واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ميراث 70 ساله سازمان ملل در معرض تهديد سايه ائتلاف سعودي - صهيونيستي
اگر تا پيش از اين سازمان ملل و بهخصوص شوراي امنيت تحت سلطه و كنترل پنج عضو دائم اين شورا و بهخصوص جناح غربي آن به رهبري امريكا قرار داشت، اكنون برخي علائم و شاخصها نشان ميدهد عربستان و رژيم صهيونيستي ...
نویسنده : احمد كاظمزاده
اگر تا پيش از اين سازمان ملل و بهخصوص شوراي امنيت تحت سلطه و كنترل پنج عضو دائم اين شورا و بهخصوص جناح غربي آن به رهبري امريكا قرار داشت، اكنون برخي علائم و شاخصها نشان ميدهد عربستان و رژيم صهيونيستي در هماهنگي با يكديگر (كه ميتواند برآيند اتحاد و ائتلاف جديد آنها باشد) نهايت تلاش خود را براي اعمال سلطه خود براين سازمان بهكار گرفتهاند و در تلاشند اين سازمان را به ابزاري براي تحقق مقاصد نامشروع خود تبديل كنند ولو اينكه اعتبار و فلسفه وجودي اين سازمان زير سؤال رفته و خدشهدار شود. يكي از شاخصهاي روشن اين است كه سازمان ملل در اقدامي ديرهنگام و پس از گذشت نزديك به 15 ماه از زمان تجاوز نظامي عربستان به يمن، اين كشور و همپيمانان نظامي آن در اين تجاوز را در فهرست سياه كشورهاي كودكش قرار داد اما بلافاصله آن را تحت فشار عربستان از اين فهرست خارج كرد و بانكيمون دبيركل سازمان ملل در اظهاراتي افشاگرانه و در عين حال رسواكننده تصريح كرد عربستان اين سازمان را تهديد كرده بود كه اگر اين كشور را از اين فهرست خارج كند كمكهاي مالي خود را به نهادهاي وابسته به اين سازمان از جمله مؤسسه كار و امداد سازمان ملل در امور آوارگان فلسطيني قطع خواهد كرد. از ديگر شاخصها انتخاب رژيم صهيونيستي به رياست كميسيون حقوقي سازمان ملل است. با توجه به اينكه هر سال در نشست سالانه سازمان ملل چندين قطعنامه در زمينههاي مختلف عليه رژيم صهيونيستي به تصويب ميرسيد، اين رژيم با بهدست گرفتن رياست اين كميته تلاش ميكند جلوي مصوبهها و همچنين هر حركت حقوقي را عليه خود بگيرد. با توجه به اينكه تشكيلات خودگردان اميد داشت از طريق مبارزه حقوقي كار تشكيل دولت فلسطيني را پيش برد، رژيم صهيونيستي با بهدست گرفتن رياست كميته حقوقي سازمان ملل پيشاپيش كوشيد جلوي تحركات اين تشكيلات را سد كند.
چند نكته در دور جديد تعرض به حريم شخصي و قلمرو حاكميتي سازمان ملل جلب توجه ميكند:
نخست اينكه عربستان و رژيم صهيونيستي در يك تقسيم كار تعريف شده اين پروژه را پيش ميبرند و در عين حال از يارگيريها و لابيهاي مشترك پشت پرده بهره ميگيرند. از اين ديد ارتباط روشن و معناداري بين خارج شدن عربستان از ليست سياه كشورهاي كودككش سازمان ملل و احراز رياست اسرائيل به رياست كميته حقوقي سازمان ملل ديده ميشود.
دوم اينكه هيچ يك از اين اقدامات از بار جنايتهاي آنها كم نميكند. حجم و گستره جنايات عربستان در تجاوز به يمن به قدري سنگين و وسيع است كه با دستكاري در فهرست سياه كشورهاي كودككش پاك نميشود. هر چند اشاره به قتل و زخمي كردن بيش از يكهزار كودك يمني از عمق و گستره جنايات جنگي ارتكابي عربستان در جنگ يمن پرده برميدارد اما بايد توجه داشت كه اين آمار در مقايسه با كل آمار تلفات انساني و خسارات وارده ازحملات هوايي كورعربستان تقريباً ناچيز است. آمارها حاكي از اين است كه طي نزديك به 15 ماه از آغاز تجاوز نظامي عربستان به يمن بيش از 10 هزار از ساكنان غيرنظامي اين كشور كشته، بيش از 20 هزار نفر ديگر زخمي شدهاند و هزاران خانه، مسجد و مراكز توليدي در اين كشور نابود شدهاند و عربستان حتي به مزارع، مراتع و باغات نيز رحم نكرده و در راستاي تشديد فشارهاي زندگي اين اماكن را نيز مورد بمبارانهاي گسترده هوايي قرار داده و همانند رژيم صهيونيستي از راهبرد زمين سوخته استفاده كرده است. به همين ترتيب جنايات 70 ساله رژيم صهيونيستي در سرزمينهاي اشغالي فلسطين به قدري وسيع است كه اين رژيم با احراز رياست يك نهاد حقوقي نميتواند بر آنها سرپوش بگذارد ضمن آنكه بهرغم تلاشهاي گسترده اين رژيم، تشكيل دولت فلسطيني اكنون به يك اجماع بينالمللي تبديل شده و تقريباً همه دولتهاي جهان حتي حاميان سنتي اين رژيم در غرب از آن حمايت و پشتيباني ميكنند.
سوم اينكه چه خارج كردن عربستان از فهرست كشورهاي كودككش سازمان ملل آن هم با تهديد مستقيم اين كشور و چه واگذاري رياست كميته حقوقي سازمان ملل به رژيمي كه بيشترين قطعنامهها را در طول حيات خود عليه آن صادر كرده يا بيشترين كارشكنيها و سنگاندازيها را از سوي آن شاهد بوده است، نشان ميدهد بهرغم گذشت بيش از هفت دهه از حيات سازمان ملل نه تنها مشكلات و موانع پيشروي كارآمدسازي اين سازمان برداشته نشده بلكه بالعكس با گذشت زمان بر آن افزوده ميشود و اينكه اين سازمان به علت تحت فشارمالي عربستان يا نفوذ سياسي مافياي صهيونيستي اصول و فلسفه وجودي خود را زير پا ميگذارد، نشان ميدهد كه اين سازمان حداقل در دوره رياست بان كي مون نه تنها پيشرفت نداشته بلكه عقبگرد نيز كرده است و اين براي جامعه جهاني بسيار نگران كننده است و ميتواند دستاوردهاي 70 ساله اين سازمان را بر باد دهد. زيرا هر چند سازمان ملل اكنون به يك نهاد بينالمللي عريض و طويل تبديل شده و در حوزههاي مختلف فعاليت دارد اما نبايد از اين واقعيت غافل شد كه اين سازمان دو مأموريت اصلي تأمين صلح و امنيت بينالمللي را بر دوش دارد و ديگر فعاليتها اهداف تكميلي اين دو مأموريت مهم را تشكيل ميدهد. اما اتفاق تأسفباري كه در حال وقوع است اينكه رژيم صهيونيستي و عربستان در ائتلاف با يكديگر همين دو هدف اصلي سازمان ملل را به چالش گرفتهاند و رد پاي مستقيم و غيرمستقيم اين دو را ميتوان در همه جنگها و بحرانهاي جاري در منطقه رديابي كرد. البته رژيم صهيونيستي يد طولايي در اين زمينه دارد و اساساً خود محصول بحران، جنگ و ترور محسوب ميشود و عربستان نيز در سالهاي اخير بهتدريج راه نزديكي به اين رژيم را در پيش گرفت و اين مسئله بعد از به قدرت رسيدن نسل جديد در عربستان شكل علني به خود ميگيرد.
در مجموع تحولات اخير در سازمان ملل درخصوص خارج كردن عربستان از فهرست سياه اين سازمان در زمينه كشتار كودكان يمني يا واگذاري رياست كميته حقوقي اين سازمان به رژيم صهيونيستي كه يد طولايي در نقض كنوانسيونهاي حقوقي و قطعنامههاي سازمان ملل داشته است، هم از آسيبهاي جدي كه دامنگير اين سازمان است پرده برداشت و هم اينكه نشان داد گستره آثار و تبعات ائتلاف عربستان و رژيم صهيونيستي فراگير و فرامنطقهاي است و دامنه آن حتي به سازمان ملل نيز گسترش يافته و دو مأموريت اين سازمان يعني امنيت و صلح بينالمللي را نيز به چالش گرفتهاند و اين دو بازيگر آشوبساز به پشتوانه يكديگر هر روز برطمعورزيهاي خود ميافزايند و براي مثال درست بعد از آنكه سازمان ملل عربستان را از فهرست كشورهاي كودككش خارج كرد، اين كشور دولت دستنشانده خود را در بحرين به تشديد اقدامات سركوبگرايانه خود عليه مخالفان مسالمتجو فراخواند و جمعيت الوفاق را منحل كرد كه اين مسئوليت بخشي از اين اقدامات را متوجه اين سازمان ميكند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]