تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843418989




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مقامات سودان جنوبي مسئول ناكامي تلاشهاي جامعه بين المللي براي ساخت اين كشور هستند


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مقامات سودان جنوبي مسئول ناكامي تلاشهاي جامعه بين المللي براي ساخت اين كشور هستند
ُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُتـهـران / واحـد مـركـزي خـبـر / سـياسـي 1392/10/03
خبرگـزاري رويترز در گزارشي از جوبا و نايروبي به قلم «كارل اودرا» و «ادموند‌ بلر» نوشت:
«سالوا كر» رئيس جمهور سودان جنوبي در يك كنفرانس سرمايه گذاري كه اوايل ماه دسامبر در پايتخت اين كشور برگزار شد و شمار زيادي در آن حاضر بودند اعلام كرد امنيت، سرانجام در اين كشور جديد التاسيس برقرار شده است و از فعاليتهاي تجاري سرمايه گذاران استقبال مي شود.
اين اظهار نظر از سوي رئيس جمهور سودان جنوبي اقدامي بي پروايانه بود، زيرا اين كشور تنها سال 2011 بود كه پس از چندين دهه درگيري توانست از سودان جدا شود و اعلام استقلال كند. وي در اين سخنراني گفت هم اكنون زمان آن فرا رسيده است تا تلاشهاي گسترده جامعه بين المللي براي ساختن اين كشور جديد آغاز شود. اما پس از چندي مشخص شد اين اظهارات «كر» در زمان مناسبي مطرح نشده است.
پانزدهم ماه دسامبر، درگيريهاي گسترده اي در جوبا آغاز شد و به سرعت به بيرون از پايتخت گسترش يافت. اين درگيري ها، تلاشهايي را كه به منظور آشتي ملي صورت مي گرفت با خطر شكست روبرو كرد و نفوذ محدود تامين كنندگان مالي خارجي را در اين كشور كاهش داد.
اينكه آيا سودان جنوبي وارد جنگهاي قومي گسترده تر خواهد شد يا از وقوع اين درگيري هاي گسترده پرهيز خواهد كرد، به طور عمده به تصميم دو نفر بستگي دارد كه از مدتها پيش درگير نزاع بر سر قدرت بوده اند؛ ريس جمهور اين كشور كه از قبيله بزرگ «دينكا» است و «ريك ماشار» معاون جاه طلب وي كه در ماه ژوئيه از سمت خود بركنار شد. «ماشار» از اقليت قومي «نوئر» است.
هر دو اين قوميتها به واسطه تحريكهاي سران خود در گذشته درگيري هايي با يكديگر داشته اند و بدين ترتيب شرايط را به گونه اي فراهم كرده اند كه خشونتها به شكلي گريز ناپذير در سودان جنوبي افزايش يابد. اين درگيري ها همچنين باعث شده است مردم سودان جنوبي اميد به هر گونه توسعه را از دست بدهند.
«چوئو» كه در جوبا يك تعميركار است، گفت: «هيچ يك از اين دو نفر به مردم كشور خود اهميتي نمي دهند. تاكيد آنها بر نفرتهاي شخصي است كه ريشه در سابقه روابط آنها با يكديگر دارد.»
آمريكا و ديگر حاميان غربي اين كشور جديد التاسيس به شدت در تلاش هستند تا با كمك كشورهاي آفريقايي منطقه ميانجي گري گفتگوهاي صلح را انجام دهند. اين در حالي است كه اين كشورها تا كنون موفقيت اندكي در اين زمينه حاصل كرده اند. درگيري هاي اخير تا كنون صدها قرباني داشته و باعث آواره شدن حدود 40 هزار نفر از مردم اين كشور شده است.
ناتواني در جلوگيري از وخامت اوضاع ممكن است عواقب بدتري در اين منطقه ناآرام داشته باشد. عبور لوله هاي انتقال نفت از كشور سودان درآمدي حياتي را نصيب اين كشور مي كند و در صورتي كه ميدانهاي نفتي منطقه مورد تهديد قرار بگيرد، مقامات سودان نيز احتمالا وارد اين درگيري ها خواهند شد. ديگر همسايگان سودان جنوبي نيز در خصوص گسترش آشوب به كشورهاي خود نگران هستند. اوگاندا در حال حاضر شماري از نيروهاي خود را به جوبا اعزام كرده است.
«كر»‌ و «ماشار» هر دو براي گفتگو اعلام آمادگي كرده اند، اما آنها به سختي مي توانند عادتهاي قديمي خود را كنار بگذارند. «كر» در اين باره گفت هدف «يك كودتاي نافرجام» قرار گرفته است و بدين ترتيب، رقباي خود را از صحنه سياست كنار زد. «ماشار» نيز پس از كنار رفتن، اقدام به جمع آوري نيروهاي شبه نظامي كرد.
«ماشار» كه 61 سال سن دارد و مدرك دكتراي خود را از دانشگاه «بردفورد» انگليس اخذ كرده است، گفت: «من حداكثر تلاش خود را به كار خواهم بست تا در مذاكرات، موقعيت بهتري داشته باشم.»
**فرصتهاي از دست رفته**
جامعه بين المللي تا كنون ميلياردها دلار كمك و شمار زيادي مشاور را براي ساختن سودان جنوبي در اختيار اين كشور جديد التاسيس قرار داده است. اين درحالي است كه اين كمكها نتوانسته است ناكارآمدي مقامات ارشد دولت را رفع كند.
«جان پرندرگاست» از اعضاي يك گروه نخبه آمريكايي كه حامي جدايي سودان جنوبي از سودان بود، گفت:‌ «با شروع بحران سياسي و شدت گرفتن آن، فرصتهاي بسياري طي چند ماه اخير براي در پيش گرفتن يك ديپلماسي مقتدرانه تر از بين رفت.»
«يوك مادوت يوك» معاون پيشين وزير فرهنگ سودان جنوبي گفت از حدود يك سال پيش از بركناري «ماشار»، اختلافات ميان او و «كر» ‌شدت گرفت.
جنگ بر سر قدرت باعث وقفه در عملكرد دولت شد و اجراي برنامه آشتي ملي را ميان گروههاي قومي بزرگتر به انحراف كشاند.
«يوك» كه در ماه آوريل از سمت خود كناره گيري كرد و هم اكنون رياست انديشكده «سود» را به عهده دارد، گفت «ماچار» با اتخاذ يك «رويكرد علمي و عملي» كميته اي را با هدف بازسازي روابط قومي تشكيل داد، اما «كر» اين كميته را منحل كرد.
«كر» تلاش كرد تا اختلافات ميان شبه نظاميان را از بين ببرد و بدين ترتيب اتحاد شكننده ميان گروههايي را كه عليه سودان مي جنگيدند حفظ كند. اين در حالي است كه شبه نظاميان «اس پي ال ام» و «اس پي ال اي» عقيده دارند «كر» همانند جانشين قبلي خود يعني «جان گارانگ» از ديدگاه روشن سياسي برخوردار نيست. وي در سال 2005 در حادثه سقوط بالگرد جان باخت.
«ماشار» نيز به گفته نزديكان وي، رقيبي بسيار هوشمند است كه جاه طلبي هاي سياسي او در صدر خبرها قرار دارد. وي در سال 1991 يك گروه فرعي از «اس پي ال اي» را تشكيل داد. نيروهاي وي كه وابسته به اقليت قومي «نوئر» بودند نيز شمار زيادي از اعضاي اقليت «دينكا» را در همان سال در شهر «بور» به قتل رساندند. وي در سال 1997 يك پيمان يكجانبه را با خرطوم به امضا رساند كه به واسطه آن يك سمت دولتي را در سودان به دست آورد.
«يوك» گفت هيچ راه حلي به غير از نشستن «كر»‌ و «ماشار» در يك جلسه گفتگو و رفع مشكلات موجود، موفقيت آميز نخواهد بود.
اين در حالي است كه در كنار هم نشاندن اين دو مخالف هم اكنون بسيار بعيد به نظر مي رسد. دولت «كر» از آزاد كردن سياستمداران رقيب خود كه در بازداشت به سر مي برند خودداري كرده است. «ماشار» نيز اعلام كرده است آزادي اين افراد ضروري است، زيرا‌ آنها تنها افرادي هستند كه مي توانند در مذاكرات حضور پيدا كنند.
«كر» در سودان جنوبي به عنوان يك طرفدار آشتي شناخته مي شود، زيرا سابقه متحد كردن گروههاي شبه نظامي را دارد.
«بارنابا ماريال بنجامين» وزير امور خارجه سودان جنوبي درباره گفتگوهاي پيشين رئيس جمهور با مخالفان گفت: «كر همواره اعلام كرده است نمي خواهد شاهد درگيري دوباره مردم در جنگ باشد.»
«اريك ريوز» از فعالان آمريكايي حامي سودان جنوبي گفت «ماشار» بايد قانع شود كه ادامه پيدا كردن هر گونه درگيري قومي به معناي از دست دادن حمايت آمريكا و ديگر كشورهاي غربي خواهد بود، اما هيچ اهرم فشار واقعي براي گوشزد كردن اين نكته به وي وجود ندارد.
سازمان ملل قصد دارد شمار نيروهاي صلحبان خود را در سودان جنوبي افزايش دهد. چندي پيش يكي از پايگاههاي نيروهاي اين سازمان توسط اعضاي گروه اقليت «نوئر» غارت شد.
باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا نيز روز شنبه اعلام كرد هر گونه تلاش نظامي براي به دست گرفتن قدرت باعث پايان يافتن حمايت آمريكا خواهد شد. «دونالد بوث» فرستاده اوباما نيز روز دوشنبه براي گفتگو با «كر» وارد جوبا شد.
دامنه درگيري ها هم اكنون به ميدانهاي نفتي نزديك مرز سودان كشيده شده و باعث كاهش توليد نفت به ميزان 45 هزار بشكه در روز شده است. اين موضوع باعث آسيب ديدن اقتصاد سودان جنوبي مي شود كه حدود 98 درصد از درآمدهاي آن محصول صادرات نفت است. فعال بودن ميدانهاي نفتي براي سودان نيز مهم است، زيرا اين كشور بخش عمده اي از درآمدهاي خود را از طريق خطوط لوله انتقال نفت كسب مي كند.
استاد يكي از دانشگاههاي سودان جنوبي كه خواست نامش فاش نشود، گفت در صورتي كه كاهش درآمد از ميدانهاي نفتي چشمگير باشد، سودان ممكن است در اين خصوص اقدام كند. مقامات سودان همچنين از اعزام نيرو توسط اوگاندا به سودان جنوبي نگران هستند، زيرا اوگاندا در جريان جنگهاي خرطوم از شبه نظاميان «اس پي ال اي» حمايت مي كرد.
«يوك» در اين باره گفت در صورتي كه واشنگتن پيش از تشكيل سودان جنوبي، پيش شرط هاي دشوارتري را براي به وجود آمدن اين كشور اعمال مي كرد، اوضاع سودان جنوبي هم اكنون بهتر بود.
وي گفت: «شايد بتوان گفت عملكرد جامعه بين المللي به شكلي بوده است كه مقامات ارشد سودان جنوبي براي ايجاد ثبات در كشور خود احساس وظيفه نمي كردند.»
وي با اين حال، بخش عمده تقصير را متوجه سران سودان جنوبي دانست كه نتوانستند گذار از دنياي جنگ به دنياي سياست را به شكلي مناسب انجام دهند، و بدين ترتيب حسن نيت جامعه بين المللي را با ناكامي روبرو كردند.
ُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُ136 / 172

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن