تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 18 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):کسی که برای جلب رضایت و خوشنودی مردم ، موجب خشم و غضب خداوند شود، خداوند او را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

سایت نوید

کود مایع

سایت نوید

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799727371




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگرانی آل سعود از سرنوشت عربستان پس از ملک عبدالله


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگرانی آل سعود از سرنوشت عربستان پس از ملک عبدالله
در شرایطی که مدت هاست در میان اخبار هر روزه از عربستان سعودی، خبری مبنی بر وخامت حال پادشاه این کشور نیز مشاهده می شود. همین امر، گمانه زنی ها درباره سرنوشت سیاسی این کشور پس از ملک عبدالله را قوت بخشیده است. در این میان، بسیاری از تحلیل ها از احتمال قوی شکل گیری یک بحران جدی بر سر مسئله جانشینی در این کشور حکایت دارد.
کد خبر: ۳۹۳۵۵۲
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۶ - 16 April 2014



نگرانی آل سعود از سرنوشت عربستان پس از ملک عبدالله
در شرایطی که مدت هاست در میان اخبار هر روزه از عربستان سعودی، خبری مبنی بر وخامت حال پادشاه این کشور نیز مشاهده می شود. همین امر، گمانه زنی ها درباره سرنوشت سیاسی این کشور پس از ملک عبدالله را قوت بخشیده است. در این میان، بسیاری از تحلیل ها از احتمال قوی شکل گیری یک بحران جدی بر سر مسئله جانشینی در این کشور حکایت دارد. 


به گزارش «تابناک»، سایت تحلیلی «المانیتور» در مطلبی به بررسی معضل در حال ظهور جانشینی در عربستان سعودی پرداخته و می نویسد اگرچه برخی انتصاب های اخیر در این کشور با واکنش های مثبت مواجه شده، اما چشم انداز این مسئله در بلندمدت چندان روشن نیست.


در این مطلب به طور خلاصه آمده است:


فرمان اخیر پادشاه عربستان مبنی بر انتصاب شاهزاده «مقرن بن عبدالعزیز» به عنوان قائم مقام ولیعهد این کشور که به معنای احتمال جدی رسیدن وی به تاج و تخت است، بسیاری را در عربستان نسبت به وضعیت رهبری کشورشان در آینده نزدیک خاطرجمع ساخته است. اما این موضوع سبب نشده نگرانی ها نسبت به ثبات کشور عربستان در بلندمدت از میان برود.


اسد الشملان، عضو موسسه مطالعات دیپلماتیک در ریاض، در این زمینه می گوید سعودی ها واکنش استقبال آمیزی به انتصاب مقرن نشان دادند؛ زیرا این امر، نوعی اطمینان را نسبت به سرنوشت جانشینی و ثبات در میان مدت به وجود آورده است. 


با این وجود، افشای غیرمعمول این امر که تصمیم ملک عبدالله، با مخالفت یک چهارم شاهزاده ها روبرو شده، همراه با تأکید بر این موضوع که که این تصمیم به هیچ وجه و از جانب هیچ شخصی قابل تغییر نیست، دغدغه هایی را درباره میزان مقتدرانه بودن تصمیم پادشاه به وجود آورده است. سعودی ها اکنون از خود می پرسند آن 25 درصد شاهزاده های مخالف، چه کسانی بوده اند؟


یک استاد دانشگاه عربستانی می گوید: «موضوع جالب توجه این است که آن ها درصد رأی مقرن را اعلام کرده اند. معمولاً وجود مخالفت، هیچ گاه به طور عمومی اعلام نمی شد». بر این اساس، اکنون این گمانه شکل گرفته که شاهزاده های نسل دوم و جوان تر خاندان آل سعود، رویکردی مخالفت نسبت به مسئله جانشینی دارند. 


یک استاد دانشگاه دیگر نیز که نخواسته نامش فاش شود، اظهار داشته هرچند سعودی ها در حال حاضر نوعی اطمینان خاطر نسبت به مسئله جانشینی پیدا کرده اند، اما نسبت به آینده احساس نگرانی وجود دارد. 


در این میان، باید اشاره کرد که اقدام ملک عبدالله در انتصاب مقرن به عنوان قائم مقام ولیعهد، در تضاد با سنتی است که خود وی پیش از این بنیان گذاشته بود. در سال 2006، عبدالله شورایی را با نام «شورای بیعت»، متشکل از 34 عضو تشکیل داد که همگی فرزندان و نوه های عبدالعزیز بن سعود، بنیان گذار پادشاهی سعودی بودند. 


در آن زمان، مقرر شد که نقش این شورا، انتخاب ولیعهد در زمانی باشد که این پست خالی بماند. اما عبدالله، این بار وظیفه این شورا را زیر سوال برده و مقرن بن عبدالعزیز را به عنوان ولیعهد بعدی انتخاب کرد. به این ترتیب، وقتی سلمان بن عبدالعزیز، ولیعهد کنونی، به پادشاهی برسد، برکنار شود و یا با مشکلات جسمانی یا مرگ مواجه شود، مقرن ولیعهد خواهد شد. از سوی دیگر، اگر هر دو سمت ولیعهدی و پادشاهی به طور همزمان خالی شود، مقرن به پادشاهی خواهد رسید.


در فرمان ملک عبدالله بیان شده که وی این تصمیم را با همکاری شاهزاده سلمان گرفته است. اما مشخص است که شورای بیعت در این ماجرا دخالت داده نشده است. در عوض، از اعضای این شورا به طور جداگانه نظرسنجی شده است. 


اعلام انتصاب مقرن، درست در آستانه سفر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به عربستان انجام گرفت و همین امر سبب بروز شایعاتی شد مبنی بر اینکه ملک عبدالله قصد کناره گیری از سمت خود را دارد. زمانی که تصاویر ملک عبدالله در دیدار با اوباما منتشر شد که در آن، عبدالله از لوله اکسیژن برای تنفس استفاده کرده بود، این شایعات قوت گرفت. 


به هر حال، انتصاب مقرن – که در حال حاضر 68 ساله است –  حکایت از آن دارد که نسل نخست شاهزادگان سعودی که از فرزندان ملک عبدالعزیز تشکیل شده، دستکم تا یک دهه آینده نقش اصلی را در این کشور خواهند داشت.  این امر، در شرایطی که عربستان با چالش های اقتصادی و سیاسی مهمی مواجه است، مسائلی را درباره آینده این کشور مطرح می کند. 


بسیاری در عربستان بر این باورند که برای حکمرانی بر عربستان در شرایط کنونی، به افرادی جوان تر و پر انرژی تر نیاز است. برخی نیز خواستار حکومتی هستند که رویکرد بازتری نسبت به مشارکت مردم عادی در روند تصمیم گیری ها داشته باشد. 


جیمز اسمیت، سفیر سابق آمریکا در ریاض درباره این شرایط می گوید: «در عربستان، با مردمی مواجه می شوید که دیگر خود را به عنوان افراد تابع محض نمی بینند. آن ها خود را شهروند می دانند و می خواهند دولتشان پاسخگو باشد». به گفته وی، یکی از بزرگترین چالش های حکومت سعودی، توازن بخشیدن به خواسته های شهروندانی است که به طور روزافزونی درگیر امور کشور شده و می خواهند جزئی از بحث باشند. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن