تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در خانه‏اى از خانه‏هاى خدا برقرار نشد، مگر اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827032749




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صادق زیباکلام:رئیس‌جمهور اگر می‌خواهد با رای بالایی پیروز شود باید اول مسائل اقتصادی را سامان دهد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: صادق زیباکلام:رئیس‌جمهور اگر می‌خواهد با رای بالایی پیروز شود باید اول مسائل اقتصادی را سامان دهد
فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: روحانی اگر تمایل دارد با رای بالایی به پیروزی برسد باید بتواند در ابتدا مسائل اقتصادی را سامان دهد.
به گزارش نامه نیوز ، روزنامه آرمان امروز 95/8/6 گفت و گویی با صادق زیبا کلام استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح‌طلب انجام داده است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:


آقای روحانی تصمیم به تغییر وتحولاتی در کابینه گرفته‌اند. البته برخی با ‌نقد به این تصمیمات رئیس‌جمهور تغییرات درحوزه اقتصادی را لازم می‌دانستند.


 من فکر می‌کنم اگر همه‌چیز طبق میل آقای روحانی بود شاید ایشان اصراری نداشتند که وزیر آموزش‌ وپرورش و وزیر ورزش و جوانان را تغییر دهند؛ به این معنا که تغییرات در کابینه اجتناب ‌ناپذیر بود و آقای رئیس‌جمهور مجبور شدند دست به تغییر و تحول درکابینه بزنند.


چرا تصور می‌کنید استیضاح وزیر آموزش‌و پرورش در صورت عدم تغییر اجتناب‌ناپذیر بود؟


موضوع این است که استیضاح به میزانی در این قضیه تاثیرگذار بود. هر چند تغییر و تحول درکابینه تنها به علت استیضاح نبود. شاید به علت مساله مالی درآموزش‌ و پرورش آقای روحانی ترجیح می‌داد که این مساله به صورت استیضاح مطرح نشود.


منظورتان این است که پای آقای وزیر هم به آن ماجرای مالی در آموزش‌ وپرورش کشیده می‌شد؟


 من خبر خاصی ندارم. من فقط حدس می‌زنم و گمانه‌ زنی می‌کنم. به ‌هرحال اگر پای آقای فانی در آن پرونده در میان نباشد، حتی اگر آقای روحانی دخالت نمی‌کرد، قوه قضائیه همان‌طور که دیدیم، دخالت می‌کرد و این مساله افشا می‌شد. فکر نمی‌کنم پای وزیر در آن موضوع در میان باشد. شاید ایشان ترجیح ‌دادند با مجلس رویارویی نداشته باشند. همان‌طور که مشخص نیست به چه علت آقای روحانی از وزیر ورزش خواستند استعفا کند؛ اما در مساله وزیر ارشاد صورت مساله کاملا متفاوت است.


چه چیز موجب شد آقای روحانی عملا درخواست کرد دکترعلی جنتی از پست خود استعفا دهد؟


 من مطمئن نیستم موضوع این‌طور باشد که آقای روحانی از آقای جنتی خواسته باشند که استعفا دهند.


پس نحوه کنار رفتن آقای جنتی استعفا نبوده؟


 موضوع وزیر ارشاد این‌گونه بوده که آقای روحانی اساسا این انتظار را از آقای جنتی داشتند که به عنوان وزیر ارشاد از برنامه‌های وزارت خود دفاع کنند. بالاخره تصمیماتی گرفته ‌شده بود که شاید نباید گرفته می‌شد.


مبهم پاسخ می‌دهید. یعنی چه تصمیماتی در وزارت ارشاد اخذ شد که نباید گرفته می‌شد؟


پس این‌طور باید توضیح بدهم که مبهم نباشد. مثلا اینکه فلان کنسرت اجرا شود یا فلان فیلم مجوز اکران بگیرد و شب‌ شعر برگزار شود. آقای روحانی انتظار داشتند زمانی که وزارت ارشاد برای برگزاری یک مراسم موافقت می‌کند در نتیجه آن وزارتخانه تمامی جوانب قانونی، حقوقی و شرعی را در نظر گرفته و بعد مجوز صادر کرده است و با توجه به اینکه همه زمینه‌ها و جوانب حقوقی را وزارت ارشاد در نظر گرفته‌اند، درنتیجه آقای روحانی انتظار داشت با توجه به قانونی بودن مجوزها زمانی که یک روحانی عالی‌رتبه به این مجوزهای قانونی انتقاد می‌کند و اجازه برگزاری کنسرت را نمی‌دهد و اجازه اکران فیلم در فلان شهر را نمی‌دهد، در مقابل این درخواست‌ها جنتی پای تصمیمات وزارتخانه متبوع خود ایستادگی کند، زیرا پشت این تصمیمات شرع و قانون بوده و زمانی که همه مجوزها قانونی و شرعی بوده، چرا وزیر ارشاد محکم از تصمیمات وزارت ارشاد دفاع نکردند؟ آقای روحانی به سرعت به دنبال تغییر نبودند. درصورتی‌که آقای احمدی‌نژاد با کوچک‌ترین ناملایمتی به دنبال تغییر می‌رفت و هیچ انتقادی را تحمل نمی‌کرد. در صورتی‌که آقای روحانی سعه‌صدر دارند و از این بابت مانند آیت‌ا...‌هاشمی هستند و تحمل زیادی دارند. در ابتدا هم آقای روحانی درخواست استعفا از آقای جنتی را نداشتند، اما عملا مسیر به شکلی جلو رفت که هرچند آقای روحانی چنین چیزی را نخواستند، اما علاقه داشتند که به آقای جنتی بگویند که چرا پای تصمیمات قانون وزارت ارشاد ایستادگی نمی‌کنید و چرا عقب‌نشینی می‌کنید؟


یعنی عدم ایستادگی وزیر ارشاد بر مسئولیت‌های قانونی‌شان موجب شده ایشان از دکتر جنتی ناراحت شوند؟


 بله، من اطمینان دارم، زیرا آقای روحانی تلویحا غیرمستقیم و حتی مستقیم از آقای جنتی خواستند که از تصمیمات وزارت ارشاد دفاع کنند، اما آقای جنتی این کار را نکردند. روحانی هم کسی نیست که تحت فشار از انجام عمل قانونی کوتاه بیاید.


اگر آقای صالحی امیری وزیر ارشاد شوند، مشکلاتی که برای آقای جنتی به وجود آمده برای وی به وجود نمی‌آید؟


 من فکر می‌کنم مشکلات آقای صالحی امیری خیلی بیشتر از مشکلات آقای جنتی خواهد بود. و حتی موج تخریب آقای صالحی از سوی مخالفان سیاسی دولت بیشتر از تخریب جنتی خواهد بود.


یعنی آقای جنتی توانایی بیشتری در ایستادگی مقابل مخالفان داشت؟


 نه، منظور من این نیست. شاید هم آقای صالحی امیری بهتر بتوانند این وزارتخانه را اداره کنند. منظور من این است که چه بخواهیم و چه نخواهیم، آقای جنتی از ویژگی‌هایی از قبیل فرزند آیت‌ا... جنتی بودن نزد سایر مسئولان برخوردار بود و حتی‌کمتر به وی انتقاد می‌شد. شاید هر کس به اندازه جنتی تحولاتی در وزارت ارشاد انجام می‌داد، با قدرت بیشتری در مقابل او ایستادگی می‌کردند و حتی شاید استیضاح می‌شد یا با فشار کنار گذاشته می‌شد.


یعنی فرزند آیت‌ا... جنتی بودن موجب شده بود که در مقابل عملکرد آقای جنتی در برخی از حوزه‌ها کوتاه بیایند؟


بله، اصولگرایان و مخالفان دولت چه ما بخواهیم و چه نخواهیم در هجمه به علی جنتی مراعات آیت ا... جنتی را می‌کردند. اما در رابطه با آقای صالحی امیری به‌هیچ‌وجه چنین ملاحظه‌ای وجود نخواهد داشت.


 


یعنی شما فکر می‌کنید هجمه به آقای صالحی امیری به ‌مراتب بیشتر از هجمه به آقای جنتی خواهد بود؟


بله، قطعا این اتفاق خواهد افتاد و وزارت ارشاد و شخص وزیر مجبور خواهد شد که کوتاه بیاید و مجوز کنسرت در مشهد صادر نکند که اگر کوتاه بیاید و عقب‌نشینی کند این مشکل به وجود می‌آید. صالحی امیری وزیر دولتی است که ۱۹ میلیون نفر از مردم به آن رای داده‌اند و کسر قابل‌توجهی از آن ۱۹ میلیون نویسندگان، دانشجویان، هنرمندان هستند و این سوال پیش خواهد آمد که به چه علت آقای صالحی امیری گام ‌به‌گام عقب‌نشینی می‌کند. ضمن اینکه تجربه آقای‌جنتی نشان داده که تندروها دست از تخریب وزیر ارشاد نخواهند کشید و عقب‌نشینی نمی‌کنند. بلکه تندروها جلوتر می‌آیند، درنتیجه آقای صالحی امیری باید این موضوع را جدی بگیرند.


از مبحث وزارت ارشاد بگذریم. نظر شما درباره آقای دانش آشتیانی برای تصدی وزارت آموزش وپرورش چیست؟


 البته آقای نجفی به نظر من گزینه مطلوبی بودند. وی به اصلاح‌طلبان و آقای‌هاشمی‌رفسنجانی نزدیک بود و اصلاح‌طلبان نیز علاقه‌مند بودند که وی وزیر آموزش ‌وپرورش شود. آقای نجفی بیشتر با مشکلات آموزش و پرورش آشنا بودند ولی به هر طریق آقای روحانی در دقیقه ۹۰ تصمیم گرفتند که آقای نجفی را معرفی نکنند. بنده هم شناخت زیادی از آقای آشتیانی ندارم و تنها می‌دانم که ایشان از نزدیکان دکتر معین هستند. تصور می‌کنم در مواجهه با مجلس هر سه وزیر از قدرت رای آوری برخوردار باشند و بعید است رای اعتماد نیاورند.


بر چه اساس مطمئن هستند که هر سه وزیر رای اعتماد می‌گیرند؟


هر سه نفر رای اعتماد از مجلس خواهند گرفت، در صورتی‌که رای اعتماد نگیرند باید شگفت‌زده شد.


چرا شگفت‌زده؛ خب امکان رای نیاوردن وجود دارد. ساختار مجلس که چندان مشخص نیست؟


بعد از انتخابات اردیبهشت‌ ماه مجلس از دو قسمت تشکیل‌شده است. یک اکثریت اصولگرا در مجلس حضور دارند که معتدل و میانه ‌رو هستند و هیچ دلیلی ندارد که این دسته از نمایندگان به وزرای پیشنهادی آقای روحانی رای ندهند. گروه دیگر در مجلس را فراکسیون امید تشکیل می‌دهد و این فراکسیون و اصولگرایان معتدل و میانه‌رو حدود ۲۰۰ نماینده هستند.


پس پیش‌بینی شما این است که ۹۰ کرسی دیگر به وزرای پیشنهادی دولت رای اعتماد نخواهند داد؟


نه این‌طور نیست، حدود بیست نفر از این نمایندگان مخالف هرگونه تصمیم‌گیری دولت هستند و ما بقی نیز چهره‌های مستقلی هستند که چندان نمی‌توان بر جهت‌گیری سیاسی آنها حساب باز کرد. من فکرمی کنم بخش عمده‌‌ای از آن ۲۰۰ نفر که شامل اصولگریان معتدل و میانه‌رو و همچنین فراکسیون امید می‌شوند به وزرای پیشنهادی روحانی رای خواهند داد. ضمن اینکه آقای مسعود سلطانی فر رای بالاتری رای بین سه وزیر را خواهد آورد.


چرا آقای سلطانی فر رای بالاتری نسبت به دو نفر دیگر می‌آورند؟


چون آقای سلطانی فر سابقه اجرایی موفق‌تری نسبت به دو وزیر دیگر دارد. آقای سلطانی فر استاندار زنجان، گیلان، هرمزگان همچنین مدیرکل تربیت‌بدنی بودند و نکته اینکه در هر پستی که آقای سلطانی فر مدیریت داشته‌اند، موفق بودند و سه سال و نیمی که وی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود در زمینه گردشگری و آمدن توریست‌های خارجی به ایران موفقیت زیادی به‌دست آورد. بنابراین زمانی که ایشان وزیر شود این وزارتخانه رشد خواهد داشت. آقای صالحی امیری هم‌ رای خواهند آورد ولی آقای آشتیانی بیشتر مد ظر فراکسیون امید خواهد بود و اگر هم تعدادی از اعتدالیون مجلس به ایشان رای بدهند آقای آشتیانی رای خواهند آورد.


آقای صالحی امیری به عنوان وزیر ارشاد راه شورا را در پیش دارند؟


آقای سلطانی فر مشکل چندانی در وزارت ورزش نخواهند داشت. آقای آشتیانی هم در زمان کار در وزارتخانه با مشکلات چندانی روبه رو نخواهند شد. اما آقای صالحی امیری هنوز مستقر نشده با کوهی از مخالفت‌ها و مشکلات مواجه خواهد شد و مورد هجمه قرار خواهد گرفت.


دلیلی خاصی وجود دارد که شما از هم‌اکنون از کوه مشکلات در جلوی حرکت وزیر احتمالی ارشاد سخن می‌گویید؟


دلیل خاصی نیست و وجود مشکلات به آقای صالحی امیری ارتباط چندانی ندارد و هرکس دیگری هم که وزیر شود با همین دشواری‌های آقای صالحی امیری مواجه خواهد شد. زیرا اصولگرایان و مخالفان دولت چندان مشکلی با سیاست‌های آموزش‌ وپرورش و سایر وزارتخانه‌ها پیدا نمی‌کنند. اما وزارت ارشاد خاکریز اولی است که مخالفان پشت آن پناه گرفته و به دولت آقای روحانی حمله می‌کنند. بنابراین آقای صالحی امیری وضعیت دشواری خواهند داشت.


طول عمر وزارت این سه وزیر چندان به طول نخواهد کشید، آیا فکر می‌کنید هر سه وزیر در دولت آینده نیز از طرف آقای روحانی به کار گرفته خواهند شد؟


 درباره آقای آشتیانی مطمئن نیستم ولی آقای صالحی امیری قطعا در دولت بعدی باقی خواهند ماند و آقای سلطانی فر هم به‌طور یقین باقی خواهند ماند حتی اگر آقای آشتیانی بتواند سروسامانی به وزارت آموزش‌وپرورش بدهد ممکن است در پست خود در دولت آینده باقی بماند.


فکر نمی‌کنید تغییرات در سطح مدیران میانی هم لازم است؟


بله، از قبل هم تاکید شده که دولت باید در مدیران میانی خود تغییراتی انجام دهد و احتمال این هم وجود دارد که این تغییرات در فاصله باقی‌مانده به وجودآید ولی تاثیری در سرنوشت دولت در چند ماه آینده ندارد. آقای روحانی اگر تمایل دارند با رای بالایی به پیروزی برسند باید بتوانند در ابتدا مسائل اقتصادی را سامان دهند که حرکت کلی دولت هم به این سمت است.






منبع: روزنامه آرمان


۰۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن