واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بیتوجهی به تثبیت شنهای روان زابل را درصدر شهرهای آلوده قرار داد
نماینده مردم زابل در مجلس با انتقاد از بی توجهی دولت به تثبیت شنهای روان هزار هکتار از اراضی سیستان، گفت: سیستان به دلیل طوفان های شن و ماسه بیش از ۲۰۰ روز از سال را در شرایط فوق بحرانی به سر می برد.
کد خبر: ۵۸۹۰۶۵
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۷ - 14 May 2016
سیدباقر حسینی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تائید گزارش سازمان بهداشت جهانی مبنی بر معرفی زابل به عنوان آلودهترین شهر جهان، گفت: شهرستان زابل در اکثر ماههای سال به دلیل طوفان های شن و ماسه درشرایط بحرانی قرار دارد به طوری که مردم این شهرستان از 365 روز سال بیشتر از 200 روز آن به دلیل طوفان با مشکلات زیادی روبه رو هستند.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند درمجلس شورای اسلامی، افزود: طی 4 سال گذشته بارها از تریبون قوه مقننه این موضوع به مسئولان دولتی تاکید شد که برای کاهش آلودگیهای زابل تدابیر ویژه اتخاذ کنند، حتی از رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی درخواست شد که حق ریزگرد برای کارمندان سیستان درنظر گرفته شود اما به این موضوع هیچ ترتیب اثری داده نشد.
وی با اشاره به اینکه مهمترین اولویت برای کاهش آلودگیهای سیستان تثبیت شنهای روان است، تصریح کرد: در سفر استانی سال 93 اعضای هیات دولت به استان سیستان مقرر شد که تثبیت شنهای روان هزار هکتار از اراضی سیستان در دستور کار قرار گیرد اما متاسفانه از آن سال تاکنون حتی تثبیت یک هکتار از شنهای روان نیز در دستور کار دولت قرار نگرفته است؛ بنابراین با توجه به تداوم خشکسالی در این استان تثبیت شنهای روان باید توسط دولت پیگیری شود.
حسینی با بیان اینکه اولویت بعدی دولت در سیستان پیگیری حقابه تالاب هامون است، گفت: سفر چند روز گذشته رییس سازمان محیط زیست برای استان سیستان به بهانه ثبت جهانی تالاب هامون هیچ مشکلی را درجهت کاهش آلودگی هوا رفع نمیکند زیرا مهمترین اقدام درحال حاضر تثبیت شن های روان و کاشت درخت و نهال است هرچند که این موضوع نیز نیازمند صرف زمان بسیاری است.
این نماینده مردم درمجلس نهم با تاکید بر اینکه تثبیت شن های روان نیازمند سرمایه و اعتبار قابل توجه نیست، گفت: به طور حتم منشاء بخش وسیعی از آلودگی ها در سیستان مربوط به خشک شدن تالاب هامون و درصدی هم به کشور افغانستان ارتباط دارد که دستگاه دیپلماسی باید در جهت رفع آن تلاش کند، بنابراین هیچ آلودگی دیگری درشهرستان زابل وجود نداشته و تنها به دلیل طوفان های شدید شن و ماسه شعاع در اکثر روزها تا 10 متر هم کاهش پیدا میکند.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان با اشاره به افزایش بیماریهای ریوی و تنفسی مردم سیستان ناشی ازطوفان شن و ماسه، افزود: متاسفانه مدیران استانی به رفع مشکلات استان سیستان توجه آنچنانی ندارند، هم اکنون از 365 روز سال بیشتر از 200 روز زابل در شرایط بحرانی قرار دارد؛ به طوری که طبق آمارهای رسمی در سال 92 حدود 148 روز شرایط سیستان فوق بحرانی و خطرناک بود، حتی دربسیاری از روزها شرایط آلودگی دراین استان به 4 برابر حد بحران می رسد؛ بنابراین 150 روز از سال یعنی درحدود 5 ماه شرایط دراستان سیستان بحرانی است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ براساس جدیدترین گزارش سازمان بهداشت جهانی، شهر زابل ایران آلودهترین شهر جهان ثبت شده است که در آن مردم ماهها از وجود طوفانهای غباری در تابستان رنج میبرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]