پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848240900
*پيروزي باراك اوباما در انتخابات رياست جمهوري آمريكا* تغيير به آمريكا آمد نگاهي به واكنشهاي جهاني
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *پيروزي باراك اوباما در انتخابات رياست جمهوري آمريكا* "تغيير به آمريكا آمد" نگاهي به واكنشهاي جهاني
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
باراك اوباما كانديداي دموكراتها در انتخابات رياست جمهوري آمريكا، توانست با پيروزي چشمگير به عنوان چهل و چهارمين رييس جمهور آمريكا و نخستين رييس جمهور سياهپوست تاريخ اين كشور انتخاب شود. اگرچه هنوز شمارش آرا تمام نشده، اما وي با كسب 338 الكترال توانست پيروزي قاطع و زودهنگام خود را در اين انتخابات محرز كند. اين در حالي است كه كانديداي پيروز در اين انتخابات بايد تنها 270 راي الكترال به دست ميآورد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دموكراتها علاوه بر پيروزي در كاخ سفيد توانستند در انتخابات هر دو مجلس كنگره (مجلس سنا و مجلس نمايندگان) پيروزي چشمگيري بدست آورند، به طوريكه طبق آخرين شمارش آرا، در مجلس نمايندگان دموكراتها 251 راي در مقابل 172 راي جمهوريخواهان و در سنا 17 راي در مقابل 14 راي بدست آوردند.
به اين ترتيب دموكراتها توانستهاند خود را در موقعيتي قرار دهند كه بتوانند به سرعت در خصوص دستور كارهاي باراك اوباما وارد عمل شوند.
53 درصد راي دهندگان انتخابات رياست جمهوري امسال آمريكا را زنان و 47 درصد را مردان تشكيل ميدهند. از ميان زنان واجد شرايط شركت كننده در اين انتخالات 56 درصد به اوباما، 43 درصد به مككين و يك درصد راي ممتنع دادند.
از سوي ديگر، از ميان مردان واجد شرايط شركت كننده 49 درصد به اوباما، 48 درصد به مككين و سه درصد راي ممتنع دادند.
اوباما تاكنون توانسته در ايالتهاي اوهايو، فلوريدا، ويرجينيا، آيووا، پنسيلوانيا، ورمونت، نيوهمشاير، ايلينويز، دلاور، ماساچوست، كلمبيا، مريلند، كنتيكات، مين، ميشيگان، مينسوتا، نيويورك، رود آيلند، ويسكانسين و نيوجرزي پيروز شود.
جان مك كين كانديداي جمهوريخواهان نيز در كنتاكي، كاروليناي جنوبي، اوكلاهما، آركانزاس، آلاباما، كانزاس، داكوتاي شمالي، وايومينگ، جورجيا، يوتا، ميسيسيپي و تنسي موفق بوده است.
تغيير به آمريكا آمد
رييس جمهور منتخب آمريكا، در اين سخنراني ضمن تبريك به مردم آمريكا به دليل حضور گستردهشان در انتخابات، اظهار داشت: هر كس به پيروزي دموكراتها و قدرت دموكراتيك ما براي حضور در عرصه قدرت در آمريكا ترديد داشت، پاسخش را دريافت كرد.
وي افزود: حضور گسترده مردم حتي در مدارس و كليساها و انتظار آنها براي ساعتهاي طولاني ثابت كرد كه حضور آنها و آرايشان موثر بود و اين نتيجه راي تمامي آمريكاييها اعم از فقير و ثروتمند سفيد و سياه و اتباع ديگر كشورها در آمريكاست.
اوباما خاطرنشان كرد: آمريكاييها با اين حضورشان به جهان اعلام كردند كه همه ما از كشورهاي مختلف شهروند آمريكا هستيم.
رييس جمهور منتخب آمريكا بار ديگر عنوان داشت: آنچه كه ما در اين لحظات حساس تحقق بخشيديم به ترديد تمامي كساني كه به موفقيت ما شك داشتند پاسخ داد و ميتوانيم بگوييم كه با اين پيروزي تغيير و تحول به آمريكا آمد.
وي هم چنين به تماس تلفني جان مك كين نامزد جمهوري خواه انتخابات رياست جمهوري آمريكا و اعلام تبريك به او به خاطر پيروزياش در انتخابات رياست جمهوري اشاره كرد و مك كين را يكي از سرسختترين رقبايش در مبارزات انتخاباتي توصيف كرد.
اوباما همچنين از جو بايدن معاونش به عنوان شريك اصلياش در پيروزي در اين انتخابات، همسر و خانوادهاش به خاطر حمايتهايشان در مبارزات انتخاباتي تقدير و تشكر كرد.
رييس جمهور منتخب آمريكا ضمن تشكر و قدرداني از ملت آمريكا تاكيد كرد: اين پيروزي پيروزي من و حزب دموكرات نيست، بلكه پيروزي ملتي است كه خواهان آن بود تا حكومتي از بطن مردم تشكيل شود. من اين پيروزي را از آن خود نميدانم، زيرا من كوچكترين نقش را در اين پيروزي داشتهام و هرگز فراموش نميكنم كه مسير تبليغات انتخاباتي خود را از سالنهاي بزرگ واشنگتن و كاخ سفيد شروع نكردم، بلكه اين تبليغات را از شهرهاي كوچك و با كمك ناچيز مردمي كه خواهان تشكيل اين دولت بودند و از كوچكترين مبلغ از 5 دلار و 10 دلار شروع كردهام.
وي تاكيد كرد: ما توانستيم اميد را در خانوادههاي فقير آمريكايي و جوانان اين كشور بيدار كنيم و ايمان دارم كه شما اين مشاركت را به خاطر من نداشتهايد و به خاطر انتخاب من اين حضور شكوهمند را نداشتهايد، بلكه تنها و تنها به دليل هوشياري و درك مسووليت بزرگي كه با توجه به خطرات و بحرانهاي پيش روي آمريكا بوده است، انجام دادهايد.
اوباما هم چنين اظهار داشت: در حال حاضر آمريكا با بزرگترين بحران مالي قرن مواجه است و زماني كه فرزندان آمريكايي ما در كوههاي افغانستان و در مناطق عراق شب را بيدار تا صبح ميگذرانند و خانوادههاي آنها در نگراني و حسرت جهت در آغوش گرفتن فرزندان خود به سر ميبرند، ما از اميد و محقق ساختن اهداف خود سخن ميگوييم. ميدانم راه بسيار بسيار طولاني است و فرازهاي بسياري را پيش رو داريم، مطمئنا بسياري با ما مخالفت خواهند كرد و شايد همراهي نخواهند كرد و بسياري گزينههاي اين دولت جديد را گزينههاي مثبت نخواهند دانست، اما شما ملت آمريكا بايد بدانيد من هم چنان با شما صريح خواهم بود و تمامي آنچه را كه لازم است با شما در ميان خواهم گذاشت و مطمئنا در تمامي اين فراز و نشيبها همراهي شما و حضور شما براي محقق ساختن اين اهداف ضروري خواهد بود.
اوباما تاكيد كرد: به رغم تمامي مشكلات، مردم آمريكا در هر كجا كه هستيد بدانيد كه من اميد بسياري با خود دارم و مطمئنم به رغم همه مشكلات و حتي طولاني شدن راه، ما آمريكا را خواهيم ساخت. مردم آمريكا اين پيام را به جهان دادند كه آمريكا كشوري دموكراتيك است كه غيرممكن نميشناسد.
رييس جمهور منتخب آمريكا هم چنين خطاب به جمهوري خواهان گفت: به رغم پيروزي دموكراتها كه امروز محقق شد، به صورت متواضعانهاي اين جشن پيروزي را خواهيم گرفت اما دوست دارم به شما دوستان عزيز بگويم همانگونه كه آبراهام لينكلن گفته بود ما با هم دوست هستيم و دشمن نيستيم بدانيد كه من به راي شما و همراهي شما و كمك شما احتياج دارم و شايد امروز با من همراهي نكنيد ولي در هر كجا كه هستيد بايد بدانيد كه من از همراهي شما استقبال ميكنم و هر چه قدر كه راه طولاني باشد، راه ما يكي است و به هر حال من رييس جمهور دموكراتها و رييس جمهور شما هستم و منتظرم امروز نه اما فردا راي شما و حمايت شما در كنار من باشد.
وي هم چنين تاكيد كرد: به رغم آنكه افكار و آراي حزبي ما مختلف است، اما من امروز به هر كسي كه در هر كجاي دنيا ما را مشاهده ميكند و به حرفهاي ما گوش ميدهد ميگويم كه راه ما يكي است و هدف ما يكي است. به دشمنان ميگويم آناني كه ميخواهند جهان را ويران كنند شكست سختي به آنها وارد خواهيم كرد و آنان كه خواهان صلح و دوستي هستند در كنارشان خواهيم بود. آمريكا به سلاح و قدرت نظامي خود سخن نميگويد بلكه با فرهنگ، دموكراسي و فرصتهاي خود با جهان سخن ميگويد. اين است قدرت آمريكا. ما امروز با اين انتخابات به اين واقعيت رسيديم كه امكان تغيير در آمريكا وجود دارد و ما اين تغيير را انجام خواهيم داد. آمريكا ميتواند تغيير كند. به رغم آنكه راه طولاني است اما اين تغيير انجام خواهد گرفت.
درخواست كمك اوباما از مككين
اوباما در تماس تلفنياش با جان مك كين پس از اعلام پيروزي در انتخابات رياست جمهوري آمريكا، از وي براي هدايت آمريكا درخواست كمك كرد.
رابرت گيبس سخنگوي اوباما، گفت كه وي در اين تماس از مككين به خاطر لطفش تقدير كرد و به وي گفت كه رقابت بسيار سختي با وي داشته است.
گيبس در بيانيهاي اعلام كرد: سناتور اوباما به سناتور مككين گفت: از نظر او مككين كسي است كه در تمام طول رقابتهاي انتخاباتي از خود شايستگي و توانمندي نشان داده است.
سناتور اوباما گفت كه مشتاق گفتوگو با رقيبش در خصوص همكاريهاي دو جانبه ميباشد.
سخنگوي اوباما به نقل از وي اعلام كرد، او به مككين گفته است: من به كمك شما نياز دارم. شما يك رهبر و هدايتگر بسيار خوب در بسياري از مسائل مهم هستيد.
جورج بوش رييس جمهور آمريكا نيز در پيامي به اوباما پيروزياش را در انتخابات تبريك گفت و از وي خواست تا به همراه خانوادهاش به زودي به كاخ سفيد بيايد.
دانا پرينو سخنگوي كاخ سفيد گفت: بوش به اوباما گفته است شما اكنون در آغاز بزرگترين سفر زندگيتان هستيد. به شما تبريك ميگويم و ميگويم كه از اين سفر لذت ببريد.
به گفتهي پرينو، بوش با مككين نيز تماسي تلفني داشته است.
وي به مككين گفت: جان! شما تمام تلاش خود را كرديد. به شما افتخار ميكنم و متاسفم كه به نتيجه نرسيديد.
مككين در ساعات اوليه شمارش آرا رسما به شكستش در انتخابات اعتراف كرد.
همچنين ديك چني معاون بوش نيز در تماسي با جو بايدن معاون اوباما به وي تبريك گفت.
اين در حالي است كه با ورود اولين رييس جمهور سياه پوست به كاخ سفيد صفحه جديدي در تاريخ اين كشور گشوده ميشود.
واكنشهاي جهاني
درپي پيروزي باراك اوباما در انتخابات رياست جمهوري آمريكا، مقامات و رهبران جهان از انتخاب وي استقبال كردند.
محمود عباس رييس تشكيلات خودگردان فلسطين كه به مجارستان سفر كرده است، در واكنش به اعلام پيروزي باراك اوباما رييس جمهور منتخب آمريكا در انتخابات اظهار داشت: ما اميدواريم عملكرد رييس جمهور جديد به مراتب از دولت فعلي بهتر باشد و انتظار داريم كه تغيير و تحولات گستردهاي صورت گيرد.
وي ابراز اميدواري كرد كه رييس جمهور جديد در تحكيم روند صلح در خاورميانه، به مراتب بهتر از دولت فعلي آمريكا باشد.
ايهود المرت نخست وزير مستعفي رژيم صهيونيستي نيز تاكيد كرد: هر كس پيروز انتخابات رياست جمهوري آمريكا شود، دوست اسراييل خواهد بود.
وي عنوان داشت: هر كس كه جانشين جورج بوش رييس جمهور آمريكا شود، با ما روابط دوستانه خواهد داشت و ما با او مذاكره خواهيم كرد.
گوردون براون نخست وزير انگليس نيز اعلام كرد، اميدوار است با رييس جمهور جديد آمريكا بتواند كار كند.
براون اعلام كرد كه خود نيز داراي همان ارزشهايي است كه باراك اوباما رييس جمهور جديد 47 ساله آمريكا به آنها اعتقاد دارد.
ديويد كامرون رهبر محافظهكاران انگلستان نيز در ستايش آنچه كه "نسل جديد سياست در آمريكا" خواند، عنوان كرد: اوباما نخستين فرد از نسل رهبراني است كه جهان سالهاست به آنها نياز دارد؛ كساني كه تغيير ايجاد خواهند كرد.
جنبش حماس نيز در واكنش به انتخاب اوباما تاكيد كرد كه رييس جمهور جديد آمريكا بايد از اشتباهات دولتهاي سابق اين كشور به ويژه دولت جورج بوش رييس جمهور آمريكا در قبال جهان عرب و اسلام درس بگيرد.
فوزي برهوم سخنگوي حماس، در گفتوگو با خبرگزاري فرانسه و در واكنش به پيروزي اوباما اظهار داشت: او بايد از اشتباهات دولتهاي قبلي آمريكا به ويژه دولت بوش كه افغانستان، عراق، لبنان و فلسطين را ويران كرد درس بگيرد و روابطش را با ديگر كشورها بهبود بخشيده و روشي متمدنانه با ملتها اتخاذ كند.
سخنگوي وزارت امور خارجه اسراييل نيز در واكنش به انتخاب اوباما به عنوان رييس جمهور جديد آمريكا تاكيد كرد: روابط اسراييل و آمريكا به پيشواز آيندهاي روشن ميرود.
هوجين تائو رييس جمهور چين نيز ضمن تبريك به اوباما به دليل پيروزياش در انتخابات رياست جمهوري آمريكا ابراز اميدواري كرد كه روابط بين دو كشور در سطح جديد و گسترده تحكيم يابد.
هوشيار زيباري وزير امور خارجه عراق نيز عنوان داشت: واشنگتن هرگز تحت رياست جمهوري اوباما سياست جدايي فوري از بغداد را اتخاذ نخواهد كرد.
حامد كرزاي رييس جمهور افغانستان نيز پيروزي اوباما را به وي تبريك گفت و عنوان داشت: جهان وارد دوره جديدي شده است.
تارو آسو نخست وزير ژاپن نيز با تبريك به رييس جمهور منتخب آمريكا، متعهد شد كه به همكاريهايش با دولت جديد آمريكا جهت تحكيم و توسعه روابط دوجانبه ادامه دهد.
اتحاديه اروپا نيز به اوباما براي پيروزياش در انتخابات رياست جمهوري تبريك گفت و تصميمات و سياستهاي او را جهت ايجاد جهاني امنتر موثر دانست.
خوزه مانوئل باروسو رييس كميسيون اروپا نيز انتخابات آمريكا را هدايتگر معاملهاي جديد ميان آمريكا و بقيه جهان براي معامله با بحران مالي و ديگر مسايل بينالمللي عنوان كرد.
نيكولا ساركوزي رييس جمهور فرانسه نيز در پيامي به اوباما اين پيروزي را به وي تبريك گفت.
برنار كوشنه وزير امور خارجه فرانسه، تاكيد كرد: فرانسه، اروپا و جامعه بينالمللي به تصميمات جدي و مهم رييس جمهور جديد آمريكا جهت ايجاد جهاني امنتر، باثباتتر و عادلانهتر نياز دارند.
كوين راد نخست وزير استراليا نيز ضمن تبريك به اوباما اظهار داشت كه وي توانست روياي مارتين لوتركينگ رهبر سياه پوستان آزاديخواه آمريكا را محقق سازد.
هلن كلارك نخست وزير نيوزيلند نيز با تبريك به اوباما به دليل انتخابش به عنوان رييس جمهور جديد آمريكا گفت: نيوزيلند خواهان روابطي قدرتمند و آيندهاي روشن در همكاريها با امريكاست.
وي افزود: جامعه بينالمللي با مشكلات و تهديدات زيادي از جمله بحران مالي روبروست و ما اميدواريم كه بتوانيم با رييس جمهور منتخب آمريكا براي اين مشكلات همكاري كنيم.
امواي كيباكي رييس جمهور كنيا نيز فردا (پنجشنبه) را به دليل انتخاب اوباما به عنوان چهل و چهارمين رييس جمهور آمريكا تعطيل رسمي اعلام كرد.
امير، وليعهد و نخست وزير كويت نيز در پيامي به اوباما انتخاب وي را به عنوان رييسجمهور جديد آمريكا تبريك گفتند.
شيخ صباح احمد جابر الصباح امير كويت، شيخ نواف احمد جابر الصباح وليعهد و شيخ ناصر محمد احمد جابر الصباح نخست وزير كويت در پيامهايي جداگانه به باراك اوباما، انتخاب وي را تبريك گفتند و ابراز اميدواري كردند كه روابط تاريخي بين كويت وآمريكا در دورهي دولت جديد به شكلي قدرتمندتر و گستردهتر ادامه يابد.
خليفه بن زايد آل نهيان، نخست وزير امارات و محمد بن راشد آل مكتوم حاكم دوبي نيز در پيامي به اوباما پيروزي وي را در انتخابات رياست جمهوري آمريكا تبريك گفتند.
لي ميونگ بانگ رييس جمهور كرهي جنوبي نيز پيام تبريكش را به مناسبت پيروزي اوباما در انتخابات به وي ابلاغ كرد.
وي ابراز اميدواري كرد روابط دو كشور در دورهي رياست جمهوري اوباما تحكيم و گسترش يابد.
رييس جمهور كره جنوبي همچنين اعلام كرد پيروزي اوباما در انتخابات رياست جمهوري آمريكا نشان دهندهي حمايت مردم آمريكا از تغييرات و تحولات جديد در اين كشور است.
شبكهي تلويزيوني العربيه نيز به نقل از يك ديپلمات مصري اعلام كرد: باراك اوباما بايد در روند صلح وارد شده و به حل و فصل مشكلات و پروندههاي پيچيدهاي بپردازد كه از جورج بوش رييسجمهور آمريكا به ارث مانده است.
اين ديپلمات مصري همچنين از خوشبيني كشورش نسبت به روابط آيندهي مصر با آمريكا خبر داد. مردم لبنان و اردن نيز نسبت به انتخاب اوباما ابراز خوشبيني كردند.
يوسف رضا گيلاني نخست وزير پاكستان نيز انتخاب باراك اوباما را به عنوان رييسجمهور جديد آمريكا به وي تبريك گفت.
گيلاني در نامهاي به باراك اوباما نوشت: به نمايندگي از سوي مردم و دولت پاكستان به خاطر انتخاب شما به عنوان چهل و چهارمين رييس جمهور آمريكا صميمنانه تبريك ميگويم. اميدوارم كه فرصتهاي بيشتري براي بحث و تبادل نظر در مورد راههاي تقويت هر چه بيشتر روابط پاكستان - آمريكا فراهم شود تا بدين وسيله صلح و ثبات در منطقه ايجاد شود.
گيلاني در اين نامه گفت: انتخاب شما بخش جديدي را در تاريخ آمريكا رقم زد. سالهاست كه ايدههاي دموكراسي و ازادي حمايت شده از سوي آمريكا منبع الهام ميليونها نفر در سراسر آمريكا بوده است.
گيلاني همچنين در نامهاي به جوزف بايدن، انتخاب وي را به عنوان معاون اول رييسجمهور آمريكا تبريك گفت.
آصف علي زرداري، رييسجمهور پاكستان نيز پيروزي اوباما را در انتابات رياست جمهوري آمريكا تبريك گفت.
گلوريا ماكاپاگال آرويو، رييسجمهور فيليپين نيز انتخاب باراك اوباما را به عنوان رييسجمهور جديد آمريكا به وي تبريك گفت و ابراز اميدواري كرد كه دولت فيليپين با دولت جديد آمريكا در راستاي تقويت همكاريهاي منطقهاي حركت كند.
وزارت خارجه روسيه نيز پس از انتخاب اوباما به عنوان رييس جمهور جديد آمريكا در بيانيهاي اعلام كرد: به دنبال پيروزي اوباما در اين انتخابات، مسكو انتظار دارد نگرش جديدي در روابط روسيه - آمريكا ايجاد شود.
گريگوري كاراسين معاون وزير خارجه روسيه گفت: هر كسي حق اين را دارد كه انتظار نگرش جديدي از آمريكا در مورد تمامي مسائل مهم دنيا از جمله روابط اين كشور با روسيه را داشته باشد.
اتحاديهي عرب نيز به رهبري عمرو موسي از اوباما خواست كه براي پايان مناقشه اسراييل - فلسطين هر چه سريعتر وارد عمل شود.
عمرو موسي ضمن استقبال از نتايج انتخابات آمريكا گفت كه اين نتيجه نقطه عطفي براي آمريكا واقدامات در راستاي ايجاد صلح در خاورميانه خواهد بود.
مانموهان سينگ نخست وزير هند نيز به اوباما به خاطر پيروزي فوقالعادهاش در انتخابات رياست جمهوري آمريكا تبريك گفت و تصريح كرد كه با حضور اوباما در راس قدرت روابط هند - دهلي نو قويتر خواهد شد.
وي همچنين از اوباما دعوت كرد كه در اولين فرصت به هند سفر كند.
آنگلا مركل صدر اعظم، فرانك والتر اشتاينماير وزير امور خارجه و هورست كوهلر رييس جمهور آلمان ضمن ابراز تبريك به باراك اوباما بر ادامهي روابط نزديك آلمان وآمريكا تاكيد كردند و به وي اطمينان دادند كه همكاريهاي دو جانبهي آلمان و آمريكا در دوران رياست جمهوري باراك اوباما نيز بيش از پيش تقويت خواهد شد.
آنگلا مركل ضمن دعوت از اوباما براي بازديد هر چه زودتر از آلمان تاكيد كرد: من اطمينان دارم كه ما در سايهي روابط تنگاتنگ با آمريكا و اروپا قادر خواهيم بود كه با خطرات و ريسكهاي جديد مقابله كرده و بر آنها پيروز شويم.
هورست كهلر رييسجمهور آلمان نيز ضمن تبريك به باراك اوباما اظهار داشت: آمريكا در رويارويي با چالشهاي بزرگي قرار گرفته است، نه تنها چالشهايي براي كشورش بلكه به طور كلي براي دنيا آمريكا ميتواند در اين زمينه روي شريك مطمئن و دوست طولاني مدت خويش حساب كند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-