محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845655813
گردشگری تاریخی و معنوی در سفر به شاهرود با ۳۰۰۰ سال قدمت
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
گردشگری تاریخی و معنوی در سفر به شاهرود با ۳۰۰۰ سال قدمت
شناسهٔ خبر: 3579638 - جمعه ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۳
استانها > سمنان
شاهرود - نوروز و دیدوبازدیدها سنتی زیبا برای ما ایرانیان است اما دراینبین اگر میخواهید نوروزتان را با خاطراتی دلپذیر و ماندگار سپری کنید باید شهر تاریخی و معنوی شاهرود را انتخاب کنید. خبرگزاری مهر، گروه استانها: هرچند در سالهای اخیر عمده هدف مسافرتهای نوروزی معطوف به جاذبههای تاریخی استانهای اصفهان و فارس، جزایر زیبای گردشگری خلیجفارس و سواحل باصفای شمال کشور که از پیشگامان عرصه تبلیغاتی و پویایی نسبی گردشگری هستند شده است اما باید گفت همه شهرهای ایران زیباییها و جاذبههای خاص خود رادارند و انتخاب مقصد سفر برای شهرهایی که کمتر شناختهشدهاند ولی دارای جاذبههای گردشگری فراوانی هستند نیز میتواند رضایتمندی از سفر را دوچندان کند.
شهرستان شاهرود «قاره کوچک» و «عروس کویر» شهرستان شاهرود «قاره کوچک» و «عروس کویر» یکی از این مناطق است که در مسیر زائران علی بن موسیالرضا و ۴۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد که از شمال به استان مازندران و گلستان، از جنوب به کویر مرکزی و استانهای یزد و اصفهان، از غرب به شهرستان دامغان و از شرق به شهرستان میامی محدود میشود و شاهراه ارتباطی تهران- مشهد و همچنین خطوط هوایی و ریلی دسترسی به این شهرستان را امکانپذیر ساخته است. شاهرود جاذبههای تاریخی، طبیعی و انواع توریسم نوین جهانی و موردعلاقه بسیاری از گردشگران رادار است و بازدید از برخی مناطق این شهرستان فقط در فصول خاصی از سال امکانپذیر است. وضعیت اقلیمی و جوی نقاط مختلف این شهرستان متفاوت از یکدیگر بوده و در این گزارش شرح مختصری در خصوص ویژگیهای تاریخی این منطقه راهنمای شما در خصوص برنامهریزی و سفر به نقاط مختلف آن خواهد بود. پیشینۀ تاریخی: بر اساس گمانهزنیهای باستان شناسان و حفاریهای انجامشده قدمت تاریخی سکونت در شاهرود به یک هزار سال قبل از میلاد مسیح میرسد که آثار کشفشده در حفاریهای تپه بلوار این ادعا را اثبات میکند. هسته اولیه شهر به دلیل دفاع از مهاجمان بر روی تپههای کم ارتفاع و دامنه کوه شمالی و غربی شاهرود ساختهشده و همراه با برقراری امنیت در محل رشد و توسعه یافت. قدمت شهر شاهرود را به دوره ایلخانی نسبت میدهند و به استناد برخی شواهد معماری و باستانشناختی داخل و خارج شهر و همچنین برخی متون تاریخی راه عبور قافلهها و کاروانهایی که بزرگراه غربي به شرقي (جاده ابريشم) را طي میکردند از آبادی شاهرود میگذشت و وجود چاپارخانه و کاروانسرا در این آبادی آن را به یکی از مراکز مهم یکجانشینی در منطقه تبدیل کرد.
موزه شاهرود: بنای فعلی موزه شاهرود در حقیقت ساختمان قدیمی شهرداری(بلدیه) شهر است. موزه شاهرود دارای دو بخش مردمشناسی و باستانشناسی در دوطبقه است. در بخش باستانشناسی آثاری از تپههای تاریخی شاهرود و استان نگهداری میشود. همچنین در بخش مردمشناسی اشیایی همچون پوشاک سنتی، زیورآلات، دست بافتهها، اسناد و قبالههای قدیمی نگهداری میشود. سفالهای خاکستری مکشوفه از محوطه باستانی پارک در موزه شاهرود نگهداری میشود. این محوطه شامل بقایای گورستانی متعلق به عصر آهن است. اشیای سفالی و مفرغی ازجمله کشفیات این محوطه است که قدمت آن به اوایل هزاره اول تا اواخر هزاره دوم پیش از میلاد میرسد. ازجمله آثار دیدنی و باارزش موزه شاهرود میتوان به پرده درویشی یا نقالی اشاره کرد. این پرده که در بخش مردمشناسی نصبشده شامل ۳۲ روایت با تصاویر انسان و حیوان به شیوه رنگروغن در سال ۱۳۴۰ ه. ش در شهر کاشمر خلقشده است. بازار شاهرود: بازار قدیم شاهرود در بافت قدیم شهر(محله بید آباد) واقع بوده که در اواخر دوره قاجاریه به دنبال توسعه شهر در محل کنونی بناشده است. بازار شاهرود در دورههای بعدی گسترشیافته و کاروانسرا، بارانداز و گرمابه نیز در بدنه بازار تعبیهشده است. این بازار از دو راسته اصلی به نام راستهبازار(قلعهنو) و راسته انارکیها تشکیلشده که این مجموعه دارای پنج ورودی اصلی است که ورودیهای فرعی به آن متصل بوده و هماینک در این بازار بیش از دویست باب مغازه با کاربریهای مختلف فعال است. پوشش سقف این مجموعه از چهار نوع گنبد مختلف با مصالح خشت و آجر اجراشده است. پوشش پشتبام از کاهگل بوده و در سراسر راستهبازار نورگیرهایی در رأس گنبدها تعبیهشده و بخشهایی از این اثر شامل جداره راستهبازار و گنبدهاست که درگذشته مرمتشده است. خانه یغماییها: خانه یغماییها تنها بنای باد گیردار شاهرود است که به سبک معماری یزدی ساختهشده است. این خانه بهجای مانده از خانههای قدیم شاهرود است که در سال ۱۳۰۵ ه. ش توسط استاد مهدی حیدریان ساخته شد. این بنا به لحاظ مشخصههای معماری سنتی در سطح شهرستان بینظیر است. فرم پلان بهصورت حیاط مرکزی بوده و ورودی خانه در قسمت جنوبی با یک دالان به حیاط مرتبط است. از دیگر ویژگیهای این خانه، نورگیر حوضخانه و تقارنهایی است که در پلان و نما و همچنین تزیینات آجری اشارههای پیرامون حیاط ساختهشده است. فضای این خانه شمال بادگیر، دالان ورودی، بالاخانه، حوضخانه، اتاقهای تابستانه و زمستانه و اتاقهای مهمان، ایوان، انباری، سرداب، آبانبار و مطبخ است. هماکنون اداره میراث فرهنگی شاهرود در این مکان واقع است.
خانه عطاردی: خانه عطاردی در مجاورت باروی قدیم شهر در ابتدای کوچه رزا زان واقعشده است. خانهای زیبا که مساحت آن ۵۴۰ مترمربع و شامل دو بخش اندرونی و بیرونی است. فضاهای خانه شامل سر درب ورودی، دالان، انباری، بالاخانه، حیاط بیرونی، اتاقهای میهمان، حیاط اندرونی، اتاقهای نشیمن، مطبخ، آبانبار، تنورخانه و سرویس بهداشتی است. شالوده بنا از خشت خام و پوشش سقف از چوب است. بالاخانه که شامل دو اتاق کوچک است با یک پله مارپیچ به دالان ورودی مرتبط است. از تزئینات این خانه گچبریهای مهری اتاقهای مهمان است. این بنا در سال ۸۱ با شماره ۷۶۲۸در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و هماکنون از سوی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان شاهرود حفظ و مرمت میشود. حمامهای قدیمی شاهرود: با بناهای بسیار محکم و زیبا از دورههای صفویه و قاجار بهجای مانده است نوع معماری این بناها مبین فرهنگ مردم آن دوره بوده است. بر سر درب ورودی این بناها نقش خورشیدی تابان با چهریای خندان ترسیمشده که خود نهاد پاکی و پارسایی را ندایی میکرده است. این حمامها عموماً فضای بزرگی را به خود اختصاص میدادند وزنان و مردان بهصورت تفکیکی و متناوب از حمام استفاده میکردند. این حمامها دارای یک درب ورودی مشترک و دو درب خروجی بوده است. خروجی ویژه خانمها در کوچهای جنب حمام بوده تا خروج زنان از حمام از دید نامحرم پوشیده بماند. مسجد جامع شاهرود: این بنا در مجاورت قدیمی «قلعه ولووا»، «بید آباد» و «چهارسوق» شاهرود و در هسته اولیه شهر بناشده و قدیمیترین بنای موجود در این شهر است که قدمت آن حداقل به دوره ایلخانی میرسد. این مسجد شامل یک شبستان اصلی و دو شبستان شرقی و غربی در مجاور آن است. مساحت مسجد ۴۵۰ مترمربع و شالوده بنا از سنگ لاشه و گنبدها از خشت خام و پلان آن بهصورت مستطیل و مشتمل بر ۹ گنبد بوده و در مجاورت مسجد و در ضلع شرقی آن آبانبار قرار دارد.
مسجد شیخ علیاکبر: مسجد شیخ علیاکبر شاهرود متعلق به دوره قاجاریه است و به همت مرحوم شیخ علیاکبر مجتهد از روحانیان عالیرتبه شهر بناشده است. این بنا با قدمت ۱۷۰ ساله از زیباترین و کاملترین مساجد شاهرود است. مساحت آن حدود ۷۵۰ مترمربع و زیربنایش ۵۰۰ مترمربع است که شامل گنبد خانه، شبستان، طلبه خانه و آبانبار است. قسمت طلبه خانه مسجد شیخ علیاکبر شاهرود که در ضلع غربی آن واقعشده دارای پوشش سقف و آجرکاریهای بسیار زیبایی است. آبانبار این بنا که به لحاظ حجم دومین آبانبار شاهرود است با دو راهپله (راه شیر) ازیکطرف به خیابان و از سمت دیگر به صحن حیاط مرتبط است. این مسجد دارای دو ورودی یکی به سمت خیابان و دیگری به سمت کوچه است. پوشش سقف ورودی سمت کوچه (شرقی) از نوع قوس کلیل است که بافرم حصیری اجرا گردیده است. مسجد آقا: این بنا در بافت قدیم شاهرود قرار دارد و در اواخر دوره قاجاریه بهوسیله خیرین ساختهشده و توسعه پیداکرده است. قسمت عمده این مسجد در سالهای گذشته مرمت و بازسازیشده است. ورودی این مسجد از سمت شرقی بوده و پوشش سقف راهروی ورودی آن از نوع قوس کلیل بوده که بهصورت حصیری اجراشده است. در مجاورت این راهرو آبانبار مسجد قرار دارد که راه شیر آن از سمت کوچه مجاور است. تکیه زنجیری: این بنا از زمان ساخت تاکنون دچار تغییرات زیادی شده است و قسمتهایی از آن ازجمله تالار ضلع غربی و زیرزمینها نوسازی شدهاند و به علت آنکه در مسیر بازار قدیم واقع بوده به تکیه بازار نیز موسوم است. این بنا بهصورت مستطیل شکل و در دوطبقه ساختهشده و داری دو ورودی شرقی و غربی است. در طبقه فوقانی دو تالار بزرگ ساختهشده که دارای تزئینات آجرکاری و کاشیکاری است و بر روی سقف تکیه نقاشیهایی با نقوش گلوبوته مشاهده میشود، در مجاورت ضلع شرقی این بنا یک آبانبار و یک رباط قرار دارد.
محوطه باستانی پارک موزه شاهرود: این محل در ارتفاعات شهر در دامنه شرقی کوه سوراخه مشرفبه شاهرود واقع است و آثار بهدستآمده از آن مربوط به هزاره اول پیش از میلاد است. آثار بهدستآمده از این محل شامل: گورستان، انبارهای آذوقه، معماری خشتی و سنگی و کورههای سفالپزی و همچنین تعداد زیادی ظروف سفال خاکستری که داخل خمرههای بزرگی که بهجای تابوت استفاده میشده به همراه بقایای اسکلت کودکان بهدستآمده است. وجود انبارهای آذوقه در اطراف این محوطه باستانی دلالت بر استقرار دائم و سکونت طولانی و مدنیت این اقوام دارد. آثار بهدستآمده در این محوطه از جهت نوع سفال، شکل ظروف و تاریخ با آثار مکشوفه در تپه حصار دامغان، تو رنگ تپه گرگان، پیشوای ورامین و تپه قیطریه و کهریزک تهران قابلمقایسه است. ظروفی همچون کاسه، بشقاب، جامها، ظروفی توری مانند و نوک دراز و خمرههای آذوقه در ابعاد بزرگ نمونههای ظروف کاربردی بهدستآمده در این محل هستند. حصار قدیمی شاهرود: در دوره قاجار بهفرمان فتحعلی شاه قاجار(۱۲۱۲-۱۲۵۰ ه. ق) محمد صالح خان عرب، حاکم بسطام و شاهرود حصار و دیواری به دور شهر کشید که درازای آن به هزار و ششصد زرع میرسید. در سال (۱۲۳۸ ه. ق) اندکی پس از نخستین کوششهای حاکم قاجار در تحکیم و استحکام شهر، وی هزار نفر تفنگچی برای پاسداری از شهر در اطراف حصار شهر برای مراقبت از شهر برگماشت.
آرامگاه شیخ عمادالدین: شیخ عماد از عرفای قرن هفتم بوده و آرامگاه وی در چند کیلومتری شاهرود پشت هتل پارامیدا واقع است. بقعه شیخ عمادالدین با گنبدی ویران و آثار عبارتی در اطراف به چشم میخورد که از دوره ایلخانیان بهجای مانده است. پير ارديان: طبق نوشته شیخ علی فلسفی در کتاب فرهنگ جغرافیای ارتش جلد ۹ صفحه ۱۶، بقعه مبارکه امامزاده جعفر که نسب شریفش باواسطه، به حضرت موسی بن جعفر علیهالسلام میرسد در ۳ كيلومتري از شاهرود و در روستاي ارديان قرار دارد. این عارف بهپیر اردیان مشهور است. قلعه پارتها: اين قلعه در شش كيلومتري شاهرود قرار دارد و به دوره پارتها و ساسانيان (دو هزار سال قبل) مربوط ميشود. در درون اين قلعه، بقاياي كوه آجرپزي و سفالينههاي مربوط به آن دوران يافت شده است. قلعه مذكور نقشهاي مستطيل دارد و در چهار طرف آن تاقهاي فروریخته قوسي شكل مشاهده ميشود. تپه سنگ چخماق: اين تپهها در هشت كيلومتري شمال شاهرود قرار دارند و به دورههاي اسلامي و قبل از اسلام تعلق دارند. تمدن لايههاي تپه شرقي به دوره پیشازسفال مربوط است و چگونگي تكامل شهر را تازمان ساخت سفال نشان ميدهد. در تپه سنگ چخماق اشيايي مانند قير معدني، عود، صدف، تيغهها و اشياء استخواني، پيكرههاي گلي و اشياء سنگي از قبيل تبر، نوعي سنگساب، ماله، چكش و نوعي ابزار سنگ چاقوتیزکن کشفشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
برپایی ۲۰ سفره هفت سین در مناطق گردشگری تاریخی همدان
مدیر کل میراث فرهنگی همدان خبر داد برپایی ۲۰ سفره هفت سین در مناطق گردشگری تاریخی همدان شناسهٔ خبر 3580139 - دوشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۵ استانها > همدان همدان- مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان از برپایی ۲۰ سفره هفت سین در اماکن گردشگری همدان در نوروز ۹ترابری 16.5 میلیون نفر سفر دریایی در هرمزگان طی امسال
سهشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۵ مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان ضمن اشاره به ثبت جابجایی بیش از 16 5میلیون نفر سفر دریایی طی سال جاری گفت طرح نوروزی سال 95 در این استان از امروز سه شنبه 25 اسفندماه آغاز میشود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خلیج فارستکیه صنعت گردشگری بر ارگ بم/قلعه تاریخی در اوج شکوه و اقتدار
مهر گزارش می دهد تکیه صنعت گردشگری بر ارگ بم قلعه تاریخی در اوج شکوه و اقتدار شناسهٔ خبر 3579158 - دوشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۹ استانها > کرمان کرمان-وقتی سخن ازجاذبههای گردشگری کرمان به میان میآید کمتر کسی است که یادی ازارگ بم نکندوامروزارگ باصلابت بم همچنان محبوبیت خود رقلعه کمیز مهم ترین منطقه گردشگری از دوران تاریخی پس از اسلام در هرمزگان+تصاویر
قلعه کمیز مربوط به اواسط دوران های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان رودان بخش مرکزی روستای کمیز واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۷۶۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و گواه پیشینه تاریخی رودان سندی بر پایمردی و مردم این دیار است به گزارش شامسال دور شهرهای شلوغ و پرازدحام را خط بکشید سفر به سرزمین های بکر
تکتم جاوید- پای تعطیلات و عید نوروز که به میان می آید حتما کسی هم به سفر کردن فکر خواهدکرد نوروز به خاطر اعتدال آب و هوا بهترین زمان برای سفر در همه نقاط آب و هوایی ایران است اگر با اعضای خانواده تان برای رفتن به سفر به توافق رسیده اید یا تصمیم دارید با دوستانتان ایام نوروز رااعضای مجلس خبرگان رهبری با آرمان های امام تجدید میثاق کردند/ هاشمی شاهرودی: اصل ولایت فقیه توانسته مردمسالاری
اعضای مجلس خبرگان رهبری چهارم پس از پایان آخرین اجلاس این دوره صبح امروز با حضور در حرم مطهر امام با آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید میثاق کردند به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران در این مراسم آیت الله هاشمی شاهرودی نایب رئجف بزوس: Blue Origin در سال آینده انسان را به سفر فضایی و تفریحی می برد
امروز بالاخره اطلاعات دقیق تری از شرکت Blue Origin و اهداف این کمپانی مشخص و ارائه شد جف بزوس Jeff Bezos مدیر عامل آمازون که بیش از یک دهه پیش این شرکت فضایی را تاسیس کرده خبر داد که پروازهای فضایی-تفریحی از سال ۲۰۱۸ آغاز خواهند شد وی به خبرنگاران نیویورک تایمز و گاردین کهسفر 35هزار گیلانی به راهیان نور در سال جاری
یکشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۳ معاون هماهنگکننده سپاه قدس گیلان از اعزام 35هزار گیلانی به اردوهای راهیان نور در سال جاری خبر داد عباس بایرامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه گیلان با اشاره به اهمیت برگزاری اردوهای راهیان نور اظهار کرد اردوی راهیان نوتوجه به شرایط جوی و سالم بودن خودرو قبل از آغاز سفر
عصر خودرو- جمعیت هلال احمر در قالب توصیه های نوروزی به هموطنان خواستار توجه به شرایط جوی نکات ایمنی و سلامت خودرو قبل از آغاز سفر شد به گزارش پایگاه خبری عصرخودرو به نقل از مهر روابط عمومی جمعیت هلال احمر با توجه به نزدیک شدن ایام نوروز و آغاز سفرهای نوروزی به منظور آگاهی بخشاجرای طرح نوروزی سفرهای دریایی در هرمزگان/ تردد بیش از 16 میلیون نفر سفر در بنادر هرمزگان درسال
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با اشاره به جرای طرح نوروزی ساماندهی سفرهای دریایی از 25 اسفند تا 15 فروردین در استان هرمزگان افزود از ابتدای سال 94 تا ابتدای اسفندماه جاری بیش از 16 میلیون نفر- سفر در بنادر استان تردد نموده اند به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به ن-
گوناگون
پربازدیدترینها