تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعایی که بیشتر امید اجابت آن می رود و زودتر به اجابت می رسد،‌ دعا ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812154012




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ممکن است در دوره ترامپ رابطه ایران و آمریکا بهبود یابد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


هرمیداس باوند:
ممکن است در دوره ترامپ رابطه ایران و آمریکا بهبود یابد
دونالد ترامپ کاندیدای جنجال ساز آمریکا که کسی احتمال نمی‌داد رئیس جمهور شود، توانست به کاخ سفید راه یابد. این اتفاق سبب شد تا بسیاری از مردم آمریکا، تحلیلگران، رسانه‌ها و. .. نگران آینده کشورشان شوند. زیرا چه بخواهیم یا نه، او هم اکنون رئیس جمهور آمریکا است و تصمیماتش در جهان تاثیر خواهد گذاشت.
روز نو : دونالد ترامپ کاندیدای جنجال ساز آمریکا که کسی احتمال نمی‌داد رئیس جمهور شود، توانست به کاخ سفید راه یابد. این اتفاق سبب شد تا بسیاری از مردم آمریکا، تحلیلگران، رسانه‌ها و. .. نگران آینده کشورشان شوند. زیرا چه بخواهیم یا نه، او هم اکنون رئیس جمهور آمریکا است و تصمیماتش در جهان تاثیر خواهد گذاشت.

به گزارش روز نو؛ با این حال سخنان دونالد ترامپ در سخنرانی‌اش به عنوان رئیس جمهور آمریکا آن چیزی نبود که بسیاری انتظارش را می‌کشیدند. آنچه که در این خصوص برای مردم کشورهایی که سیاست آمریکا در آنجا بیشترین تاثیر را خواهد داشت، سوال است، این است که آیا او به شعارهای پیش‌از انتخاباتش عمل خواهد کرد؟ آیا او در سوریه موضع جدیدی را دنبال می‌کند و یا آنکه همه شعارهایش را فراموش خواهد کرد؟ برای پاسخ به این سوال‌ها با هرمیداس باوند کارشناس مسائل بین‌الملل گفتگویی کوتاه داشتیم که در ادامه آن را می‌خوانید:
** اولویت‌های ترامپ در مسائل داخلی و سیاست‌های خارجه چه خواهد بود؟
اولویت‌های ترامپ در مسائل خارجی شامل مسائل خاورمیانه، ایران، ناتو و مسئله جلوگیری از ورود غیرقانونی مکزیکی‌ها می‌شود. در مورد مسائل داخلی نیز باید بگویم که تغییر در طرح بیمه اوباما از اولویت‌های او است و قسمتی از برنامه او نیز با جمهوری خواهان همسو است. ترامپ در مسائل سیاست خارجی به مسئله تجارت با چین نیز توجه خاصی دارد. او معتقد است که این کشور باید پذیرای تغییراتی در تجارت با آمریکا باشد. در مورد اولویت‌های سیاست خارجی او، همچنین باید بگویم که بیش از نیمی از سخنانی که در زمان تبلیغات انتخاباتی وی بیان شد تنها شعار بود و دال بر آن نیست که آنچه که او در مبارزات انتخاباتی بیان کرده حتما عملی خواهدشد. ولی باید گفت مخالفت با تصمیمات مربوط به تغییرات جوی و مخالفت با تجارت با چین به شکل موجود و ناتو از اولویت‌های او در سیاست خارجه خواهد بود.
** به نظر شما آیا ترامپ اولویت خود را بر حل مسائل داخلی قرار داده و سپس به مسائل سیاست خارجه‌اش خواهد پرداخت؟
نه این دو به موازات هم پیش خواهد رفت و او مسائل داخلی را به سیاست‌های خارجی اش ترجیح نخواهد داد. ترامپ در مسائل داخلی تصمیم به کاهش مالیات‌ها‌ گرفته است زیرا او اعتقاد دارد ثروت کمپانی‌هایی که برای فرار از مالیات به خارج آمریکا رفته‌اند را می‌توان از طریق کاهش مالیات‌ها‌ بازگرداند و کاهش مالیات‌ها‌ باعث خواهد شد تا کمپانی‌ها‌ برای
بازگشت به آمریکا ترغیب شوند. باید گفت که این برنامه جمهوری خواهان نیز است. اولین اولویت ترامپ در برنامه‌ها‌ی داخلی اش کاهش مالیات و سپس تجدیدنظر در مورد بیمه‌های اجتماعی است و در سیاست خارجه نیز او روابط با چین، ناتو و خاورمیانه و همچنین بهبود روابط با روسیه را در اولویت‌هایش مدنظر قرار خواهد داد.
** به نظر شما روسیه چقدر می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های ترامپ تاثیرگذار باشد؟
روابط آمریکا و روسیه محدود به حل مسئله سوریه است و اگر این دو در حل مسائل سوریه به توافق برسند این امر می‌تواند در عرصه‌های دیگر تسری داشته باشد.
** اخیرا گزینه‌های تندرویی برای کابینه ترامپ مطرح شده‌اند به نظر شما آیا این کابینه می‌تواند سبب ترسناک‌تر شدن ترامپ و برنامه‌هایش شود؟
این گزینه‌ها هنوز به کابینه راه پیدا نکرده‌اند و نمی‌توان در مورد آن اظهارنظر کرد.
اما در مورد مسائل انجام گرفته باید بگویم که بعضی مسائل در سیاست خارجه دوجانبه نبوده و چند جانبه انجام گرفته است؛ همچون برجام. در برجام شش دولت دخالت داشته‌اند. پنج دولت عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل هستند و همراه با آلمان هفت دولتی خواهند بود که به حفظ منافع جهانی چنین تصمیمی گرفته‌اند. باید گفت که برجام توافقی دوجانبه نبوده و اگر ترامپ بخواهد آن را نقض کند بدون شک نه چین،
نه روسیه و نه اتحادیه اروپا با او همراهی نخواهند کرد. قراردادهایی که براساس حقوق بین‌الملل بسته می‌شود شامل کنوانسیون جانشینی دولت‌ها می‌شود و براساس این کنوانسیون هر دولتی متعهد به تصمیمات دولت پیشن است و بنابراین اگر قرار باشد که هر دولتی قراردادی را یک جانبه برهم زند دیگر حقوق بین‌المللی معنا ندارد. تبلیغات انتخاباتی ترامپ تنها شعارهای انتخاباتی بوده است و به احتمال زیاد این شعارها تعدیل خواهد شد.
** هنگامی که ترامپ رئیس جمهور شد، سخنانش بسیار آرام‌تر و ملایم‌تر از آنچه بود که انتظارش را داشتیم. آیا می‌توان به این تغییر لحن ترامپ امیدوار شد؟
این تغییر لحن ترامپ گریزناپذیر بود. باید دانست که مسائلی که در واقعیت با آن مواجه هستیم با شعارهای انتخاباتی به کلی متفاوت است. به‌علاوه در آمریکا رئیس جمهور ضمن آنکه اختیار کامل دارد باید نظرات کنگره، سنا، شورای امنیت ملی، CIA، پنتاگون و لابی‌های مختلف را جلب کند و به آن ترتیب نیست که او آزادی عملی شخصی داشته باشد. طبیعی است که ترامپ به آنچه که در زمان انتخابات وعده داده بود عمل نکند و باید بگویم که 80 درصد سخنان او تنها شعار انتخاباتی بود.
** اخیرا ترامپ صحبت‌هایی داشت مبنی بر آنکه قرار است در سوریه با داعش بجنگد نه با بشار اسد. آیا چنین کاری برای کشوری چون آمریکا که در این مدت ضد اسد فعالیت می‌کرد، عملی است؟
رویکرد دولت‌ها به بشار اسد در همه جا تغییر کرده است. حتی کسانی که از مخالفین بشار اسد حمایت می‌کردند، امروز معتقدند که در شرایط موجود باید بشار اسد باشد تا بتوان ائتلاف موردنظر انجام شود و انتخابات آزاد صورت گیرد؛ سپس بشار اسد آهسته کنار زده شود. ولی اگر اسد سقوط کند پیرامون او فرو خواهد ریخت. اگر اسد برود داعش به راحتی می‌تواند خلا ناشی از نبود او را پر کند.
بنابراین همه به این نتیجه رسیده‌اند که در وضع موجود مذاکرات دیپلماتیکی که آمریکا و روسیه در پیش گرفته‌اند باید به نتیجه‌ای برسد.
** از طرفی دونالد ترامپ با روسیه روابط نزدیکی دارد و از طرف دیگر می‌گوید که می‌خواهد با بشار اسد بجنگد به نظر شما این اتفاقات می‌تواند باعث کاهش تخاصم میان ایران و آمریکا در آینده شود؟
بله می‌تواند چون ایران هم در مسئله سوریه، رویکردی همچون روسیه دارد و اگر توافقی حاصل شود می‌تواند تاثیر مثبتی در روابط ایران و آمریکا داشته باشد.
** آیا پوتین می‌تواند در تصمیمات رئیس جمهور آمریکا به خصوص درباره برجام تاثیری داشته باشد؟
از آنجایی که نظرات ایران و روسیه نزدیک به یکدیگر است، امکان نزدیک شدن دوکشور وجود دارد. در مورد تاثیر پوتین در آرای ترامپ نیز باید بگویم این مسئله متقابل باشد.
** با توجه به آنکه جمهوری خواهان در انتخابات پشت ترامپ را خالی کردند به نظر شما جمهوری خواهان از برنامه‌های ترامپ حمایت خواهند کرد؟
وقتی مردم رئیس جمهوری را انتخاب می‌کنند هیچ راهی برای مخالفت نیست و باید راه سازگاری را با او پیش گرفت. ترامپ هم به نوبه خود مجبور است با کنگره و سایر نهادها همکاری کند زیرا او هر چه که باشد به عنوان جمهوری خواه وارد کاخ سفید شده است بنابراین هر دو طرف باید مواضع پیشین خود را تعدیل کنند تا به یک خط مشی مشترکی برسد.
** آیا اقبالی که مردم آمریکا به ترامپ نشان دادند را باید نتیجه اقبال مردم آمریکا به جمهوری خواهان دانست؟
نه، شعارهایی که ترامپ در انتخابات داد شعارهای خاص او بود. به هر حال مردم از هر شعاری که بوی تغییر داشته باشد، استقبال می‌کنند. ترامپ انگشتش را روی نابسامانی‌ها‌ی موجود در جامعه گذاشت و به خصوص مسئله عدم توسعه‌ای که باید اتفاق می‌افتاد و بیکاری‌ها‌ی موجود در آمریکا را برجسته کرد. بنابراین مردم به خصوص طبقات پایین از نظراتش استقبال کردند. همچنین او قول داده که تغییرات عظیمی را ایجاد
خواهد کرد.
** به نظر شما آیا جمهوری خواهان مواضع خود را نسبت به ترامپ تغییر می‌دهند؟
به هر حال ترامپ نماینده جمهوری خواهان است و درست است که این حزب نظر مثبتی به او نداشته است ولی در هر حال کالج‌های انتخاباتی به او رای داده‌اند. هم جمهوری خواهان و هم ترامپ مجبور به تعدیل مواضع حزب خود نسبت به او هستند.

آنچه که در این خصوص برای مردم کشورهایی که سیاست آمریکا در آنجا بیشترین تاثیر را خواهد داشت، سوال است، این است که آیا او به شعارهای پیش از انتخاباتش عمل خواهد کرد؟ آیا او در سوریه موضع جدیدی را دنبال می‌کند و یا آنکه همه شعارهایش را فراموش خواهد کرد؟

باوند:
باید گفت که برجام توافقی دوجانبه نبوده و اگر ترامپ بخواهد آن را نقض کند بدون‌شک نه چین، نه روسیه و نه اتحادیه اروپا با او همراهی نخواهند کرد

*آفتاب يزد




تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن