واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اروپا پشت دروازه بازار ايران/ ايران قدرتمندترين اقتصاد منطقه
يك روزنامه اتريشي با استناد به سخنان قائممقام اتاق فدرال اقتصادي اتريش از استقبال شديد شركتهاي اروپايي بهويژه اتريش براي ورود به بازار تهران بعد از توافق هستهاي ژنو خبر داده دليل آن را قدرت اقتصادي بالاي تهران دانست.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران، روزنامه اتريشي «كورير» در مطلبي با عنوان پايان يخبندان سياسي با ايران از هجوم شركتهاي اروپايي بهويژه اتريش براي برقراري مناسبات تجاري مجدد با تهران چند هفته بعد از توافق هستهاي ژنو خبر داده نوشت: "ريچارد شنز" قائممقام اتاق فدرال اقتصادي اتريش كه اخيراً سفري به تهران داشته است از هجوم شركتهاي ايتاليايي، آلماني، اسپانيايي، فرانسوي، لهستاني، ژاپني و بسياري كشورهاي ديگر خبر داد كه در هفتههاي اخير دستگيره در ورود به بازارهاي تهران را به دست گرفته بودند.
البته در اين اولين تاخت و تازها بهسمت ايران شركتهاي اتريشي نيز شريكند و تقريباً حدود بيست شركت در سفر به تهران ريچارد شنز را مشايعت كردند.
شنز دراينباره اظهار داشته است: حالا اين موضوع مطرح است كه ما يك سيگنال به ايران بفرستيم ؛ يك علامتي كه ما شركتهاي ايراني را بهعنوان شريك تجاري ارزيابي كنيم.
در ادامه آمده است: البته تجارتهاي جديد واقعي با ايران در حال حاضر خيلي امكان پذير نيست. تازه حدود دو هفته از توافق هستهاي ايران با غرب در ژنو گذشته است. هنوز برخي جزئيات اعلام نشده است و همچنين اين مسئله كه چهموقع كدام تحريمها عليه تهران بايد لغو شود هنوز مشخص نيست.
كورير در ادامه نوشت: در سال گذشته قطعنامههاي اقتصادي مجدداً تشديدشده غرب عليه تهران تجارت بين المللي با ايران را تقريباً بهطور كامل فلج كرد، بهخصوص تحريم تقريباً همه مبادلات پولي با بانكهاي ايراني و غيرممكن شدن رد و بدل ارز بين ايران و اروپا يك ضربه سختي هم براي ايرانيها و همچنين براي شركاي تجاري بين المللي آنها بود.
"ريچارد شنز" با توجه به سفري كه به تهران داشته است اينگونه توضيح داده است: وضعيت كاملاً ملموس و بهتري در ايران وجود دارد. از زماني كه دولت جديد روي كار آمده است و آمادگي خود را براي توافق نشان داده است شركتهاي تجاري و تاجران اميدوارند كه بار ديگر شركاي بين المللي بيابند. در حال حاضر همه با احتياط اظهار خوشبيني ميكنند".
اتريشيها نيز ميتوانند دراينباره خوشبين باشند چرا كه بالاخره اين كشور مانند آلمان از اعتبار بالاتر از حد متوسطي برخوردارند. البته اين كشور اروپايي نيز در تحريمهاي تصويب شده عليه تهران از طرف اروپا سهيم بوده است اما از موضعگيري بيش از حد خصمانه در برابر تهران اجتناب كرده است.
قائممقام اتاق فدرال اقتصادي اتريش همچنين تأكيد كرده است: ما بهخلاف ديگر كشورهاي غربي هرگز سفارتخانه و دفاتر تجارت خارجي خود در تهران را تعطيل نكرديم يا مؤسسات خود را كاهش نداديم. ما به اين ترتيب نشان داديم كه دوران بسيار دشواري (دوران تحريمها) را پشت سر ميگذاشتيم. حتي اگر واشنگتن (از برقراري مناسبات تجاري با تهران) استقبال نكند، ما خود را به قوانين اتحاديه اروپا و تصميمات سازمان ملل پايبند ميدانيم اما هيچ دليلي وجود ندارد كه همچنان قوانين آمريكا دراينباره را هم رعايت كنيم.
كورير در ادامه نوشت: اينكه بسياري از كشورها يكباره ميخواهند براي ورود به بازار تهران با هم مسابقه بگذارند دلايل كاملاً عملي دارد. ايران قدرتمندترين قدرت اقتصادي در منطقه است نهتنها به اين دليل كه دومين رتبه در زمينه منابع گازي را دارا است و هفتمين كشور دارنده منابع نفتي دنيا است، يك صنعت بهخوبي توسعه يافته از اتومبيل و ماشين تا كالاهاي مصرفي در اين كشور وجود دارد.
نويسنده همچنين ايران را يك منطقه اميد براي توليد كنندگان اتومبيل و ماشين اتريشي دانست.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]