تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829426213




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امام: هياهوكنندگان براي «القانيان» پايمال‌كنندگان حقوق بشرند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امام: هياهوكنندگان براي «القانيان» پايمال‌كنندگان حقوق بشرند
هنوز همگان در بهت و ماتم حادثه تلخ آتش‌سوزي و فروريختن ساختمان پلاسكو بودند كه عناصري...
نویسنده : سمانه صادقي 


هنوز همگان در بهت و ماتم حادثه تلخ آتش‌سوزي و فروريختن ساختمان پلاسكو بودند كه عناصري فرصت‌طلب سعي كردند ذهن‌ها را به سمت اعدام‌هاي اول انقلاب و به‌خصوص اعدام حبيب‌الله القانيان سازنده و صاحب اوليه ساختمان پلاسكو بكشانند و به اصطلاح از اين نمد كلاهي ببافند. اين سودجويان تلاش كردند با بيان خدمات القانيان چهره وي را تطهير كنند. غافل از اينكه مردم ايران با گذشت اين 35 سال هيچ‌گاه جنايات سران و سرسپردگان رژيم گذشته را فراموش نكرده‌اند و نخواهند كرد.
 
با پيروزي انقلاب اسلامي و تشكيل دولت موقت به رياست مهندس مهدي بازرگان تلاش براي دستگيري جنايتكاران رژيم منفور پهلوي نيز آغاز شد. خلعتبري و پاكروان از جمله «جنايتكاران رژيم منفور پهلوي» و «مفسدين في‌الارضي» بودند كه توسط آيت‌الله خلخالي حاكم شرع، در زندان قصر محاكمه و اعدام شدند. اما قلع و قمع اينان كه پيش از اين از دوستان و متحدان امريكا به شمار مي‌رفتند بر خط مشي واشنگتن براي تعامل با جناح «ميانه‌رو» جمهوري اسلامي تأثيري نداشت.
سياست واشنگتن را‌‌‌‌ همان فرداي سقوط حكومت پهلوي، كار‌تر در دفتر خاطراتش ثبت كرده است. او مي‌نويسد: «نزديكان بازرگان بسيار مفيد بوده‌اند، از سفارت محافظت كرده و ژنرال (فيليپ) گست را نجات داده‌اند، پيام مي‌فرستند كه مي‌خواهند روابط خوب را ادامه بدهند. به كاركنان سفارت دستور داده شد كه با احتياط جلو بروند و رابطه بهتر با دولت جديد را پيگيري بكنند.» در راستاي بهبود روابط با دولت جديد ايران مقامات وزارت خارجه در واشنگتن به اين فكر مي‌افتند كه كاردار امريكا پيش از ترك ايران، به ديدار امام خميني در قم برود.
هنري پركت، رئيس سابق بخش ايران در وزارت خارجه امريكا در مصاحبه‌اي مي‌گويد:‌«كاردار مي‌خواست كه ايران را ترك كند. بنابراين مي‌توانست پيش از ترك كشور پيش خميني برود و انتقاد‌هايش را بشنود. بعد ما مي‌توانستيم با اعزام سفير جديدي روابط را از نو شروع كنيم. اين نقشه ما بود اما هرگز فرصت اجرايش را پيدا نكرديم.»
نقشه آقاي پركت و همكارانش كه به گفته وي به اطلاع دولت مهندس بازرگان نيز رسيده بود، با صدور و اجراي حكم اعدام حبيب‌الله القانيان از سوي آيت‌الله صادق خلخالي و موضع‌گيري سناي امريكا در واكنش به آن در ارديبهشت ۵۸ نقش برآب شد.
 
 اما حبيب‌الله القانيان كه بود

حبيب‌الله القانيان از سرمايه‌داران بزرگ ايراني- يهودي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي، متولد 1288 هجري شمسي در محله عودلاجان است. وي فرزند خياطي به نام بابايي بود كه پس از جنگ جهاني دوم امتياز فروش لباس نيروهاي متفقين را به‌دست آورد و از اين راه به ثروت قابل توجهي دست يافت. بابايي هفت پسر به نام‌هاي نجات‌الله، عطاءالله، حبيب‌الله، صيون، داوود، جان و نصرالله داشت كه از ميان آنها حبيب‌الله براي آنكه زودتر وارد بازار كار شود در نوجواني ترك تحصيل مي‌كند و در هتل گيلان نو دايي‌اش مشغول به كار مي‌شود و سرمايه‌اي از اين راه به‌دست مي‌آورد. حبيب‌الله پس از آن در بازار با برادرانش به كار تجارت مي‌پردازد و طي سفري كه به امريكا دارد با صنعت جديد پلاستيك‌سازي آشنا شده، اين صنعت را با خود به ايران مي‌آورد و همراه برادرانش در سال 1337 شركت پلاستيك‌سازي و متعاقب آن ساختمان پلاسكو و سپس، صنايع پروفيل و ساختمان آلومينيوم را تأسيس مي‌كند. به همين خاطر حبيب‌الله القانيان را از پيشگامان صنايع پلاستيك و آلومينيوم ايران مي‌ناميدند. هرچند وي ساختمان‌های پلاسكو و آلومينيوم را پيش از انقلاب اسلامي به هژبر يزداني فروخت اما حبيب‌الله علاوه بر دو ساختمان پلاسكو و آلومينيوم كه مرتفع‌ترين و مدرن‌ترين برج‌هاي ايران به شمار مي‌رفتند (البته بعد از ساختمان هشت طبقه‌اي كه مهندس خانشقاقي ساخت)، برج شيمشون و ساختمان بورس الماس اسرائيل در شمال تل‌آويو را نيز همراه برادرانش ساخت. او از لوازم خانگي گرفته تا در برج‌سازي سرمايه‌گذاري‌هاي كلاني داشت و همچنين 20 سال عضو اتاق بازرگاني و صنايع ايران بود. اما همين سرمايه‌گذاري‌هاي علني در اسرائيل و مراوده با مقامات اسرائيلي همچون موشه دايان و آبا ابان كه در دوران حكومت شاه آزاد بود، بعد از انقلاب به قيمت جانش تمام شد.
گفته مي‌شود حبيب‌الله القانيان در سال ۱۹۳۶ ميلادي با دختردايي خود، ماه‌سلطان ملقب به نيكخواه ازدواج مي‌كند و حاصل ازدواج حبيب‌الله و ماه‌سلطان سه پسر به نام‌هاي كارمل، سينا و فريدون و يك دختر به نام مهناز است. شرلي، دختر داوود و برادرزاده حبيب‌الله القانيان، در مصاحبه‌اي سرگذشت برادران القانيان را چنين توضيح داده است: «جان القانيان كه هميشه در نيويورك زندگي كرد و در همان شهر درگذشت. داوود القانيان (پدر شرلي) در تهران زندگي مي‌كرد و بعد از انقلاب به لندن نقل مكان كرد و در همين شهر درگذشت. نورالله القانيان كه هميشه در نيويورك زندگي كرد و همانجا درگذشت. حبيب‌الله القانيان كه در ايران زندگي مي‌كرد و كمي بعد از انقلاب اعدام شد. نجات‌الله القانيان كه در تهران زندگي مي‌كرد و بعد از انقلاب به لس‌آنجلس نقل مكان كرد و در همانجا درگذشت. صيون القانيان كه در تهران زندگي مي‌كرد و بعد از انقلاب به لس‌آنجلس نقل مكان كرد و اكنون در همان شهر زندگي مي‌كند. عطاءالله القانيان كه در تهران زندگي مي‌كرد و بعد از انقلاب به لس‌آنجلس نقل مكان كرد و اكنون در همان شهر زندگي مي‌كند.»
 
سفر رفيق خوش‌خيال موشه دايان به ايران

حدود دو هفته پيش از پيروزي انقلاب حبيب‌الله القانيان جهت شركت در جلسه‌اي بازرگاني از امريكا به ايران سفر مي‌كند اما به خاطر اين بازگشت مورد اعتراض دوستانش در جلسه «جامعه روشنفكران يهودي ايران» قرار مي‌گيرد. القانيان كه مشخص نيست خيالش از چه بابت آسوده بوده در پاسخ به اعتراض دوستانش مي‌گويد: «چه كسي به من كار دارد؟ من در اين سن، زنم هم فوت شده، بچه‌هايم هم كه با من نيستند. ترجيح مي‌دهم جايي باشم كه با خود مردم باشم.» اما اين خوش‌خيالي چندان دوام نمي‌آورد و وي در روز ۲۷ بهمن ۱۳۵۷ توسط نيروهاي انقلابي دستگير و به زندان قصر منتقل مي‌شود.

  تلاش براي نجات القانيان

با اعلام خبر دستگيري حبيب‌الله القانيان موج وسيعي از حاميانش در امريكا و اسرائيل براي نجات جان وي به راه مي‌افتد. خاخام‌هاي ارشد و فعالان يهودي براي آزادي القانيان فعاليت بسيار كرده و به هر دري مي‌زنند. آنان حتي با آيت‌الله طالقاني صحبت كرده و از وي نامه‌اي با اين مضمون مي‌گيرند كه اين پيرمرد ۷۰ ساله فردي خير بوده و خدمات زيادي به جامعه كرده است، اما باز هم راه به جايي نمي‌برند. سپس به سراغ هاني الحسن، نماينده سازمان آزاديبخش فلسطين در تهران و چهره‌هاي روحاني مانند آيت‌الله منتظري، آيت‌الله محمد بهشتي و آيت‌الله مهدوي‌كني مي‌روند و ايشان را واسطه مي‌كنند. كامران بروخيم يكي از اعضاي جامعه روشنفكران يهودي ايران در اين رابطه گفته است: «ما مطمئن بوديم كه آقاي القانيان اعدام نخواهد شد.» حال چه كساني و چطور چنين اطميناني را به «جامعه روشنفكران يهود در ايران» داده‌اند كه حبيب‌الله القانيان اعدام نخواهد شد، نكته‌اي است تأمل‌برانگيز!
 
 اعلام و اجراي حكم اعدام به فاصله يك روز

 اما آيت‌الله خلخالي وقعي به اين واسطه‌گري‌ها نمي‌نهد و حبيب‌الله القانيان را با توجه به مدارك موجود در پرونده كه همانا اسناد ساواك است، در روز چهارشنبه 19 ارديبهشت ماه ۱۳۵۸ محاكمه و حكم به اعدامش مي‌دهد. مهم‌ترين جرائم حبيب‌الله القانيان در دادگاه انقلاب اسلامي عبارتند از: «دوستي با دشمنان خدا و دشمني با دوست خدا، جاسوسي به نفع دولت غاصب صهيونيستي اسرائيل، جمع‌آوري كمك و اعانه به نفع اسرائيل و ارتش آن كشور به خاطر بمباران كردن فلسطين و ملت مسلمان عرب، بهره‌گيري از خلق و صرف درآمد در راه ضد اسلام و خلق، فساد در روي زمين به‌صورت از بين بردن منابع اقتصادي و نابودي جامعه، سد راه خدا و سد راه تكامل ارزش‌هاي انساني اسلامي و معاونت در كشتار بي‌رحمانه هر روزه برادران مبارز فلسطيني.» هرچند وي تمام اتهامات را رد و با بيان اينكه شاه را طاغوت مي‌دانسته و در رژيم گذشته با اميرعباس هويدا اختلاف داشته از دادگاه تقاضاي عفو مي‌كند، اما مدارك موجود در پرونده القانيان بيانگر آن است كه او نه تنها به اسرائيل به طور مستقيم و غير‌مستقيم كمك مالي مي‌كرده بلكه از سرمايه‌داران كليمي ايران به طور جدي مي‌خواسته كه در اسرائيل سرمايه‌گذاري كنند. در پايان تمام اموال حبيب‌الله القانيان و خانواده‌اش به نفع «مستضعفين» مصادره و حكم اعدام وي در بامداد ۲۰ ارديبهشت در زندان قصر اجرا مي‌شود. ناگفته نماند كه در اين تاريخ جنايتكاران ديگري از رژيم پهلوي نظير رحيم علي خرم، سپهبد ابوالحسن سعادتمند، دكتر محمد بقايي يزدي(پزشك ويژه ساواك) و دو تن از سرپرست‌هاي كميته مشترك به نام‌هاي جعفر شكروي و محمد فلاح نيز در زندان قصر محاكمه و حكم اعدامشان داده مي‌شود.

  صدور نخستين قطعنامه حقوق بشر

اما ماجرا بدين جا ختم نمي‌شود، كاخ سفيد و كنگره امريكا كه مدت‌ها به اعدام‌‌هاي اوايل انقلاب واكنشي نشان نداده بودند، با اعلام خبر تيرباران حبيب‌الله القانيان سريع عكس‌العمل نشان مي‌دهند. اين واكنش كنگره امريكا در قبال اعدام القانيان سبب شد كه همگان متوجه اهميت و جايگاه اين سرمايه‌دار بزرگ براي اسرائيل و امريكا شوند. از اين رو به فاصله يك روز پس از اعدام القانيان، پيش‌نويس نخستين قطعنامه حقوق بشري عليه ايران در مجلس نمايندگان امريكا تهيه شد و هشت روز بعد در مجلس سناي امريكا به تصويب رسيد. البته تصويب اين قطعنامه نمادين براي كاخ سفيد جنبه الزام‌آور نداشت اما سبب غافلگيري دولت كار‌تر و لغو برنامه سفر قريب‌الوقوع سفير جديد امريكا «واتلركاتلر» به تهران شد. از طرفي به خاطر آن كه اين سرمايه‌دار معروف رئيس انجمن كليمي‌هاي ايران، مؤسس صندوق ملي و كميته فرهنگي كليميان بود، خاخام‌هاي يهود نيز در برابر دستگيري و اعدام وي موضع گرفتند. در واقع نخستين جرقه‌هاي متهم كردن حكومت ايران به يهود‌ستيزي مرهون همين دوره است.
 
مفاد قطعنامه‌حقوق بشري عليه ايران

در پيش‌نويس قطعنامه ‌سناي امريكا به صراحت از القانيان نامي برده نمي‌شود، اما از «محاكمات سري» و «اعدام‌هاي فوري» در ايران ابراز انزجار و آن را مغاير اصول عدالت و ارزش‌هاي انساني توصيف و از فرمان امام خميني مبني بر محدود شدن حكم اعدام به موارد قتل استقبال مي‌شود. اين پيش‌نويس با اشاره به اظهارات آيت‌الله خلخالي كه ترور شاه و خانواده‌اش را آزاد اعلام كرده بود، تأكيد داشت كه سنا با هرگونه تلاش براي ارتكاب اقدامات «مجرمانه» و «تروريستي» در خاك امريكا مقابله خواهد كرد. ناگفته نماند كه پيش‌نويس قطعنامه‌حقوق بشري عليه ايران را جاكوب جاويتس سناتور جمهوريخواه يهودي ايالت نيويورك كه با شاه مخلوع ايران هم رابطه گرمي داشته، هشت روز پس از اعدام القانيان، براي رأي‌گيري به صحن مجلس سنا مي‌رساند.
 
پاسخ امام به قطعنامه حقوق بشر امريكا

با تصويب نخستين قطعنامه حقوق بشري عليه جمهوري اسلامي ايران در مجلس سناي امريكا، امام خميني روز 25 ارديبهشت ۱۳۵۸ در ديداري كه با اعضاي هيئت بازرگانان ايراني در قم دارد، مي‌فرمايند: «. . . البته آنهايي كه منافع خودشان را در خطر مي‌بينند يا منافع ارباب‌هاي خودشان را، از اين نهضت به هر صورتي كه باشد شكايت دارند و با هر توطئه‌اي مي‌خواهند اين نهضت را خاموش كنند. گاهي به بهانه «حقوق بشر» از اين اعدام‌هايي كه در ايران شده است انتقاد مي‌كنند و اين را يك امر خشونت‌آميز مي‌دانند. اينها در ايران نبودند ببينند چه شد و در 50 سال و بيشتر بر ايران چه گذشت و بر جوان‌هاي ما اخيراً چه گذشت.... اين براي حقوق بشر است. خب، اين بشر حق دارد، آن بشر هم حق دارد. اين بشر سلامت اين را سلب كرده است، حقِّ اين است كه سلامت او را سلب كند. اين بشر يكي را كشته است، حق ورثه او اين است كه او را بكشند. ما ورثه را پيدا نكنيم، حق حاكم است كه او را بكشد. تا حالا اين عده- را كه كم هم بودند؛ چيز زيادي نبودند... دادگاه‌هاي انقلابي كشته‌اند. اينها براي احقاق حقوق بشر اينها را كشته‌اند. اينهايي كه ادعاي حقوق بشر مي‌كنند و براي «القانيان» هياهو مي‌كنند يا براي «هويدا» هياهو مي‌كنند، اينها هستند كه حقوق بشر را پايمال دارند مي‌كنند.
اين هويدا 13 سال تقريباً نخست‌وزير بود و تمام جنايات گردن نخست‌وزير است. ما هر نخست‌وزيري كه در آن عصر [منصوب‌] شده، اگر پيدا كنيم مثل شريف امامي، مثل بختيار  محكوم به قتلند اينها. بختيار خودش اقرار كرد كه به امر من قتل واقع شد. اينها عامل قتلند به اين طور كه وادار كردند به قتل عام. . . . ما براي حقوق بشر اين كار را داريم انجام مي‌دهيم. و اين جمعيتي كه صدا بلند مي‌كنند كه حقوق بشر، حقوق بشر، اينها عمال استعمارند. اصلِ اين جمعيت‌هايي كه در امريكا، يا در جاهاي ديگر، درست شده است به عنوان جمعيت «حقوق بشر»، جمعيت كذا و كذا، اينها را همه- آنها درست كرده‌اند براي اينكه حقوق بشر را ضايع كنند. اين همه خيانت اين مرد نانجيب به ايران كرده است و اين همه قتل و غارت كرده است، حالا كه مي‌گويند اين بايد به قتل برسد. حالا هم كه حكمي صادر نشده براي قتل محمد‌رضا، لكن صادر مي‌شود. اگر ما پيدايش بكنيم، بايد كشته بشود. اينهايي كه مي‌گويند حقوق بشرحالا صدايشان درآمده و اظهار تاسف مي‌كنند! البته امريكا بايد اظهار تاسف بكند؛ براي اينكه محمدرضا يك نوكر بسيار خوبي براي امريكا بود كه همه منافع ما را به كام امريكا كرد! ايران را فقير كرد و همه را داد به امريكا و به رفقاي آن. آن البته بايد اظهار تأسف بكند. البته بايد اسرائيل اظهار تأسف بكند از مرگ «القانيان»؛ براي اينكه القانيان يك مردي كه اين قدر جنايت كرده در اينجا و اين قدر خيانت كرده و اموال اين ملت را به اسرائيل داده، آن البته بايد اظهار تأسف بكند! لكن بايد واقعيت را ببينيم چيست. آيا واقعيت اين است كه ما داريم حقوق بشر را ضايع ‌مي‌كنيم؟»
امام خميني همچنين در ديدار ديگري كه روز 29 ارديبهشت ماه با نمايندگان عشاير ـ اهالي نيريز فارس ـ نمايندگان ستاد نيروي هوايي دارد نيز مي‌فرمايد: «. . . در يكي، دو روز پيش از اين، در روزنامه بود كه سناي امريكا به اتفاق آرا اين اعدا‌م‌هايي كه در ايران شده است محكوم كردند. آن هم كه طرح داده يكي از دوستان اسرائيل است و خودش هم از صهيونيست‌هاست خب، معلوم است كه سناي امريكا بايد محكوم كند ما را؛ شكي ندارد! ما مي‌دانيم كه اينها ما را محكوم مي‌‌كنند. دولت امريكا هم ما را محكوم مي‌كند، منتها حرفش را نمي‌زند. مجالس امريكا هم ما را محكوم مي‌كنند. براي اينكه آن داغي كه به دل امريكا وارد شده است به واسطه اين نهضت به دل هيچ كس وارد نشده است!... گفته بودند چنانچه اگر اين اعدام‌ها ادامه پيدا كند، در روابط ايران با امريكا يك قدري خطر مي‌افتد. الهي كه خطر بيفتد. ما روابط با امريكا را مي‌خواهيم چه بكنيم؟ روابط ما با امريكا روابط يك مظلوم با ظالم است. روابط يك غارت شده با يك غارتگر است. ما مي‌خواهيم چه كنيم؟ ‌آنها ميل دارند كه با ما رابطه داشته باشند. آنها احتياج دارند كه با ما رابطه داشته باشند. ما چه احتياجي به امريكا داريم. اين سناتوري كه اعتراض كرده است به اين اعدام اصلاً نمي‌تواند ادراك كند اين معنا را كه غير اين حيوانيت يك چيز ديگري هم در عالم است.»



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن