محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826439273
اعتراض به افزایش قیمتخودرو/قیمتهای جدید+جدول
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اعتراض به افزایش قیمتخودرو/قیمتهای جدید+جدول
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در واکنش به اقدام شورای رقابت در افزایش قیمت خودروهای داخلی گفت: شورای رقابت به جای صدور مجوز افزایش قیمت خودرو باید قیمت این محصولات را کاهش میداد.
آفتاب : امرالله امینی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: عملکرد شورای رقابت مناسب نبوده و نتوانسته به وظیفه ذاتی خود که از بین بردن انحصار از بازار خودرو است عمل کند.
به گزارش آفتاب، وی با بیان اینکه چرخه افزایش قیمت خودرو دور باطلی است که به ضرر مصرفکنندگان است، خاطرنشان کرد: قدرت خرید مردم پایین است و نمیتوانند این محصولات را با این قیمتهای بالا خریداری کنند.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: دلیل رکود بازار خودرو پایین بودن قدرت خرید مصرفکنندگان است بنابراین شورای رقابت باید به جای افزایش، قیمتها را کاهش میداد.
وی افزود: مشخص نیست خودروسازان که به دلیل رکود بازار با کاهش تولید و فروش مواجه شدهاند به چه دلیل عملکرد خود را اصلاح نکرده و قیمتها را کاهش نمیدهند.
امینی با بیان اینکه متاسفانه شورای رقابت به ابزاری برای توجیه افزایش قیمت خودرو تبدیل شده است، تصریح کرد: امیدواریم شورای رقابت در عملکرد خود تجدیدنظر کرده و نسبت به کاهش قیمتها اقدام کند.
اخیرا رئیس شورای رقابت از افزایش 1.8 درصدی محصولات ایران خودرو و 0.4 درصدی محصولات سایپا خبر داد.
همچنین روزنامه دنیای اقتصاد سه مسیر شورای رقابت برای تصمیمگیری در بازار خودرو را بررسی کرد. پس از هفتهها گمانهزنی، شورای رقابت بالاخره رای به بالا رفتن قیمت خودروهای داخلی داد تا برخلاف پیشبینیها، مجوز افزایش قیمت خودرو صادر شود. طبق مصوبه جلسه اخیر شورای رقابت، اعضای شورا ضمن موافقت با تمدید دستورالعمل قیمتگذاری خودرو برای سال 95، رای به افزایش قیمت خودروهای داخلی دادند. بر این اساس، مجوز افزایش قیمت 81/ 1 درصدی برای محصولات ایران خودرو و 4/ 0 درصدی برای خودروهای سایپا صادر شد تا پس از حدود دو سال فریز قیمتی، دست خودروسازان برای بالا بردن نرخ محصولاتشان باز شود. هرچند خودروسازان هنوز رسما از اعمال افزایش قیمتهای جدید خبر ندادهاند، اما اگر قرار به اجرای کامل مصوبه شورای رقابت باشد، قیمت خودرو حداقل 60 هزار تومان و حداکثر حدود 860 هزار تومان بالا خواهد رفت. آن طور که رضا شیوا، رئیس شورای رقابت اعلام کرده، با توجه به اطلاعات دریافتی از بانک مرکزی در مورد تورم بخشی و اطلاعات سازمان بازرسی کیفیت درباره سطح کیفی خودروهای تولید داخل، اعضای شورا رای به افزایش قیمت دادند.
وی با بیان اینکه براساس این اطلاعات گروه سایپا بهخاطر بیکیفیت بودن خودروهای خود جریمه کمکیفیتی را دریافت کرد، گفته که بهطور متوسط جریمه بیکیفیتی محصولات سایپا منفی 86/ 1 درصد تعیین شد. شیوا تاکید کرده که نرخ تورم بخشی محصولات سایپا 28/ 4 درصد اعلام شده و با توجه به فرمول مربوط به قیمتگذاری افزایش قیمتی که این شرکت میتواند دریافت کند، 4/ 0 درصد است. رئیس شورای رقابت اما درخصوص محصولات ایرانخودرو نیز گفته که کیفیت محصولات این شرکت نسبت به سایپا بهتر بوده و تورم بخشی محصولاتش نیز 72/ 3درصد اعلام شده است؛ بنابراین و با توجه به این اطلاعات، ایرانخودرو جایزه 1/ 1 درصدی را از کیفیت دریافت و مجوز افزایش قیمت 81/ 1 درصدی برای محصولات این خودروساز صادر شد.
اظهارات رئیس شورای رقابت و افزایش قیمت خودرو در شرایطی است که بازار مدتها است در رکود بهسر میبرد و مشتریان به دلایل مختلف از جمله کمبود نقدینگی و قیمت بالای خودروها، میل چندانی به خرید از خود نشان نمیدهند. اتفاقا بهنظر میرسد دلیل اصلی فریز قیمتی طی حدود دو سال گذشته، همین رکود بازار بوده، چه آنکه رئیس شورای رقابت پیش تر عنوان کرده که وقتی بازار در رکود است، نیازی به بالا بردن قیمت نیست؛ از طرفی، خودروسازان نیز که از رکود بازار رنج میبرند، تاکید داشتند چندان مایل به افزایش قیمت محصولات خود نیستند و ثبات را در دستور کارشان طی سال 95 قرار خواهند داد؛ زیرا نمیخواهند خرید و فروش بیش از این کاهش یابد.
نکته دیگر اینجا است که سال گذشته خودروسازان کشور، بهدلیل فشار حاصل از رکود، خواستار استفاده از منابع بانکی شدند و حال مشخص نیست چرا با وجود واقف بودن به تداوم رکود، باز هم اصرار به افزایش قیمت دارند. بهعبارت بهتر، در بازاری که تسهیلات ویژه بانکی سبب نجات مقطعی آن از رکود شده است، افزایش قیمت نمیتواند نشانه خوبی برای آینده آن باشد و اولین موضوعی را که در ذهن تداعی میکند، تداوم کاهش خرید و فروش است. با توجه به موارد مطروحه، پرسش اینجا است که اولا چرا شرکتهای خودروساز خواستار افزایش قیمتها شدند و ثانیا شورای رقابت چرا با وجود تداوم رکود در بازار خودرو، رای به افزایش قیمت داده است؟
انتخاب سادهترین راه
بهنظر میرسد پاسخ به این پرسشها را باید در سناریوهای روی میز شورای رقابت (قبل از اعلام افزایش قیمت خودرو) جستوجو کرد. به نظر میرسد، شورا در مورد بازار خودرو، سه سناریو و راهکار پیشروی خود داشته اما در نهایت ناچار به انتخاب سادهترین آنها یعنی «افزایش قیمت» شده است. «افزایش قیمت» بهنوعی سناریوی دوم شورای رقابت بوده، سناریویی که بهنظر میرسد این شورا از سر ناچاری و بهدلیل آنکه اجرای دو سناریوی دیگر، سخت و شاید غیر ممکن (از نظر اعضای شورای رقابت) بوده، آن را انتخاب کرده است. طبق این سناریو، شورای رقابت میتوانسته با توجه به درخواست ارسالی از سوی خودروسازان و مطابق فرمول مربوطه، رای به افزایش قیمت خودروهای داخلی بدهد که داده است. هرچند شورای رقابت نیز خوب به رکود بازار واقف است و شاید طبیعیتر این بوده که با افزایش قیمت خودرو موافقت نکند، با این حال ظاهرا اعضای شورا ملاک را «هزینههای تولید» قرار دادهاند نه «رکود بازار».
بهعبارت بهتر، شورای رقابت با استناد به اینکه هزینههای تولید طی سال 95 افزایش یافته، خودروسازان را مستحق افزایش قیمت محصولاتشان دانسته و سعی کرده قیمتی به اصطلاح منصفانه را برای خودروهای داخلی در نظر بگیرد. پیش تر نیز خودروسازان تاکید کرده بودند که هزینههای تولید در سال جاری افزایش یافته و اگر از حد توان بگذرد، چارهای جز افزایش قیمتها نیست. منظور خودروسازان و شورای رقابت از هزینههای تولید، مواردی مانند افزایش تعرفه واردات مواد اولیه، بالا رفتن دستمزد و تورم عمومی است که با در نظر گرفتن آنها، خودروهای داخلی استحقاق افزایش قیمت را (از نظر خودروسازان و شورای رقابت) داشتهاند. این در حالی است که سال گذشته هم هزینههای تولید افزایش یافته بود، اما نه خودروسازان اصراری به بالا بردن قیمت محصولات خود داشتند و نه شورای رقابت. این بی میلی یک دلیل نیز بیشتر نداشت و آن رکود بازار بود، چه آنکه خودروسازان نمیخواستند بهواسطه بالا بردن قیمت محصولات خود، بازار را بیش از پیش به رکود ببرند. طبعا در بازاری که دلایل اصلی رکودش، «کمبود نقدینگی مشتریان» و «بالا بودن قیمتها» است، افزایش قیمت، نسخه مناسبی به حساب نمیآید و حتی ممکن است به راکدتر شدن بازار و کاهش هرچه بیشتر خرید و فروش دامن بزند.
از خودروسازان اصرار و از شورای رقابت اجرا
اما شورای رقابت در حالی رای به افزایش قیمت خودروهای داخلی داده که سناریوی اول، تثبیت قیمت بوده است. طبق این سناریو که مخالف میل خودروسازان بوده، قیمت خودروهای داخلی باید برای دومین سال متوالی ثابت میماند و به اصطلاح فریز قیمتی تمدید میشد. منشأ ارائه این سناریو، همان رکود بازار بوده؛ بهنحویکه اعضای شورای رقابت با توجه به کاهش خرید و فروش و رکود، تثبیت قیمت را ظاهرا نیز در سناریوهای خود گنجاندهاند. با این حال، اصرار خودروسازان بر افزایش قیمت، شورای رقابت را مجبور به کنار گذاشتن این سناریو کرده است.
نقطه اشتراک خودروسازان و شورای رقابت برای حذف این سناریو، همان «افزایش هزینههای تولید» بوده؛ بهنحویکه شرکتهای خودروساز توانستهاند با ارائه اسناد و مدارک مربوطه، نظر مثبت شورای رقابت را برای بالا بردن قیمت محصولات خود جلب کنند. این در شرایطی است که باید از شورای رقابت پرسید آیا دلیل کنار گذاشتن سناریوی تثبیت قیمت، فقط و فقط اصرار خودروسازان بوده است؟ اگر این گونه باشد، پس شورا بر خلاف میل باطنی و تحت تاثیر خودروسازان رای به افزایش قیمت محصولات آنها داده و در این صورت، «رفتار کارشناسی» اعضای شورا زیر سوال است. شورا همواره بر مستقل بودن و غیرقابلنفوذ بودنش تاکید و اعلام کرده که تصمیماتش کارشناسی و علمی است، بنابراین اگر تحتتاثیر خودروسازان و بر خلاف میل خود، قیمت خودروها را افزایش داده باشد، دیگر نمیتوان عملکردش را مورد تایید قرار داد.
در این مورد، برخی کارشناسان معتقدند شورای رقابت از «باور عمومی به افزایش قیمت خودرو» نیز بهره برده است. این باور عمومی، بیشتر مربوط به تصمیمسازان است، چه آنکه بسیاری از آنها نیز معتقد به افزایش قیمت خودرو در قبال بالا رفتن هزینههای تولید هستند. بهعبارت بهتر، شاید شورا وقتی متوجه شده که تصمیمسازان نیز به افزایش قیمت ناشی از بالا رفتن هزینههای تولید، اعتقاد دارند، فرصت را مغتنم و با درخواست خودروسازان موافقت کرده است.
تصمیم سخت شورا
واما سناریوی سوم؛ سناریویی که بهنظر میرسد از نظر شورای رقابت، سختترین بوده و از همین رو اعضای شورا توجهی به آن نکردهاند. طبق این سناریو، شورای رقابت به کل از ماجرای قیمتگذاری خودرو کنار رفته و در عوض به سراغ فراهم آوردن شرایط ایجاد رقابت در بازار خودرو میرود. بهعبارت بهتر، در صورتی که این سناریو اجرایی میشد، قیمت خودرو از زیر سایه شورای رقابت خارج و رفته رفته به سمت آزادسازی حرکت میکرد. اجرای این سناریوی سوم همچنین یک معنی مهم دیگر نیز داشت و آن، بازگشت شورای رقابت به مسوولیت اصلی خود بود. شورای رقابت همانطور که از نامش برمیآید، وظیفه دارد بهواسطه مکانیزمهایی که خود تشخیص میدهد، در بازارهای انحصاری، ایجاد رقابت کند. از آنجا که بازار خودرو نیز از نظر شورای اقتصاد، انحصاری به شمار میرود،حضور شورای رقابت در این بازار قانونی است، با این حال کارشناسان معتقدند این شورا از وظیفه اصلی خود (ایجاد رقابت) دور شده و تنها به قیمتگذاری پرداخته است.
البته شورای رقابت نیز دلایل خاص خود را در برابر این ایراد کارشناسان دارد، چه آنکه میگوید از ابزار لازم برای ایجاد رقابت در بازار خودرو برخوردار نیست. در واقع شورای رقابت حرفش این است که وقتی نقشی در مسائلی مانند تعرفه واردات ندارد و مرجع دیگری آنها را تعیین میکند، نمیتوان از این شورا انتظار ایجاد رقابت داشت. این گفته شیوا اگرچه بیراه نیست، اما شاید نتوان «دخالت خارج از حیطه وظایف قانونی شورای رقابت در بازار خودرو را» بهواسطه آن توجیه کرد. شورا طبق قانون وظیفه داشته در بازار انحصاری خودرو (از دید شورای اقتصاد) با استفاده از مکانیزمهای اقتصادی، ایجاد رقابت کند، اما این کار سخت را رها کرده و با انتخاب راهکار ساده تر (قیمتگذاری)، بهنوعی قیمتگذار خودرو کشور شده است. این در شرایطی است که نهاد مشابه شورای رقابت در خارج از کشور، دخالتی در قیمتگذاری نداشته و با شناسایی عوامل ضدرقابت در بازارهای مختلف،سعی در خنثی کردن آنها دارند.
هرچه هست، بهنظر میرسد اجرای چنین سناریویی در بازار خودرو شجاعت زیادی میطلبد.
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
اعتراض به افزایش قیمت خودرو
چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۶ ۰۵ عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در واکنش به اقدام شورای رقابت در افزایش قیمت خودروهای داخلی گفت شورای رقابت به جای صدور مجوز افزایش قیمت خودرو باید قیمت این محصولات را کاهش میداد امرالله امینی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد عملکاعتراضهوادارانسیتیبهافزایشقیمتبلیت(عکس)
اعتراضهوادارانسیتیبهافزایشقیمتبلیت عکس هواداران منچسترسیتی هم نسبت به افزایش قیمت بلیت های دیدارهای خانگی این تیم واکنش نشان دادند به گزارش "ورزش سه" این باشگاه قیمت بلیت دیدار برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان مقابل پاری سن ژرمن را به 60 پوند افزایش دادافزایش 3 برابری قیمتهای هتل در ریو
افزایش 3 برابری قیمتهای هتل در ریو در طول برگزاری بازیهای المپیک ریو 2016 قیمت هتلهای شهر میزبان نسبت به سال گذشته 3 برابر شده است فارس قیمتهای هتلهای ریو در جریان برگزاری بازیهای المپیک افزایش چشمگیری داشته است در طول برگزاری بازیها از 5 تا 21 آگوست از 67 پوند به 196غیبت اعتراضی روحانی در اختتامیه اجلاس استانبول
غیبت اعتراضی روحانی در اختتامیه اجلاس استانبول رئیس جمهور و هیات همراه به علت وجود بندهای ضدایرانی در بیانیه پایانی اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی در این نشست حضور نیافتند مهر حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و هیات همراه که برای شرکت داعلام مراتب اعتراض ایران به ترکیه؛ ترک ها رفتارشان را با ایرانی ها اصلاح کنند
معاون گردشگری کشور گفت ایران مراتب اعتراض خود را از وضعیت نامتوازن مراودات گردشگری به ترکیه اعلام کرد و اصلاح رفتار تُرک ها با مسافران ایرانی را خواستار شد صدای ایران - مرتضی رحمانی موحد که برای حضور در بیست وپنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی اجتماعی و فرهنگی ایراغیبت اعتراض آمیز روحانی در نشست استانبول
نشست چنجالی سازمان همکاری اسلامی بدون قرائت بیانیه پایانی که نشان از وجود اختلاف میان حاظران در این نشست داشت پایان یافت رویداد24- نشست چنجالی سازمان همکاری اسلامی بدون قرائت بیانیه پایانی که نشان از وجود اختلاف میان حاظران در این نشست داشت پایان یافت ساعتی قبل سیزدهمین نشست سراتلاش برای افزایش سهم مدیریت شهری از منابع بانکی
مدیرعامل بانک شهر با تشریح اقدامات این بانک در حوزه بانکداری الکترونیک و حمایت از پروژه های عمرانی کلانشهرها گفت برای افزایش سهم مدیریت شهری از منابع بانکی تلاش می کنیم عصر بانک به گزارش مرکز ارتباطات و روابط عمومی بانک شهر دکتر حسین محمد پورزرندی با اشاره به این که در گذشته تکرایه تاکسی و اتوبوس 15 درصد و مترو 23 درصد افزایش یافت
در مصوبه شورای اسلامی شهر تهران میزان افزایش نرخ کرایه اتوبوس و تاکسی 15 درصد و مترو 25 درصد تعیین شده بود پول نیوز -عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت شورای حل اختلاف استان تهران پس از بررسی اعتراض فرمانداری تهران میزان افزایش نرخ کرایه ناوگان حمل و نقل درون شهری پایتختپایان نشست جنجالی سازمان همکاری اسلامی در استانبول بدون قرائت بیانیه/عدم شرکت روحانی در نشست پایانی به نشانه ا
وکیل ملت سیزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در استانبول امروز به پایان رسید و به دلیل مخالفت برخی اعضا با بیانیه پایانی این بیانیه قرائت نشد سیزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در استانبول به پایان رسید شبکه الجزیره به طور مستقیم مراسم اختتامیهتذکر جدی ترکی به بنگر/ اعتراض کادر فنی استقلال به تصمیمات داور
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس محسن ترکی داور دیدای تیم های استقلال و پرسپولیس در اواخر نیمه دوم مدافع سرخپوشان را به اخراج از زمین تهدید کرد و از او خواست که کمتر نسبت به تصمیمات تیم داوری اعتراض کند قربانعلی پور و تراب پور از اعضای کادر فنی تیم فوتبال استقلال در اواخر-
گوناگون
پربازدیدترینها