واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
![](http://images.khabaronline.ir/images/2016/4/position50/16-4-27-1418515.jpg)
ورود سرمایه گذاران وضعیت راههای استان را سامان میدهد استانها > زنجان - روزنامه همشهری زنجان نوشت :ساخت بزرگراههای سلطانیه –همدان، زنجان- بیجار، راه اصلی زنجان- دندی- تکاب و همچنین راه اصلی زنجان- خان چای- منجیل جزو پروژههای مهم حوزه راه استان زنجان است. هم اکنون سرمایهگذاران برای مشارکت در اجرای برخی از این پروژهها اعلام آمادگی کردهاند و برخی از این پروژهها چشم انتظار اعتبارات دولتی است تا روند اجرای عملیات آنها قوت بگیرد.
بیشک با جذب سرمایهگذاران و مشارکت بخش خصوصی در اشکال مختلف میتوان زنجان را به یکی از شریانهای مهم ارتباطی کشور و کریدور ارتباطات جادهای تبدیل کرد. همشهری برای پیگیری آخرین وضعیت این پروژههای مهم حوزه راه استان به سراغ مسئولان حوزه راه رفته است. رئیس اداره مطالعات مسیر راه و شهرسازی استان از مذاکرات انجام شده با متقاضیان سرمایهگذاری در راههای سلطانیه- کبودرآهنگ- خدابنده و سلطانیه - ابهر خبر میدهد و میگوید: در دهه پایانی اسفند سال گذشته آگهی جذب سرمایهگذار برای این 2 پروژه مهم استانی در بخش راه آگهی شد و اواخر اسفند و ایام نوروز کتبا برخی شرکتها برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کردند. «سعید امامی» اعتبار پیشبینی شده برای تکمیل2 پروژه کبودرآهنگ- سلطانیه- قیدار و سلطانیه- ابهر - تاکستان را 500 میلیارد تومان اعلام میکند و میافزاید: این 2 پروژه در قالب فاینانس به بخش خصوصی واگذار میشود و هم اکنون در مرحله مذاکرات با طرفها هستیم. وی با اشاره به واگذاری این 2 پروژه حوزه راه منطبق با ماده 58 قانون الحاقی و موافقت انجام گرفته از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور بیان میکند: سودهای پیشبینی شده از سوی بانک مرکزی برای سرمایهگذاران در این پروژهها پیشبینی شده تا زمینه برای تشویق آنها فراهم شود. امامی از نهایی شدن وضعیت این 2 پروژه بخش راه استان خبر میدهد و ادامه میدهد: بخش راه در استان فرصتهای مناسبی برای سرمایه گذار دارد و ورود بخش خصوصی در تسریع فعالیتها تأثیرگذار است. سرمایه گذاری
ورود سرمایهگذار بخش خصوصی به 2 پروژه مهم احداث راه اصلی زنجان- دندی-تکاب و راه اصلی زنجان- خان چای- منجیل نیز میتواند زمینه را برای سرمایه گذاری در این بخش هموار سازد.
مدیر ساخت و توسعه راههای اداره راه و شهرسازی استان درباره وضعیت نحوه تعریف ساز و کار 2 پروژه مهم زنجان- خان چای- منجیل و زنجان- دندی-تکاب میگوید: این دو پروژه در حال واگذاری به بخش خصوصی است. مسیر زنجان- دندی-تکاب 90 کیلومتر است که تاکنون تنها 20 کیلومتر آن تکمیل شده است. پروژه زنجان- بیجار هم از محل اعتبارات ملی پیشبینی شده و هم اکنون تا شهر زرین آباد4 خطه کردن جاده در دست اجراست.
«مسعود بیات منش» تزریق اعتبارات به موقع را در افزایش سرعت عملیات اجرایی مهم میداند و میافزاید: تزریق به موقع اعتبارات مسیر تکمیل به موقع جاده را بیشتر خواهد کرد و امیدواریم تا سال آینده این پروژه مهم حوزه راه استان تکمیل شود. بیات منش از بازگشایی زود هنگام محور بناب-منجیل از سمت استان زنجان خبر میدهد و میگوید: با وجود مشکلات مالی پیگیر پروژه هستیم تا روند تکمیل آن نهایی شود.
وی ادامه میدهد: با تکمیل این پروژه مدت زمان طی مسیر در راه ارتباطی زنجان به رشت 2 ساعت کاهش مییاید و اعتبار تخصیص یافته دولتی برای تکمیل این پروژه هر سال 5 میلیارد تومان است که با درنظر گرفتن آن در20 سال آینده شاهد بهره برداری این مسیر خواهیم بود.
به گفته بیات منش پروژههای حوزه راه سهم مهمی در رونق ارتباطات جادهای استان با سایر نقاط خواهد داشت. سهم زنجان از ترافیک جادهای و جذب مسافر بسیار چشمگیر است.
نقش بخش خصوصی
مدیر ساخت و توسعه راههای اداره راه و شهرسازی استان با تاکید بر اینکه با اعتبارات اندک دولتی در طول سال نمیتوان در کمترین زمان ممکن پروژههای مهم را به سرانجام رساند، میافزاید: ورود بخش خصوصی میتواند مدت زمان بهرهبرداری راهها را کاهش دهد. وی اهمیت این4 پروژه مهم حوزه راه استان را در سود بردن از ترافیک شمال به جنوب و شرق به غرب مهم میداند و ادامه میدهد: با تکمیل این4 پروژه، شبکه اصلی راههای استان در جریان ترافیک سایر مسیرها از جهات مختلف قرار میگیرد و میتوان از ظرفیت آن در طول مسیرها برای توسعه حوزه حمل و نقل و گسترش خدمات رفاهی استفاده کرد. بیاتمنش اظهار میکند: اگر دولت به تکمیل این پروژهها وارد شود به 10 سال زمان نیاز است، اما با ورود بخش خصوصی و سرمایهگذاری60درصدی از سوی آن، پروژهها در4 - 5 سال آینده به بهرهبرداری میرسند. وی با تأکید بر تعامل راه و شهرسازی استان، استانداری و نیز وزارت راه و شهرسازی برای اجرای عملیات این پروژهها با مشارکت بخش خصوصی میافزاید: این کار میتواند در توسعه بخش راه استان به دلیل قرار گرفتن در مسیر ترانزیت تاثیرگذار باشد. بیاتمنش نقش راههای ارتباطی بین نقاط مختلف را در توسعه مناطق مختلف مهم میداند و میافزاید: برای نمونه شهرستان خدابنده تنها از مسیر زنجان راه دسترسی آسفالت داشت که با گذشت سالها با بهسازی و آسفالتریزی در این منطقه از مسیر همدان، شاهد توسعه آن در بخشهای مختلف گردشگری و خدماتی هستیم. بیاتمنش با تاکید بر خارج شدن شهرستان خدابنده از بن بست و قرار گرفتن روی ریل توسعه با تکمیل راه ارتباطی خدابنده- کبودرآهنگ و نیز خدابنده- بیجار اظهار میکند: در دو دهه اخیر برخی شهرهای استان در سایه توسعه راههای ارتباطی جهش چشمگیری داشتهاند. این مقام مسئول با تأکید بر توسعه و گسترش راههای ارتباطی در کشور و به تبع آن در استان زنجان اظهار میکند: باید به تناسب میزان افزایش خودروها در کشور در زمینه توسعه راهها نیز سرمایهگذاری قابل توجهی انجام گیرد. آمارها از نبود همخوانی بین توسعه راهها و تعداد خودروها حکایت دارد.
وی راههای ارتباطی استان را یکی از دلایل مهم کند بودن اجرای پروژهها میداند و میافزاید: به دلیل لزوم اختصاص اعتبار قابل توجه برای توسعه راهها ومحدودیت اعتبارات دولتی، وزارتخانه باید با هدف تسریع اجرای عملیات از محل منابع فاینانس داخلی و بند (و) تبصره5 صندوق توسعه ملی زمینه ترغیب و تشویق بخش خصوصی را فراهم کند. به گفته وی در قوانین جاری کشور برای ورود بخش خصوصی به حوزه راه، ضوابط و مقررات با هدف جلب مشارکت پیش بینی شده و تلاش راه و شهرسازی استان در راستای فراهم شدن زمینههای ترغیب و جذب سرمایهگذاران به حوزه راه استان است.
در مجموع متوسط پیشرفت این پروژهها 10 تا 40 درصد است و برای انجام آنها مکاتبات اولیه با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان انجام گرفته و با تزریق اعتبارات اندک روند پیشرفت پروژهها ضعیف خواهد بود. مذاکرات برای واگذاری
4 پروژه راهی استان: سلطانیه -همدان، زنجان- بیجار، زنجان- دندی- تکاب، زنجان- خان چای- منجیل
2 پروژه راهی سلطانیه- کبودراهنگ- خدابنده و سلطانیه - ابهر: اعلام آمادگی برخی شرکتها برای سرمایه گذاری
پروژه کبودراهنگ- سلطانیه- قیدار و سلطانیه- ابهر - تاکستان: در حال مذاکره با سرمایه گذاران در قالب فاینانس
2 پروژه راه اصلی زنجان- دندی-تکاب و راه اصلی زنجان- خان چای- منجیل: در حال واگذاری به بخش خصوصی
پروژه زنجان- بیجار: تزریق بودجه از محل اعتبارات پیشبینی شده ملی
پروژه محور بناب-منجیل از سمت زنجان: تزریق بودجه از محل اعتبارات پیشبینی شده ملی و بهره برداری تا 20 سال آینده در مجموع میانگین پیشرفت پروژهها 10 تا 40 درصد است
کلید واژه ها: استان زنجان - زنجان -
چهارشنبه 8 اردیبهشت 1395 - 14:30:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]