محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844994078
پیام تحولات اکراین به جهان عرب و مصر از نگاه فهمی هویدی
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: پیام تحولات اکراین به جهان عرب و مصر از نگاه فهمی هویدی بین الملل > خاورمیانه - تسنیم نوشت:
فهمی هویدی، تحلیلگر مصری با بررسی حوادث اکراین و مقایسه آن حوادث مصر، تاکید میکند که فهم بحران کمک بسیاری به حل آن میکند و موجب میشود، طرفهای معارض به جای رد یکدیگر پای میز مذاکره نشسته، اختلافات خود را حل کنند. به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، پایگاه خبری الجزیره در مقالهای به قلم « فهمی هویدی»، نویسنده و تحلیلگر برجسته مصری و جهان عرب به بررسی تحولات جاری در کشور اکراین و مقایسه آن با تحولات جهان عرب به طور عام و مصر به طور خاص و درسهایی میپردازد که هم اعراب و هم مصریها باید از آن بگیرند.
فهمی هویدی در این ارتباط مینویسد: پیام این هفته عرصه سیاسی بین الملل که در مصر نادیده گرفته شد و باید آن را در یک جمله خلاصه کرد، ارتش و نیروهای مسلح از عرصه سیاسی دور ایستادند تا سرنوشت این عرصه هرچه سریعتر رقم بخورد.
(1) همه میدانند آنچه در اکراین رخ داد، حاصل و رهاورد عوامل بیشماری بود که یکی از مهمترین آنها رقابت موجود بین روسیه و آمریکا از یک سو و روسیه و اتحادیه اروپا از سوی دیگر بود.
همچنین برخی از این عوامل مرتبط به اقداماتی است که کشورهای اروپایی و تفاهماتی است که مسکو با این اتحادیه انجام داد تا هرچه سریعتر به راه حلی سیاسی برای بحران اکراین دست یابد.
در بررسی آنچه در اکراین گذشت، همچنین نقش تناقضات و تعارضات ساختار جمعیتی این کشور را هم میتوانیم ملاحظه کنیم که آمیزهای از گروههای جمعیتی روسی و اسلاو و تاتار و غیره را در برمیگیرد تا جمعیت 45 میلیون نفری اکراین را تشکیل دهند و در انقلاب اکراین دخیل باشند. اما در این میان نمیتوان نقش ارتباطات را در این انقلاب نادیده گرفت که دارای نقشی مهم در دامن زدن به اعتراضهای معترضین و ادامه تحصنها و اعتصابها در «کیف»، پایتخت اکراین داشت.
با این حال من بر این باور هستم که حفظ جانب بیطرفی از سوی نیروهای مسلح و ارتش اکراین و رد دخالت رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور جهت دخالت در امور و منازعه سیاسی جاری در کشور یکی از مهمترین عوامل داخلی بود که اجازه داد، صرفنظر از جانبداری از طرفی در این کشور، نزاع میان حکومت و معارضان یکسره شود.
همچنین میتوان دریافت که نسبت به این موضوع در مصر حساسیت بسیاری وجود دارد، چون ارتش و نیروهای مسلح مصر نقش بسزایی در برکناری «محمد مرسی» از سمت ریاست جمهوری و سرنگونی حکومت جماعت اخوان المسلمین و روی کار آوردن حکومتی دیگر داشت و این نشان میدهد که دستگاه نظامی در مصر نه تنها در گذشته و نه در حال حاضر بلکه در آینده نیز نقش مهم و محوری را در کشور ایفا خواهد کرد.
اگرچه اعتراف میکنم که حتی اگر ارتش و نیروهای مسلح مصر نیز همچون ارتش و نیروهای مسلح اکراین جانب بیطرفی را در عرصه سیاسی مصر حفظ میکردند، با این حال از حقایق و امور جاری در مصر چیزی را نمیتوانست تغییر دهد.
با این حال تحولات جاری در اکراین این فرصت را به ما داد تا دریابیم که در این کشور چه میگذرد و روند امور بر چه منوالی طی میشود و طی شد تا ما نیز در گزینههای پیش روی خود تجدید نظر و اشتباهات خود را اصلاح کنیم.
(2)هنگامیکه ستاد مشترک ارتش و نیروهای مسلح اکراین در پایگاه اینترنتی وزارت دفاع این کشور اعلام کرد که در منازعات و درگیریهای سیاسی جاری در کشور دخالت نمیکند و تاکید کرد که ارتش و نیروهای مسلح اکراین براساس قانون اساسی و در چارچوب در دفاع از کشور عمل خواهد کرد و این نشان دهنده دو امر است. اول آنکه نشان دهنده فشارهای بسیار اتحادیه اروپا بر ارتش و نیروهای مسلح اکراین برای عدم ورود به عرصه سیاسی و دخالت در آن است و دوم آنکه در وجود پارلمانی منتخب در این کشور نمود پیدا میکند که در آن معارضان هم در کنار حزب حاکم است و این بدین معناست که عرصه سیاسی کاملا خالی نبوده است، بلکه موسسه و نهادی وجود دارد که معارضان میتوانند، صرف نظر از حضور در میدان استقلال کیف، اعتراضهای خود را بیان کنند.
طی سه ماه گذشته تحصن کنندگان اکراینی که خیمهها و چادرهای اعتراض خود را در میدان استقلال کیف نصب کرده بودند، بر تحقق خواستهها و مطالبات خود از جمله برکناری رئیس جمهوری اکراین از قدرت و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی پیش از موعد تاکید کرده و ذرهای از آن عقب ننشستند.
در این مدت تحصن کنندگان بارها با حملاتی از سوی نیروهای پلیس مواجه و با آنها درگیر شدند که رهاورد آن کشته شدن حدود 80 معترض اکراینی بود. این در حالی است که این درگیریها دارای پیشینهای چندین ساله بود که به سال 2004 میلادی باز میگردد که طی آن انتخاباتی برگزار شد که معارضان ادعا میکردند، در آنها تقلب روی داده و موجب شد تا کشور در طول این سالها شاهد بحران و تنش و درگیری بود تا اینکه این خشم و غضبها سرانجام به دلیل گرایش رئیس جمهوری اکراین به روسیه و رد کمکهای اتحادیه اروپا منفجر شد.
ارزیابی ما از درگیریها و منازعات سیاسی بحران هرچه باشد، اما مشاهده کردیم که پارلمان منتخب این کشور تنها نهادی بود که این منازعات را اداره کرد و معارضان حاضر در پارلمان در اعتراضهای خود تنها بر معترضینی که در میدان استقلال کیف تحصن کرده بودند، تکیه کردند.
به همین دلیل مشاهده کردیم که این پارلمان اکراین بود که تصمیم به برکناری رئیس جمهوری و وزیر کشور اکراین گرفت و مسئولیت سرکوب معترضین را متوجه آنها کرد، همچنین اقدام به برکناری دادستانی این کشور از سمت خود کرد و رئیس پارلمان جدیدی برای خود و جانشینی برای رئیس جمهوری برای ادای وظایفش انتخاب کرد.
در عین حال این رهبران معارضان در پارلمان اکراین بودند که با رئیس جمهوری این کشور پیش از برکناریش گفتوگو و مذاکره کردند و به توافقی دست یافتند که در بردارنده بندهایی بود که خروج امن کشور از بحران را تضمین میکرد.
کسانی که روند امور در بحران اکراین را دنبال میکردند و همچنان میکنند، به خوبی مشاهده کردند، وقتی ارتش از عرصه سیاست دور شد، دیگر هیچ طرفی وارد معادله نشد و همین موجب شد تا سیاستمداران مسئولیت اداره بحران را در دست بگیرند و آنها بودند که مذاکرات و گفتوگوها با میانجیها را برعهده گرفتند، موضوعی که به همه طرفها این امکان را داد تا به راه حل سیاسی دست یابند که بحران را حل کند و آن را پشت سر بگذارد و تمام این تغییر و تحولات را میتوان در یک جمله خلاصه کرد، اینکه وقتی نظامیان پا را از عرصه سیاست بیرون کشیدند، سیاستمداران توانستند، اقدامات لازم برای خروج از بحران را تدارک ببینند.
(3)آنچه گذشت موضوعات بسیار مهمی هستند که باید بیش از سایر کشورهای جهان عرب در مصر مورد توجه قرار گیرد، چون این نظامیان هستند که نبردها را اداره میکنند، در حالی که سیاستمداران بحران را اداره میکنند و تفاوت میان این دو بسیار است.
در نبرد فرض بر این است که طرف مقابل دشمن شماست و شما باید وی را نابود و پایمال کنید، در حالی که در بحران شما با طرف دیگر تحت این عنوان که معارض یا رقیب و یا حتی دشمن سیاسی است، تعامل میکنید و در هر شرایطی طرف مقابل را دشمن به شمار نمیآورید.
در نبرد پیروزی تنها با غلبه بر دشمن و در هم شکستن اراده او محقق میشود و این بدین معناست که وجود طرف مقابل مشکل و مانع است. اما در اداره مدنی و سیاسی بحران رقیب تنها از عرصه قدرت بر کنار و نفوذ آن محدود میشود و وجود او مشکل و معضلی به شمار نمیآید.
در نبرد، عقل اداره کننده نبرد خواهان به زانو در آوردن طرف دیگر و خارج کردن کامل آن از میدان است، چون شعاری که در نبردها سر داده میشود، آن است که یا ما یا آنها. اما در بحران و عقل اداره کننده آن، ممانعتی با حضور و بقای طرف مقابل و حتی تکیه بر آن برای تحقق منافع عالی ملی تحت شعار «همه با هم» مشاهده نمیشود.
در نبرد سلاح و دستگاه امنیتی و نظامی به بخشی لاینفک از اعتراضها تبدیل میشود، در حالی که در بحران گفتوگو و مذاکره و رقابت مسالمت آمیز دو اصل اساسی برای اداره اعتراضها شمرده و تلاش میشود، بر آنها تکیه کرد.
اگر موضوعات فوق را در مصر پیاده کنیم و بر تحولات جاری در آن مطابقت دهیم خواهیم دید که رویاروییهای جاری در مصر نه یک بحران سیاسی که یک نبردی بود که با عقل ستیزه جویانه نیز اداره شد.
به عنوان مثال دقت کنید، اعتراضهایی که در 30 ژوئن گذشته در مصر رخ دادند، اعتراضهایی بودند که خواسته آنها برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زود هنگام بود، اما سرانجام آن به برکناری رئیس جمهوری از سمت خود، لغو و تعطیلی قانون اساسی، انحلال مجلس شورا و پاکسازی تمام نهادها و موسسات دولتی از حضور اعضای جماعت اخوان المسلمین و سپس تلاش برای خارج کردن کامل آنها از عرصه سیاسی و سرانجام تروریستی خواندن این جماعت و بازداشت هزاران نفر از اعضا و هواداران و طرفدارن آن و به زندان افکندن و محاکمه و کشتن شماری از آنها منتهی شد.
اگر باز هم دقت کنیم، در مییابیم که در ابتدای حوادث 30 ژوئن تلاش شد با اعتراضهای مردمی تحت عنوان اینکه بحران هستند، تعامل شود و در این راه میان میانجیهای اروپایی همانند آنچه در بحران اکراین شاهد آن بودیم، تلاش کردند، وارد عمل شده و بحران را با گفتوگو و مذاکره حل کنند، به همین دلیل پس از اقدام ارتش و نیروهای مسلح مصر در برکناری رئیس جمهوری و براندازی حکومت در سوم ژوئیه شاهد افزایش سفر هئیتهای اروپایی و در راس آنها کمیساریای عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی برای میانجیگری به قاهره بودیم و همچنان دیپلماتهای غربی برای گفتوگو و مذاکره بین دو طرف برای حل اختلاف نظرها و آزادی محمد مرسی و دیگران رهبران در بازداشت جماعت اخوان المسلمین تلاش میکنند که به نظر میرسد، تلاشی بیفایده است.
همچنین از نکات قابل تامل در این زمینه آن است که در حالی که میانجی گران اروپایی وارد مصر میشدند، از سوی دیگر شاهد ورود هیئتهای خلیجی و دخالتهای شیوخ عرب حوزه خلیج فارس هستیم تا با استفاده از توانمندیهای اقتصادی خود نبرد را به سود خود رقم بزنند.
در مصر مشاهده کردیم که ذهنیت حاکم بر میدان دهنیتی امنیتی و نظامی بوده و هست و همین موجب شده تا دایره درگیریها و دامنه منازعات توسعه و گسترش یابد و تنها جماعت اخوان المسلمین را در بر نگیرد، بلکه هم پیمانان و متحدان آنها را نیز شامل شود و تمام گروهها و جریانهای سیاسی معارض نیز در دایره سرکوب قرار گیرد و این موضوع به ویژه پس از صدور قانون ممنوعیت تظاهرات و توسعه و گسترش عملیاتهای بازداشت و شکنجه و ترور.
همچنین برای ما آشکار شد که دستگاههای امنیتی که اداره بحران را برعهده گرفتند، عملکرد و فعالیتهای خود را تغییر داده و پا را از دایره اسلام سیاسی فراتر نهاد و به رویارویی با معارضان سیاسی منتفل شد.
(4)فرهنگ نبردی که گروهها و احزاب سیاسی معارض را هدف قرار داد و آنها را به حاشیه راند و شعار «یا من یا آنها» را سر داد، با برخی از عناصر نخبه تندرو و افراطی هم پیمان شد تا بر تشدید اوضاع بیفزاید.
این همراه شد با بهره برداری و سوء استفاده از غیبت و نبود موسسات و دستگاههای قانون اساسی و نفوذ در دستگاهها و موسسات جامعه مدنی تا اشاعه دهنده جویی باشند که وانمود کند، این دستگاهها و نهادها با حاکمیت هرگونه قانون و قانونمندی در کشور مخالف هستند و در کنار آن تلاش شد تا به مردم این گونه القا شود که سرنوشت آنها در پرده ابهام است و به این طریق جو حاکم بر کشور را بیش از پیش متشنج کرده و بر عمق نفرتها و کدورتها از یکدیگر بیافزایند.
تمام این اقدامات اشتهای موسسات امنیتی را بر اعمال فشار بیشتر و تشدید سرکوبها باز میکند و همین عامل بود که موجب شد، حقوقدانان مستقل مصر بیانیهای صادر و 16 جریان و گروه با امضای آن اقدامات نهادهای امنیتی و اطلاعاتی مصر تحت پوشش مبارزه با تروریسم را محکوم کنند.
اگر آمارهایی که میگویند، قربانیان 7 ماه گذشته حوادث مصر 40 هزار نفر بودهاند، درست باشد (البته بین کشته و زخمی و بازداشتی) باید گفت که کدام عقل سیاسی چنین اقداماتی را تجویز میکند.
نبود افق سیاسی در برابر همه اقشار و گروههای جامعه روی آوردن به خشونت در جامعه و تشدید آن را درپی داشته است. امروزه مصر روزی را سپری نمیکند که در آن خبری در رسانهها و مطبوعات این کشور درباره کشته شدن یا به قتل رسیدن افسر یا سربازی با حمله افراد مسلح ناشناس به منطقه یا سوزاندن خودرو پلیس یا انداختن بمب و بمبگذاری در مراکز پلیس منتشر نشده باشد.
پس از تصویب قانون اساسی جدید مصر انتظار میرفت که اوضاع مصر به سمت آرامش و اداره بحران گام بردارد، اما دادهها و نشانههای موجود وجود چنین خوش بینیهای را رد میکند.
اکراین به این جهت توانست بحران را پشت سر بگذارد، چون آن را فهمیده بود و این امر در تونس نیز دقیقا رخ داد، چون طرفهای مدنی درگیر پذیرفتند که پای میز مذاکره و گفتوگو بنشینند و اختلافات خود را حل کنند، اما در مصر هم چنان دیدگاه و ذهنیت نظامی حاکم است که نشستن پای میز مذاکره را به رسمیت نمیشناسد و بر توپ و تانک و زره پوش و گاز اشک آور تکیه میکند و این موضوعی است که توجه و تامل همه را در مصر میطلبد. 5252
پنجشنبه 8 اسفند 1392 - 09:08:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
جنگ تحمیلی از نگاه مطبوعات جهان
جمعه ۲۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸ ۰۲ دو هفته اخیر نشان داده است که ایران یک امپراتوری شکننده نبوده که به سادگی فرو ریزد مجموعه کتابهای جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان برگرفته از اسناد مطبوعاتی و بریده جراید خارجی موجود در مرکز ملی اسناد دفاعمقدس است که پیشینه جمعآوری آن به رنگاه رسانههای خارجی به سخنرانی روحانی در داووس/ از شوخی شواب با روحانی تا تلاش برای ورود رهبران اقتصاد جهانی
نگاه رسانههای خارجی به سخنرانی روحانی در داووس از شوخی شواب با روحانی تا تلاش برای ورود رهبران اقتصاد جهانی به اقتصاد ایران رسانه های خارجی روز پنجشنبه با توجهی ویژه به سخنان دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران در اجلاس داووس هریک از نگاه خود این اظهارات را مورد بررسی قرار دادندمعیارهای انتخاب همسر از نگاه پیامبر اکرم(ص)
معیارهای انتخاب همسر از نگاه پیامبر اکرم ص معیارهای انتخاب همسر از نگاه پیامبر اکرم ص در اسلام شرط اول انتخاب همسر ایمان و تقوا معرفی شده است به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرپو دین بنیان خانواده را حفظ می کند و همسر باتقوا بیشتر از همسری که تقوای کمتری می تواند اعتماد و آرارییس انجمن بتن: مصرف بتن در ایران 38 درصد بیشتر از سرانه جهانی است
رییس انجمن بتن مصرف بتن در ایران 38 درصد بیشتر از سرانه جهانی است سمنان – ایرنا – رییس انجمن بتن ایران گفت سرانه مصرف بتن در ایران 38 درصد بیشتر از سرانه مصرفی در جهان است هرمز فامیلی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا در سمنان اظهار داشت با وجود مصرف بالا کیفیت و دوام بتن و ساآخوندی: همبستگی ملی پیام سی و پنجمین راهپیمایی سراسری مردم است/مصری: به لطف خدا میان مسوولان نظام وحدت ایجاد ش
آخوندی همبستگی ملی پیام سی و پنجمین راهپیمایی سراسری مردم است مصری به لطف خدا میان مسوولان نظام وحدت ایجاد شده است دو عضو قوای مجریه و مقننه حضور مردم را عامل اقتدار کشور دانستند به گزارش نامه نیوز عباس آخوندی - وزیر راه و شهرسازی - در حاشیه مراسم راهپیمایی سی و پنجمین سالگردمیزان مصرف بتن در ایران 38 درصد بیشتر از مصرف جهانی است
میزان مصرف بتن در ایران 38 درصد بیشتر از مصرف جهانی است رئیس دومین کنفرانس ملی صنعت بتن گفت بر اساس آمار ها ایرانی ها 38 درصد بیشتر از استاندارد های جهانی در ساخت و سازها از بتن استفاده می کنند تاریخ انتشار 03 اسفند 1392 - 10 36تشکیل ارتش آزاد مصر با دلارهای عربی
تشکیل ارتش آزاد مصر با دلارهای عربی دولت های مرتجع عرب هزینه های بسیاری از جمله یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برای تشکیل ارتش آزاد در مصر برای جنگیدن با ارتش و پلیس این کشور اختصاص دادند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر روزنامه الوطن المصریه به نقل از منابع ویژه خود فاش کپدیده ای نادر در جهان عرب
پدیده ای نادر در جهان عرب "علی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن در جهان عرب یک پدیده نادر است وی یکی از معدود دیکتاتورهای سرنگون شده علی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن در جهان عرب یک پدیده نادر است وی یکی از معدود دیکتاتورهای سرنگون شده توسط انقلابهای مردمی استنشست خبری رئیس فدراسیون هندبال کوزهگری: قول میدهم در مسابقات جهانی زنگ تفریح نشویم/ مسئولان نگاه ویژهای به
نشست خبری رئیس فدراسیون هندبالکوزهگری قول میدهم در مسابقات جهانی زنگ تفریح نشویم مسئولان نگاه ویژهای به ما داشته باشندرئیس فدراسیون هندبال گفت با تجربهای که دارم قول میدهم در مسابقات جهانی زنگ تفریح حریفان نشویم به گزارش خبرگزاری فارس تیم ملی هندبال ایران در شانزدهمین دمروری بر سابقه کشورهای چند پایتختی جهان/ کشورهایی با 2 یا 3 پایتخت؛ از آفریقای جنوبی، آمریکا و آلمان تا همسایگ
مروری بر سابقه کشورهای چند پایتختی جهان کشورهایی با 2 یا 3 پایتخت از آفریقای جنوبی آمریکا و آلمان تا همسایگانی چون ترکیه عربستان و هند انتقال پایتخت از شهری به شهر دیگر و یا تشکیل قطب های چندگانه اقتصادی فرهنگی مذهبی و سیاسی در قالب پایتخت در کشورهای جهان امری معمول و مسبوقمدیرکل جدید ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد تربیت قهرمانان ورزشی در سطح آسیا، المپیک و مسابقات جهان
مدیرکل جدید ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد مطرح کردتربیت قهرمانان ورزشی در سطح آسیا المپیک و مسابقات جهانی پیام مردم کهگیلویه و بویراحمدمدیرکل جدید ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد پیام مردم این استان را در ورزش تربیت قهرمانان ورزشی رشتههای مختلف در سطح آسیا المپیک و مساجنبلاط: بهبود روابط ایران با جهان به نفع کشورهای عربی است
جنبلاط بهبود روابط ایران با جهان به نفع کشورهای عربی است رئیس حزب ترقیخواه سوسیالیست و جبهه موسوم به مبارزه ملی لبنان بهبود روابط ایران با دیگر کشورها را به نفع تمامی کشورهای عربی دانست به گزارش نامه نیوز ولید جنبلاط رئیس حزب ترقیخواه سوسیالیست و جبهه موسوم به مبارزه ملی لبمرگ سالانه 247 هزارنفر به دلیل مصرف غیرقانونی انواع موادمخدر و روانگردانها در جهان
یکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۱۴ مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر از مرگ سالیانه 247 هزار نفر به دلیل مصرف غیرقانونی انواع مواد مخدر و روانگردانها در جهان خبر داد و گفت مواد مخدر و روانگردانها به عنوان یک ستیز دائمی بلند مدت و مهمترین مانع رشد و توسعه سیاسیپر مصرف ترین داروها در بین مردم جهان
پر مصرف ترین داروها در بین مردم جهان معمولا بسیاری از مردم دنیا از امراضی مانند پر فشاری خون چربی خون سر درد ناراحتی های معده کلیه و رنج می برند پر مصرف ترین داروها در جهان کدامند به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از خبرآنلاین داروهایی که به نحوی با این چنینشکاف بین فقیرترینو ثروتمندترین مردم زیاد شده/ پیام دبیرکل سازمانملل به مناسبت روز جهانی عدالتاجتماعی
شکاف بین فقیرترینو ثروتمندترین مردم زیاد شده پیام دبیرکل سازمانملل به مناسبت روز جهانی عدالتاجتماعی جامعه > شهری - دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی عدالت اجتماعی 20 فوریه 2014 برابر با 1 اسفند ماه جاری گفت عدالت اجتماعی باید در سر لوحه تلاش هاامام جمعه گرمی: امروز پیام قرآن کریم آوازه جهانی پیدا کرده است
امام جمعه گرمی امروز پیام قرآن کریم آوازه جهانی پیدا کرده استامام جمعه شهرستان گرمی گفت پیام قرآن کریم که در آن خیر و صلاح انسانها به خوبی نمایان شده امروز در دنیا پرآوازه شده و همه عالم را فرا گرفته است به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل حجتالاسلام یدالله صفری عصر امروز در دیالاهلي مصر پرافتخارترين تيم باشگاهي جهان
الاهلي مصر پرافتخارترين تيم باشگاهي جهان قهرمان جام باشگاهيهاي آفريقا با فتح سوپرجام قاره سياه پرافتخارترين تيم باشگاهي دنيا از حيث کسب عناوين قهرمانيهاي بينالمللي شد هواداران تيم فوتبال ميلان ايتاليا ديگر نميتوانند از تيم محبوب خود به عنوان موفقترين تيم-
گوناگون
پربازدیدترینها