تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850324404




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با تروریسم تكفیری در ایران چه كنیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: با تروریسم تكفیری در ایران چه كنیم؟
پس از برملا شدن هویت ایرانی داعشی‌های مهاجم به تهران، تب نگرانی‌های اجتماعی نسبت به تکرار این قبیل عملیات تروریستی در ایران بالا گرفته و پرسش‌هایی در مورد دلایل پیوستن برخی ایرانی‌ها به این گروه مرگ‌خواه و انجام عملیات ایرانی‌های پیوسته به آن علیه هموطنانشان مطرح می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز : بهروز مرادی - جامعه‌شناس و مدرس دانشگاه - در روزنامه «اعتماد» افزوده است: در گام نخست باید حساب اقلیت اندک ایرانیان پیوندخورده با این گروه تروریستی را از اکثریت مردمان آزاده و مداراگر سنی مذهب ایرانی جدا ساخت. عام‌سازی قومی و مذهبی همواره کاری است ناصواب و غیرمنصفانه. سنت جامعه‌شناسی چنین اقتضا می‌کند که فارغ از قضاوت پیشاتحقیقی، به بررسی عوامل مؤثر بر بروز یک پدیده یا رخداد اجتماعی پرداخته شود.


در مقام فرضیه‌سازی، عوامل مختلفی ممکن است به ذهن جامعه‌شناس خطور کنند که آنها را در گرایش برخی جوانان ایرانی به این گروه زندگی‌ستیز و آمادگی عملی آنها برای انجام عملیات در ایران علیه هموطنانشان دخیل بداند از جمله: محرومیت‌های اقتصادی، محدودیت‌های فرهنگی، مشکلات اجتماعی، تبعیض‌های سیاسی و مدیریتی، بیکاری و فقر، احساس سرخوردگی و یأس جمعی، تفسیر تکفیری از قرآن، تلقی نامدارانه‌گرایانه از اسلام، حس انتقام جویی، تحت تأثیر تبلیغاتی قرار گرفتن از ایدئولوژی نفرت‌زای داعشی، احساس تعلق نداشتن به ایران به عنوان وطن، کشتن مردم را از مصادیق جهاد با مخالفان مذهبی خود دانستن، تحت تأثیر تبلیغات دشمنان ایران (همچون رژیم سعودی) قرارگرفتن و... اما با این همه نمی‌توان با اطمینان از نقش این عوامل در بروز چنین رخداد تروریستی سخن گفت، چراکه میزان و سهم هر کدام از این گزینه‌ها و سایر عوامل ذکرنشده را در ظهور چنین پدیده‌ای، تنها از طریق انجام پژوهشی پیمایشی می‌توان تعیین کرد.


این امری ضروری است که وزارت اطلاعات در چنین مواردی، اقدامات لازم را برای دستگیری و مجازات و تامین امنیت در گستره‌ای ملی انجام دهد. اما چنین رخدادهایی خاص، همزمان با اقدامات امنیتی، به پژوهش‌های پیمایشی جامعه‌شناختی نیز نیاز دارند تا بستر و زمینه‌های اجتماعی و عوامل موثر بر وقوع این کنش تروریستی به صورت مستند روشن و شناخته شود. بدین منظور پیشنهاد می‌دهم برخی از جاهایی که ممکن است گرایشی وجود داشته باشد پژوهشی پیمایشی تحت عنوان: «بررسی عوامل موثر بر گرایش برخی جوانان ایرانی به گروه داعش»، تامین مالی و انجام شود. حتی وزارت اطلاعات می‌تواند کارفرمای این پروژه پژوهشی باشد و نتایج آن را کارشناسان آن به‌طور محرمانه رویت کنند و مورد استفاده قرار دهند.


البته نتایج آن لازم است برای اقدامات مقتضی در اختیار سایر دستگاه‌های اجتماعی ذی‌ربط نیز قرار گیرد. این پژوهش راه را برای شناخت عوامل دخیل در چنین رخدادهایی هموار می‌کند و از پی آن مهار و مدیریت و مقابله ریشه‌ای با عوامل زمینه ساز و ایجادکننده آن را ممکن می‌سازد. مقابله امنیتی با چنین رخدادهایی اگرچه لازم است، اما رویکردی است ناکافی و ستیزه‌ای است تنها با تظاهرات عینی این کنش تروریستی. مقابله صرف امنیتی و نظامی حتی می‌تواند آتش حس انتقام‌جویی را شعله‌ور نگه دارد، چرخه خشونت تولید کند و به واکنش‌های تروریستی کور جدید دامن بزند.


خشکاندن ریشه تروریسم تکفیری، مستلزم همکاری‌های چندجانبه‌ای و از جمله انجام پژوهش‌های پیمایشی جامعه شناختی، همزمان با اقدامات امنیتی و نظامی است تا از ظرفیت‌های علوم اجتماعی برای مدیریت بنیادین و مهار پایدار زمینه‌های اجتماعی این پدیده نفرت‌انگیز بهره بایسته و شایسته برده شود.








۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن