واضح آرشیو وب فارسی:مهر: معاون عمرانی استاندار همدان:
ثبت جهانی شهر لالجین به جذب گردشگر خارجی کمک میکند
شناسهٔ خبر: 3601433 - یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۱
استانها > همدان
همدان - معاون عمرانی استاندار همدان بابیان اینکه ثبت جهانی لالجین به جذب گردشگر خارجی کمک میکند، گفت: در نظر گرفتن اعتبار برای پروژههای فرهنگی یک سرمایهگذاری هدفمند است. به گزارش خبرنگار مهر، محمود رضا عراقی عصر یکشنبه در جلسه هماهنگی برنامهریزی ثبت شهر جهانی سفال لالجین که در این شهر برگزار شد، گردشگری را یکی از محورهای مهم استان همدان عنوان کرد و گفت: گردشگری در برخی کشورهای دنیا بهاندازه نفت و حتی بیشتر از آن درآمد دارد. عراقی با اشاره به اینکه ثبتهای جهانی به جذب گردشگر خارجی کمک میکند، ادامه داد: گردشگری از اهداف اصلی در توسعه استان است که با ثبت جهانی شهر لالجین محقق میشود. همدان در بخش گردشگری در حد گذر و مسیر عبور است وی با اشاره به اینکه همدان در بخش گردشگری در حد گذر و مسیر عبور است و هنوز به مرحلهای نرسیده که از گردشگر، بهره اقتصادی ببرد، گفت: جهانیشدن شهر لالجین ظرفیتهای استان همدان را به جهان و کشور میشناساند.
معاون عمرانی استاندار همدان بابیان اینکه اگر اقدامات مطلوبی درزمینهٔ تبلیغات انجام شود، سرمایه مردمی نیز وارد عرصه توسعه گردشگری خواهد شد، گفت: در نظر گرفتن اعتبار برای پروژههای فرهنگی سرمایهگذاری هدفمندی است که به توسعه استان کمک میکند. منابع نباید در یکجا بلوکه شوند وی با تأکید بر اینکه منابع نباید در یکجا بلوکه شوند، ادامه داد: مباحث میراث فرهنگی بیشتر غیر سازهای است و مردم باید باور کنند که این حوزه سود خوبی دارد. وی با تأکید بر اینکه تجربههای جهانی نشان داده زیرساختها در جهانیشدن مهم هستند، افزود: کاندیدا شدن لالجین برای شهر جهانی سفال فرصت و راهی در معرفی همدان از طریق شبکههای ملی است. عراقی با بیان اینکه برای تعیین نیازها و منابع در استان باید کمک کرد، افزود: موضوع ثبت جهانی شهر لالجین باید از طریق رسانه ملی اطلاعرسانی شود تا در گردشگری تابستانه این منطقه تأثیرگذار باشد. توسعه استان همدان بر مبنای گردشگری تعریفشده است مدیرکل میراث فرهنگی همدان نیز بابیان اینکه توسعه استان همدان بر مبنای گردشگری تعریفشده است، اظهار داشت: ثبت لالجین بهعنوان شهر جهانی سفال بسترساز معرفی همدان به دنیا است.
علی مالمیر بابیان اینکه صنایعدستی بخش عمده بازار استان همدان را به خود اختصاص داده است، گفت: معرفی ویژگیهای استان نیازمند هزینه و اقدامات تبلیغاتی است چراکه تبلیغات موجب حضور بیشتر هیئتهای تجاری، فرهنگی در استان میشود. مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان با تأکید بر اینکه همدان از دارا بودن اثری با ثبت جهانی محروم است، افزود: ثبت جهانی شهر لالجین از برنامههای میراث فرهنگی است. بخش عمده صادرات صنایعدستی استان همدان در بخش سفال است وی بابیان اینکه بخش عمده صادرات صنایعدستی استان همدان در بخش سفال است، بیان کرد: ۳۰ هزار نفر در بخش صنایعدستی استان همدان اشتغال دارند که باید از این ظرفیت برای افزایش ارزشافزوده بهره برد. مالمیر بابیان اینکه صنایعدستی یکی از بسترهای تحقق اقتصاد مقاومتی و ارتقا رشد اقتصادی است، ادامه داد: اصفهان بهعنوان شهر جهانی صنایعدستی و تبریز بهعنوان شهر جهانی فرش ثبتشدهاند و امسال موضوع ثبت جهانی مشهد بهعنوان شهر سنگهای قیمتی و لالجین بهعنوان شهر جهانی سفال مطرحشده است. مالمیر بابیان اینکه تصمیمگیری در خصوص تأیید لالجین بهعنوان شهر جهانی مردادماه انجام میشود، بیان کرد: درصورتیکه لالجین بهعنوان شهر جهانی تصویب شود جشنی در اواخر شهریورماه یا اوایل مهرماه برگزار خواهد شد. لالجین ازلحاظ شاخصهای امتیازآوری شرایط مطلوبی دارد وی با اشاره به اینکه لالجین ازلحاظ شاخصهای امتیازآوری شرایط مطلوبی دارد، افزود: حجم کارگاههای مرتبط، ظرفیتهای فنی، نیروهای درگیر و میزان صادرات لالجین شرایط آن را برای مطرح شده بهعنوان شهر جهانی آسان کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان بابیان اینکه یکی از شاخصههای مدنظر داوران پشتوانه تحقیقاتی، خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی است، افزود: فضایی در ساختمان دانشگاه علمی ـ کاربردی لالجین برای آزمایشگاه در نظر گرفته شود تا هیئت داوری از آن بازدید کنند. ۲۳۱ فروشگاه عرضه سفال در شهر لالجین وجود دارد رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز بابیان اینکه ۲۳۱ فروشگاه عرضه سفال در شهر لالجین وجود دارد، اظهار داشت: ۸۸۰ واحد سفالگری نیز در این شهر فعال است. حمیدرضا متین بابیان اینکه سفالهای چینی باید از فروشگاهها جمعآوری شوند، عنوان کرد: باید سفالهای ساخت استان همدان در فروشگاهها عرضه شود. وی بابیان اینکه داوران ممکن است از فروشگاهی خوششان بیاید و بخواهند از آن بازدید کنند به همین دلیل نباید در هیچ فروشگاهی سفال چینی وجود داشته باشد، عنوان کرد: ۱۰ روز برای جمعآوری سفالهای چینی فرصت داده شده و مغازهداران باید سفال ها را به انبارهای خود منتقل کنند. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان بابیان اینکه بهزودی گشت مشترک بازرسی، اصناف و میراث فرهنگی فعالیت خود را برای بازرسی از واحدهای سفال آغاز میکند، افزود: واحدهای عرضهکننده سفال باید در مدت حضور داوران در لالجین سفالهایی را بیرون از مغازهها قرار دهند تا حجم این محصول نشان داده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]