واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جزئیات معامله هسته ای و قرادادهای نفتی/ كاسبي نورچشمي ها با پول بيتالمال!
روزنامه های امروز موضوع دستبرد کانادایی ها به اموال ایران و همچنین برخی فسادهای اقتصادی را در کانون توجه قرار داده اند.این در حالی است که جزئیات قراردادهای نفتی با اروپایی ها و جزئیات معامله هسته ای از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.
کد خبر: ۵۹۶۹۴۲
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۵ - 12 June 2016
روزنامه های امروز موضوع دستبرد کانادایی ها به اموال ایران و همچنین برخی فسادهای اقتصادی را در کانون توجه قرار داده اند.این در حالی است که جزئیات قراردادهای نفتی با اروپایی ها و جزئیات معامله هسته ای از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است. به گزارش«تابناک»، روزنامه ایران در گزارشی با عنوان« جزئیات 7 قرارداد فروش نفت به اروپا» با اشاره به اینکه برجام سد صادرات طلای سیاه به قاره سبز را شکست؛ نوشت:« قمصری، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت: تاکنون از مجموع 600 تا 700 هزار بشکه قرارداد نفتی امضا شده با شرکت های اروپایی، 80 درصد قراردادها عملیاتی شده است در صورت رفع مشکلات بانکی، ایران میتواند در مدت کوتاهی 200 هزار بشکه نفت دیگر به اروپا صادر کند آمار صادرات نفت کشورمان به اروپا در دوران تحریم به صفر رسیده بود» این در حالی است که روزنامه اعتماد نیز در گفت و گو با آقای کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی با عنوان«جزييات معاملههستهاي » به نقل از وی می نویسد:« با وجود اينكه تضمينهايي را از دولت امريكا براي فروش آب سنگين و دريافت پول آن از طرق مختلف دريافت كرده بوديم اما پس از دستبرد به اموال ايران و حكم ديوان عالي امريكا مبني بر مصادره حدود دو ميليارد دلار از اموال ايران، متوجه شديم كه ميتواند اقداماتي عليه ايران يعني مصادره محموله آب سنگين و عدم دريافت پول آن از سوي برخي نهادهاي امريكايي و به ويژه قوه قضاييه اين كشور صورت بگيرد كه طبعا اين مسائل در اختيار و كنترل دولت امريكا نيست. به همين خاطر ما در مذاكرات با طرف امريكايي گفتهايم با وجود آنكه شما تضمينهايي به ما دادهايد و اين تضمينها هم قوي هستند اما آنها براي ما كافي نيست و چه بسا دستگاه قضاييتان تصميمي بگيرد كه از اختيار دولت شما خارج باشد. بر اين اساس، به آنها گفتهايم كه ما يكسري تضمينهاي عيني، شفاف و مشخص ميخواهيم و تضمينها نبايد در قالب ضمانتهاي قراردادي باشد. ما گفتهايم كه ابتدا بهاي كالايمان را دريافت ميكنيم و سپس آن را در اختيارتان قرار ميدهيم. اين موضوع اصليترين مساله در رايزنيها با دولت امريكا بوده است. البته دو موضوع ديگري هم هستند كه موضوعاتي جزييتر و كماهميتتر هستند و به اين اعتبار ميتوانم بگويم كه مهمترين موضوع دريافت وجوه محموله قبل از دريافت آن است. براي دريافت وجه محموله آب سنگين، آيا در خصوص نوع ارز آن توافقي قرار گرفته است؟ همه اشكال ممكن مورد بررسي قرار گرفته است. ما ميخواهيم اين معامله به مطمئنترين شكل ممكن صورت بگيرد. با اين حال، اينكه اين معامله با چه ارزي و با چه جزيياتي مبادله شوند، مسائلي هستند كه هماكنون ما در حال رايزني درباره آنها هستيم و هنوز نهايي نشده است. پيشتر گفته بوديد كه تعهداتي را از طرف مقابل درخواست كردهايد كه آنها محقق شدهاند. آن درخواستها چه بودهاند؟ در آن زمان هم مهمترين مساله درخواست ما براي دريافت تعهد و ضمانتهايي جهت دريافت وجوه اين معامله بود. اصل موضوع در اين رابطه پذيرفته شده اما هنوز در خصوص جزييات نتوانستهايم به توافق نهايي برسيم. مبلغ اين معامله همان رقمي است كه والاستريت ژورنال بيان كرد؟ مبلغ در همان حدود است و البته آن مبلغ دقيق نيست. ميتوانيد آن را بيان كنيد؟ بيان آن هنوز ممكن نيست و از طرفي هنوز در اين خصوص در حال رايزني هستيم. با توجه به وضعيت پيش آمده در هفتههاي گذشته، آيا امكان لغو اين معامله وجود دارد؟ بناي ما بر اين نيست كه در خصوص مسائلي كه مذاكره ميكنيم، آن را لغو نكنيم مگر آنكه طرف مقابل كاري را بكند يا اتفاقي بيفتد كه خارج از عهده ما باشد.»
روزنامه کیهان نیز در گزارشی به موضوع دستید کانادایی ها به اموال ایران پرداخته است. این روزنامه در این گزارش با عنوان«دستبرد 13 میلیون دلاری کانادا به اموال ایران » نوشت:« دادگاهی در کانادا حکم کرد که 13 میلیون دلار از داراییهای غیردیپلماتیک ایران که در کانادا بلوکه است، به عنوان غرامت به خانوادههای آمریکایی که سالهای 1983 تا 2002 کشته شدهاند پرداخت شود.»
روزنامه قانون نیز در ستون نیش خط خود به طرح پرداخت وام به قهوه خانه ها برای عدم ارایه قلیان به مشتریان با کاریکاتور یر واکنش نشان داده است.
روزنامه جوان در گزارشی با عنوان«كاسبي تاجران نورچشمي برنج با پول بيتالمال »به این موضوع پرداخته است که شركت بازرگاني دولتي در وصول طلبهايش پس از ۱۵ ماه بيتفاوت است و می نویسد:« طلب شركت بازرگاني دولتي بابت فروش ترهيني برنج در اواخر سال ۹۳ كه با احتساب خسارت تأخير تأديه و ۲درصد كارمزد قانوني از ۱۲۰ ميليارد تومان هم بيشتر شده، با گذشت ۱۵ ماه از فروش هنوز وصول نشده است و اين شركت ركود بازار، فروش نرفتن برنجها و بيچاره و بدبخت بودن طرفهاي قرارداد را عامل تأخير دولت در گرفتن پولها اعلام ميكند. شركت بازرگاني دولتي ايران اواخر سال 93 اقدام به فروش ترهيني برنج به بيش از 11 شركت به ارزش 108 ميليارد تومان كرد كه قرار بود در مدت سهماهه بازپرداخت شود ولي پس از چندين بار تمديد سهماهه چكها و به اجرا گذاشتن املاك رهني، هنوز بخش عمده اين پولها به دولت بازپس داده نشده است و با احتساب خسارت تأخير تأديه و 2 درصد كارمزد قانوني، ميزان طلب دولت بابت فروش برنج در حال حاضر بيش از 120 ميليارد تومان است. فروش اين برنجها به منظور تخليه انبارها و سولههاي شركت بازرگاني دولتي انجام گرفت و قرار شد كه طي سه ماه پول برنجها تسويه شود و خريداران به عنوان وثيقه نيزسند ملكي با ارزش ميزان بدهيشان به بازرگاني دولتي ارائه دادند. اما با گذشت چند ماه و عدم وصول طلب دولت از خريداران بخش خصوصي، سازمان بازرسي كل كشور مهر ماه سال 94 در نامهاي به مديرعامل شركت بازرگاني دولتي ضمن اشاره به وصول نشدن چكهاي بدون تاريخ خواستار ارائه مستندات قانوني فروش مدتدار (نسيه)، مستندات قانوني دريافت چك بدون تاريخ و همچنين اصل اسناد ترهين و نظريه كارشناس دادگستري در اين خصوص شده بود. ديوان محاسبات كشور نيز اواسط مهرماه پارسال در نامهاي به مديرعامل شركت بازرگاني دولتي در خصوص فروش اعتباري برنج در اواخر سال 93 در قبال اخذ وثيقه ملكي و چك، اعلام كرد، طي بررسيهاي صورت گرفته نهتنها اكثر چكهاي دريافتي برگشت خورده است بلكه هيچكدام از مبالغ فروش اعتباري نيز به حيطه وصول درنيامده است.»
پوریا عالمی نیز در ستون طنز روزنامه شرق در مطلبی با عنوان« ماجرای عجیب رابینهود و زورو و سیبلجان و سلین دیون »نوشت:« خواب عجیبی دیدم که برایت تعریف میکنم سوفیا: دیشب خواب دیدم که زورو آمده ایران و میخواهد از پولدارها بدزدد و بدهد به فقرا. منتها به دلیل شعارهایی که میدهد، مردم با احمدینژاد اشتباهش میگیرند و صف میبندند تا بهش نامه بدهند که زورو هم مثل احمدینژاد به مردم وام بلااستفاده و تسهیلات بدهد. در همین وانفسا که مردم صف کشیده بودند، مأموران میآیند و زورو را به اتهام سدمعبر میبرند. زورو در دفاعیات خودش توضیح میدهد که قصدش این بوده که از پولدارها بدزدد و به فقرا بدهد. ولی با اسنادی که رو میشود معلوم میشود زورو از فقرا میدزدیده. زورو توضیح میدهد این فقرایی که شما میگویی، قبل از مسئولیتشان فقیر بودند و بعد از مسئولیت پولدار شدند منتها هنوز داشتند با همان کت و شلوار نخریسه رفتوآمد میکردند که تابلو نشوند. زورو نمیتواند از اتهاماتش مبرا شود و معلوم میشود او شریکی دارد به نام رابینهود که در داخل و خارج از ایران شرکت دارد و با تریلی پول پولدارها را میدزدد و از کشور خارج میکند. طبق تحقیقات انجامشده معلوم میشود پولدارها خودشان پولشان را از کشور قبلا خارج کرده بودند به همین دلیل رابینهود مجبور شده پول مردم و پول دارو و پول نفت را اینطوری از کشور خارج کند. رابینهود در همین حیص و بیص با سیبل جان آشنا میشود که خواننده خارجی است (با ابراهیم تاتلیس که سبیل دارد اشتباه نشود) و با هم ازدواج میکنند. رابینهود و سیبل جان با تغییر نامشان به راباینهود و سیبیلو جون از ترکیه هم خارج میشوند و میروند کانادا تا با محمودرضا خاوری بهعنوان استاد بزرگ دیدار کنند. خاوری اما آنها را به حضور نمیپذیرد و میگوید سلین دیون روی خوانندگان زن حساس است و اگر بداند من سیبل جان را به خانه راه دادهام، قصه میشود. دراینمیان خواب دیدم که شبکه یک صداوسیما یک نشست ترتیب داده و گفته اگر ما خودمان سیبل جان و سلین دیون به اندازه کافی در کشور داشتیم، مردم پول ملت را بالا نمیکشیدند که بروند بغل اینها، همسایهشان شوند. بعد از این برنامه سازنده قرار میشود تلویزیون ایران چند خواننده مناسب برای جلوگیری از خروج ارز از کشور به جامعه معرفی کند. (از آوردن اسم خوانندگان معرفیشده معذوریم). اما سوفیا بعد از اینها بود که خواب دیدم تو دوستم داری. آیا خواب من چپ است؟ »
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]