تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):علت روزه گرفتن آن است كه به سبب آن ثروتمند و فقير برابر شوند زيرا ثروتمند گرسنگى را اح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805657591




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحریم روسیه رفتار مذاکراتی این کشور را در 1+5 تغییر می دهد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

اندیشکده آمریکایی: تحریم روسیه رفتار مذاکراتی این کشور را در 1+5 تغییر می دهد تهران - ایرنا - اندیشکده آمریکایی ˈمرکز بلفرˈ وابسته به دانشگاه هاروارد در بررسی پیامدهای بحران اوکراین برای مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 نوشت که اگر کشورهای غربی روسیه را تحریم کنند این امر بر رفتار مذاکراتی روسیه در 1+5 تاثیر می گذارد.


به گزارش ایرنا ، نویسندگان مقاله مرکز بلفر استدلال می کنند که شرایط موجود خطر شکاف در 1+5 و نامشخص ساختن آینده مذاکرات هسته ای با ایران را به همراه دارد.
در این مقاله با عنوان ˈپیامدهای متناقض بحران اوکراین برای مذاکرات هسته ای ایرانˈآمده است: گویی مذاکرات هسته ای ایران به اندازه کافی پیچیده نبود که اکنون این مذاکرات باید با پیامدهای بالقوه بحران اوکراین و چشم انداز رقابت جدید شرق -غرب با ابعاد منطقه ای و بین المللی کنار بیاید. در حالی که روسیه و آمریکا دو طرف اصلی مذاکرات 1+5 هستند، دشوار می توان تصور کرد که آنها چگونه می توانند در ارتباط با ایران به کار خود به روال سابق ادامه دهند در حالی که بسرعت از هم دور می شوند. اگر اوضاع کنونی اوکراین ادامه یابد یا به یک بحران تمام عیار با پیامدهایی که پیش بینی آنها دشوار است تبدیل شود ، در این صورت حتمی است این موضوع بر مذاکرات هسته ای ایران تاثیر خواهد داشت و این فرایند چندجانبه با چالش های بزرگ جدید رو به رو خواهد شد.
از دیدگاه ایران ، بحران اوکراین یک تحول نامطلوب و نابهنگام است. این بحران با توجه به روابط رو به رشد اقتصادی ایران با ویکتور یانوکوویچ رئیس جمهوری اکنون برکنار شده اوکراین، از هم اکنون تاثیری منفی بر اقتصاد ایران گذاشته است . این امر ممکن است به معنی از دست دادن بازاری برای ایران باشد و بر واردات محصولات کشاورزی ایران از اوکراین تاثیر بگذارد.
همچنین مساله مهم تر اینکه با توجه به عزم دولت روحانی برای پیشرفت در مسیر تنش زدایی با غرب و همزمان حفظ و ارتقای روابط با روسیه، بحران اوکراین ممکن است ایران را در موقعیتی ناخوشایند قرار دهد .
روسیه تنها شریک هسته ای ایران است که با ایران منافع راهبردی مشترکی در سوریه دارد و یکی از ستون های مقاومت ایران در برابر تحریم های یکجانبه غرب بوده است.
هر دو کشور ایران و روسیه با توسعه ناتو به سمت شرق پس از جنگ سرد مخالفت کرده اند و استقرار رادارهای آمریکا در لهستان و جمهوری چک را هم مورد پرسش قرار داده اند.
از این رو ، دورنمای توسعه ناتو به اوکراین از دیدگاه تهران یک تحول مثبت نیست. از این رو، حتی در حالی که ایران نگران تمامیت ارضی اوکراین است ، اما همزمان در مورد مقاصد بلندمدت آمریکا و اتحادیه اروپا در اوکراین و پیامدهای ایجاد یک دولت طرفدار غرب در اوکراین دچار تشویش و نگرانی است.
میزان صدمه تنش های مربوط به اوکراین برای مذاکرات هسته ای بستگی به مقیاس و مدت این بحران دارد. اگر روسیه هدف تحریم های تنبیهی قرار گیرد و همکاری بیشتر آمریکا - روسیه در مورد مسائل بین المللی برای مدتی متوقف شود، این امر می تواند عاملی مهم و تعیین کننده باشد و ماهیت مذاکرات 1+5 را تغییر دهد.
نه تنها این ، بلکه این نگرانی هم وجود دارد که این بحران می تواند منجر به تهاجمی تر شدن سیاست خارجی آمریکا شود و این امر نیز بر ایران تاثیر بگذارد.
ایران ممکن است از طریق انگیزه های مرتبط با لغو تحریم ها اغوا شود که از موضع غرب در مورد حق حاکمیت اوکراین جانبداری کند اما با توجه به نزدیکی روسیه به ایران و حجم منافع مشترک بین آنها ، بهای چنین جانبداری برای ایران احتمالا بسیار بالا است و مانع از چنین اقدامی از سوی ایران می شود چرا که چنین اقدامی خشم روسیه را موجب می شود. در این صورت باید بطور رسمی انتظار سیاست بی طرفی ایران را داشته باشیم اما نوعی بی طرفی که مجال کافی برای تغییرات تاکتیکی و تنظیمات پویا در مقابل بحران متحول و متغیر اوکراین را فراهم کند.
از این گذشته ، تندروهای ایران که برخی از آنها منتقد توافق هسته ای هستند ، ممکن است به این نتیجه برسند که این بحران ناقوس مرگ 1+5را به صدا در می آورد و از این رو به موضع مشترک و همبستگی بیشتری با روسیه برسند. از هم اکنون بحران اوکراین موجب بحث های داغی در ایران شده و پاسخ های متفاوت و واگرایی را مطابق با خطوط جناحی موجب شده است. برخی از اصلاح طلبان ایران درباره ظهور دوباره نظامی گرایی روسیه هشدار می دهند و برخی از میانه روها، مشروعیت اقدامات نظامی روسیه در ˈکریمهˈ را به پرسش گرفته اند. اما تندروها همانند روسیه از ˈکودتای غربگرایانه در کی یفˈ انتقاد کرده اند.
روسیه نیز به نوبه خود ممکن است تصمیم بگیرد که با آشکاری بیشتری به سمت ایران گرایش پیدا کند تا حمایت تهران در مناقشه با غرب بر سر اوکراین را به دست آورد.
می توان گفت که در کوتاه مدت بحران اوکراین به نفع سیاست تنش زدایی روحانی بوده است . سایر مزایای این بحران شامل افزایش قمیت انرژی و بازار جدید برای نفت ایران ناشی از کاهش صادرات نفت و گاز روسیه به اروپا از مسیر اوکراین است.
اما هر گونه نفع اقتصادی کوتاه مدت برای ایران باید در برابر پیامدهای احتمالی منفی ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک - بخصوص در ارتباط با وضعیت نهایی مذاکرات هسته ای که قرار است روز 17 مارس در وین از سر گرفته شود - ارزیابی شود. اکنون احتمال دارد که این مذاکرات به دلیل اختلافات فزاینده بین روسیه و قدرت های غربی ، صدمه ببیند و رسیدن به هر گونه اجماعی را دشوارتر از پیش سازد.
در مقایسه با بحران سال 2008 گرجستان که روسیه مسیر خود را در مذاکرات هسته ای حفظ کرد ، احتمال تحریم روسیه به دلیل بحران کریمه می تواند موجب تغییر رفتار مذاکراتی روسیه شود و این امر به نوبه خود بر محاسبات طرف های دیگر تاثیر خواهد گذاشت.
همزمان ، در صورت طولانی شدن بحران اوکراین با تغییرات حتمی در سطح تهدید در مجاورت ایران ، محاسبات ایران از ریسک های متوجه امنیت ملی این کشور ممکن است تغییری ناگهانی را تجربه کند.
این اندیشکده در پایان این مقاله نوشته است که طرز فکر غالب در ایران این است که بحران اوکراین از کنترل خارج نخواهد شد. با این وجود ، ایران در حال تفکر درباره نقش میانجی از طریق ریاست کنونی خود بر جنبش عدم تعهد است.

** هدف ایرنا از انتشار این نوع مقالات اندیشکده ها، اطلاع رسانی درباره نگرش این اتاق های فکر است و انتشار این مقاله ها الزاما به معنای تایید تمام محتوای آنها نیست.
مترجمام**1078**1575
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن