واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سعيد حجاريان: رفع حصر منتظري كار روحاني بودبين اصلاحطلبان و اعتدالگرايان تفكيكي قائل نشويم/ مجلس دهم بايد شبيه مجلس پنجم شود
حجاريان معتقد است كه مجلس دهم بايد شبيه مجلس پنجم شود يعني يك اقليت قوي و تأثيرگذار از اصلاحطلبان وارد مجلس شوند.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/09/24/13920924000313_PhotoA.jpg)
به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس، سعيد حجاريان در بخشي از گفتوگوي خود با ايسنا، با اشاره به اينكه "ريلگذاري و سمتگيري دولت صحيح است"، اظهار كرد: دولت بايد شرايط سازماندهي جامعه مدني را فراهم كند و موانع را از ميان بردارد.
وي همچنين معتقد است كه مجلس دهم بايد شبيه مجلس پنجم شود يعني يك اقليت قوي و تأثيرگذار از اصلاحطلبان وارد مجلس شوند. حجاريان بيان ميكند كه اگر چنين تركيبي در مجلس آتي شكل بگيرد، وي از اين اتفاق راضي خواهد بود.
در حال حاضر بديلي براي دولت روحاني وجود ندارد
اين تحليلگر مسائل سياسي افزود: ممكن است در ادامه كار دولت يازدهم، شاهد اين باشيم كه برخي اقشار به حمايت خود از دولت پايان دهند يا بالعكس. در واقع حفظ پايگاه اجتماعي دولت، به عملكرد آن مربوط است و بايد منتظر بود و ديد كه دولت چگونه پيش ميرود. اكنون مردم به خاطر وجود مشكلات، دلخوري دارند اما به آينده اميدوار هستند.
وي همچنين با اشاره به اينكه "اكنون دولت با مشكلات عديدهاي مواجه است"، اظهار كرد: مشكلاتي از قبيل وابستگي به نفت، ساختاري شده است. اين مشكل هم در قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب وجود داشته است اما مردم بايد توجه كنند كه آيا دولت يازدهم آلترناتيوي دارد؟ ممكن است عدهاي بگويند كه اين دولت هم بايد كنار برود، ولي سوال اينجاست كه آيا بايد كسي مثل احمدينژاد دوباره سر كار بيايد؟ به نظر من در حال حاضر بديلي براي دولت روحاني وجود ندارد. بايد شخصيتهايي كه در بين مردم اعتبار دارند، مثل هاشمي رفسنجاني، سيدمحمد خاتمي، ناطق نوري و همچنين روزنامهنگاران و روشنفكران براي مردم توضيح دهند كه در حال حاضر بديل ديگري وجود ندارد.
ريلگذاري دولت يازدهم صحيح است اما مشكلات هم زيادند
حجاريان با تاكيد بر اينكه "ريلگذاري و سمتگيري دولت يازدهم صحيح است، اما مشكلات - به دليل گستردگي - به آهستگي حل ميشوند"، اظهار كرد: ايرادي ندارد كه گاهي آهسته حركت شود، مهم اين است كه مسير درست است. در دولت قبل، هم جهتگيري اشتباه بود و هم احمدينژاد و دولت وي در اين مسير غلط، تند حركت ميكردند. بنابراين تورم 40 درصد و نرخ رشد منفي 5.6 درصد به وجود آمد و كشور مفلوك و مفلس شد.
اين فعال سياسي اصلاحطلب اضافه كرد: در حال حاضر مشكلات وجود دارد اما سمتگيري دولت صحيح است. برخي اقدامات دولت گذشته را بايد در طول 20 سال آينده جبران كرد. مردم هم بايد اين را بدانند و به سمتگيري دولت توجه كنند و انتظار نداشته باشند كه در چهار سال يا هشت سال، همه مشكلات حل شود زيرا مشكلات نهادينه شده است.
حجاريان در همين رابطه، به عزم دولت براي حل مشكلات كشور در زمينه سياست خارجي اشاره كرد و افزود: روحاني به دنبال اين است كه با باز كردن گره سياست خارجي، سرمايه خارجي را به ايران وارد كند.
تقويت جامعه مدني زمانبر است
حجاريان با بيان اينكه "حوزه اقتصاد در ايران، حوزهاي زودبازده است"، خاطرنشان كرد: در مقابل اين حوزه، تقويت جامعه مدني زمانبر است. بنابراين دولت بيشتر بر حوزه اقتصاد متمركز شده است. البته دولت نميخواهد شرايط كشور را به هم بزند و حساسيت ايجاد كند.
اين تحليلگر مسائل سياسي در ادامه با بيان اينكه "تقويت بخش خصوصي موجب تقويت جامعه مدني ميشود"، اظهار كرد: اكنون طيف بورژوازي ما هيچ حزبي در اختيار ندارد. بورژوازي بهتر است همانند ساير طبقات جامعه به سمت تشكيل احزاب پيش برود.
وي درباره گزارش صدروزه رييسجمهور گفت: پس از ارائه اين گزارش عدهاي روحاني را متهم كردند كه وي «سياهنمايي» كرده است. «سياهنمايي» يك گزاره است كه يا ناظر بر «نشر اصاديق» است، يا ناظر بر «نشر اكاذب». شايد منظور آنها اين بوده كه روحاني «نشر اكاذيب» كرده است و اگر اينگونه باشد، رييسجمهور بايد دادگاهي شود. اما سياهنمايي به معناي بيان كردن سياهيها و تباهيهاست، يعني كسي جرمي مرتكب ميشود و كسي كه اين جرم را گزارش ميدهد در واقع سياهنمايي كرده است. از اين منظر، به نظر من آقاي روحاني سياهنمايي كرده است زيرا وي تباهيها و سياهيها را گزارش كرد. به نظر من سياهنمايي بد نيست؛ هرچند براي عدهاي خوش نباشد، چراكه گاه حقيقت تلخ است.
دولت به بحثهاي خلاف مطالبات مردم توجه نكند
وي در ادامه، به موضوع مديريت مطالبات از دولت اشاره و تاكيد كرد: بيان مطالبات، به مردم تعلق دارد نه مجلس شوراي اسلامي يا اصلاحطلبان. دولت بايد ببيند كه مردم در حال حاضر و در آينده چه ميخواهند. دولت بايد پيگير مطالبات مردم باشد و به بحثهاي خلاف مطالبات مردم توجه نكند. دولت چنين كاري ميكند و اگر اينچنين باشد، اين نوع دولت را ميتوان دولت ملي ناميد.
رفع حصر منتظري كار روحاني بود
وي همچنين به برخي انتقادها از گزارش و همچنين عملكرد رييسجمهور مبني بر اينكه چرا آقاي روحاني درباره مسأله رفع حصر يا آزادي فعالان سياسي زنداني گزارش نداده است، اشاره كرد و گفت: آقاي روحاني رييس شوراي عالي امنيت ملي است و ميتواند مؤثر باشد؛ ضمن اينكه ايشان در اين زمينه تجربه دارند و امتحان پس دادهاند، بطوريكه رفع حصر آيتالله منتظري نيز كار آقاي روحاني بود. بنابراين من اميدوارم با مديريت ايشان، حصر موسوي و كروبي و نيز حبسها به پايان برسد. البته من شنيدهام در اين زمينه دولت تلاشهايي را هم انجام ميدهد.
از حضور امثال ناطق نوري در مجلس بعدي استقبال ميكنم
حجاريان با ارائه تحليل خود درباره انتخابات آينده مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: تا زمان انتخابات آتي مجلس زمان زيادي باقي است اما من معتقدم بايد مجلس دهم شبيه مجلس پنجم شود يعني اقليت قوي و تأثيرگذار از اصلاحطلبان وارد مجلس شوند و با توجه به شرايط موجود، چنين چيزي قابل قبول و راضيكننده خواهد بود. در مجلس پنجم، كارگزاران فراكسيوني قوي بودند. به نظر من حضور آقاي ناطق نوري در مجلس بعدي بسيار مؤثر خواهد بود و من از حضور چنين نيروهايي در مجلس بعدي استقبال ميكنم اما خود آقاي ناطق گفته است كه در انتخابات شركت نميكند.
اين تحليلگر مسائل سياسي در ادامه افزود: هماكنون در شوراي شهر هم نيروهاي اصلاحطلب خوبي حضور دارند كه حاكميت بر روي آنها حساسيت نداشت. آنها اصلاحطلبان جواني بودند كه مورد حمايت شخصيتهاي محبوب اصلاحطلب هم قرار گرفتند. در انتخابات مجلس هم ميتوان بر نيروهاي جوان اصلاحطلب سرمايهگذاري كرد و با حمايت رهبران جريان اصلاحطلب آنها را به مجلس بعدي فرستاد.
بين اصلاحطلبان و اعتدالگرايان تفكيكي قائل نشويم
وي همچنين درباره برخي تحليلها مبني بر تفكيك اصلاحطلبي و اعتدالگرايي خاطرنشان كرد: در حال حاضر اصلاحطلبان در كابينه دولت يازدهم حضور دارند و پايگاه اجتماعي دولت هم اصلاحطلبان هستند؛ بنابراين لازم نيست بين اصلاحطلبان و اعتدالگرايان تفكيكي قائل شويم.
بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي
انتهاي پيام/
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]