واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: موفقیت پژوهشکده رویان در شبیه سازی قوچ ایرانی
رییس جهاد دانشگاهی گفت: آسیبهای محیط زیستی در کشور زیادتر از نُرم جهانی است.
به گزارش نامه نیوز ، دکتر حمیدرضا طیبی در اختتامیه سومین گردهمایی گروههای دانشجویی حامی محیط زیست کشور با تبریک اعیاد شعبانیه اظهارکرد: طبیعت به دلیل استفاده نابجای انسان از آن آسیب دیده است.
وی با بیان اینکه آمارهای رسمی و غیررسمی حاکی از آن است که متاسفانه آسیبهای محیط زیستی در کشور ما زیادتر از نُرم جهانی بوده، افزود: متاسفانه رده ما در حفظ محیط زیست رده مناسبی نیست.
دکتر طیبی با طرح این سؤال که دلایل آسیب رساندن به طبیعت چیست و برای رفع آن باید چه کرد؟ تصریح کرد: رها کردن زباله در طبیعت یا عمدی است و یا به دلیل ناآگاهی افراد است. از سوی دیگر عدم تربیت درست در خانه و مدرسه، حاکم نبودن عدالت در جامعه، عدم توسعه علم و نبود برخی قوانین از عواملی است که باعث شده به محیط زیست آسیب برسد.
وی بیان کرد: نیاز است با استفاده از روشهای علمی بیشترین بهرهوری را از آب و خاک داشته باشیم.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه جامعه ما بیش از حد سیاسی شده و درگیر مسائل حاشیهای است گفت: در این میان منافع شخصی و جناحی بر مسائل اصلی جامعه ارجح بوده و در چنین شرایطی افراد سودجو، سوء استفاده میکنند و اولین جایی که از عدم حاکمیت قانون آسیب میبیند، محیط زیست است.
دکتر طیبی با بیان اینکه از ابتدای تاسیس جهاددانشگاهی توسعه فرهنگی و آموزشهای تخصصی و الگوسازی توان کشور در تولید فناوری و تبدیل آن به خدمات و محصول و پیگیری آنها در تولید صنعت، ثروت و شغل برای جوانان از زمینههای کاری جهاددانشگاهی بوده است، اضافه کرد: پژوهشگاه رویان، پژوهشکده محیط زیست و گیاهان دارویی، دانشگاههای علم و صنعت، تهران، صنعتی شریف و شهید بهشتی به طور مستقیم در حفظ محیط زیست کارهای علمی و فناورانه شاخصی را انجام دادهاند.
رییس جهاددانشگاهی تاکید کرد: ضرورت دارد دانشجویان در حوزههای مرکز کنترل آلایندهها، مرکز خدمات تخصصی مدیریت و بهسازی محیط زیست، مرکز علمی ذخایر ژنتیکی، گروه محیط زیست طبیعی، فرآوری پسماند، مهندسی محیط زیست و... با جهاددانشگاهی همکاری داشته باشند.
وی گفت: پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی موفق شده به منظور حفاظت از گونههای در حال انقراض، حیوانات وحشی در حال انقراض را شبیه سازی کند که نمونه آن "مارال" قوچ شبیه سازی شده ایرانی است.
به گفته دکتر طیبی، در حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز خبرگزاری ایسنا و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی بدنه جوان دانشجویی را در اختیار دارند و مجموعههایی باانگیزه در حفظ محیط زیست ایران هستند.
وی تاکید کرد: جامعه دانشجویان جوان و آرمانگرا باید در حوزه مسائل اجتماعی و محیط زیست ورود جدی پیدا کنند و در این راستا در سازمان دانشجویان تصمیم گرفتیم به ساماندهی، همکاری و شبیهسازی این گروههای دانشجویی کمک کنیم. به هر حال مجموعه تلاشهای جهاددانشگاهی در حوزه پژوهشی در خدمت و حفظ و نگهداری و توسعه محیط زیست ایران است.
رئیس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: مرکز ذخایر ژنتیک جهاددانشگاهی به دستور مقام معظم رهبری ایجاد شده و ماموریت آن حفظ ذخایر ژنتیکی ایران است.
وی در پایان با بیان اینکه یکی از اقدامات جهاددانشگاهی که اخیرا انجام شده تکثیر "سوسن چلچراغ" در محیط حفاظت شده است، اضافه کرد: این توانمندی وجود دارد که در جهاددانشگاهی و مرکز مدیریت ذخایر ژنتیک و پژوهشکده گیاهان دارویی تمام گیاهان و درختان در حال انقراض را به روشهای مختلف علمی تکثیر و در اختیار سازمان محیط زیست قرار دهیم.
منبع: ایسنا
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]