واضح آرشیو وب فارسی:مهر: طرح امروز مجلس بحث انتقال پايتخت نبود؛ تشكيل شوراي عالي بود
نماينده مردم تهران با بيان اينكه طرحي كه امروز كلياتش در مجلس به تصويب رسيد طرحي تشكيل "شوراي عالي" براي تصميم گيري مسائل تهران است، نه طرح انتقال پايتخت"، گفت: بالاخره بايد براي مشكلات كلانشهر تهران كه مردم از آن رنج مي برند تصميم گيري درستي شود.
مهرداد بذرپاش نماينده مردم تهران در گفتگو با خبرنگار پارلماني مهر گفت: طرحي كه امروز در مجلس بررسي شد و كليات آن راي آورد و در رسانه ها تحت عنوان طرح انتقال پايتخت مطرح شد، در اصل طرح "تشكيل شوراي عالي" براي رسيدگي و تصميم گيري در مورد امور شهر تهران است نه طرح "انتقال پايتخت".
وي گفت: انتقال پايتخت به عنوان يك پيشنهاد توسط بعضي كارشناسان براي حل مشكلات تهران در اين شوراي عالي بررسي مي شود.
بذرپاش افزود: بالاخره بايد براي تهران و حل مشكلات اين كلانشهر يك شوراي عالي تشكيل شود تا تصميمات لازم براي حل مشكلات گرفته شود، تا كي مي خواهيم مدارس تهران را به خاطر آلودگي هوا تعطيل كنيم و تا چه زماني بايد مشكل ترافيك را به گردن هم بيندازيم.
وي تصريح كرد: چه كسي پاسخگوي رشد جمعيت فزاينده در تهران است و چه كسي پاسخگوي مشكلات، آسيب هاي اجتماعي مانند مواد مخدر و آسيب هاي فرهنگي در كلانشهر تهران خواهد بود.
نماينده مردم تهران در مجلس با بيان اينكه نمي شود با به تاخير انداختن امور اميد به حل آنها داشته باشيم، گفت: بايد براي حل مسائل كلانشهر تهران كه مردم از بسياري از مشكلات آن رنج مي برند تصميم درستي را اتخاذ كنيم.
بذرپاش در ادامه يادآور شد: يكي از همكاران بنده در مصاحبه اي نام من را به عنوان موافق انتقال پايتخت مطرح كرده است در حالي كه من نمي دانم اين طرح بر چه اساسي مطرح شده است، بنده صرفا موافق تشكيل شوراي عالي تصميم گيري براي حل مسائل كلانشهر تهران هستم.
به گزارش خبرنگار مهر ، طرح ساماندهي و انتقال پايتخت سياسي و اداري داراي 5 ماده است كه عبارتند از:
ماده 1- به منظور بررسي و جمع بندي مطالعات انجام شده در خصوص تراكم زدايي و ساماندهي شهر تهران و انتقال پايتخت سياسي و اداري كشور و انجام پژوهش هاي ضروري به منظور تكميل آنها با هدف امكان سنجي و ارايه راهكارهاي برون رفت از وضع موجود، تبيين و ارزيابي، پيش بيني و تعيين پيش نيازها، الزامات و تمهيدات اجرايي، راهبردهاي پيشنهادي براي ساماندهي پايتخت و تهيه برنامه هاي اجرايي لازم، بررسي و جانمايي مكان مناسب براي انتقال پايتخت سياسي و اداري و ساماندهي پايتخت جديد در افق هاي زماني كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت شوراي ساماندهي پايتخت با استفاده از ظرفيت ها و امكانات موجود در قوه مجريه تشكيل مي گردد.
ماده 2- دولت اعتبارات مورد نياز را در لايحه بودجه سالانه كل كشور پيش بيني و منظور مي كند.
ماده 3- اعضاي شورا عبارتند از:
رئيس جمهور يا معاون اول رئيس جمهور به عنوان رئيس شورا
وزير كشور كه دبيري شورا را بر عهده دارد
دو نفر از اعضاي كميسيون هاي شوراها و امور داخلي كشور و برنامه و بودجه و محاسبات با انتخاب مجلس شوراي اسلامي
وزير راه و شهرسازي
وزير نيرو
وزير جهاد كشاورزي
وزير امور اقتصاد و دارايي
وزير نفت
معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري
شهردار تهران
نماينده ستاد كل نيروهاي مسلح
رئيس سازمان پدافند غيرعامل
ماده 4- شورا موظف است حداكثر ظرف دو سال از تاريخ لازم الاجرا شدن اين قانون طرح جامع ساماندهي و انتخاب مكان مناسب براي انتقال پايتخت سياسي و اداري را تهيه و براي انجام ساير اقدامات قانوني به دولت ارايه نمايد.
ماده 5- دولت موظف است آيين نامه اجرايي اين قانون را ظرف شش ماه از تاريخ لازم الاجرا شدن تهيه كند و به تصويب هيات وزيران برساند.
كد خبر: 2201705
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۱۵:۴۲
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]