تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):در پاسخ به كسى كه عرض كرد: من در عمل ناتوانم و نماز و روزه كم به جا مى آورم اما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860820567




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كارشناس مسوول بيماري‌هاي واگير مركز بهداشت زنجان: 105 نفر مبتلا به بيماري ايدز تاكنون در استان شناسايي شده‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارشناس مسوول بيماري‌هاي واگير مركز بهداشت زنجان: 105 نفر مبتلا به بيماري ايدز تاكنون در استان شناسايي شده‌اند
خبرگزاري دانشجويان ايران - زنجان
سرويس: شهرستان‌ها

كارشناس مسوول بيماري‌هاي واگير مركز بهداشت استان زنجان بالاترين نسبت ابتلا به بيماري ايدز را ‌٣/٣٩ درصد و در گروه سني بين ‌٣٤-25 سال عنوان و تصريح كرد: مبتلايان شناسايي شده در استان زنجان ‌١٠٥ نفر مي‌باشند كه از اين تعداد ‌١٩ نفر جان خود را بر اثر بيماري از دست داده‌اند.

خاقان محمدي در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، بيماري ايدز را سندرم نقص ايمني اكتسابي (AIDS) معرفي كرد كه از طريق ويروس HIV منتقل و به طور پيشرونده موجب تضعيف سيستم ايمني فرد و ايجاد انواع عفونت‌ها از جمله عفونت‌هاي فرصت طلب، تومورها، بيماري‌هاي نورولوژيك، تحليل منتشر بدن و نهايتاً مرگ بيمار مي‌شود.

وي تماس جنسي با فرد مبتلا بدون رعايت روش‌هاي پيشگيري، استفاده مشترك از وسايل تزريق و ساير ابزار تيز و برنده نظير ابزار خالكوبي، انتقال از طريق خون و فرآورده‌هاي خوني آلوده و انتقال از طريق مادر آلوده به نوزاد طي دوران بارداري و يا شيردهي را ‌٤ راه اصلي انتقال ويروس HIV عنوان كرد و ادامه داد: احتمال انتقال بيماري از طريق پيوند اعضا نيز وجود دارد.

محمدي خاطرنشان كرد: انتقال بيماري ايدز از طريق تماس‌هاي معمولي روزمره نظير دست دادن، روبوسي، عطسه، سرفه، استفاده از ظروف غذا، سرويس بهداشتي و استخر مشترك و نيش حشرات امكان پذير نيست.

وي به روند پيشرفت بيماري اشاره كرد و ابراز داشت: زمان ورود ويروس HIV به بدن انسان تا هنگام ظهور علائم باليني بيماري بسته به قدرت ايمني در افراد مختلف ممكن است به طور متوسط ‌٨ تا ‌١٠ سال به طول انجامد.

اين مقام مسوول با بيان اين مطلب كه هيچ درمان قطعي و مشخصي براي ايدز وجود ندارد، اظهار داشت: در صورت مراجعه به موقع بيمار به مراكز مشاوره و تشخيص بيماري، اقداماتي در جهت بهبود كيفيت زندگي و افزايش طول عمر از طريق داروهاي گران قيمتي كه غالباً از خارج از كشور وارد مي شود، قابل انجام مي‌باشد.

وي يادآور شد: با وجود كمبودهاي حاكم در برنامه بودجه وزارت بهداشت، كليه اقدامات مشاوره، درمان، آزمايش و بستري بيماران مبتلا به ايدز، اگرچه براي دولت هزينه‌هاي سنگيني را در بردارد اما به صورت رايگان صورت مي پذيرد.

محمدي به نحوه تشخيص بيماري ايدز اشاره و تصريح كرد: از آنجايي كه فرد معمولاً از رفتارهاي پرخطر خود آگاه است، به طور داوطلبانه به مراكز مشاوره كه در اكثر شهرستان‌ها وجود دارد، مراجعه و پس از اعلام رضايت كامل نسبت به انجام آزمايش، از خون وي جهت انجام مراحل تشخيص، نمونه گرفته مي شود.

وي ادامه داد: طي ‌٤ سال گذشته به صورت ساليانه از كليه افراد پرخطر در زندان‌هاي زنجان و ابهر نمونه گيري به عمل آمده است و با توجه به قرارداد منعقد شده ميان سازمان انتقال خون و مركز بهداشت، اين نمونه‌ها به آن سازمان منتقل و اكثر مبتلايان از اين طريق شناسايي شده‌اند.

اين مقام مسوول حفاظت از خود و ديگران در برابر ايدز، خويشتن داري در زمان تجرد، وفاداري به همسر، پرهيز از مصرف مواد مخدر و محرك نظير قرص‌هاي روان گردان ، عدم استفاده از وسايل تيز و برنده، سوزن خالكوبي و وسايل تزريق به صورت مشترك را در پيشگيري از ابتلا به بيماري ايدز مهم ارزيابي كرد و هشدار داد: مبتلايان به ايدز نيازمند حمايت‌هاي رواني اجتماعي هستند و بايد به سطحي از باور رسانده شوند تا از خود و ديگران مراقبت و تبديل به افراد خطرناكي كه از روي عقده‌ به ديگران آسيب مي رسانند، نشوند.

محمدي با بيان اين مطلب كه در حال حاضر ‌٣٣ ميليون نفر در سراسر دنيا مبتلا به ايدز مي‌باشند، افزود: تعداد مبتلايان در دنيا در هر دو جنس زن و مرد تقريباً يكسان مي‌باشد.

كارشناس مسوول بيماري‌هاي واگير مركز بهداشت استان با بيان اين مطلب كه اينكه شايع‌ترين راه ابتلا به بيماري ايدز در سطح دنيا روابط جنسي است، افزود: اغلب مبتلايان ايدز در ايران را معتادان تزريقي تشكيل مي دهند اما در صورت دستيابي مناسب به مبتلايان به ايدز و عدم وجود محدوديت‌هاي فرهنگي و اجتماعي موجود در ايران جهت شناسايي افرادي كه از طريق روابط جنسي به اين بيماري مبتلا شده‌اند، قطعاً آمارهاي موجود در ايران نيز تابع آمارهاي جهاني مي بود.

وي شناسايي اولين بيمار در ايران را به سال ‌٦٥ و در ميان معتادان تزريقي در زندان‌ها نسبت داد و خاطرنشان كرد: تا ابتداي مهرماه سال جاري در ايران ‌١٨ هزار و ‌٣٢٠ نفر مبتلا به HIV ايدز شناسايي شده‌اند كه از اين تعداد يك هزار ‌٥٩٢ نفر مبتلا به ايدز با علائم باليني بوده و ‌٢ هزار و ‌٨٠٠ نفر نيز جان خود را از دست داده‌اند.

اين مقام مسوول ‌٧/٩٣ درصد از مجموع مبتلايان را مردان و ‌٣/٦ درصد را از زنان عنوان نمود و يادآور شد: ممكن است تعداد زنان در ايران بيشتر از موارد شناسايي شده باشد، اما با توجه به شرايط فرهنگي حاكم در كشور در خصوص مسائل جنسي، آمار شناسايي شده محدود است.

محمدي آمار مبتلايان به ايدز از طريق تزريق با استفاده از وسايل مشترك ‌٦٩ درصد ، رابطه جنسي ‌٧/٩ درصد، دريافت خون و فرآورده‌هاي خوني آلوده ‌٣/١ درصد و انتقال از مادر آلوده به كودك را ‌٦/٠ درصد عنوان نمود و اظهار داشت: راه انتقال در ‌٢/٢١ درصد مبتلايان، نامشخص بوده و احتمال غالب ابتلا از طريق روابط جنسي مي باشد.

وي استراتژي‌هاي همچون آموزش و اطلاع رساني، تامين سلامت خون ، آموزش و رعايت احتياط‌هاي استاندارد و كنترل عفونت بين كاركنان مراكز بهداشتي، مشاوره با آزمايش‌هاي داوطلبانه، افتتاح مراكز متادون درماني و جايگزيني اعتياد تزريقي با مصرف متادون به صورت خوراكي، افتتاح مراكز DTC و ارائه تسهيلاتي نظير سرنگ يكبار مصرف مورد نياز معتادان تزريقي، پيشگيري و درمان بيماري‌هاي مقاربتي، مراقبت و درمان مبتلايان به HIV و تك تك اعضاي خانواده آنها، حمايت دولت از طريق دستگاه هاي مختلف را از جمله استراتژي‌هاي دولت در جهت پيشگيري و مراقبت درمان بيماري ايدز برشمرد.

كارشناس بيماري‌هاي واگير مركز بهداشت زنجان خاطرنشان كرد: بنابر مطالعات انجام شده، ميمون‌ها اولين منبع انتقال ويروس HIV بوده و اين ويروس به تدريج در كشورهاي صنعتي و جهان سوم و متاسفانه در كشورهاي اسلامي همچون ايران نيز گسترش يافته است.

محمدي نام‌گذاري ‌١١ آذر ماه (اول دسامبر) به نام روز جهاني ايدز را حركتي مثبت ارزيابي و درخواست كرد: شايسته است نسبت به ثبت اين روز در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران اقدام شود.

وي با تاكيد بر لزوم آموزش و اطلاع رساني در خصوص راه‌ حل هاي پيشگيري و انتقال HIV به همه آحاد جامعه، به ويژه گروه‌هاي پر خطر را خواستار و متذكر شد: عليرغم اين كه اين بيماري درمان قطعي ندارد اما جاي خوشبختي است كه كاملاً قابل پيشگيري مي‌باشد.

انتهاي پيام
 دوشنبه 11 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن