واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تظاهرات تاتارهای کریمه در اعتراض به برگزاری همه پرسی تهران - ایرنا - گروهی از تاتارهای شبه جزیره کریمه روز جمعه پس از شرکت در نمازجمعه به خیابان های شهر باغچه سرا آمدند تا به همه پرسی الحاق این منطقه به روسیه اعتراض کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از شهر باغچه سرای اوکراین، این گروه 500 نفری در حالی که پرچم های اوکراین را در دست داشتند، در یک سوی جاده اصلی این شهر تجمع کردند و خواستار خروج نیروهای روسی از شبه جزیره کریمه شدند.
قرار است همه پرسی الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه روز یکشنبه هفته آینده برگزار شود.
اعتراض تاتارهای کریمه مسالمت آمیز بود، اما در عین حال گروهی از نیروهای طرفدار روسیه از سوی دیگر مکان برگزاری تظاهرات، شاهد آن بودند.
چند دستگاه خودرو حامل نیروهای روسیه صبح روز جمعه در گذرگاه اصلی شهر باغچه سرا مستقر شدند، اما دخالتی در تظاهرات مردم این شهر نداشتند.
ˈمصطفی جمیلفˈ رهبر اقلیت تاتار کریمه ضمن درخواست از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای مداخله در بحران شبه جزیره کریمه، خواستار تحریم همه پرسی روز یکشنبه از طرف تاتارهای این منطقه شد.
تاتارها، بومی های کریمه هستند و تا زمان اخراج جمعی از این شبه جزیره توسط ˈژوزف استالینˈ رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق در جریان جنگ جهانی دوم، گروه اقلیت اصلی این منطقه به شمار می رفتند.
تاتارها پس از پایان جنگ سرد در اواخر دهه 80 میلادی شروع به بازگشت به کریمه کردند و در حال حاضر حدود 12 درصد از جمعیت 2 میلیون نفری این منطقه را که اکثرا روس زبان هستند، تشکیل می دهند.
شبه جزیره کریمه به لحاظ جغرافیا، تاریخ و سیاست از دیگر مناطق اوکراین جدا شده است. کریمه در سال 1954 بخشی از اوکراین شد، زمانی که ˈنیکیتا خروشچفˈ رهبر اتحاد جماهیر شوروری سابق این شبه جزیره را به جمهوری اوکراین، کشوری که حرفه سیاسی اش را از آنجا آغاز کرد، تحویل داد. این انتقال در آن زمان چندان حائز اهمیت نبود تا اینکه اتحادیه جماهیر شوروی در سال 1991 فروپاشید و کریمه سر از یک اوکراین مستقل درآورد.
شهر بندری ˈسواستوپولˈ در شبه جزیره کریمه، مقر ناوگان روسیه در دریای سیاه است و هزاران تن از پرسنل نیروی دریایی این کشور در این شهر مستقر هستند. یانوکوویچ مدت زمان اجاره این مقر را تا سال 2042 تمدید کرد، اما روسیه بیم دارد که دولت موقت اوکراین که به غرب گرایش دارد، این توافق را لغو کند.
وضعیت کریمه به قیاس هایی با مناطق آبخازیا و اوستیای جنوبی که دو قلمرو جدا شده از گرجستان هستند، دامن زده است. روسیه همچنان حضور نظامی اش را در این دو منطقه حفظ کرده و آتش بس پایان جنگ سال 2008 با گرجستان را نقض می کند. مسکو همچنین در ارتباط با این دو منطقه محکومیت های مکرر آمریکا و اروپا را نادیده می گیرد.
مترجمام**9109**1275
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]