تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، تاج سوره‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817371871




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هنگام مواجه با مسمومیت دارویی چه کنیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



هنگام مواجه با مسمومیت دارویی چه کنیم؟
مشاور مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو گفت: مسمومیت دارویی در قشرهای خاص مثل کودکان و سالمندان بیشتر روی می دهد،
روز نو : دکتر امير بقایی، مشاور مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو در گفتگو با برنامه «فراسو» شبکه رادیویی سلامت علت مسمومیت های دارویی را ناخواسته و سهوی دانست و افزود: ممکن است خطای پزشکی باشد یعنی دوز صحیح رعایت نشود یا خطای داروخانه و خطای بیمار باشد که دارو را به اشتباه بخواند و مصرف کند و چهارمین علت نیز تداخلات دارویی است.
وی با بیان اینکه مصرف دارو تا زمان تاریخ انقضاء قابل مصرف است، ادامه داد: حتی اگر یک روز از تاریخ انقضای دارو گذشته باشد، نباید مصرف شود. اگر تاریخ انقضاء دارو سپری شود، به احتمال بسیار زیاد تاثیر زیادی بر بیماری ندارد و همچنین ماده تجزیه و تبدیل به ماده ای که اثر درمانی ندارد و می تواند مشکل مسمومیت ایجاد کن، می شود.
بقایی در ادامه با بیان اینکه مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم با شماره تلفن 1490 پاسخگوی سوالات شهروندان در رابطه با عوارض و نحوه مصرف آنها است، گفت: همچنین این سامانه جوابگوی موارد مسمومیت دارویی هم می باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که به نظر شما داروهای گیاهی و مکمل ها، عوارض دارویی یا تداخلات دارویی ایجاد می کنند؟، افزود: بله، در این مورد افراد با داروساز یا سامانه 1490 مطرح کنند. البته اگر در کسی مصرف دارو مشکل ایجاد نمی کند، می تواند مصرف کند.
مشاور مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بعضی از داروها را می توان با هم مصرف کرد و برخی داروها را نمی توان همزمان با هم مصرف کرد، ادامه داد: به علت ایجاد تداخلات دارویی، نباید برخی داروها را همزمان با هم مصرف کرد؛ چون برخی داروها بر سطح جذب داروی دیگر اثرگذاشته و باعث افزایش و یا کاهش جذب می شوند. دوم اینکه بعضی داروها بر متابولیسم کبدی داروی دیگر اثر می گذارند. چون کبد، داروها را دفع می کند و ممکن است دارویی تجویز شود که بر داروهای قبلی، اثر تقویت کننده داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه اگر دارو در شرایط استاندارد مخصوص خودش نگهداری شود تا تاریخ انقضاء قابل مصرف است، تصریح کرد: به طور معمول روی جلد یا جعبه دارو تاریخ انقضا درج می شود. که یا بر اساس روز- ماه و سال عنوان شده است و یا بر اساس ماه و سال درج می شود که البته این دارو تا آخرین روز آن ماه قابل مصرف است.
بقائی در خصوص بروز تهوع بعد از مصرف دارو بیان کرد: در اثر مصرف بعضی از داروها ممکن است تهوع ایجاد شود. دارویی که تهوع ایجاد می کند را فرد باید بعد از وعده ناهار یا شام استفاده کند؛ اما اگر تهوع بعد از گذشت چند هفته از مصرف دارو ایجاد شود، با پزشک مشورت کند شاید به مسمومیت ربط داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه از لحاظ سنی در قشرهای خاص مثل کودکان و سالمندان مسمومیت دارویی بیشتر روی می دهد، گفت: کودکان به علت کنجکاو بودن، دارو را به دهان می برند و بنابراین نباید دارو در دسترس آنها باشد. در سالمندان مسمومیت دارویی زیاد است به علت اینکه تداخلات دارویی در این قشر زیاد است. گاهی هم این مساله مربوط می شود به فراموشی که یادش نیست دارو را مصرف کرده و دوباره مصرف می کند و دچار مسمومیت می شود که اطرافیان سالمند هم باید توجه کنند.
مشاور مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو در پایان اظهارداشت: در صورت بروز هر نوع مسمومیت افراد با شماره 1490 تماس بگیرند و یا با اورژانس تماس بگیرند و خودسرانه اقدام نکنند.






تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن