واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
آمریکا به استفاده از اورانیوم ضعیفشده در حمله به سوریه اعتراف کرد یک سخنگوی ارتش آمریکا تائید کرد که این کشور در حمله به سوریه از مهمات حاوی اورانیوم ضعیفشده استفاده کرده است.
به گزارش فرهنگ نیوز، نشریه «فارین پالیسی» در گزارشی تحقیقی از استفاده نیروی هوایی آمریکا از اورانیوم ضعیفشده در عملیاتهایش در سوریه خبر داد.
بنا بر این گزارش، مقامات آمریکایی تائید کردهاند که در دستکم دو حمله که اواخر سال 2015 علیه تانکرهای نفتی داعش در سوریه صورت گرفته، از مهمات حاوی اورانیوم ضعیفشده استفاده شده است.
این در حالی است که پیشتر آمریکا اطمینان داده بود که در عملیاتهای جاری در عراق و سوریه از چنین مهماتی استفاده نکرده و نمیکند. این اولین مورد تائید شده از استفاده از اورانیوم ضعیفشده، پس از حملات سال 2003 آمریکا به عراق است.
در حملات سال 2003، صدها بار از این مهمات استفاده شد و اکنون عراقیها همچنان با تبعات زیستمحیطی و انسانی آن حملات دست و پنجه نرم میکنند.
«جاش جاکوئز» سخنگوی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در منطقه به دو پایگاه «ایروارز» و «فارین پالیسی» گفته است که در حملات تاریخ 16 و 22 نوامبر 2015، جمعا 5265 گلوله 30 میلی متری حاوی اورانیوم ضعیفشده از جنگنده A-10 ارتش آمریکا شلیک شده و حدود 250 وسیله نقلیه را در صحرایی در شرق سوریه نابود کرده است.
واشنگتن میگوید این مهمات قابلیت نفوذ بیشتری داشته و برای مقابله با تجهیزات ضدزره به کار گرفته میشوند، با این حال پنتاگون پیش از این گفته بود که برای هدف قرار دادن تجهیزات داعش نیاز به استفاده از چنین مهماتی نیست.
دولت عراق در سال ۲۰۱۴ به شدت از تبعات زیستمحیطی و انسانی این مهمات ابراز نگرانی کرد و از سازمان ملل خواست در رابطه با اثرات حملات سال ۲۰۰۳ آمریکا تحقیق کند.
واشنگتن اعلام کرده که حملات اخیر، مواضع داعش در دیرالزور سوریه را هدف قرار داده است. با وجود اینکه این مناطق در مرز عراق واقع شدهاند، اما پنتاگون تاکید کرده که این حملات به سوریه محدود بوده و در عراق دیگر از این مهمات استفاده نشده است.
اولین بار در ماه اکتبر بود که پایگاه IRIN News استفاده آمریکا از اورانیوم ضعیفشده در سوریه را گزارش کرد، اما در آن زمان پنتاگون این خبر را رد کرد. اما بعدا به دلیل تناقض در گزارشهای مختلف مقامات وزارت دفاع آمریکا، واشنگتن مجبور به پذیرش این مسئله شد.
اورانیوم ضعیفشده، پسماند غنیسازی اورانیوم ۲۳۵ است و هرچند که تشعشع آن کمتر از اورانیوم طبیعی است، اما همچنان مادهای سمی به شمار میآید. آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا این ماده را در صورت ورود به بدن، مادهای خطرناک توصیف کرده است. این ماده از طریق استنشاق در مناطق مورد حمله، ممکن است وارد بدن افراد شود.
«داگ ویر» رئیس ائتلاف بینالمللی ممنوعیت تسلیحات اورانیومی در این باره گفته است: «استفاده از مهمات اورانیوم ضعیفشده علیه نفتکشها را به سختی میتوان از لحاظ نظامی توجیه کرد، چراکه به گفته ایالات متحده، این مهمات برای هدف قرار دادن اهداف زرهی است. روشن است که نفتکشها زرهی نیستند و با جایگزینهای غیراورانیومی هم می شد مأموریت را انجام داد.»
«ویم زویئننبرگ» محقق ارشد موسسه غیردولتی «پاکس» هلند میگوید: «چه بر سر خودروهایی که نابود شده، خواهد آمد؟ معمولا اینها به مراکز بازیافت قراضه منتقل میشوند و قطعات و تجهیزات ارزشمند آنها برداشته شده و اسقاط میشوند. این امر، کارگران مراکز اسقاط و به احتمال فراوان غیرنظامیان محلی را در معرض تشعشع قرار میدهد.»
منبع: فارس
95/11/26 - 19:14 - 2017-2-14 19:14:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]