واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: تجربه نشان داده که بعد از انتخاب دولت جدید و استقرار آن در پاستور، احزاب مختلف و نزدیک به تفکرات هردولت به منظور روی کار آمدن رسمی به تکاپو افتاده و به منظور دریافت مجوز رسمی از وزارت کشور اقدام میکنند.
به گزارش تراز ،دولت یازدهم که در سال 92 روی کار آمد، از این مساله مستثنا نبود و احزاب نزدیک به آن با تابلوهای مختلف اصلاح طلبی رسماً از وزارت کشور به منظور روی کار آمدن رسمی، درخواست مجوز کردند.
یکی از این احزاب، حزب اتحاد ملت ایران اسلامی است که حدوداً یک سال بعد از روی کار آمدن دولت روحانی زمزمههایی مبنی بر تأسیس آن بر سر زبانها افتاد که بالاخره درآخرین روز از فروردین سال 1394 توانست از وزارت کشور مجوز رسمی خود را دریافت کند.
طولی نکشید که مؤسسان این حزب نوپا، نخستین کنگره خود را در مردادماه سال گذشته برگزار کردند و آقای علی شکوری راد، نماینده مردم تهران در مجلس جنجالی ششم و بازداشتی فتنه 88 را به عنوان دبیر کل حزب منصوب کردند.
از سویی دیگر، اعضای شورای مرکزی این حزب از افرادی نظیر غلامرضا انصاری، آذر منصوری، علی تاجرنیا، هادی خانیکی،محمد کیانوش راد، حمیدرضا جلاییپور، ولیا...شجاع پوریان، فاطمه راکعی، عماد الدین خاتمی و مصطفی درایتی منصوب میشوند.
ادعای بسیاری از منتقدان مبنی بر بدلی بودن حزب مذکور به حزب منحله مشارکت و همچنین بازداشت علی شکوری راد،دبیرکل این حزب تنها حدوداً یک ماه بعد از برگزاری اولین کنگره این حزب آن هم به دلیل اصرار وی بر تخلفات قبلی در فتنه سال 88 نشان میداد که این حزب را هرگز نمیتوان بدون حاشیه و صد در صد در چارچوب نظارتهای قانونی قلمداد کرد.
شکوری راد در اولین نشست خبری خود که نتیجه آن به دستگیری وی ختم شد،با حمله به شورای نگهبان و با این ادعا که شأن نظارتی شورای نگهبان، تعیین صلاحیت نامزدهای انتخابات نیست، گفته بود: وزارت کشور و هیاتهای اجرایی باید صلاحیت نامزدها را تائید کنند و اگر بیمورد رد صلاحیتی صورت گیرد، شورای نگهبان میتواند مداخله کند، اما احراز صلاحیت کار شورای نگهبان نیست.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران تاکید کرده بود: «ما دریافت روشنی در مورد حوادث ۸۸ نداریم و در متون حقوقی ما هم «فتنه» تعریف نشده است. هر چه قانونی باشد، ما از آن تمکین میکنیم . همچنین ما خود را پاسدار اصل نظام و ارکان نظام میدانیم و مدعی هستیم که ارکان نظام باید طوری عمل کنند که اعتماد مردم خدشهدار و از وزن نظام کاسته نشود».
اما این پایان کار نیست چرا که حواشی این حزب حتی در ابتدای سال 1394 و هنگام صدور مجوز برای این حزب در سخنان آقای مقیمی،معاون وقت سیاسی وزیر کشور مشهود است، وی میگوید: 15 نفر به عنوان هیات مؤسس حزب اتحاد به کمیسیون ماده 10 احزاب معرفی شدند که 7 نفر از آنان به دلیل اینکه وزارت اطلاعات موافق نبود، حذف شدند و این حزب با 8 نفر تشکیل شد.
دومین گام سیاسی این حزب بی پروانه، انتخابات مجلس دهم بود که چهرههای جوانش را برای ثبت نام در انتخابات مجلس راهی وزارت کشور کرده بود که از جمله آنان حسین نقاشی و الهام فخاری بودند. علاوه بر این غلامحسین تکفلی و خلیلی اردکانی از متحصنان مجلس ششم نیز در قالب حزب اتحاد ملت در انتخابات مجلس ثبت نام کردند.
اما سوابق برخی از اعضاء شورای مرکزی حزب اتحاد ایران اسلامی و با آشکار شدن ماهیت این حزب در اولین فعالیت سیاسی خود، سبب شد تا کمیسیون ماده 10 احزاب نظرش نسبت به نحوه فعالیتهای این حزب تازه تأسیس جلب شود و با تأمل بیشتری فعالیت اعضاء این حزب را رصد کند تا آنکه هفته گذشته کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور پروانه رسمی فعالیت "حزب اتحاد ملت ایران اسلامی” را صادر میکند و بعد از آن علی شکوریراد دبیرکل این حزب در اولین برنامه رسمی حزب در یزد حضور مییابد.
شکوری راد که به منظور شرکت در نخستین همایش آموزشی حزب اتحاد ملت-منطقه یزد و تشکیل حوزههای حزب به این استان سفر کرده بود، گفت: این اولین سفر رسمی پس از صدور پروانه فعالیت است و با توجه به پیشگامی یزد در رویکرد آموزشی این سفر تدارک دیده شد.
از سویی دیگر اظهار نظرهای انتخاباتی برخی از اعضاء این حزب در روزهای اخیر نشان میدهد که عملاً حداقل تا اتمام انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر، وزارت کشور تاملی در رفتار و فعالیتهای این حزب نخواهد داشت چرا که رویکرد اعضاء این حزب از دولت کاملاً حمایتی است و عملاً یک بده بستان سیاسی در این میان شکل گرفته است.
در همین رابطه آقای حسین نقاشی، یکی از اعضاء این حزب در گفت و گو با ایسنا میگوید:اولین گامی که پس از تشکیل این حزب برداشتیم این است که در قالب شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم وارد عمل شدیم و قدعدتا همان ساختار را در قالب شورای سیاستگذاری برای انتخابات آتی نیز ادامه خواهیم داد و مطمئناً، هم در انتخابات ریاست جمهوری و هم شوراهای شهر فعالیت خواهیم داشت. حمایت جریان اصلاحات از دولت یک حمایت مطالبهمحور خواهد بود و ما در انتخابات 96 هیچ کاندیدایی جز آقای روحانی نداریم.
منبع: صبح نو
زمانبندی انتشار: 25 آبان 1395 - 09:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]