تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فاطمه پاره وجود من است، هر که او را بیازارد مرا آزار داده و هر که او را خوشحا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827373847




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خطر محدود شدن دایره تولید و تحقیق ادبیات ما را تهدید می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: خطر محدود شدن دایره تولید و تحقیق ادبیات ما را تهدید می‌کند
حسن ذوالفقاری معتقد است یکی از نقاط ضعف و نقصان در جریان‌شناسی شعر و داستان بعد از انقلاب این است که جوان‌ها اطلاعات کمی از گذشته این ادبیات و جریان‌شناسی آن دارند.
به گزارش نامه‌نیوز، حسن ذوالفقاری محقق و مدرس ادبیات همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره ادبیات انقلاب اسلامی گفت: مانند همه حوزه‌هایی که طی سالیان رشد داشته، ادبیات انقلاب هم از روز ابتدایی وجودش تا امروز رشد داشته است. به هر حال در کنار جریان سنتی ادبیات که از پیش از انقلاب وجود داشته، پس از انقلاب، جریانی شکل گرفت که به نام ادبیات انقلاب کار خود را ادامه داد و بخشی از آن مربوط به تحولات جنگ و ادبیات تولیدشده ناشی از آن دوره می شود.


وی افزود: تحولات ادبی مورد نظر، از انقلاب شروع شد، به دوران جنگ رسید و پس از آن سال‌های بعدی جنگ و سازندگی را داشت. امروز هم جریان های مختلفی در این زمینه فعال هستند و به نظرم تعداد زیادی از جوان‌هایی که امروز در این حوزه فعال اند، با علاقه‌ای که از خود نشان داده‌اند، موجب رشد و شکوفایی آن شده‌اند.

این مدرس ادبیات ادامه داد: درست است که در وهله اول، بیشتر جریان ادبیات انقلاب مربوط به سرایش شعر و تولید آثار ادبی بوده اما جریان شناسی این ادبیات هم بعد از گذشت دو دهه شروع شد. این جریان شناسی مربوط به شعر معاصر و بخشی هم مربوط به شعر انقلاب است. آسیب شناسی و جریان شناسی ادبیات، در گذشته به صورت پراکنده انجام شده بود اما به بعد از انقلاب کشیده شد و بعد از دهه دوم، به صورت متمرکزتر دنبال شد. فکر می کنم این روزها هم موضوع تعداد زیادی از پایان‌نامه‌های دانشجویی، داستان و شعر معاصر باشد که بازه زمانی شان مربوط به بعد از انقلاب است.

ذوالفقاری گفت: یکی از اتفاقاتی که بعد از انقلاب برای ادبیات رخ داده، برپایی جشنواره های مختلف مانند شعر فجر، کتاب سال یا پژوهش برگزیده سال است که هم به حوزه شعر می پردازند، هم داستان و هم پژوهش ادبی. جایزه‌هایی که بنیاد ادبیات داستانی هم متولی آن‌هاست، از جمله فعالیت‌های تشویقی در این زمینه هستند. این اتفاقات نشان از رشد کمی و تا حد زیادی کیفی ادبیات پس از انقلاب دارد. به ویژه که در سال‌های اخیر، در دانشگاه ها، رشته‌هایی مانند ادبیات پایداری شکل گرفته است.

وی افزود: رشته ادبیات معاصر هم با همین گرایش، در حال شکل گیری است. البته به این نکته اشاره کنم که پیش از این واحد ادبیات معاصر را در دانشگاه‌ها داشته‌ایم اما رشته و گرایش تخصصی نداشتیم. از جمله اتفاقات دیگر می توان به چاپ نشریات علمی پژوهشی و همچنین غیرعلمی پژوهشی ادبی اشاره کرد که فعال شده اند؛ مانند نشریه فرهنگستان زبان و ادبیات که تا به حال ۲ شماره اش چاپ شده است.

این پژوهشگر فرهنگ عامه در ادامه گفت: جریان شناسی شعر و داستان به طور منظم و منضبط از حدود ۱۵ سال پیش انجام شده و می‌شود. اگر بخواهم در حوزه کاری خودم نظر بدهم، به نظرم یک نقصان و ضعف در مورد جریان شناسی شعر و داستان بعد از انقلاب وجود دارد و آن آسیب هم این است که جوان‌ترها از گذشته و پشتوانه‌های فرهنگی این جریان شناسی، اطلاعات کمی دارند که می‌تواند به محدود شدن دایره تولید و تحقیق بیانجامد. در حوزه تولید، تصویرسازی و ایماژ در تولیدات ادبی کاهش پیدا خواهد کرد و این یک خطر برای ادبیات ماست.




منبع: مهر


۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن