واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدمهر پزشکی بر صندلی مدارس کهگیلویه و بویراحمد/ خداحافظ آقای مهندس
با تغییراتی که در ذائقه دانشآموزان برای حضور در رشتههای درسی پیش آمده باید منتظر کاهش چشمگیر برخی از عناوین در استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله مهندس بود.
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، در سالهای اخیر به دلایل مختلف که ریشهیابی آن به زمان زیادی نیاز دارد، دانشآموزان در انتخاب رشته تحصیلی برخی رشتهها را به فراموشی سپردهاند. مردمی که گاهاً به دلایل توزیع نادرست و غلط ثروت در کشور حقوقها و دستمزدهای آن چنانی امروز اجازه حضور فرزندان خود در برخی رشتهها را نمیدهند. به گزارش فارس، با آماری که مدیران آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد ارائه میکنند بیشتر دانشآموزان در این استان گرایش به رشته تجربی دارند و به تبع بیشتر آنها انتظار دارند که روزی پزشک شوند. در نشست شورای آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد بسیاری از مدیران آموزش و پرورش از این وضع گرایش به یک رشته خاص اظهار نگرانی میکردند. آنها متعقد بودند که با حضور گسترده دانشآموزان در رشته تجربی سایر رشتهها اکنون با متقاضی آن چنانی در استان روبهرو نیستند و همین موجب به صدا درآمدن زنگ خطر در کهگیلویه و بویراحمد برای رشتههای دیگر شده است. سید ظهیرالدین پورالحسینی رئیس آموزش و پرورش گچساران که به شدت از این رویکرد در شهرستان زیر مجموعه مدیریت خود نگران به نظر میرسید به نکتهای مهم اشاره کرد. وی گفت: دلیل عدم استفاده از نیروهای متخصص این شهرستان در پروژهها تنها به این دلیل است که ما در برخی رشتههای فنی و مهندسی دیگر متخصص فنی در این شهرستان به اندازه کافی نداریم.
رئیس آموزش و پرورش گچساران معتقد است، وقتی همه اولیا به دنبال پزشک کردن فرزندان خود هستند و بچهها نیز مدینه آرمانی و فاضله خود را در دکتر شدن میبینند مشکلات امروزی به وجود میآید که گاه تبدیل به یک معضل اجتماعی میشود. در همین خصوص با محمدرضا نیکبخت از پیشکسوتان پزشکی و رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استانهای کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و همچنین کاشان به گفتوگو نشستیم و در این زمینه جویای نظر وی شدیم. نیکبخت گفت: شاید یکی از مهمترین دلایل رجوع بیش از اندازه جوانان به رشته تجربی ترسی است که از آینده شغلی خود با حضور در سایر رشتهها دارند. این پزشک پیشکسوت افزود: وقتی نوجوانان به این نکته میرسند که در آینده برای بسیاری از رشتهها شغل نیست و قطعاً با مشکلاتی مواجه خواهند شد، به رشته پزشکی روی آورده تا درصدی از تصوراتشان نسبت به تأمین شغل فراهم شود.
نیکبخت معتقد است، با این روند در آینده مشکل ایجاد خواهد شد و با اجبار اولیا برای حضور فرزندان در تنها یک رشته با اشباع مواجه خواهیم بود. ایوب رضایی معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد هم با ابراز نگرانی از این وضعیت میگوید: باید رسانهها برای این معضل بزرگ فرهنگسازی کنند، زیرا استان برای توسعه همه جانبه در آینده نیاز به متخصصانی در همه رشتههای تحصیلی دارد.
وی گفت: این روزها که زمان ثبتنام دانشآموزان در مدارس بوده، سیل جمعیت دانشآموزی به سوی رشتههای تجربی روی آورده است و بیم آن میرود که رشتههایی مانند ریاضی و فنی که استان برای توسعه به آنها نیاز مبرم در آینده دارد با مشکل مواجه شوند. به گزارش فارس، در استان که مردم برای مهندسین از گذشتهها احترام خاصی قائل بودهاند و برای احترام به دیگران همواره از لفظ مهندس استفاده میکردهاند امروزه باید آیندهای را متصور شویم که با کاهش مهندسین متخصص روبهرو هستیم. استانی که در حال حاضر از نظر توسعه در رتبههای آخر کشوری قرار دارد و برای زندگی در آن بیش از هر زمان دیگر به وجود مهندسین خلاق و مبتکر نیازمندیم این روزها اقبال خوبی نسبت به رشتههای فنی و مهندسی در آن دیده نمیشود. انتهای پیام/2571/ت40
95/04/23 :: 12:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]