تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860306537
![نمایش مجدد: اصولگرایان به دنبال شبیه سازی دولت روحانی! refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
اصولگرایان به دنبال شبیه سازی دولت روحانی!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: در روزهایی که اصولگرایان در تکاپوی یافتن راهی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری 96 هستند یحیی آلاسحاق پیشنهادی به برادران راستگرایش داده است که رنگ و بوی «دولت وحدت ملی» را میدهد؛ «همنشینی اصولگرایان، اصلاحطلبان و معتدلین».
باز هم یک ایده روی میز انتخابات نشسته است، اینبار یحیی آل اسحاق طراح ایده شده است. خودش میگوید«اين ايده جديد است و حتما لازم است كه افراد صاحب نظر بنشينند و براي تقويت اين ايده جوانب را بررسي كنند.» نکته اما این است که بررسی محتوای طرحی که آل اسحاق برای انتخابات اردیبهشت ماه ارائه داده در حقیقت یک رونوشت جدید از همان طرح دولت وحدت ملی است. به یک معنا آنچه رخ داده این است که اکنون یک اصولگرای سنتی در آستانه آغاز رقابت های انتخابات ریاست جمهوری پیشنهاد یک ائتلاف میان جناحی را داده است . شاید ساده ترین تفسیر این باشد که همین حالا و در ابتدای مطلب بگوییم؛ «بخشی از اصولگرایان به دنبال شبیه سازی دولت روحانی هستند»؛ این آیا امکان پذیر است؟
داستان یک پیشنهاد
ماجرا از این قرار است که یحیی آل اسحاق در جریان یک مصاحبه گفته است؛ «بهتر است كه مجموعهاي ١١ نفره متشكل از تمامي جريانهاي سياسي اعم از اصلاحطلب و اصولگرا و معتدل كه تواناييهاي حرفهاي كافي داشته باشند و نسبت به اصول انقلاب و اقتضائات جمهوري اسلامي پايبند باشند، به عنوان تيم مديريتي قوه مجريه تعيين شوند و در معرض راي مردم قرار بگيرند. نهايتا اين افراد از بين خودشان يك نفر را به عنوان هد (head) ) و راس گروه انتخاب و با هم كار كنند. درواقع رييسجمهور به اضافه معاونانش در ايام انتخابات معرفي شوند. يكي از مهمترين ويژگيهاي اين تيم ١١ نفره بايد توانايي آنها در جلب اعتماد مردم باشد.» او در ادامه گفته است«هر فرد را طبق تخصصي كه در هر حوزه لازم است بايد انتخاب كرد؛ افرادي كه معتمد مردم باشند. اين تيم حتما بايد از نظر حرفهاي مسلط باشد. اين افراد بايد ظرفيت، تجربه، دانش و توان لازم را داشته باشند. چنين افرادي بحمدالله در كشور زياد هستند. سپس اين تعداد از بين خودشان يك نفر را انتخاب كنند و در انتخابات اعلام كنند كه فلان تيم كاري با مديريت فلان فرد در معرض راي مردم قرار ميگيرد. حداقل سود اين روش اين است كه مردم با چشم باز رده اول مديريتي كشور را انتخاب ميكنند. در اين صورت مردم فقط به يك نفر راي نميدهند. به آن فرد به اضافه ١٠ نفر از معاونينش راي ميدهند. اين روش هم اعتماد مردم، هم وحدت و هم توان كاري را بيشتر ميكند و ظرفيت بيشتري را براي حضور افراد توانا ايجاد ميكند»
مداقه و کنکاش در سخنان این چهره از طیف راست سنتی به ما می گوید این ایده، نسخه ای دیگر از طرح دولت وحدت ملی است. وقتی از سخن از همنشینی نیروهای هر دو جناح برای اداره امور کشور می شود لاجرم نمی توان برداشت دیگری از این پیشنهاد داشت. این نظر البته اولین بار نیست که در ساحت سیاست ایران مطرح می شود. گاهی برخی چهره ها آن را در قالب تشکیل جریان سوم به زبان آورده اند و گاهی برخی افراد رودربایستی را کنار گذاشته به عینه گفته اند که می توان با ائتلاف کشور را اداره کرد. اشاره به کابینه هاشمی رفسنجانی و دولت حسن روحانی برای کسانی که می خواهند ثابت کنند این ایده توان اجرایی موفقی دارد فکت خوبی است. آن ها این دولت ها را نمادی از همنشینی دو جناح برای اداره امور در سطح قدرت رسمی دانسته اند.
از ایده تا اجرا
واژه "دولت وحدت ملی" را همه به نام علی اکبر ناطق نوری می شناسند. او بود که سوم شهریور 87 در مصاحبهای "ابراز امیدواری کرده بود تا با تشکیل دولت وحدت ملی، کشور هدایت و فردی مورد قبول مقام معظم رهبری و معتقد به اصول انقلاب انتخاب شود". پس از او هاشمی رفسنجانی هم به کررات این طرح را مطرح کرد و از آرزوی خود برای تحقق آن خبر داد. این ایده البته همیشه جنجالی بوده است. همه فکر می کردند ممکن سطح رایزنی ها برای اجرای ایده آنچنان بالا باشد که در انتخابات سال 88 اجرایی شود. اما گویا سطح مخالفت ها برای اجرای آن از سطح رایزنی ها بالاتر بود. جنجال های خبری که پیرامون این ایده بالا گرفت هاشمی رفسنجانی ماجرا را اینگونه توضیح داد«این که این طرح به صورت عوامانه مطرح میشود، چیز جالبی است؛ چرا که این طرح را اول آقای ناطق نوری مطرح کرد که جزو اصلاحطلبان نیست، بعد هم آقای لاریجانی مطرح کردند که وی هم از اصلاحطلبان نیست و سپس جامعه روحانیت مبارز با خواست عسگر اولادی، باهنر و حبیبی به میدان آمد. رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «فقط وقتی آقای کرباسچی آن را قبول کرد، موج برگشت و گفتند اصلاحطلبان این را مطرح کردهاند؛ در حالی که اصلاحطلبان با این طرح مخالفند؛ زیرا این طرح معنایش این است که رییسجمهور اصولگرا و کابینه مشترک باشد، لذا طرح آقای ناطق نوری را وارونه نکنید.»
اما این طرح برای آن انتخابات هرگز مجال طرح نیافت. 3 سال گذشت و جلسات مجمع تشخیص که چهره هایی از دو جناح را در خود داشت محلی برای رایزنی ها در این مورد شد. هاشمی و ناطق نوری به ایده قدمی خود بازگشتند .علی اکبر ناطق نوری نامزدی در انتخابات را نپذیرفت و هاشمی رفسنجانی هم مجال حضور در انتخابات را نیافت حالا اجرای این طرح به عهده حسن روحانی گذشته شد . او انتخابات را برد و حالا دولتی که تشکیل داده شاید نمونه ای از همان طرح دولت وحدت ملی با حضور چهره های هر دو جناح باشد. گرچه نامی از دولت وحدت ملی بر خود ننهاد اما روحانی بارها از فراجناحی بودن دولتش سخن گفت شاید همان ویژگی که از دولت وحدت ملی انتظار می رفت.
همه مخالفان یک طرح در اردوگاه راست
نکته اما این است که هر چه اصلاح طلبان در چند سال اخیر از ایده طرح دولت وحدت ملی استقبال کرده اند، اصولگرایان ، خصوصا طیف چپ و تندروی این جناح روی خوشی به آن نشان نداده اند. سوال این است که آیا حالا که یک چهره دیگر از اصولگرایان پیش قدم شده و به نوعی و به نحوی باز ایده دولت وحدت ملی را پیش کشیده است، همجناحی های او حاضرند برای حضور در انتخابات و بالابردن شانس پیروزی به حسن روحانی بدل زده و نمونه ای از دولت خودش را که حاصل ائتلاف بخش هایی از نیروهای دوجناح است را به عنوان ایده دولت داری مطرح کنند؟ باید به جستار واکنش های آنها در مورد دولت ائتلافی در سال های اخیر پرداخت.
از علیرضا زاکانی آغاز کنیم . یکی از چهره های تاثیرگذار انتخاباتی در جناح اصولگرایان . در آستانه انتخاب هیئت رئیسه مجلس، علیرضا زاکانی با بیان اینکه آرایش سیاسی رئیس مجلس و دوستانش در انتخابات هیئت رئیسه مجلس تداعی کننده طرح دولت وحدت ملی است، هدف از این اقدام را فراهم کردن زمینه حضور اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم دانست.
زاکانی در یادداشتی که هفتهنامه "پنجره" آن را منتشر کرد با بیان اینکه قائلین به طرح دولت وحدت ملی میدانند طرح اینگونه ایده پردازیها آسیب جدی به صحنه سیاسی کشور زده و خواهد زد، آورده است: این طرح اولا راهی را برای بازگشت اصلاح طلبان به قدرت باز خواهد کرد، ثانیا ضمن غبارآلود کردن فضای جامعه و عدم شفافیت در مواضع خواص سهمدهیهای غلط برای رضایت شریکان را فراهم میکند و نهایتا به خاطر اختلافات زیربنایی و تفاوت در جهت گیریها، ناکارآمدی را برای کشور به دنبال خواهد داشت.
چند روز قبل از آن صادق محصولی در مصاحبه ای در خصوص دولت وحدت ملی گفته بود«کسانی که بحث اجماع یا وحدت ملی را مطرح میکنند یک پیشفرضی دارند که توجه به آن مهم است. آن پیش فرض این است که در کشور بحران است و برای رفع آن باید دولت وحدت ملی یا آشتی ملی ایجاد کنیم. در حالی که ما الان نه تنها در بحران نیستیم بلکه در بهترین شرایط کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از هر جهت اعم از امنیت داخلی، ثبات سیاسی، رفاه عمومی و پیشرفت علمی و نفوذ معنوی در کشورهای منطقه و جهان هستیم. بنابراین اینها سعی دارند با طرح «وحدت ملی» القای بحران کنند.»
احمد سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز نیز در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران با اشاره به طرح وحدت ملی عنوان کرده بود «تفکر تشکیل حزب وحدت ملی مربوط به کشورهایی میشود که با بحران مواجه هستند، درحالیکه جمهوریاسلامی با درایت مقام معظم رهبری در حال حاضر هیچگونه بحرانی ندارد. تضاد میان اصلاحطلبان و تلاش آنها برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، علت طرح مباحثی از قبیل تشکیل حزب وحدت ملی است، اما مردم بابصیرت ایران با درنظرداشتن عملکرد خواص در انتخابات ۸۸، زیر بار بازگشت خیانتکاران به عرصه قدرت نمیروند.»
حتی در یک اظهار نظر،، محمد رضا باهنر هم گفته بود: «انتخابات باید طرف و اطراف داشته باشد، معنا ندارد که هم فعالان سیاسی با هم متحد شوند این به معنای بی رنگ کردن انتخابات است، انتخابات یعنی رقابت و جلب توجه افکار عمومی.»
لطفالله فروزنده قائممقام جمعیت ایثارگران نیز، ایده وحدت ملی را برنامه جریان دوم خرداد برای بازگشت به قدرت دانسته بود.حسین شریعتمداری هم در سرمقاله روزنامه کیهان نوشته بود: «بیتردید میتوان گفت طرح تشکیل دولت وحدت ملی و خواهر دو قلوی آن یعنی «ائتلاف برای نجات کشور»! بهمنظور مقابله با اصولگرایی و دولت اصولگرای نهم تدارک دیده شده است، چرا که اولین گام آن نفی دولت اصولگرای برخاسته از رأی مردم است.»
همه این نشانه ها به ما می گوید یک جریان قوی در جناح اصولگرایان مخالف چنین ایده ای از همان ابتدای طرح تا کنون بوده است . انتخابات پیش رو رقابت میان اصولگرایان و دولت ائتلافی حسن روحانی خواهد بود و اصولگرایان به عنوان رقیب حسن روحانی هرگز به دنبال ائتلاف با نیروهای جناح رقیب نخواهند رفت. صریح ترش این است :« یحیی آل اسحاق در طرحی که برای انتخابات مطرح کرده حتما تنها خواهد ماند. »
۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
اصولگرایان به دنبال «شبیهسازی» دولت حسن روحانی!
دولت وحدت ملی در بین اصولگرایان خریدار ندارد | تکاپوی اصولگراها برای یافتن مدل انتخاباتی اصولگرایان به دنبال شبیهسازی دولت حسن روحانی در روزهایی که اصولگرایان در تکاپوی یافتن راهی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری 96 هستند یحیی آلاسحاق پیشنهادی به برادران راستگرایش دادهدولت در صورت نقض برجام «غنیسازی ۱۹۰هزار سو» را آغاز کند/بروجردی:نمایندگان سنا مزدبگیر عربستان هستند
دولت در صورت نقض برجام غنیسازی ۱۹۰هزار سو را آغاز کند بروجردی نمایندگان سنا مزدبگیر عربستان هستند بروجردی با اشاره به تمدید تحریمهای ایران از سوی آمریکا گفت مجلس به صورت جدی دولت را ملزم به اجرای قانون اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام میکند به گزارش نامه نیوزسبحانی نیا: تجریبات گذشته باعث ایجاد وحدت میان اصولگرایان می شود/ قالیباف پایگاه اجتماعی خوبی دارد؛ اصولگرایان
سبحانی نیا تجریبات گذشته باعث ایجاد وحدت میان اصولگرایان می شود قالیباف پایگاه اجتماعی خوبی دارد اصولگرایان هم به دنبال گزینه دارای پایگاه اجتماعی هستند یک فعال سیاسی معتقد است که اصولگرایان تاکنون جلساتی را برای رسیدن به وحدت و اجماع برگزار کردهاند اما تاکنون بر روی گزینه خانهضت آزادی تا دولت احمدینژاد صنعت خودروسازی را در اختیار داشت/کنایه زیباکلام به حداد عادل و اصولگرایان
تصاویر با شما سخن می گویند تصاویری بی روتوش با سخنانی بی روتوشتر میخواهیم با بخش خبری فوتونیوز مقامات با شما بی روتوش و رودررو سخن بگویند از این پس عصرگاه هر روز با فوتو نیوز تابناک حرف و سخن مقامات داخلی و خارجی را به عکس بی روتوششان الصاق میکنیمدولت از واگذاری طرحهای نیمهتمام عمرانی، به دنبال درآمد نیست
جهانگیری در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دولت از واگذاری طرحهای نیمهتمام عمرانی به دنبال درآمد نیست معاون اول رئیسجمهور در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت دولت از واگذاری طرحهای نیمهتمام عمرانی به دنبال درآمد نیست و هدف اصلی اجرای این طرحها تسریع در تکمیل آنهامخالفان دولت دنبال متهم نباشند
اعتماد نوشت مصوبه روز پنجشنبه مجلس سناي امريكا كه با اكثريت مطلق آرا به تصويب رسيد به يقين تاثيرات مهمي در فضاي جهاني نسبت به ايران و به خصوص در رابطه با مساله برجام و اجراي آن خواهد داشت در اين رابطه ذكر چند نكته قابل توجه است نخستين نكته در اين رابطه آن است كه تمديد قانونبرای انتخابات 96 به دنبال وحدت اصولگرایان هستیم
برای انتخابات 96 به دنبال وحدت اصولگرایان هستیم عضو جبهه ایستادگی گفت در حال حاضر به دنبال وحدت اصولگرایان و انتخاب تک نامزد خود برای ورود به عرصه انتخابات هستیم حسین کنعانیمقدم در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با استراتژی اصولگرواکنش ابراهیم یزدی به اظهارات سردار رمضان شریف: بعد از دولت بازرگان، نهضت آزادی هیچگونه مسئولیتی در بخش عمومی
واکنش ابراهیم یزدی به اظهارات سردار رمضان شریف بعد از دولت بازرگان نهضت آزادی هیچگونه مسئولیتی در بخش عمومی نظیر خودروسازی نداشته بعد از دولت موقت زنده یاد مهندس مهدی بازرگان در سال 1359 سران و اعضای نهضت آزادی ایران هیچگونه مسئولیتی در دولتهای بعدی و نیز سایر نهادهاجنتی دیگر دنبال کار دولتی نیست
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت علی جنتی و رضا صالحیامیری دو وزیر ارشاد بعد از تغییرات صحبتهای جدیدی مطرح کردند روز کتابخوانی رضا صالحیامیری وزیر ارشاد و علی جنتی وزیر سابق ارشاد به بازدید از کتابفروشیهای تهران پرداختند به این بهانه با آنها گفتوگو کردیم جنتی به دنبال کار دولبرخی اصولگرایان میگویند با دولت مخالفیم اما برای پست گرفتن التماس میکنند
برخی اصولگرایان میگویند با دولت مخالفیم اما برای پست گرفتن التماس میکنند دبیرکل جامعه زینب استان مرکزی از وضعیت اصولگرایان در این استان انتقاد کرد معصومه رضایی قائم مقام جامعه اسلامی زینب درباره فعالیت این تشکل در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده با انتقاد از عملکرد جبهه پ-
سیاسی
پربازدیدترینها