شرایطی که مدت هاست در میان اخبار هر روزه از عربستان سعودی، خبری مبنی بر وخامت حال پادشاه این کشور نیز مشاهده می شود. همین امر، گمانه زنی ها درباره سرنوشت سیاسی این کشور پس از ملک عبدالله را قوت بخشیده است. در این میان، بسیاری از تحلیل ها از احتمال قوی شکل گیری یک بحران جدی بر سر مسئله جانشینی در این کشور حکایت دارد.
کد خبر: ۳۹۳۵۵۲
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۶ - 16 April 2014



نگرانی آل سعود از سرنوشت عربستان پس از ملک عبدالله
در شرایطی که مدت هاست در میان اخبار هر روزه از عربستان سعودی، خبری مبنی بر وخامت حال پادشاه این کشور نیز مشاهده می شود. همین امر، گمانه زنی ها درباره سرنوشت سیاسی این کشور پس از ملک عبدالله را قوت بخشیده است. در این میان، بسیاری از تحلیل ها از احتمال قوی شکل گیری یک بحران جدی بر سر مسئله جانشینی در این کشور حکایت دارد. 


به گزارش «تابناک»، سایت تحلیلی «المانیتور» در مطلبی به بررسی معضل در حال ظهور جانشینی در عربستان سعودی پرداخته و می نویسد اگرچه برخی انتصاب های اخیر در این کشور با واکنش های مثبت مواجه شده، اما چشم انداز این مسئله در بلندمدت چندان روشن نیست.


در این مطلب به طور خلاصه آمده است:


فرمان اخیر پادشاه عربستان مبنی بر انتصاب شاهزاده «مقرن بن عبدالعزیز» به عنوان قائم مقام ولیعهد این کشور که به معنای احتمال جدی رسیدن وی به تاج و تخت است، بسیاری را در عربستان نسبت به وضعیت رهبری کشورشان در آینده نزدیک خاطرجمع ساخته است. اما این موضوع سبب نشده نگرانی ها نسبت به ثبات کشور عربستان در بلندمدت از میان برود.


اسد الشملان، عضو موسسه مطالعات دیپلماتیک در ریاض، در این زمینه می گوید سعودی ها واکنش استقبال آمیزی به انتصاب مقرن نشان دادند؛ زیرا این امر، نوعی اطمینان را نسبت به سرنوشت جانشینی و ثبات در میان مدت به وجود آورده است. 


با این وجود، افشای غیرمعمول این امر که تصمیم ملک عبدالله، با مخالفت یک چهارم شاهزاده ها روبرو شده، همراه با تأکید بر این موضوع که که این تصمیم به هیچ وجه و از جانب هیچ شخصی قابل تغییر نیست، دغدغه هایی را درباره میزان مقتدرانه بودن تصمیم پادشاه به وجود آورده است. سعودی ها اکنون از خود می پرسند آن 25 درصد شاهزاده های مخالف، چه کسانی بوده اند؟


یک استاد دانشگاه عربستانی می گوید: «موضوع جالب توجه این است که آن ها درصد رأی مقرن را اعلام کرده اند. معمولاً وجود مخالفت، هیچ گاه به طور عمومی اعلام نمی شد». بر این اساس، اکنون این گمانه شکل گرفته که شاهزاده های نسل دوم و جوان تر خاندان آل سعود، رویکردی مخالفت نسبت به مسئله جانشینی دارند. 


یک استاد دانشگاه دیگر نیز که نخواسته نامش فاش شود، اظهار داشته هرچند سعودی ها در حال حاضر نوعی اطمینان خاطر نسبت به مسئله جانشینی پیدا کرده اند، اما نسبت به آینده احساس نگرانی وجود دارد. 


در این میان، باید اشاره کرد که اقدام ملک عبدالله در انتصاب مقرن به عنوان قائم مقام ولیعهد، در تضاد با سنتی است که خود وی پیش از این بنیان گذاشته بود. در سال 2006، عبدالله شورایی را با نام «شورای بیعت»، متشکل از 34 عضو تشکیل داد که همگی فرزندان و نوه های عبدالعزیز بن سعود، بنیان گذار پادشاهی سعودی بودند. 


در آن زمان، مقرر شد که نقش این شورا، انتخاب ولیعهد در زمانی باشد که این پست خالی بماند. اما عبدالله، این بار وظیفه این شورا را زیر سوال برده و مقرن بن عبدالعزیز را به عنوان ولیعهد بعدی انتخاب کرد. به این ترتیب، وقتی سلمان بن عبدالعزیز، ولیعهد کنونی، به پادشاهی برسد، برکنار شود و یا با مشکلات جسمانی یا مرگ مواجه شود، مقرن ولیعهد خواهد شد. از سوی دیگر، اگر هر دو سمت ولیعهدی و پادشاهی به طور همزمان خالی شود، مقرن به پادشاهی خواهد رسید.


در فرمان ملک عبدالله بیان شده که وی این تصمیم را با همکاری شاهزاده سلمان گرفته است. اما مشخص است که شورای بیعت در این ماجرا دخالت داده نشده است. در عوض، از اعضای این شورا به طور جداگانه نظرسنجی شده است. 


اعلام انتصاب مقرن، درست در آستانه سفر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به عربستان انجام گرفت و همین امر سبب بروز شایعاتی شد مبنی بر اینکه ملک عبدالله قصد کناره گیری از سمت خود را دارد. زمانی که تصاویر ملک عبدالله در دیدار با اوباما منتشر شد که در آن، عبدالله از لوله اکسیژن برای تنفس استفاده کرده بود، این شایعات قوت گرفت. 


به هر حال، انتصاب مقرن – که در حال حاضر 68 ساله است –  حکایت از آن دارد که نسل نخست شاهزادگان سعودی که از فرزندان ملک عبدالعزیز تشکیل شده، دستکم تا یک دهه آینده نقش اصلی را در این کشور خواهند داشت.  این امر، در شرایطی که عربستان با چالش های اقتصادی و سیاسی مهمی مواجه است، مسائلی را درباره آینده این کشور مطرح می کند. 


بسیاری در عربستان بر این باورند که برای حکمرانی بر عربستان در شرایط کنونی، به افرادی جوان تر و پر انرژی تر نیاز است. برخی نیز خواستار حکومتی هستند که رویکرد بازتری نسبت به مشارکت مردم عادی در روند تصمیم گیری ها داشته باشد. 


جیمز اسمیت، سفیر سابق آمریکا در ریاض درباره این شرایط می گوید: «در عربستان، با مردمی مواجه می شوید که دیگر خود را به عنوان افراد تابع محض نمی بینند. آن ها خود را شهروند می دانند و می خواهند دولتشان پاسخگو باشد». به گفته وی، یکی از بزرگترین چالش های حکومت سعودی، توازن بخشیدن به خواسته های شهروندانی است که به طور روزافزونی درگیر امور کشور شده و می خواهند جزئی از بحث باشند. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن