واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی اصفهان: درختکاری عبادت است اصفهان- ایرنا- مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به سفارش اهل بیت در کاشت درخت و سبز کردن محیط زندگی گفت: کاشت درخت باید به عنوان عبادت تلقی شود.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام ˈمجتبی کوچک زادˈ در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته شهر اصفهان اظهار کرد: در آیات و روایات به درختکاری و توسعه فضای سبز سفارش شده است و در کنار آن نیز شکستن شاخه درختان به مثابه شکستن بال فرشتگان توصیف شده که این امر نشان از اهمیت بالای وجود منایع طبیعی و فضای سبز است.
وی ادامه داد: استان اصفهان یک سوم بارندگی متوسط کشور را داراست و ایران نیز یک سوم متوسط بارش جهانی را دارد به همین لحاظ این استان از مناطق خشک به شمار می رود.
وی با بیان اینکه استان اصفهان 10.7 (ده و هفت دهم) میلیون هکتار منابع طبیعی و فضای سبز دارد، تصریح کرد: از این مقدار 6.3 (شش و سه دهم) میلیون هکتار مربوط به مراتع، 3.2 میلیون هکتار مربوط به بیایان ها و 220 هزار هکتار نیز جنگل است.
مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی اصفهان افزود: 43 هزار خانوار با 1.6 (یک و شش دهم) میلیون واحد دامی مجاز از این مراتع استفاده می کنند ولی بیش از حد توان مراتع و رسیدن این میزان به 2.5 (دو و نیم) میلیون واحد دامی، به مراتع و پوشش گیاهی استان لطمه می زند.
وی از قطع غیرقانونی درختان سالم و بدون آفت ابراز تاسف کرد و گفت: ارزش پوشش گیاهی و منابع طبیعی به دلیل جذب گاز کربنیک هوا و تولید اکسیژن سالم برای تنفس انسان ها بسیار بالاست.
حجت الاسلام کوچک زاد خاطرنشان کرد: دو هزار نوع پوشش گیاهی در استان اصفهان وجود دارد که 500 نوع آن دارای خواص دارویی و صنعتی است.
وی با اشاره به این مطلب که باید آلودگی هوا و خشکسالی را با تلاش در جهت احیای منابع طبیعی و مراتع جبران کرد افزود: به گفته شهید رجایی شایسته است هریک از خانواده ها به تعداد اعضای خود درخت و گیاه کاشته و اکسیژن مورد نیاز برای تنفس سالم را تولید کنند.
وی گفت: پوشش گیاهی از فرسایش خاک و جاری شدن سیل جلوگیری می کند و منابع آبی زیرزمینی را نیز تقویت خواهد کرد.
مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی اصفهان یادآور شد: در گذشته چاه ها در عمق 45 متری به آب شیرین می رسید اما امروز به دلیل برداشت بی رویه آب های سطحی و زیرزمینی این مقدار به 150 تا 200 متر افزایش یافته است و آبها شور و غیرقابل آشامیدن است.
وی اشاره کرد: با استفاده از سیستم مکانیزه آبیاری گیاهان می توان میزان مصرف آب برای مصارف کشاورزی را به یک سوم کاهش داد.
حجت الاسلام کوچک زاد افزود: بایستی در آبیاری درختان زینتی و سبزینه از پساب های فاضلاب اما در گیاهان خوراکی و دارویی از آب سالم استفاده شود.
وی بر توسعه مساحت جنگل ها و مراتع سبز استان اصفهان تاکیدکرد و افزود: بی شک توسعه فضای سبز در بازگشت شادابی و نشاط به جامعه و خانواده ها موثر خواهد بود.
پ / 7131/ 607
انتهای پیام /*
16/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]