تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس براى اصلاح خود، خويشتن را به زحمت بيندازد، خوشبخت مى‏شود هر كس خود را در لذت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826236724




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موگريني در راه تهران؛ فصل جديد روابط و تعامل اتحاديه اروپا و ايران


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: موگريني در راه تهران؛ فصل جديد روابط و تعامل اتحاديه اروپا و ايران
فدريكا موگريني ايتاليايي مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا به همراه يك هيئت بلندپايه سياسي و اقتصادي پس از ديدار هفته گذشته نخست وزير ايتاليا، به تهران سفر خواهد كرد تا با مقامات ارشد ايراني درباره روابط و همكاري‌هاي سياسي و اقتصادي اين اتحاديه و مسائل مربوط به برجام و پس از برجام به بحث و تبادل نظر بنشيند.
به گزارش نامه‌نیوز، اين دومين بار است كه مقام ارشد سياست خارجي اتحاديه اروپا پس از توافق هسته اي ايران و 1+5 موسوم به برجام كه از آن به عنوان موفقيت ديپلماسي در حل يك مساله مهم بين المللي ياد مي كنند و يك ترم مهم در عرصه مذاكره محسوب مي شود ، به ايران سفر مي كند.

روابط اتحاديه اروپا و ايران پس از برجام مي رود تا فصل جديدي را تجربه كند و به گفته مقامات اين اتحاديه اكنون زمان تعامل مجدد ايران و اين اتحاديه اروپايي فرار رسيده است.

ايران و اتحاديه اروپا طي سال هاي اخير روابط بسيار پر فراز و نشيبي تجربه كردند و تحت تاثير برخي متغيري ها سياسي و گاه فشار برخي نيروهاي افراطي غربي ها از ثبات برخوردار نبوده و به عبارتي اين روابط فرايندي كوتاه مدت داشته است.

بااين حال هردو طرف در بدترين شرايط روابط، همواره بر اين عقيده بودند كه همكاري طرفين به دليل جايگاه و موقعيت سياسي و اقتصادي و حتي فرهنگي در منطقه و معادلات بين المللي حائز اهميت است.

موقعيت سوق الجيشي و ژئوپليتيك ، تاريخ تمدن ، قدرت و نقش بالقوه و بالفعل در ثبات و امنيت منطقه و ظرفيت هاي اقتصادي بويژه در حوزه انرژي ايران موجب شده تا روابط و همكاري با كشورمان براي اين اتحاديه و تمام كشورهاي عضو آن از اهميت ويژه و مهمي برخودار باشد.

از سوي ديگر روابط و همكاري با اتحاديه اروپا به عنوان يك اتحاديه مهم كه داراي موقعيت سياسي و اقتصادي خاص در جهان است، براي ايران حائز اهميت بوده و از دير باز اين اتحاديه برغم همه فراز و نشيب ها، حجم بالايي از تجارت و همكاري اقتصادي كشورمان را تشكيل مي داد.

يكي از موضوعاتي كه طي سال هاي اخير بر روابط و همكاري هاي دوطرف سايه افكنده و روابط و طرفين را تيره كرد، مساله فعاليت هاي هسته اي ايران بود كه با ارجاع پرونده به شوراي امنيت در سال 2006 ميلادي آغاز شد و سال ها ادامه يافت.

در اين دوره ، سياست هاي اتحاديه اروپا با سياست هاي امريكا همسو شده و ما شاهد نوعي هم گرايي و اشتراك مواضع اين اتحاديه و كاخ سفيد بوديم كه اوج آن در دوران رياست جمهوري جورج بوش پسر بوده است و با ارجاع موضوع فعاليت هاي صلح اميز هسته اي تهران به شوراي امنيت سازمان ملل، قطعنامه هاي شديد به تصويب رسيد و به دنبال آن تحريم هاي ناعادلانه عليه ايران به سركردگي آمريكا وضع شد و اتحاديه اروپا نيز بسرعت به آن پيوست و روابط دو طرف بشدت تيره و تار شد و بسردي گراييد.

البته در همين دوره نيز كشورهاي عضو اروپا موضع واحد و مشتركي نداشتند و روابط و همكاري با ايران را براساس منافع ملي خود تعريف كرده و از تصميمات مصوب اتحاديه و فشارهاي آمريكا تبعيت كامل و همه جانبه نمي كردند و تلاش داشتند كه روابط تجاري و اقتصادي با تهران را حفظ كنند.

با برگزاري يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و روي كار آمدن دولت تدبير و اميد، روابط و مناسبات ايران و اتحاديه اروپا وارد مرحله جديدي شد و سياست اعتدال و ميانه‌روي و تعامل سازنده و برابر با جامعه بين المللي همرا ه با احترام به حقوق متقابل دكتر روحاني، با استقبال كشورهاي اروپايي روبه‌رو شد.

كاترين اشتون مسوول وقت سياست خارجي اتحاديه اروپا در نخستين روزهاي رياست جمهوري دكتر حسن روحاني با ارسال نامه ي تبريك به ايشان از وي دعوت كرد تا مذاكرات با گروه موسوم به 1+5 را از سربگيرد و وزيران خارجه آلمان، روسيه و فرانسه نيز از بيانات حسن روحاني در خصوص حل مسالمت آميز هسته اي استقبال كردند.

ديوان دادگستري اروپا در شهريور 1392 تحريم شركت كشتيراني جمهوري اسلامي و 17 شركت ديگر را لغو كرد و در مهر ماه هيات پارلماني اروپا وارد تهران شد. رويكرد جديد با رايزني‌ها و مذاكرات فشرده ايران و گروه 1+5 در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل در شهريور و مهر 1392 ادامه يافت و سرانجام در 3 آذر منجر به توافق 6 ماهه ژنو شد.

تعامل و رايزني و مذاكره شيب تندي پيدا كرد و سرانجام، پس از 28 ماه ديپلماسي سخت و مستمر در ساعت 22 به وقت محلي روز شنبه 26 دي ماه 1394 محمد جواد ظريف وزير خارجه ايران و فدريكا موگريني نماينده 1+5 و مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا آغاز اجراي رسمي برجام را به طور مشترك در بيانيه‌اي اعلام كردند.

در پي آن آمد و شد مقامات، نمايندگان سياسي، اقتصادي تجاري و پارلماني اروپايي به تهران روند سريع و كسترده اي پيدا كرد و نمايندگان شركت هاي بزرگ براي مذاكره به ايران آمدند تا درباره آينده همكاري هاي اقتصادي گفت وگو كنند و از سوي ديگر مقامات دولتي و نمايندگان شركت هاي اقتصادي و تجار نيز براي مذاكره به اروپا رفته‌اند.

سفر هيات اقتصادي تجاري آلمان به رهبري معاون صدراعظم و وزير اقتصاد دارايي اين كشور، سفر لوران فابيوس وزير خارجه سابق فرانسه، سفرهيات هاي اسپانيا، يونان، رييس جمهوري اتريش و نخست وزير ايتاليا به تهران از جمله امد وشد ديپلماتيك غربيها به ايران بوده است.

بسياري از دولت‌هاي عضو اتحاديه اروپا علاقه دارند كه به اقتصاد 400 ميليارد دلاري ايران وارد شده و بازار جديدي در اين كشور پيدا كنند و بر اساس گزارش رويترز، ديپلمات‌ها گفته‌اند كه 28 عضو اتحاديه همچنين راه‌هاي كمك به ايران براي پيوستن به سازمان تجارت جهاني را مورد بررسي قرار دادند.

در همين راستا ماتئو رنتزي نخست وزير ايتاليا پس از سفر دكتر روحاني به رم ، سه شنبه گذشته با يك هيات 250 نفره وارد تهران شد و حال فدريكا موگريني، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا با يك هيات بلندپايه سياسي و اقتصادي به تهران مي ايد و اين دومين سفر او پس از توافق هسته‌اي با ايران به شمار مي‌آيد.

گزارش ها حاكي از ان است كه موگريني روز شنبه در راس هياتي از اين اتحاديه راهي ايران خواهد شد و اميدوار است بتواند پس از توافق هسته اي سال گذشته با اين سفر موجب تقويت روابط تجاري و صلح منطقه اي شود.

وي در سفر به ايران به گسترش همكاري هاي تجاري اميد بسته است و در بيانيه اي گفت: اين ديدار يك گام مهم به سمت تقويت روابط اتحاديه اروپا و ايران از طريق تعاون و همكاري است.

بروكسل دربيانيه اي اعلام كرد كه اتحاديه اروپا مايل به ايفاي نقش حمايتي " در مورد تلاش ايران براي پيوستن به سازمان تجارت جهاني و همچنين علاقه مند به واردات انرژي از ايران به منظور كاهش اتكا به روسيه است.

موگريني هدف از سفر به ايران را احياي روابط ‏دو جانبه اتحاديه اروپا و ايران عنوان كرد و در روزنامه آلماني «هاندلز بلات» با انتشار ‏مقاله‌اي تحت عنوان «چرا گفت‌وگو با ايران اهميت دارد» نوشت: ايران نقش تعيين‌كننده‌اي در شكل‌دهي ساختاري كه به‌طور ‏روزافزون بر همكاري منطقه‌اي و بين‌المللي تكيه مي‌كند، دارد.‏

او با اشاره به اينكه امروز همكاري اتحاديه اروپا و ايران از هر زماني مهم‌تر است، با تاكيد بر اهميت ويژه همكاري سازنده با تهران ‏در مسائل منطقه‌اي و بين‌المللي، نوشت: اتحاديه اروپا به يك چنين همكاري سازنده‌اي بسيار علاقه‌مند است. روابط ما با ايران در ‏گذشته براي مدتي طولاني عمدتا تحت ‌الشعاع نگراني از برنامه هسته‌اي قرار گرفته بود. اين موضوع هم به ما و هم به ايران صدمه ‏زد.‏

"موضوعات مهمي وجود دارند كه مواضع دو طرف در باره آنها متفاوت است اما نتايج ‏سال‌هاي اخير نشان داد كه دلايلي براي خوشبين‌بودن وجود دارد و حاكي از آن است كه آنهايي كه به اين مساله شك داشتند در اشتباه ‏بوده‌اند. ما نه فقط در مساله هسته‌اي ايران به يك توافق رسيديم و بيش از يك دهه سوءاعتماد ومذاكرات سخت را پشت سر گذاشتيم ‏بلكه فراتر از آن، سازمان انرژي اتمي توانست تنها شش ماه بعد از اين توافق تاييد كند كه ايران تمامي تعهداتش را به اجرا گذاشته ‏است."‏

وي با تاكيد بر اينكه هر دو طرف بايد تمامي مفاد توافق‌نامه هسته‌اي را تا زمان اعتبار آن، به اجرا بگذارند، افزود : هم اكنون مي‌توان ‏به اين نكته اشاره كرد كه توافق هسته‌اي وين يك جو جديدي را به وجود آورد كه همه از آن سود مي‌برند.‏



منبع: ایرنا


۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن