واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جان لیمبرت: آمریکا نگران حذف اجماع بین المللی علیه تحریم ایران است نیویورک - ایرنا - ﺟﺎن ﻟﯿﻤﺒﺮت مسوول ﭘﯿﺸﯿﻦ پرونده اﯾﺮان در وزارت ﺧﺎرﺟﻪ آﻣﺮﯾﮑﺎ گفت: آمریکا در پی دیدار هیات های اقتصادی اروپایی از ایران، نگران از دست رفتن اجماع بین المللی برای تحریم ها است.
![جان لیمبرت: آمریکا نگران حذف اجماع بین المللی علیه تحریم ایران است](http://img7.irna.ir/1392/13921120/81035156/81035156-5485194.jpg)
دیپلمات پیشین و سفیر اسبق آمریکا در موریتانی، در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا درباره سخنان مقام های آمریکایی و هشدار وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا به سرمایه گذاران خارجی گفت: ˈ این سخنان فقط مصرف داخلی دارد و نگرانی آمریکا را از آینده تحریم ها نشان می دهدˈ.
لیمبرت درباره سخنان غیردیپلماتیک این مذاکره کننده آمریکایی گفت : باید به این نکته هم توجه کنید که خانم شرمن این حرف ها را در جلسه سنا زده که خیلی مهم است زیرا بحث بر سر افزایش تحریم های ایران در سنا در جریان بوده و می خواسته به مخالفان بگوید که ما هنوز تحریم ها را ادامه می دهیم و ساختار آن را دست نزده ایم.
لیمبرت افزود : شرمن می خواست به کنگره اطمینان دهد که دولت اوباما در صورتی که دیگران بخواهند این تحریم ها را نقض کنند، دست بسته نمی نشیند.
دیپلمات سابق آمریکایی درباره علت نگرانی کشور متبوعش از علاقه مندی اروپا به سرمایه گذاری در ایران گفت: تحلیل ها حکایت از آن دارد که دور آخر تحریم هایی که از سال 2010 به این سو علیه ایران تصویب شد، به علت وجود اجماع بین المللی موثر واقع شد. به عبارت دیگر، آن ها تنها از جانب آمریکا وضع نشده بودند بلکه یک تصمیم مشترک با سایر کشورها بود.
لیمبرت باتاکید برعلاقه مندی جامعه اقتصادی و تجاری آمریکا برای سرمایه گذاری در ایران افزود: البته این مساله در کوتاه مدت تحقق پیدا نمی کند اما اگر روند مذاکرات به نتیجه برسد؛ شرکت های نفتی- گازی، شرکت های هواپیمایی و دارویی آمریکایی به سرمایه گذاری در ایران و بستن قرارداد تجاری تمایل دارند.
وی در ادامه با اشاره به سخنان اخیر باراک اوباما درباره دیپلماسی با ایران گفت : حرف های اوباما درباره ایران در حضور نمایندگان کنگره بسیار دقیق و حساب شده بود. رییس جمهور در سخنان خود در کنگره از دو رییس جمهور محبوب پیشین، جان اف کندی و رونالد ریگان یاد کرد و گفت آن ها با شوروی مذاکره کرده اند. این دو نفر دو شخصیت مورد احترام میان جمهوریخواهان و دمکرات ها هستند که حاضر شدند که با شوروی با وجود همه تضادها، مذاکره کنند. پس ما چرا با کشوری که تهدید آن به اندازه شوروی نیست، مذاکره نکنیم؟ چرا باید از مذاکره با ایران بترسیم؟ ما باید راه گفت وگو با ایران را دنبال کنیم. این حرف های اوباما بر روی سیاست آمریکا در داخل اثر گذاشته است.
لیمبرت نامه بیش از70 نماینده دمکرات کنگره به اوباما برای حمایت از دیپلماسی با ایران را قدمی مهم و به جلو توصیف کرد و گفت : این کار جنبه نمادین مهمی داشت. تحریم هایی که در گذشته علیه ایران وضع می شد با رای بالایی در کنگره به تصویب می رسید و شاید تنها 10 تا 15 نفر با آن مخالفت می کردند از اینرو نامه بیش از70 نماینده قدم بسیار مهمی است.
او تصریح کرد: نامه هیلاری کلینتون برای حمایت از گفتگو با جمهوری اسلامی نیز یک قدم مثبت به شمار می رود. طی سال 2008 و در جریان فعالیت های انتخاباتی، اوباما درباره ضرورت تعامل با ایران صحبت می کرد، خانم کلینتون مخالفت می کرد اما الان از موضع اوباما پشتیبانی می کند که تحول مهمی است.
اروپام 2251 **1908**1485** 1064
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]