واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
واکنش منفی اصولگرایان به حضور سفیر جدید انگلیس در تهران
چرا محافظه کاران ایرانی به بریتانیا کاملا بی اعتمادند؟
"مهدی سپهوند" خبرنگار در مقاله ای در خبرگزاری "ترند" جمهوری آذربایجان با اشاره به واکنش منفی محافظه کاران در ایران به انتصاب "نیکلاس هاپتن" سفیر جدید بریتانیا در تهران به چرایی این موضوع می پردازد.
روز نو : "مهدی سپهوند" خبرنگار در مقاله ای در خبرگزاری "ترند" جمهوری آذربایجان با اشاره به واکنش منفی محافظه کاران در ایران به انتصاب "نیکلاس هاپتن" سفیر جدید بریتانیا در تهران به چرایی این موضوع می پردازد.
![چرا محافظه کاران ایرانی به بریتانیا کاملا بی اعتمادند؟ چرا محافظه کاران ایرانی به بریتانیا کاملا بی اعتمادند؟](/files/fa/news/1395/6/22/46209_952.jpg)
به گزارش روزنو،او می نویسد:"محافظه کاران در ایران تردیدی جدی نسبت به مقاصد بریتانیا دارند. تنها چد روز پس از انتصاب سفیر بریتانیا در تهران و ارتقای روابط دیپلماتیک تهران – لندن به بالاترین سطح در تاریخ 5 سپتامبر پس از تعلیقی پنج ساله در روابط دو کشور در تاریخ 11 سپتامبر خبرگزای دولتی مهر با انتشار گزارشی از هاپتن به عنوان دیپلماتی جعلی یاد کرد.
در این مقاله از سفیر تازه بریتانیا در تهران به عنوان یک عامل امنیتی یاد شده بود که پیش از این برای سازمان اطلاعات خارحی بریتانیا پیش از آغاز کار به عنوان دیپلمات در وزارت امور خارجه کار کرده بود. در این مقاله آمده بود که او در زمینه های مرتبط با امنیت کار کرده است. در این مقاله اشاره شده بود که حضور هاپتن در یمن در جریان بهار عربی و نقش او در انتقال پیام امنیتی میان لندن - دوحه در ارتباط با حمایت از "گروه های تروریستی" در جریان آغاز بحران در سوریه بوده است. در مقاله از هاپتن به عنوان متخصص در جنگ نرم و ایجاد کارزارها در این زمینه یاد شده بود و نوشته شده بود که او در ماه های پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ایران قطعا ماموریتی خاص دارد و به همین خاطر منصوب شده است".
این خبرگزاری در ادامه می افزاید:"البته این موضوع محدود به رسانه های محافظه کار نمی شود. "علاء الدین بروجردی" رییس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس ایران نیز در تاریخ 10 سپتامبر گفته بود که مهم نیست که تهران و لندن روابط خود را به سطح سفیر ارتقا داده اند آن چه مهم است این است که تهران باید مراقب باشد چرا که تهران نمی تواند به بریتانیا اعتماد کند. او گفته بود که ایران باید بسیار مراقب باشد که بریتانیا و سفیرش از محدوده های خود تجاوز نکرده و تنها در چارچوب سیاسی طرح ریزی شده توسط کنوانسیون وین و سایر مقررات بین المللی عمل کنند".
ترند در ادامه می نویسد:"تهران و لندن روابط دیپلماتیک خود را در نوامبر 2011 میلادی پس از یورش عده ای معترض به ساختمان متعلق به بریتانیا در تهران قطع کردند این یورش در نتیجه اعمال دور تازه تحریم ها علیه ایران در آن زمان بود. بروجردی در ادامه سخنان خود گفته است که ایران نیازمند رصد دائمی اقدام بریتانیایی هاست چرا که آنان به زعم او پیش و پس از انقلاب سابقه ای منفی از خود در ایران برجای گذاشته اند".
خبرگزاری "ترند" جمهوری آذربایجان در ادامه می نویسد:"سیاسمداران راست در ایران همواره به بریتانیا به دیده یک دشمن که می خواهد از راه های نرم و پیچیده دشمنی کند نگاه کرده اند. آنان می ترسند که سفیر تازه بریتانیا راه را برای ایجاد کارزاری علیه شان تسهیل نماید.
محافظه کاران در ایران باور دارند که حوادث پس از انتخابات 88 نیز کار بریتانیایی ها بوده است اگرچه این ادعا تاکنون آشکار نشد است. با اقداماتی در صدد ارائه تصویری منفی از هاپتن توسط رسانه های محافظه کار به احتمال زیاد محافظه کاران در ایران در حال برنامه ریزی برای خنثی سازی هرگونه تلاش رقیب خود می باشند تلاشی که قصد آن افزایش امید برای دهندگان ایرانی درباره ایجاد برخی از تغییرات در سیاست خارجی ایران است تغییراتی که می تواند به نفع روحانی در دور بعدی انتخابات تمام شود.
انتخابات ریاست جمهوری در ایران در نیمه نخست سال 2017 میلادی برگزار خواهد شد. این بار دومین باری است که روحانی نامزد می شود. او اما با انتقادات صریح و زیاد محافظه کاران روبرو است. آنان معتفدند که تلاش روحانی برای توافق هسته ای کمکی به کشور نکرده است.به گزارش روزنو، یکی دیگر از مسائل تازه که اهرم فشار محافظه کاران بر ایران است همکاری ایران با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) است که هدف آن افزایش شفافیت و ارتقای انطباق اقتصاد با استانداردهای بین المللی مالی است. اما جناح راست این اقدام روحانی را هموار کردن راه برای نفوذ دشمنان به کشور قلمداد کرده است. به نظر می رسد همین منطق آنان در مورد انتصاب هاپتن به عنوان سفیر تازه بریتانیا در تهران نیز صدق کند".
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]