واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئیس دفتر طب سنتی وزارت بهداشت از آغاز ارائه خدمات طب سنتی در نظام سلامت از ابتدای اسفند ماه خبر داد و گفت : در این راستا در گام نخست این برنامه به صورت آزمایشی در 9 استان و در مجموع در هزار خانه بهداشت، عملیاتی شده است .
به گزارش تراز ، رئیس دفتر طب سنتی وزارت بهداشت از آغاز ارائه خدمات طب سنتی در نظام سلامت از ابتدای اسفند ماه خبر داد و گفت : در این راستا در گام نخست این برنامه به صورت آزمایشی در 9 استان و در مجموع در هزار خانه بهداشت، عملیاتی شده است .
از حدود یک سال پیش تدوین محتوای آموزش ارائه خدمات طب سنتی برای بهورزان و مربیان بهداشت وپزشکان عمومی دردستورکار معاونت طب سنتی و معاونت بهداشت وزارت بهداشت قرار گرفت که پس از توافق اولیه ؛ از تیرامسال و در گام اول اجرای آزمایشی طرح ورود طب سنتی به نظام سلامت ؛ کار آموزش مربیان وبهورزان وپزشکان را آغاز کردیم.در گام دوم ؛ فاز محیطی طرح را از اسفند اجرایی کرده ایم که طی آن بر اساس جلساتی که با معاونت های بهداشتی 9 دانشگاه در شهرهای 9 استان از جمله قم ، مشهد ،گرگان ، ساری ، شیراز ،کاشان ، همدان وشهر دماوند داشته ایم، برنامه ادغام طب سنتی در نظام سلامت وارائه خدمات طب سنتی درهزار خانه بهداشت آغاز شده است.
وی با بیان این که اجرای آزمایشی این طرح تا خرداد96 به پایان می رسد ،تصریح کرد : با اتمام مرحله آزمایشی ،پس از بررسی و بازنگری طرح و رفع اشکالات احتمالی، طرح را به صورت فراگیر در کل خدمات نظام سلامت و در تمامی استان ها پیاده سازی می کنیم که در این صورت طب سنتی در نظام سلامت کشور ادغام خواهد شد .یوسفی معاون توسعه سلامت دفتر طب سنتی وزارت بهداشت نیز در گفتوگو با ایسنا درباره نحوه ارائه خدمات طب سنتی گفت:هنوز برای خانهها، مراکز بهداشتی و مراکز جامع سلامت، ارائه خدمات طب سنتی از لحاظ محتوایی غریب است و از لحاظ شکلی نیز در مجموعه وظایف آن ها تعریف نشده است. به همین دلیل به این جمع بندی رسیدیم که در گام اول به صورت آزمایشی در 9 استان و در مجموع درهزار خانه بهداشت، این برنامه را اجرا کنیم.
در همین راستا بهورزان و تعدادی از پزشکان عمومی نیز آموزش دیدند.به گفته یوسفی، بر اساس برنامهریزیهای وزارت بهداشت، اجرای آزمایشی این خدمات تا خرداد سال آینده به اتمام میرسد و گام دوم برنامه آغاز و استانهای تحت پوشش افزایش داده میشود.وی نحوه فعالیت بهورزان و پزشکان عمومی در حوزه طب سنتی را تشریح کرد و گفت: بهورزانی که در شبکه بهداشت ودرمان و مراکز جامع سلامت این خدمات را ارائه میکنند، بیشتر توصیههایی در زمینه نوع مواد غذایی و میوهها برای جلوگیری از بیماری ارائه می کنند. گام دوم آموزشها که ارائه خدمات درمانی توسط پزشکان عمومی است نیز به مسائل کاربردی و تشخیص و درمان بیماریها با داروهای گیاهی و روشهای طب سنتی میپردازد. همچنین به دلیل تعداد ناکافی پزشکان متخصص طب سنتی، این گروه از پزشکان در سطوح بالاتر ارائه خدمت میکنند و بیشتر در شهرهای بزرگ و مراکز استانها مستقر هستند.
وی افزود:خدمات طب سنتی که در بستههای درمانی از سوی پزشکان عمومی آموزش دیده، ارائه میشود، بر اساس 3محور درمان با استفاده از تغییر سبک زندگی، داروهای گیاهی و استفاده از برخی روشهای ساده درمانی مانند ماساژ ، حجامت و ... است. هزینه این خدمات نیز در قالب بسته خدماتی که در بلوکهای بهورزی تعریف شده، دریافت میشود.
منبع: خراسان
زمانبندی انتشار: 2 اسفند 1395 - 09:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]