واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس با بیان اینکه امسال رکورد افزایش تولید 140 میلیون مترمکعبی در پارس جنوبی به ثبت می رسد، گفت: مجموع تولید گاز پارس جنوبی از آغاز بهره برداری تا پایان سال 94، حدود 879 میلیارد مترمکعب بوده که معادل 378 میلیارد دلار برای کشور درآمدزایی داشته است.
به گزارش ایرنا، «محمد مشکین فام » امروز (سه شنبه) در نشست خبری با تشریح آخرین وضعیت توسعه پارس جنوبی، افزود: میزان تولید گاز پارس جنوبی در سال 1392 حدود 285 میلیون مترمکعب در روز بود که بزودی با راه اندازی بخش هایی از فاز 21 به 515 مترمکعب در روز افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه امسال رکورد تولید گاز از پارس جنوبی شکسته می شود، اضافه کرد: مجموع افزایش ظرفیت تولید گاز از پارس جنوبی تا پایان امسال به 140میلیون مترمکعب می رسد که البته تاکنون 95 میلیون مترمکعب از آن محقق شده است.
سرمایه گذاری 91 میلیارد دلاری در پارس جنوبی
مشکین فام با بیان اینکه برای توسعه همه فازهای پارس جنوبی باید 91 میلیون مترمکعب سرمایه گذاری شود، گفت: 31 میلیارد دلار برای توسعه فازهای بهره برداری شده و 61 میلیارد دلار برای فازهای در دست اجرا هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس ادامه داد: 21 میلیارد دلار از این مبلغ باید تا 2 سال آینده در پارس جنوبی سرمایه گذاری شود.
وی با بیان این که چهار برابر میزان سرمایه گذاری از پارس جنوبی، درآمدزایی برای کشور فراهم می شود، گفت: در سال 94، حدود 131 میلیارد مترمکعب گاز برداشت شده که ارزش گاز تولید شده و محصولات مرتبط، 46 میلیارد دلار بوده است.
مشکین فام ادامه داد: بودجه پیش بینی شده برای پارس جنوبی در سال 95 حدود 6 میلیارد دلار بوده که در 9 ماهی که از ابتدای امسال می گذرد، حدود چهار میلیارد دلار تزریق شده است.
وی با بیان اینکه تا پایان سال 96، توسعه همه فازهای پارس جنوبی به جز فاز 11 به پایان می رسد، اضافه کرد: تاکنون 10 پالایشگاه در پارس جنوبی به بهره برداری رسیده و قرار است که سه پالایشگاه دیگر نیز ساخته شود.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس افزود: از 415 چاه تعیین شده تاکنون 258چاه و از 40 سکو نیز 25 سکو در پارس جنوبی راه اندازی شده است.
افزایش تولید میعانات گازی به 680 هزار بشکه
مشکین فام با تشریح جزئیات توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی، گفت: با تکمیل شماری از فازهای نیمه کاره، تولید گاز پارس جنوبی تا پایان امسال به 540 تا 550 میلیون مترمکعب افزایش می یابد.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس اضافه کرد: اکنون روزانه 600 هزار بشکه میعانات گازی از پارس جنوبی تولید می شود که تا پایان امسال به 680 هزار بشکه افزایش می یابد.
مشکین فام ادامه داد: با اولویت بندی فازهای نیمه کاره پارس جنوبی، امکان تمرکز منابع مالی و فعالیت در فازهایی که پیشرفت بیشتری داشتند، فراهم شد و در نتیجه توسعه آنها شتاب گرفت.
وی یادآور شد: در صورتی که همانند گذشته، اولویت بندی رخ نمی داد، موفق نمی شدیم که فاز جدیدی را به بهره برداری برسانیم.
انتقال فناوری ساخت سکوهای افت فشار از طریق توتال به کشور
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس درباره افت فشار مخزن پارس جنوبی، گفت: اکنون یک شرکت فرانسوی به عنوان مشاور بین المللی در حال بررسی افت فشار چاه های پارس جنوبی است که بر اساس نتایج به دست آمده، نسبت به طراحی و ساخت سکوهای افت فشار اقدام خواهد شد.
مشکین فام افزود: همچنین در قراردادی که با شرکت توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا می شود، ساخت سکوهایی برای مقابله با افت فشار پیش بینی شده است.
وی به انتقال تجربه ساخت سکوهای افت فشار از طریق توتال به کشور اشاره کرد و ادامه داد: قرار است از مدلی که توتال برای مقابله با افت فشار در فاز 11 استفاده می کند، الگوبرداری کرده و از آن در توسعه سایر فازها بهره بگیریم.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس به بازدید نمایندگان توتال از شرکت های سازنده سکو در ایران خبر داد و گفت: برای آماده کردن شرکت های داخلی برای ساخت سکوهای افت فشار که تاکنون تجربه ساخت آنها در کشور وجود نداشته و حدود 20 هزار تن وزن دارند، باید زیرساخت های شرکت های ایرانی ارتقا یابد.
مشکین فام درباره پرداخت پاداش به توتال بابت مشارکت در توسعه فاز 11نیز گفت: میزان پاداش به اجرای تعهدات و افزایش و نگاهداشت تولید بستگی دارد، بر این اساس در صورت کاهش تولید، پاداش این شرکت نیز کاهش می یابد.
وی اضافه کرد: پاداش توتال برای فعالیت در این میدان، برای دوره 20 ساله در نظر گرفته شده است و متناسب با افزایش و یا کاهش تولید پرداخت می شود.
تکیلف «فرزاد بی» تا پایان امسال روشن می شود
وی درباره امضای قرارداد توسعه میدان گازی «فرزاد بی» با هندی ها نیز گفت: شرکت ملی نفت متولی این موضوع است که پیگیری می شود.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس با یبان اینکه تا پایان امسال، تکلیف امضای قرارداد این میدان گازی با هندی ها مشخص می شود، افزود: ما شرط هایی را به طرف هندی درباره این میدان اعلام کرده ایم که آنها باید بپذیرند.
پرداخت200 میلیون دلار به صدرا
مشکین فام درباره پرداخت مبلغ اضافی به شرکت های پیمانکار پارس جنوبی نیز گفت: باتوجه به شرایط مساعد بین المللی، تلاش می کنیم هرچه سریعتر تجهیزات پیشرفته مورد نیاز برای توسعه فازهای پارس جنوبی را از خارج کشور تامین کنیم.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس اضافه کرد: بنابراین، به برخی شرکت ها مانند صدرا، مبلغ اضافی پرداخت کرده ایم تا نسبت به خرید تجهزات لازم اقدام کنند.
وی ادامه داد: تاکنون 140 میلیون دلار به شرکت صدرا تزریق شده که به 200 میلیون دلار افزایش می یابد تا تجهیزات مورد نیاز ساخت 10 سکو را تامین کند.
به گزارش ایرنا، پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی، ٩ هزار و ٧٠٠ کیلومتر مربع مساحت دارد که سه هزار و ٧٠٠ کیلومتر مربع آن در ایران قرار دارد.
این میدان گازی با دارا بودن 14.2 تریلیون مترمکعب ذخیره گاز، هشت درصد ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است.
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]