واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دانشکده صنعت هواپیمایی در آستانه ساخت پهپاد تهران-ایرنا- مدیر کارگاه های فنی مهندسی دانشکده صنعت هواپیمایی از راه اندازی کارگاه ساخت هواپیماهای بدون خلبان (پهپاد) در این دانشکده خبر داد.
فرداد ایزدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: برای ساخت هواپیمای پهپاد (پرنده هدایت پذیر از دور ) دو پروژه تعریف شده و هم اکنون مراحل طراحی آن به پایان رسیده است و در آستانه ساخت پهپاد در این دانشکده هستم.
وی با بیان این که کشورهای زیادی سازنده هواپیمای پهپاد هستند، افزود: این هواپیماها دور از دید و تنها با استفاده از سیستم جی پی اس ماموریت های خود را انجام می دهند و جمهوری اسلامی ایران با استفاده از توانمندی های متخصصان داخلی خود موفق به تولید این نوع هواپیما شده است.
ایزدی با اشاره به سابقه فعالیت های دانشکده صنعت هواپیمایی کشور گفت: این دانشکده با 60 سال سابقه کار در زمینه آموزش، تعمیر، نگهداری، الکترونیک و مخابرات هواپیما یکی از مراکز مهم آموزشی در صنعت حمل و نقل هوایی در منطقه به شمار می رود.
وی گفت: دانشجویان این دانشکده پس از فارغ التحصیلی در صنعت هوانوردی کشور مشغول به کار می شوند و وجود آزمایشگاه های مدرن در زمینه صنعت هوانوردی اعتبار ویژه ای را به این دانشکده داده است.
مدیر کارگاه های فنی مهندسی دانشکده صنعت هواپیمایی افزود: در دوران تحریم فارغ التحصیلان این دانشکده توانستند این صنعت پیشرفته را اداره کنند تا صنعت حمل و نقل هوایی کشور سرپا بماند.
به گفته ایزدی جمهوری اسلامی ایران در زمینه ساخت پهپادها به پیشرفت های قابل توجهی دست پیدا کرده و ایران در زمان تحریم ها نیز موفق شد انواع پهپاد را تولید کند.
کنترل پهپاد بدون استفاده از انسان در درون آن صورت می گیرد. اگر چه انسان نیز می تواند به عنوان محموله در آن باشد. این وسیله پرنده از نیروهای ایرودینامیکی برای پرواز در مسیر دلخواه استفاده می کند. پهپادها یا بوسیله کنترل از راه دور یا با برنامه های پیش پروازی ریخته شده از قبل یا با سامانه های خودکار دینامیک هدایت می شوند. پهپادها در حال حاضر در برنامه های نظامی و غیر نظامی مانند خاموش کردن آتش سوزی ها یا جایی که پرواز برای خلبان خطر دارد یا کنترل پلیس در ناآرامی ها و صحنه های جرم یا شناسایی بیشتر حوادث غیرمترقبه طبیعی استفاده می شود.
بیشترین سرمایه گذاری در جهان در زمینه ساخت و تجهیز پهپادها را وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا انجام داده است؛ به طوری که بین سال های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۵ حدود ۳ میلیارد دلار برای طراحی ساخت و تجهیز پهپادها هزینه کرده است. حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ باعث شد تا دولت آمریکا بودجه بیشتری را به طراحی و ساخت و تجهیز پهپادها اختصاص دهد.
پهپادها اکنون و در آینده به طور وسیع در زمینه های مخابرات و ناوبری جهانی و تحقیقات هواشناسی و جغرافیایی و جاسوسی به کار گرفته خواهد شد.
در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپادهای اکتشافی هستند.
اقتصام(3)**1108 **1561
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]