واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ۶ نوبت سبد كالا در سال آينده توزيع ميشود
موضوع توزيع سبد كالايي كه در ماههاي پاياني سال از سوي دولت يازدهم مطرح شد و با چالشهايي همراه بود، سال آينده نيز ادامه خواهد داشت
ظاهراً دولت تصميم دارد همچنان توزيع سبد كالا را در سال آينده نيز ادامه دهد از اين رو به گفته مديرعامل اتحاديه تعاوني مصرف محلي استان تهران، سال آينده درشش نوبت سبد كالا توزيع خواهد شد.
موضوع توزيع سبد كالايي كه در ماههاي پاياني سال از سوي دولت يازدهم مطرح شد و با چالشهايي همراه بود، سال آينده نيز ادامه خواهد داشت، البته با روش جديد. طي اين طرح دولت، دو سبد كالايي به منظور جبران بخشي از فشار تورمي و كاهش شديد قدرت خريد اقشار آسيبپذير در سال جاري پيشبيني شده بود كه به دليل كمبود اعتبارات، مرحله دوم توزيع سبد در سال جاري متوقف شد. اكنون در شرايطي كه دولتمردان درباره نحوه آغاز فاز دوم هدفمندي يارانهها در سال آينده سكوت اختيار كردند، مدير عامل اتحاديه تعاوني مصرف محلي استان تهران روز گذشته از ادامه توزيع سبد كالا در شش مرحله در سال آينده خبر ميدهد. ابراهيم طلايي در پاسخ به سؤالي در مورد اينكه آيا توزيع سبد كالا همچنان ادامه دارد، ميگويد: طبق اعلام مسئولان وزارت صنعت توزيع سبد كالا در مراكز توزيع و تعاونيها تا پايان اسفندماه ادامه خواهد يافت. اين فعال بخش تعاون تصريح ميكند: به گفته مسئولان دولتي تصميم بر اين است كه سال آينده شش نوبت سبد كالا در طول سال توزيع شود كه سازوكار قطعي آن با توجه به تجربه سبد اول هنوز اعلام نشده اما قطعاً نوع كالاها تغيير خواهد كرد. وي اقدام دولت براي تأمين كالاهاي اساسي مردم و توجه به امنيت غذايي آنها را قابل تقدير دانسته و ميافزايد: اين اقدام موجب اطمينان خاطر مردم و جلوگيري از فعاليتهاي سودجويانه فرصتطلبان براي بالا بردن قيمت كالاهاي اساسي خواهد شد. با پيشبينيهاي بهعمل آمده در خصوص جزئيات پرداختها و رفع ابهامات اجراي طرح بهنظر ميرسد كه تلاش دولت بر آن بوده است تا ضمن انجام حمايتهاي مقتضي از خانوارها در ايام پاياني سال، حركت بهسمت جايگزيني پرداختهاي غيرنقدي با نقدي و هدفمندسازي پرداختهاي جبراني، گامي نيز در جهت «جلب اعتماد عمومي به اقدامات حمايتي دولت و قابليتهاي آن در اجراي فاز دوم هدفمندي» بردارد.
اين موضوع به همان اندازه كه ميتواند مولد دستاوردهاي مطلوب در فضاي اعتماد عمومي به دولت باشد، در صورت همراه شدن با ناكارآمدي ميتواند ضدهدف خود عمل نمايد. اين ناكارآمدي در نتيجه بروز خطاي شناسايي گروههاي هدف، عدم توجه به مؤلفه كيفيت كالاهاي توزيع شده و عدم توجه به مؤلفههاي جانبي همچون بعد خانوارهاي مشمول دريافت سبد و... باشد.
لزوم فرهنگسازي براي توزيع مجدد سبدكالا
به گفته دكتر آلبرت بغضيان، استاد دانشگاه و كارشناس اقتصادي، اگرچه تلاش دولت بر اجراي كارآمد اين طرح قرار داشته است، همچنان ناكارآمديهايي در اجراي فاز اول توزيع سبد ميان افراد مشاهده شده است كه تأثير بسيار نامطلوبي بر انتظارات عمومي از توان حمايتي دولت داشته است. وي ميافزايد: در حال حاضر ضروري است ضمن انجام برنامهريزيهاي لازم جهت اجراي صحيح اين برنامه در ادامه مسير توسط دولت، به «فرهنگسازي ميان اقشار غيرنيازمند در جهت دوري از غنيمتشماري در برخورداري از حمايتهاي نقدي/غيرنقدي دولتي» پرداخته شود. اين نيز ميسر نيست مگر آنكه اعتماد عمومي نسبت به سياستهاي دولت و قدرت راهبري آن و همچنين تأمين منافع اجتماعي از سوي اين نهاد بازسازي شود. به اعتقاد وي در واقع، دولت فعلي در ميانه يك مسير علت و معلولي قرار دارد. از يك سو عملكرد نادرست آن در اجراي اين سياست ميتواند باعث كاهش اعتماد عمومي گردد و از سوي ديگر كاهش اعتماد عمومي با تشديد حس غنيمتشماري از سوي مردم در دريافت يارانههاي بخش مصرفي، بار مالي اجراي فاز دوم را افزايش و كارايي آن را كاهش خواهد داد. بغضيان تأكيد ميكند: لذا، اجراي صحيح طرح سبدها (بدون مواجهه با موارد ناكارآيي برشمرده در قسمت بالا) به هر دو لحاظ راهبردي و تاكتيكي ضرورتي است كه در شرايط حاضر مقابل دولت قرار دارد. در غير اينصورت ادامه توزيع سبد كالا در سال آينده و اجراي فاز دوم با مشكلات بهمراتب بيشتري از آنچه امروز انتظار آن ميرود همراه خواهد بود.
نویسنده : بهناز قاسمي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 27 اسفند 1392 - 23:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]