تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بى گمان شيعيان ما دل هايشان از هر خيانت، كينه،وفريبكارى پاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828752039




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کمالوندی: مساله راکتور اراک سوژه استفاده های سیاسی طرف مقابل شده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

کمالوندی: مساله راکتور اراک سوژه استفاده های سیاسی طرف مقابل شده است تهران - ایرنا - سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تاکید براینکه در حال حاضر به غنی سازی 20 درصد نیاز نداریم، گفت: نگرانی های مشروع و فنی راه حل دارد، اما به نظر می رسد مساله راکتور آب سنگین اراک امروز به سوژه استفاده های سیاسی طرف مقابل تبدیل شده است.


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «بهروز کمالوندی» معتقد است که نمی توان عبارت پذیرش محدودیت را درباره تاسیسات آب سنگین اراک به کار برد چرا که ایران در تنظیم سند برنامه اقدام مشترک نیاز به پیشرفت در این راکتور را هم در نظر گرفته است. ضمن اینکه روند پیشرفت های ما در راکتور اراک کند شده اما متوقف نشده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفت و گو با سایت دیپلماسی ایرانی تاکید کرد: تکنولوژی هسته ای ایران هیچ گاه محدود به یک یا دو حوزه نبوده است. در ایران افق کار از ابتدا وسیع در نظر گرفته شده و ایران در حوزه های متفاوت ورود پیدا کرده است. سایت های ما تنها سایت های غنی سازی نیستند، اما مساله غنی سازی در رسانه ها بیشتر مطرح و البته در گزارش ها هم پررنگ تر شده است.
وی می افزاید: جمهوری اسلامی ایران پس از پاکستان دومین کشور اسلامی است که به تکنولوژی تولید برق در نیروگاه های هسته ای رسیده و از معدود کشورهای اسلامی است که تولید رادیوایزوتوپ های فراوان را در دستور کار خود قرار داده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مجموعه انرژی اتمی مشغول تولید رادیو دارو برای قریب به یک میلیون بیمار است.بر این اساس تعطیلی راکتور تهران به معنای عدم ارائه خدمات پزشکی به یک میلیون نفر بیماری است که بیماری های سخت را تحمل می کنند.
وی با اشاره به اینکه سایت های ما تنها سایت های غنی سازی نیستند؛ اما مساله غنی سازی در رسانه ها بیشتر مطرح و البته در گزارش ها هم پررنگ تر شده است، گفت: به عنوان نمونه به نتیجه رسیدن نیروگاهی که می تواند در تامین بخشی از برق مورد نیاز کشور موثر باشد، افتخاری برای ایران است.
وی ادامه داد: صنعت هسته ای ما به گونه ای طراحی شده است که بتواند از پس نیازهای مختلف کشور در حوزه های متفاوت برآید.
کمالوندی تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از کشورهای هسته ای راکتور آب سنگین در اختیار دارند و لزوما هم به سمت استفاده نظامی از این راکتور نرفته اند و ایران هم می تواند یکی از این کشورها باشد. تلقی شخصی من این است که تمامی نگاه های موجود به این داستان فقط امنیتی نیستند، بلکه بخشی از نگرانی ها هم از پاگرفتن ایران به عنوان یک رقیب در این بازار است.
موضوع راکتور اراک، سوژه استفاده های سیاسی طرف مقابل هم شده است. اگر نگرانی ها، نگرانی های مشروع و فنی باشد راه حل دارد. نه در توافقنامه پادمان و نه در اصول مد نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی هیچ کجا اعلام نشده است که کشورها حق احداث راکتور آب سنگین را ندارند. یکی از راه حل ها برای پایان دادن به این نگرانی ها می تواند افزایش بازرسی ها و یا نظارت ها باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از کشورهای هسته ای راکتور آب سنگین در اختیار دارند و لزوما هم به سمت استفاده نظامی از این راکتور نرفته اند و ایران هم می تواند یکی از این کشورها باشد. در حال حاضر هم برخی از برنامه ریزی های ما در خصوص راکتور اراک در حال پیشروی است. برخی از تجهیزات اصلی را بر اساس سند برنامه اقدام مشترک فعلا نصب نخواهیم کرد، اما برنامه ریزی های ما برای این شش ماه به گونه ای خواهد بود که از نظر زمانی دچار عقب گردهای جدی نشویم. ایران در قالب سند برنامه اقدام مشترک پذیرفته است که در یک دوره اعتمادساز برخی تجهیزات اساسی را نصب نکند اما می تواند اجزای این تجهیزات را درست کرده و آماده نصب نگاه دارد.
وی گفت: در حال حاضر هم بازرسی در داخل ایران وجود ندارد اما هرزمان که اراده کنند حضور انها در ایران بلامانع است. از آنجا که ایران هیچ کار مخفیانه ای در حوزه هسته ای انجام نمی دهد با سیاست درهای باز به روی بازرسان در این شش ماه موافقت کرده است.
تا زمانی که بازرسان بر اصول کاری آژانس متعهد بوده و مسائل محرمانه پرونده هسته ای ایران را در اختیار دیگران قرار ندهند، ما با آنها همکاری خواهیم کرد. متاسفانه ما در گذشته تجربه بدی از برخی همکاری ها با بازرسان و سپس درز اطلاعات در اختیار انها از منابع دیگر داشته ایم.
وی با تاکید بر اینکه پرونده هسته ای ایران مانند فعالیت های هسته ای سایر کشورها نیست و سوژه اطلاعاتی بسیاری از سرویس های امنیتی کشورهای مختلف است. سرویس های امنیتی هستند که مایل به دستیابی به جزئیات برنامه هسته ای ایران هستند.
برخی از شش کشور مقابل ما دنبال تحقق جنس دیگری از بازرسی ها بودند که به عنوان نمونه بازرس مقیم در ایران داشته باشند. ما به دلیل برخی مسائل حقوقی پذیرش این امر را به مصلحت نمی دانیم چرا که این امر می تواند در آینده ما را با مشکلاتی روبه رو کند. اما ایران بارها تکرار کرده است که با حضور و رفت و آمد بازرس ها به داخل کشور مشکلی ندارد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کردئ: ایران تمام گام ها را برمی دارد تا ثابت کند که فعالیت های هسته ای این کشور صلح آمیز است. البته به نظر می رسد که جامعه جهانی از این امر مطمئن است و آژانس هم هیچ زمان در هیچ کدام از گزارش های خود اعلام نکرده که انحرافی در فلان برنامه هسته ای ایران دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه سوخت 20 درصد هم در حال حاضر برای راکتور تحقیقاتی تهران مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: این راکتور پیش از انقلاب با سوخت 90 درصد کار می کرده که این میزان سوخت درصدی است که می تواند مصارف نظامی هم داشته باشد.
زمانی که ایران اعلام کرد در حال بسترسازی برای تولید اورانیوم 20 درصد است غرب گمان می کردند اولا ایران قادر به این کار نباشد و بلوف می زند و ثانیا به فرض تصمیم جدی بدلیل مشکلات متعدد و طبیعت کند فرایند تحقیق و توسعه و برنامه های زمان بندی شده این مساله سالیان سال به طول خواهد انجامید. اما اراده و امکاناتی که فراهم شد ما را در بازه زمانی 18 ماهه به سوخت صفحه ای برای راکتور تحقیقاتی تهران رساند. این در حالی بود که بر اساس جدول زمان بندی برای خرید این سوخت ما باید 24 ماه منتظر می ماندیم. بنابراین ما زودتر از برنامه زمانی برای خرید این محصول ، خود موفق به ساخت و تولید ان در داخل شدیم.
وی ادامه داد: برای تامین سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران می توانیم از نیمی از 196 کیلوگرم اورانیوم 20 درصدی که رقیق شده و به صفحه سوخت تبدیل می شود، استفاده کنیم. در حال حاضر هم ذخیره لازم سوخت به مدت 5 سال برای راکتور تحقیقاتی تهران را در اختیار داریم. بنابر این حداقل تا 7 یا 8 سال آینده ما نیازی به سوخت 20 درصد برای این راکتور نداریم . اما این بدان معنا نیست که ما هرگز به این سوخت نیاز نخواهیم داشت چرا که ممکن است در آینده راکتور دیگری به این میزان سوخت نیاز داشته باشد.
نیاز به غنی سازی 20 درصد شاید نیاز امروز ایران نباشد، اما نیاز چند سال آینده ما می توان باشد. برای تامین این نیاز در آینده باید بسترسازی های لازم صورت گیرد. پس عبور از غنی سازی 20 درصد، حقی نیست که ما بتوانیم از خود سلب کنیم چرا که بحث تامین انرژی نسل های آینده یک کشور در میان است.
کمالوندی افزود: ایران نمی تواند از امروز اطمینان خاطر دهد که ما هیچ زمانی به فلان سطح از غنی سازی نیاز نخواهیم داشت. شاید اگر بخواهیم در خصوص 5 سال اینده اظهار نظر کنیم بتوانیم ادعا کنیم که به 20 درصد در این بازده زمانی نیاز نخواهیم داشت اما اگر از بیش از 5 سال صحبت کنیم باید با احتیاط و دقت بیشتری اظهارنظر کرد.
اعتقاد من این است که ایران امروز نیازی به غنی سازی 60 درصد نداشته و البته مورد استفاده هم ندارد. اما تحقیق در این خصوص در صورت برنامه ریزی بلندمدت برای آزمایش آن را نباید منع کرد.اما در افق دراز مدت ممکن است که ما به سطوح مختلفی از غنی سازی نیاز داشته باشیم.
وی تصریح کرد: نباید فراموش کرد که اصل امضای بیانیه مشترک بین آمانو و صالحی برای اعتمادسازی بود چرا که ایران هیچ گونه وظیفه ای برای این قبیل همکاری ها با آژانس نداشته است.از نظر حقوقی زمانی که ما در حال اجرای پروتکل الحاقی نیستیم برخی دسترسی ها بی معنا است، اما ایران برای رفع ابهام ها همکاری تعریف و توافق شده را پذیرفت.
در دولت پیشین، احمدی نژاد اعلام کرد که ایران قادر به غنی سازی لیزری است که این مساله تبدیل به سوالی برای آژانس شده بود.البته ایران زمانی در گذشته در حوزه تکنولوژی غنی سازی لیزری تحقیقاتی انجام داده بود اما آن را به دلیل به صرفه نبودن اقتصادی ادامه نداد.
وی با تاکید بر اینکه ایران در حال حاضر بازفرآوری ندارد، گفت: بازفرآوری بدین معنا است که پس از اتمام سوخت شما تفکیک هایی انجام داده و برخی مواد را از آن جدا کنید. البته در دراز مدت این تکنولوژی هم جز حقوق هسته ای ایران است و باید حفظ و تامین شود. قرار نیست که ایران از این حق هسته ای خود بگذرد.
البرادعی پیش از حرکت منافقین در جریان فعالیت های ما در نظنز قرار گرفته بود، اما سر و صدای رسانه ای به گونه ای تنظیم شد که گویا ایران کار مخفیانه ای را انجام داده و موضوع بصورت ناگهانی کشف شده است.
کمالوندی گفت: در مورد فردو نیز ایران بر اساس تعهد خود شش ماه پیش از انتقال مواد، مراتب را به اطلاع البرادعی رسانده بود و زمانی که امریکایی ها این مساله را مطرح کردند، البرادعی تاکید کرده بود که توسط ایران در جریان قرار گرفته بود.
منافقین در اعلام این خبر 48 ساعت از ایران عقب تر بودند. ضعف سرویس های امنیتی منافقین در این بود که باید حداقل یک روز زودتر از ما این خبر را منتشر می کردند. شاید در آن صورت اعلام کردن این خبر از سوی ما موضعی انفعالی به حساب می آمد.
سیام**9173**1535
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




19/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن